Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Az élen végeztünk

2012.08.14. 22:38 - Filip89

Az utolsó fordulóban újabb parádés győzelmet aratott a Denver Outlaws lacrosse-csapata, ezáltal sorozatban hat sikerrel fejeztük be a 2012-es alapszakaszt, és számtalan korábbi rekordot megdöntve, az első kiemelt helyről várhatjuk az augusztus utolsó hétvégéjén esedékes rájátszás küzdelmeit.



Hatalmas küzdelemre volt kilátás a Chesapeake Bayhawks elleni idegenbeli rangadón az alapszakasz utolsó játéknapján, ugyanis a két csapat közti mérkőzés az első-második hely sorsáról volt hivatott dönteni. A meccs előtt mindkét fél egyaránt 10-3-as győzelem-vereség mérleggel rendelkezett, és biztosak lehettünk benne, hogy a múlt szombati csörte nyertese szerzi meg az alapszakasz első kiemelését, és a vele együtt járó valamivel könnyebb elődöntős ágat.
A házigazdák egy pillanatig sem teketóriáztak, gyorsan kihasználták, hogy a mieink beragadtak a rajtnál, s az első két percben máris két gólt szereztek. Később Mundorf ugyan szépített, de továbbra sem igazán találtuk helyünket védekezésben, kisvártatva újabb két alkalommal kapituláltunk, és az első negyed abszolút nem rólunk szólt, Matthews szépítése után is kétszer válaszolt a 'Hawks. Vagyis a nyitó negyedóra alatt máris 2-7-es hátrányt szedtünk össze, és egy cseppet sem nézett ki biztatóan a helyzet. Szerencsére a rövid szünet alatt meg tudta magát rázni a csapat, egyre többször tartóztattuk fel a Chesapeake támadásait, és Schwartzman is formába lendült néhány bravúros védéssel. Eközben több alkalommal védhetetlen lövéseket intéztünk a hazai kapu felé, és szép lassan szűkítettük a különbséget. Mindez olyan jól ment, hogy a hajrában ki is tudtunk egyenlíteni, a szünet előtti utolsó három percen belül három gólt szereztünk, és kiharcoltuk a 7-7-es döntetlent a félidőre, egyetlen találatot sem szenvedtünk el ebben a 15 percben.
A harmadik negyedben megálltak a csapatok a gólgyártásban, közel öt perc elteltével a házigazdák egy két pontossal hallattak magukról, de nem sokkal később Poillon duplájával egalizáltunk. Ezt követően is fej-fej mellett haladtak a küzdőfelek, néhány alkalommal már a mieink is átvették a vezetést, de jobbára a Bayhawks előttünk járt egy találattal. A befejező játékrészt megelőzően továbbra is eldöntetlen volt a mérkőzés, 12-12-re álltak a csapatok. A záró negyedben a denveriek tudtak újítani, az első 5:18 perc alatt három megválaszolatlan találatot szereztünk, és először húztunk el három góllal a meccs folyamán, ennyi pedig elegendőnek bizonyult a Chesapeake legyőzéséhez, akik a hátralévő játékidőben már csak egyetlen szépítő találatot voltak képesek szerezni, így 15-13 arányban győzedelmeskedtünk, és megszereztük az első helyet az alapszakasz végeztével. Brendan Mundorf 3+2-es egyéni teljesítménnyel volt a találkozó legeredményesebb játékosa, továbbá Mark Matthews és Chris Bocklet is elérték a mesterhármast. Jesse Schwartzman kapus a mérsékelt kezdés után nagyszerű formában védett, a végére 18 lövést hárított 11 kapott találat mellett, teljes joggal választották meg a játékhét legjobb védekező játékosának.

Az MLL alapszakaszának végeredménye (W-L):

1. Denver Outlaws 11-3
2. Chesapeake Bayhawks 10-4
3. Boston Cannons 9-5
4. Long Island Lizards 8-6
5. Rochester Rattlers 7-7
6. Charlotte Hounds 5-9
7. Hamilton Nationals 4-10
8. Ohio Machine 2-12

A csapat számára az egy szezon alatti 11 győzelem új rekordnak számít, korábban 2006-ban tíz diadallal zártuk az alapszakaszt, most ezt sikerült egyel megfejelnünk. Ezen kívül 229 lőtt góllal, 116 szerzett assziszttal és 482 groundball összegyűjtésével ugyancsak klubrekordot állítottunk fel, valamennyi kategóriában jócskán megdöntöttük a több éve fennálló korábbi csúcsokat. A csapat legnagyobb ásza, Brendan Mundorf 2012-ben még a szokásosnál is kiemelkedőbb idényt futott, az örökké balszerencsés klasszis 59 ponttal karrierje legeredményesebb szezonját futotta, egyúttal a valaha volt legtöbb pontot szerezte egy szezonban az Outlaws színeiben, hiszen saját korábbi rekordját adta át az utókornak. Mundy emellett a 27 asszisztjával is új csúcsot ért el, míg Jeremy Sieverts három győztes góllal csúcsbeállítást jegyzett, Jesse Schwartzman 11 győzelem révén kettővel megdöntötte a saját korábbi legjobbját. Mindemellett a július 4-i hazai mérkőzésen 30 128 fővel hatalmas sportág történeti nézőcsúcsot hoztunk létre, az egy évvel ezelőtti saját rekordunkat javítottuk meg.

Papíron kétségkívül a könnyebb ágra kerültünk, hiszen az elődöntőben a negyedik helyezett Long Island Lizards-szal fogunk találkozni, miközben a két legnagyobb vetélytárs, a Chesapeake és a Boston egymás ellen hivatott küzdeni. Az idei Championship Weekend-et az augusztus 25-26-i hétvégén bonyolítják le a Harvard Stadium-ben, de természetesen addig még bővebb előzetessel fogunk jelentkezni az év eddigi legnagyobb denveri megmérettetéséről!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr94713456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.08.15. 12:09:36

szép volt fiúk! jó passzban vagyunk a végére, jó lenne ha kitartana a döntőre is

milo_hedgie#23 2012.08.15. 17:50:26

jönnek az utolsó akadályok. bízni kell a csapatban és végre sikerülhet

milo_hedgie#23 2012.08.16. 23:41:14

JEREMY SIEVERTS HONORED AS 2012 WARRIOR MLL MOST IMPROVED PLAYER OF THE YEAR

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.21. 19:31:36

Lee Zink lett a Defensive Player of the Year! :)

milo_hedgie#23 2012.08.21. 20:50:42

tarolunk mindent! de idén a kupa kell!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.22. 20:30:40

Stagnitta: "I still don't think we've played our best lacrosse yet. We're getting closer but we'll need a perfect four quarters on Saturday"

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.24. 16:10:20

Van igazság, kicsit csalódott voltam, hogy Rabil mire fel kapta meg az év támadója díjat, de így nyugodtan kitörölheti vele a patkányfejét. :P

milo_hedgie#23 2012.08.24. 18:15:55

@Filip89: csinálsz még döntő előtti előzetest?


süti beállítások módosítása