Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Diamondbacks - Rockies 1:2 W

2012.10.04. 09:19 - Tomi_Tanguay

A csapnivaló szezon legutolsó párharcát sikerrel vette a Colorado Rockies együttese, a hét első felében rendezett három mérkőzés közül ugyanis hatalmas csatában kétszer is legyőztük idegenben az Arizona Diamondbackst, de így is csak 28.ok lettünk a teljes mezőnyben.






















1. meccs, hétfő: Diamondbacks-Rockies 5-7 extra inningekben

Az arizonai párharc első meccsén Colvin visszatért sérülés után a center fieldre, mellette Blackmon és Brown játszott, az infielden McBride, Rutledge, Herrera, Nelson kapott lehetőséget, a soros dobó Pomeranz elkapója pedig Rosario lehetett. A legelső próbálkozás során három kiesés közt egyedül Nelson vállalkozott egy single ütésre, közben a házigazdák Hill solo hazafutásával jutottak előnyhöz. A következő játék eseménytelenül alakult mindkét fél részére, majd a harmadik három SOt kaptunk és egy kapott single után magabiztosan kiosztottunk három ellenfelet. Ezt követően újra három játékosunk kiesett, a vendéglátók egy sétát hoztak össze. Az ötödik játékrész alatt Blackmon vállalt egy 2out doublet, a D'backs oldalán Parra solo HRal növelte 2-0ra a különbséget, azon kívül csak egy kósza sétát hoztak össze. A következő akcióban megint simán kiesett háromból három denveri, de az első csere dobó Ottavino sem engedett ellenfelet a bázisok közelébe. Ezután Rosario solo hazafutásával zárkóztunk közelebb, majd Ottavino ismét hibátlan inninget teljesített. A nyolcadik tetején Blackmon singlet követően Rutledge RBI doublelal kiegyenlítettünk, ráadásul közvetlenül utána Colvin bevágta a fordítást jelentő duplát. 3-2re átvettük a vezetést és Belisle kiejtett háromból három arizonait, majd a kilencedik tetején Brown single ütését követően McBride ellen dupla játékkal védekeztek. Betancourt már a saveért érkezett, azonban Goldschimdt hazafutásával egalizált az Arizona és még egy újabb single esett, de az eredmény már nem változott, kilenc inning után 3-3ra álltak a csapatok. Az első extra játékban nálunk Herrera talált egy singlet, a túloldalon Young tett ugyanígy brothers ellen, de pontszerző lehetőség egyik oldalon se merült fel. A következő akcióban Nelson hintett egy duplát, mely után Rosariot szándékos sétával engedték bázisra lépni, 2in-1outnál azonban a csere ütő LeMahieu double play áldozata lett, nem sikerült előnyt szerezni, de Escalona is magabiztosan oldotta meg a következő dobórészt. A tizenkettedik inningben Blackmon és Herrera jutottak bázisra, egy bunttal egészen a kettes-hármasra értek, ám Rutledge ellen strikeouttal védekeztek. Ezt követően csak egy singlet engedtünk és Outman lezárta a játékot, majd támadásban Colvin állt bele egy ground-rule doubleba, Nelson RBI singlelel kerültünk előnybe, utána még két sétával feltöltöttük a bázisokat egyetlen kieső mellett, Blackmon RBI singlelel volt eredményes és maradt a loaded szituáció, Herrera fielder's choice közben újabb futó ért haza, aztán egy wild pitch által újabb pontot szereztünk, végül Rutledge ellen ért véget a nyomulás, amikor már 7-3ra vezettünk. A dobórészben Outman két sétát engedett egy outig, Roenicke ellen megtöltötték a bázisokat és egy loaded walkkal szépítettek, Johnson sac flyból volt eredményes, de közelebb már nem jöttek, 7-5re megnyertük az első meccset.
- Fordulatos mérkőzésen diadalmaskodtunk, a négy órás küzdelem végén mi kerültünk ki győztesen, 13-8 arányban volt több ütésünk. Blackmon négy ütéssel volt a meccs legjobbja, hat beállás alatt egy pontot is szerzett a 13. inningben, ezzel megközelítette a .300as átlagot. Nelson 3/6al végzett, az ő pontjával kerültünk előnybe az utolsó játékban és már 53 RBInál tart. Rosario 28. alkalommal szerzett hazafutást, viszont neki csak az az egy ütése volt a meccsen. Pomeranz öt inninget teljesített három ütéssel, viszont azok közül kettő is solo HR volt, de hét strikeoutot osztott ki. Betancourt a szezonban hatodszor szalasztott el savet, Outman pedig a két kapott pont ellenére megszerezte az első győzelmét. Továbbá Ottavino, Belisle, Brothers, Escalona voltak még hibátlanok, illetve Roenicke szállította a savet a legvégén.

