Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Dodgers 2:1 W

2012.08.30. 09:04 - Tomi_Tanguay

Tovább tart a Colorado Rockies sikeres augusztusi szereplése, a hét első napjaiban meglepetésre kétszer is legyőztük a rájátszásért hajtó Los Angeles Dodgerst, csak a harmadik meccset vesztettük el ellenük.






















1. meccs, hétfő: Rockies-Dodgers 10-0

Az első mérkőzésen a Pacheco-LeMahieu-Herrera-Nelson négyes alkotta az infieldet, kívül CarGo, Colvin, Brown kezdtek, az elkapó Rosario lehetett, a soros dobó pedig a bal kezes Francis volt. Az első játékrészben csak két kieső után engedtünk egy duplát, majd rögtön az első ütő Colvin hazafutásával magunkhoz ragadtuk a vezetést. A második menet alatt mindkét oldalt három-három out történt, Francis a harmadikban csak egy sétát engedett, a futó egészen a hármasig eljutott, annál tovább nem engedtük. A mieink akciója Herrera single ütésével indult, két forceout után még Pacheco sétált, de CarGo ellen befejeződött a nyomulás. A következő dobójátékot újra hibátlanul teljesítettük, majd két out után Nelson tripláját követően LeMahieu RBI singlelel találtunk be. Az ötödik részben egy singlet és egy doublet kaptunk, a pontszerző helyeken jártak a futók, két strikeouttal sikerült hárítani, majd csak két sétára voltunk képesek. A hatodik inning alatt az első csere dobó Roenicke ellen egyetlen walk született, majd Nelson nyitott egy singlelel és a pinch hitter Rutledge single találatával újabb pontot szereztünk és már 3-0 volt az állás a javunkra. A hetedik játék eseménytelenül alakult, Brothers lehozta a három outot és mi se jártunk bázison. Ezt követően beszedtünk egy triplet, Brothers hit-by-pitchet vétett, a szélső bázisokon jártak az emberek egy kieső mellett, amikor Belisle mögött egy Nelson-LeMahieu-Pacheco double play által sikerült befejeznünk az inninget. Újra támadásba lendültünk Nelson double ütésével és LeMahieu második RBI singlelel lecsaptunk, majd Colvin mindkét társát beküldte egy triplával, ráadásul Pacheco is bevágott egy RBI doublet, CarGo ellen egy SOval befejezték volna a játékot, de az utolsó labda wild pitch lett és Pacheco hazaért, az ütő pedig az egyesre jutott, ekkor Rosario pörkölt ki egy 2run HRt végezetül. A legutolsó jelenést Belisle egy séta ellenére könnyedén lehozta, így maradt a 10-0s eredmény.
- Végig vezettünk és a hajrában kiütésessé növeltük a különbséget, a vendégek mindössze négy ütést hoztak az egész meccs alatt. Colvin hatalmasat játszott, két ütésből három pontot rittyentett és 15 HR mellett 55 pontos az évben. LeMahieu két RBI single ütéssel jeleskedett, Herrera és Nelson mindketten három-három találatot értek el pontszerzés nélkül. Rosario már a 21. hazafutást szerezte az évben. Francis ellen csak három ütés született az első öt játékban, az ötödik győzelmét hozta 2012ben. Valamennyi reliever hibátlan volt, Roenicke, Brothers, Belisle se kapott pontot.