2. meccs, kedd: Diamondbacks-Rockies 5-3 walk-off
A második meccsen Pacheco kezdett az egyesen és LeMahieu a hármason, az aktuális dobó pedig a remek formában lévő Chacin lehetett, akitől újabb győzelemben reménykedtünk. Az első játszmában egyedül Colvin hintett egy doublet, a hazaiaknál két kieső után született egy séta. Aztán a második tetején rögtön két ütéssel nyitottunk Brown és LeMahieu single találatai révén, a futók pedig a szélső bázisokon toporogtak, amikor a Blackmon elleni double play közben az első ember befutott a vezetésért, aztán Herrera duplája után a dobó ellen a harmadik kiejtéssel zárult az akció. Chacin a soron következő dobó játékot egy ütés ellenére abszolválta, majd a harmadikban három kiesés után megint csak egyetlen 2out doublet engedtünk. Ezt követően újra három outot szenvedtünk el, majd egy single és egy walk után egy Herrera-Rutledge-Pacheco double playel zártuk le a játszmát. Az ötödik rész mindkét oldalon eseménytelen volt, majd a hatodikban két out után csak Pacheco volt képes egy duplára, nálunk pedig az első csere dobó Moscosot két single után egy dupla játék segítette ki a bajból. A hetedik támadásban LeMahieu helyezett el egy triplát, azonban képtelenek voltunk haza küldeni őt, Herrera kapott még egy szándékos sétát és elrabolta a kettes bázist, de Moscoso strikeouttal kiesett, két futót fent hagyva a pontszerző helyeken. És aztán jött a fekete leves, az első double után a D'backs McDonald révén bevágott egy 2run homerunt a fordításért és csak további két felengedést követően sikerült lezárni a balhés játékrészt. Annyira nem estek kétségbe az ütőink, a következő akció során újra neki indultunk, Rutledge single és Colvin double találatait követően két futó jutott a pontszerző helyekre out nélkül, majd Pacheco mindkettejüket beterelte egy duplával és 3-2 arányban máris visszavettük a vezetést, hiába esett ki a soron következő három ember. Ezt követően Brothers hibátlanul tartóztatta fel az arizonai triót, majd három kieső közt Herrera jegyzett egyetlen találatot. Egy pont előnyben Betancourt érkezett a saveért, de sajnos ideje korán beszedett két singlet, 2in-2outnál pedig Hill 3run walk-off HRal befejezte a mérkőzést, így a fordulatos meccs végén a Diamondbacks 5-3 arányú győzelmet aratott.
- A végén mi húztuk a rövidebbet, pedig minden esélyünk megvolt a győzelemre, a hazaiak 11-10el ütöttek többet. Pacheco 2/4es hatékonysággal lengetett, az újabb két RBIval már 54nél jár az évben. Egyébként két ütése volt még a csapatból Herreranak, Colvinnak, LeMahieunek. Chacin tökéletes első öt inninget zárt, nem kapott pontot és csak három ütés esett ellene. Moscoso két játék alatt kétszer kapitulált, Brothers 1-2-3 inninget hozott, Betancourt pedig a végén elvesztette a találkozót a 3run jackkel.























3. meccs, szerda: Diamondbacks-Rockies 1-2

A mezőnycsapat megegyezett a keddi összeállítással, az év utolsó meccsén Francis lehetett a csapat kezdő dobója. A nyitó játszma során a denveri oldalon kiesett az első három próbálkozó, Francis két kiesés után egyetlen singlet engedélyezett Uptonnak. A második menetben ugyanez megismétlődött, három denveri kiesést követően a házigazdák egy singlet találtak, de a kettesnél messzebb nem jutott a futójuk. Ezt követően Herrera feljegyezte az első ütésünket egy single formájában, mialatt a D'backs Pollock solo HRal magához ragadta a vezetést és csak két újabb pályára kerülés után sikerült hárítanunk. A negyedikben először ígéretes támadást vezettünk, Blackmon hit-by-pitchet kapott, Pacheco pedig egy singlet ütött, a Rosario elleni fielder's choice play közben egy error miatt beért az első futó és kiegyenlítettünk, majd két strikeoutot követően LeMahieu RBI single találatával a vezetést is megszereztük. Az inning alsó felében mindössze egy singlet engedtünk a hazaiaknak, majd két kieső után elért két single ellenére eredménytelen volt a denveri támadás. Francis az ötödik dobórészt még hibátlanul abszolválta a távozása előtt, a mieinknél is három out született, majd Roenicke csak egyetlen sétát hagyott. A hetedik támadást Herrera kezdte egy single találattal, de a rablási kísérletét megakadályozták, majd Escalona singlet és walkot engedett, szerencséjére azonban egy Herrera-Rutledge-Pacheco dupla játékkal sikerült befejezni a játékrészt. Utána Pacheco és Rosario single ütései ellenére se jutottunk messzire, Colvin és Brown mindketten strikeoutot kaptak, utóbbit reklamálás miatt kiállították, így a mostanában sérült Fowler foglalta el a helyét a pályán. Ottavino egy singlet és egy SOt vállalt, Brothers további két outtal tudta le a játékrészt. Az utolsó támadást két ütéssel kezdtük, de hiába jutottak a futók egyetlen out mellett a pontszerző bázisokra, Rutledge és Blackmon se volt képes beküldeni őket. A befejező dobó részben Brothers ütés nélkül két embert engedett fel két out mellett, így a végén Belisle hozta a harmadik outot, hogy megnyerjük az év utolsó meccsét 2-1 arányban.
- 10-7el volt több ütésünk, Pacheco és Herrera egyaránt 3/4 arányban ütött. LeMahieunek is volt két találata és a csapatból az egyetlen RBIt ő szerezte, az idei 22. pontja volt. Francis öt játékot teljesített egyetlen kapott ponttal, ezzel a hatodik győzelmét regisztrálta az évben. Később a bullpen egyetlen pontot se kapott, többen is csak egy-két kiejtés erejéig voltak a pályán, Escalona és Brothers hozott három, illetve négy outot, míg Belisle az utolsó ember elbúcsúztatásával az idei harmadik savet szerezte.

A NL West végeredménye:

1. San Francisco Giants 94-68
2. Los Angeles Dodgers 86-76 (8.0 GB)
3. Arizona Diamondbacks 81-81 (13.0 GB)

4. San Diego Padres 76-86 (18.0 GB)
5. Colorado Rockies 64-98 (30.0 GB)


Az utolsó párharcában a Dodgers 2-1re legyőzte a Giantst, de már nem juthattak be a rájátszásba, a Padres pedig csak egyszer tudott diadalmaskodni Milwaukeeban. Nem történt már változás a csoporton belüli végeredményt.

A Rockies minden idők legrosszabb denveri szezonját produkálta, a 30 csapatos mezőny 28. helyén végeztünk 64 győzelemmel és 98 vereséggel, csak a Cubst és az Astrost tudtuk magunk mögött tartani, az MLB két leggyengébb csapatát. Cseppet sem lehetünk büszkék a gárda 2012es szereplésére, hosszú téli szünet ál előttünk, rengeteg feladata lesz a klubnak, hogy javítsunk a jelenlegi eredményeken.

Ezúton szeretném megköszönni, hogy olvastátok az összefoglalókat és a pocsék eredmények ellenére kitartottatok a csapat mellett. Jövőre visszatérünk, reméljük addigra változik a helyzet. GO ROCKIES!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr64819218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.10.04. 09:22:37

na hát ennyi volt az idei szezon!

Black_Adder 2012.10.04. 11:19:58

gonosz leszek, hátha visszakapom majd: :)
denversports.blog.hu/2012/04/03/rockies_szezonkezdes_2012_2_resz

Pedig még Manning is kilátogatott a meccsekre.....

Egyébként most mi lesz, rebuilding?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.04. 15:31:06

Rosario-t még egész alábecsültem, a többi nem lényeg. :P

foppa21 2012.10.04. 17:29:12

rászaladtunk a szopóágra rendesen...

Tomi_Tanguay 2012.10.04. 18:11:49

@Black_Adder: igazából a rebuild elkezdődött a szezon közben és nagyon sok újonc bizonyította, hogy lehet számítani rá. rutledge, pacheco, rosario igazán kellemes meglepetések voltak mindenkinek és jövőre arenado ideje is eljöhet. és akkor ugye ott van fowler és nelson ők is végre kifutották magukat.
viszont amíg nincsenek minőségi dobók, addig nem is leszünk jobbak. igazából jó képességű emberek vannak de nem tudnak kiegyensúlyozottnak lenni. sztem ebben a milehigh is vastagon benne van, a coors field és a levegő az ütőknek kedvez, nagyon nehéz a dobóknak itt jól játszania. még ha all star SPeket hozunk, akkor se vehetjük biztosra az eredményt. de én mindenképp bevállalnám hogy pár fiatal ütőt jó nevű dobókra cseréljünk, más utat nem látok.
azért c rosario, 1b pacheco, 2b rutledge, ss tulo, 3b arenado, lf cargo, cf fowler, rf colvin lineupot el tudok képzelni. még mondjuk helton, cuddy a padra, és a többi tehetség mehet cserébe, nelson, herrera, lemahieu mindenki. dobók kellenek kibaszottul

milo_hedgie#23 2012.10.04. 18:31:37

és nem kéne hogy ennyi sérülés legyen folyton. cargo és tulo soha nem tud végig játszani egy szezont,az öregekről már ne is beszéljünk..

foppa21 2012.10.04. 21:32:06

nehéz lesz kimagyarázni ezt a szezont:-P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.10.04. 22:32:32

Furcsa érzés, hogy ma éjjel már nincs meccs. :(

Coach Sacco 2012.10.08. 22:09:07

Kicsit meglepődtem rajta. Persze, lehet jobb így, hogy magától ment és nem kirúgták.

Tomi_Tanguay 2012.10.09. 05:15:10

lansford és dauer is mennek, nem sokan élik túl ezt a szezont.


süti beállítások módosítása