2. meccs, kedd: Rockies-Dodgers 8-4
Másnap két változás volt a kezdőben, CarGo helyett Blackmon játszott az outfielden, a shortstop posztot pedig Rutledge töltötte be és Herrera pihent, közben a soros dobó Chatwood lehetett. Az első beállásban egy strikeout közben az egyesre jutott az ütő, majd történt egy séta, de a LeMahieu-Rutledge lineout double playel sikerült hárítani. Támadásban Rutledge triplájával indítottunk, Pacheco RBI doublelal szereztünk vezetést, őt követően még további ütésesk estek és Rosario volt eredményes egy singlelel, a kettesre kerülő futót Brown küldte be egy újabb single által, majd LeMahieu duplájával 4-0ra húztunk el. Ezt követően két ütéssel a szélső bázisokra kerültek a futók és A. Ellis sac flyal szépített, a második akciónk eredménytelen volt. A harmadik részt biztosan lehoztuk, Rosario hazafutással növeltük az előnyt, aztán még Brown hintett egy doublet. A folytatásban Chatwood kieső nélkül engedett teli pályát egy walk és két single révén, Kennedy ellen a LeMahieu-Rutledge-Pacheco dupla játék közben ért haza egy futó, A. Ellist szándékos sétával engedtük az egyesre és a dobó ellen lezártuk az inninget. Ezután Blackmon dupláját követően Colvin RBI singlelel volt eredményes, majd csak egy singlet kaptunk, az ötödik inningben kiesett mindhárom denveri támadó. A hatodik tetején Reynolds biztosan kiosztotta a három ellenfelét, nálunk Blackmon járt bázison, de pickoffal leszedték az egyesről. A következő dobórészt biztosan teljesítettük, aztán két ütéssel a szélső helyekre kerültünk, Rosario single megmozdulásával és Nelson kieséses játékával tovább növeltük az előnyt, már 8-2re vezettünk. A Dodgers egy doublet követően Rivera biztonságijából szépített egy kicsit, majd az utolsó eredménytelen akciónk után a befejező részben Hanley solo HRal faragták a különbséget 8-4re, ami a végeredmény lett.
- Most korán szereztünk vezetést és az előnyt magabiztosan végig vittük a meccs teljes hosszában, 14-7el volt több ütésünk. Rosarionak óriási meccse volt, az újonc catcher három ütésből három pontot szállított, köztük a 22. HRt a szezonban, mellyel beérte CarGot a házi rangsorban. Mellette Brown vállalt még három találatot és egy pontot is szerzett, de több fiatal játékos kimagasló formában ütött. Chatwood szállította a győzelmet, a szezonban ötödik alkalommal nyert a startja mögött a csapat, ezúttal öt inning alatt két futást engedett. Később Torres ellen született még két run, Reynolds viszont hibátlan volt és Betancourt is szépen tette a dolgát a finisben.





















3. meccs, szerda: Rockies-Dodgers 8-10

A legutolsó mérkőzésre Hernandez volt az elkapó, CarGo visszatért a külső mezőnybe és Pomeranz volt a soros kezdő dobó. Az újonc dobó kiválóan kezdett és az első játékrészt hiba nélkül teljesítette, közben a mieink Rutledge révén jegyeztek egy singlet. A második felvonásban megismétlődött a forgatókönyv, három LAi out után egyetlen singlet értünk el. A harmadikban viszont fordult a kocka és Pomeranzt alaposan elkapták, az első két singlet követően Pacheco hibájából ért haza egy futó, Victorino szállította a következő runt, A. Gonzalez két embert küldött be egy singlelel, majd Hanley takarította ki a bázisokat egy két pontos hazafutással és a vendégek pikk-pakk 6-0s előnybe kerültek. Válaszként Rutledge jegyezte az egyetlen egy bázist érő ütést két kiesés után, majd a leadouff double után sorban három ellenfelet ejtettünk ki. A negyedik akcióban csak egy 2out single ütésre futotta Nelsonnak, aztán Ottavino két single és egy walk után teli pályát hárított strikeouttal, majd részünkről újra egyetlen ütés esett. A hatodik játékrész során mind a három ellenfelet visszatartottuk, utána CarGo járt bázison egy singlet követően, de az első kanyarnál képtelen volt tovább haladni. Ezt követően újra magabiztosan háromból három kiejtéssel tevékenykedtünk, utána Blackmon lendült akcióba egy singlelel, a PH Fowler sétát tett hozzá, Colvin RBI singleből végre szépítettünk, de Rutledge dupla játék áldozata lett. Harris vesztére két walk és egy single révén a Dodgers feltöltötte a bázisokat, ekkor A. Ellis grand slam hazafutással mindent eldöntött, 10-1. Aztán Pacheco és Hernandez ütéseivel az egyes és a hármas területet vettük birtokba, Nelson RBI singleből betaláltunk, őt követően LeMahieu helyezett el egy pontot érő singlet, Brown sétájával bases loaded alakult ki, Fowler küldött be egy futót és maradt a teli pálya, Colvin hit-by-pitchből szereztük a következő pontot, a Rutledge elleni forceout közben született újabb run, végezetül még CarGo jegyzett egy RBI singlet és ezalatt egy error által még egy ember beért, mellyel 10-8ra jöttünk vissza. A legutolsó játékban a LAD egy singlet szerzett Belisle ellen, nálunk Nelson talált egy singlet, de LeMahieu ellen dupla játékkal zárult a mérkőzés, 10-8ra vesztettünk.
- Korán nagy hátrányt szedtünk össze és sajnos a végén a 7 pontos nyolcadik inning csak arra volt jó, hogy a sima vereséget elkerüljük és még szorossá tegyük a meccset. A 15 Rockies hitből Nelson 3/5el vette ki a részét és pontot is szerzett, további négy játékos két találattal zárt, közülük Colvin két RBIt postázott, Rutledge, CarGo, LeMahieu egyet-egyet. Pomeranz egy játék alatt hat pontot engedett, a másik három inningben egyetlen runt sem kapott, ennek ellenére nem úszta meg az idei nyolcadik vereséget. Ottavino három pont nélküli játékot abszolvált, az egyik különösen nehéz volt.

A NL West állása:

1. San Francisco Giants 73-57 (130 meccs)
2. Los Angeles Dodgers 70-61 (131 meccs, 3.5 GB)
3. Arizona Diamondbacks 64-67 (131 meccs, 9.5 GB)

4. San Diego Padres 61-71 (132 meccs, 13.0 GB)
5. Colorado Rockies 53-76 (129 meccs, 19.5 GB)


Végre elkezdtünk egyre többször nyerni, de akkora a hátrányunk mindenkitől, hogy nem nagyon kerülhetünk már el a divízió utolsó helyéről, hiszen a Padres is megnyerte a legutóbbi seriest a Braves ellen. A Dodgers denveri zakói alatt a SF két houstoni sikerrel stabilizálta az első helyet és még egy meccs hátra van, viszont a D'backs hazai pályán kapott söprést a Redstől. A hétvégén a Giants a Cubshoz utazik, a csoporton belül LAD-ARZ és COL-SD rangadókat rendeznek.

A mieink következő ellenfele tehát a San Diego Padres lesz, akik a legközelebb vannak hozzánk, de ha még tényleg utol akarjuk érni őket, akkor most sweepre lenne szükség, különben megbarátkozhatunk a divízió ötödik helyével. Mindkét csapat szerényen áll, ugyanakkor mindkettő jó formában van mostanában, így izgalmas mérkőzésekre van kilátás. A párharc meccseit a következő időpontokban játsszák le: szombat 02:40, vasárnap 02:10, vasárnap 21:10. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr934739414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.08.30. 09:07:59

rox-padres series pitching matchupok:

Friday: Padres' Clayton Richard (11-2, 3.72 ERA) at Rockies' Alex White (2-6, 5.49), 6:40 p.m., ROOT
Saturday: Padres' Edinson Volquez (9-9, 4.10) at Rockies' Jhoulys Chacin (1-4, 5.55), 6:10 p.m., ROOT
Sunday: Padres' Casey Kelly (1-0, 0.0) at Rockies' Jeff Francis (5-4, 5.44), 1:10 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2012.08.30. 09:08:49

tulo tegnap 2/3 és 1 HR, giambi 1/3 a sky soxban. elvileg szombaton azaz szept 1én jönnek vissza mindketten:)

Tomi_Tanguay 2012.08.30. 09:09:55

de la rosa és nicasio is egyre nagyobb terhelést kap edzéseken. DLR szeretne még pár startra visszatérni idén, aztán az arizonai és a mexikói téli ligában dobna a szünetben hogy formába kerüljön/megőrizze. annyi jó van az egészben hogy olcsón alá fog írni.

foppa21 2012.08.30. 21:56:30

@Tomi_Tanguay: jó lesz végre újra látni tuloékat

Tomi_Tanguay 2012.09.01. 01:41:14

Rockies vs. #Padres, 8/31, 6:40pm: Rutledge6, Pacheco3, Gonzalez7, Rosario2, Nelson5, Brown9, Colvin8, LeMahieu4, White1

fowler kezdett volna, de utólag scratchelték

Tomi_Tanguay 2012.09.01. 08:20:17

na nem néztem végig, de sajnos végig hátrányban voltunk és nem is tudtuk megfordítani:(

az elsőben white háromból három out
két kieső után cargo single, rosario single

a másodikban quentin solo HR, walk, forsythe RBI single
colvin single, lemahieu GIDP

a harmadikban triple, headley RBI groundout, még egy walk
rutledge double és wp, pacheco RBI groundout

a negyedikben white ellen walk és single két outig. reynolds hozta a harmadikat.
nelson walk és out at 2nd, brown single

az ötödikben reynolds ellen double és egy out. roenicke ellen quentin RBI ground-rule double
nálunk három groundout

a hatodikban egy single és egy walk
pacheco solo HR, rosario solo HR, brown walk és sb

a hetedikben roenicke egy walkot engedett
csak ph fowler single

a nyolcadikban brothers ellen double, intent walk, denorfia RBI single
három SOt kaptunk

a kilencedikben harris kiejtett hármat
brown solo HR, lemahieu reached error, két outtal vége
4-5 lett:(

Tomi_Tanguay 2012.09.01. 10:01:26

Outfielder Kyle Parker, the club's first-round pick in the 2010 draft, leads a contingent of seven Rockies who will play in the Arizona Fall League. Parker, a former Clemson quarterback, is hitting .308 with 22 homers for Single-A Modesto.
The other Rockies prospects slated to play for the Salt River Rafters are pitchers Isaiah Froneberger (Modesto), Cory Riordan (Triple-A Colorado Springs) and Coty Woods (Colorado Springs); catchers Lars Davis (Double-A Tulsa) and Jose Gonzalez (Tulsa); and outfielder Kent Matthes (Tulsa).

foppa21 2012.09.01. 14:28:37

remélem most nem fogunk megtorpanni hogy kétszer kikaptunk sorban

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 00:05:43

Rockies vs. #Padres, 9/1, 6:10pm: Fowler8, Rutledge6, Gonzalez7, Rosario2, Colvin9, Pacheco3, Nelson5, LeMahieu4, Chacin1.

tulo egyelőre nem lesz. giambit aktiváltuk, moscoso is felkerült.

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 04:04:21

az elsőben chacin háromból három out
cargo double, rosario RBI single és CS

a másodikban két singlet kaptunk
colvin solo HR

a harmadikban kiejtettünk hármat
két kieső után rutledge single, cargo single
2-0

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 04:08:28

a negyedikben chacin egy singlet kapott
nálunk pacheco double, lemahieu intent walk, chacin ellen vége

az ötödikben egy walk
rutledge single, rosario walk, colvin 2run RBI double, pacheco walk, nelson RBI single
5-0

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 04:16:37

a hatodikban chacin ellen venable solo HR, még egy walk, pacheco-rutledge-chacin DP
kiestünk hárman

a hetedikben egy singlet kaptunk
rutledge single
5-1

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 04:44:09

a nyolcadikban belisle ellen walk és single, lemahieu-pacheco DP
pacheco single, lemahieu reached error, giambi single, fowler grand slam HR

a kilencedikben torres kiszórt hármat
9-1 W

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 05:01:25

Chacin become 1st Rox to pitch 7 innings since Christian Friedrich on June 4 at Arizona.

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 19:14:02

escalona aktiválva és csatlakozott a kerethez.

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 19:23:45

Rockies vs. Padres, 9/2. 1:10pm: Fowler8, Rutledge6, Gonzalez7, Pacheco3, Colvin9, Nelson5, Hernandez2, Herrera4, Francis1.

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 21:42:36

az elsőben francis ellen single, headley 2run HR, double
rutledge walk

a másodikban csak egy singlet kaptunk
háromból három out
0-2

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 22:38:46

a harmadikban hbp és sb, headley RBI single, még egy single, rutledge-herrera-pacheco DP
nálunk herrera walk, fowler RBI single, cargo ground-rule double, pacheco 2run RBI double, colvin 2run HR, nelson reached error, hernandez 2run HR, herrera double

a negyedikben francis ellen két single, denorfia RBI single, headley 2run RBI single két outig. ottavino SOval befejezte.
három outot kaptunk
7-6

Tomi_Tanguay 2012.09.02. 23:18:09

az ötödikben ottavino ellen single és cs
megint három out

a hatodikban double, forsythe RBI single, headley RBI single
hernandez single, fowler single
7-8

Tomi_Tanguay 2012.09.03. 00:35:16

a hetedikben ottavino ellen két single egy outig. reynolds ellen amarista RBI single, out at home, walk. moscoso befejezte.
cargo hbp, pacheco single, nelson 3run HR

a nyolcadikban belisle kiszórt hármat
blackmon walk és errorból a hármasra, fowler RBI single, pb, pacheco intent walk, giambi ellen befejezték

a kilencedikben betancourt ellen single, amarista RBI single, még egy single
11-10 W! kemény meccs volt:D

foppa21 2012.09.03. 05:02:17

nagyon beteg meccset nyertünk meg a végén!:-)


süti beállítások módosítása