Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Elindult az előidény

2012.12.11. 15:20 - Filip89

November utolsó napjaiban kezdte meg az edzőtáborozást az NLL 2013-as szezonra való hangolódás jegyében a Colorado Mammoth lacrosse csapata, és egyre izgatottabban várhatjuk az előttünk álló esztendő eseményeit.



Egy héttel ezelőtt a Mammoth serege Torontóban táborozott három napig, összesen 40 játékos kezdte meg a harcot a szezonkezdő, 23 fős kerettagságért. A program fénypontját a tavalyi rájátszásbeli búcsúnkat okozó Minnesota Swarm elleni barátságos mérkőzés jelentette. A csapat nagyszerű formában lépett pályára a visszavágás reményében, rendkívül agilis és motivált játékunknak köszönhetően pedig végig vezetve győztük le 11-6 arányban a kék-sárgákat. Az összecsapás legeredményesebb játékosa coloradói oldalról a másodéves Jordan McBride volt a maga három találatával, de a két frissen kiválasztott tehetségünk, Colton Clark és Jaeden Gastaldo is megszerezték első találatukat a csapat színeiben. A vezetőedző, Bob Hamley kifejezetten elégedett volt a látottakkal: "Nagyon boldog vagyok a csapat játéka miatt, rögtön igazán magas színvonalon játszottunk a teljes mérkőzés alatt. Egyelőre úgy látszik, hogy beváltak a változtatásaink, alig várom az edzőtábor következő állomását."

Egy héttel később, a december 8-9-i víkend alkalmával a delegáció a Brit-kolumbiai Langley városában folytatta a felkészülést. A tréningek mellett játszottunk egy újabb előidény-mérkőzést, a kiváló erőkből álló Calgary Roughnecks-szel azonban nehezen tudtuk felvenni a harcot, és 20-11-re vesztettünk ellenük. Az első negyedben még egész jól tartottuk magunkat, és kihúztuk 6-6-os döntetlennel, a befejező 45 percben viszont mindössze öt találatot voltunk képesek szerint 14 kapitulálással szemben. Az első meccshez hasonlóan ismét Jordan McBride volt a legeredményesebb denveri sportoló négy góllal és két előkészítéssel. "Nehéz első félidőnk volt, rengeteg kiállítással. Egész biztosan dolgoznunk kell még az emberhátrányos védekezésünkön, de az edzőtábor erről szól. Emellett sok pozitívumot is láthattunk, a srácok nagyon keményen küzdenek a keretbe kerülésért" - tette hozzá Hamley mester.

Korábbi hír a csapattal kapcsolatban, hogy a közelmúltban két rutinos játékos, a támadó Sean Pollock és a hátvéd Creighton Reid megegyezett az új szerződéséről, így 2013-ban is mindketten a Mammoth sorait erősíthetik, mindketten a második évüket kezdik meg a csapatnál.

Ezzel szemben viszont Derek Hopcroft-ot elcseréltük a Buffalo Bandits-hez egy 2014-es draftjogért cserébe. Amennyiben a fiatal csatár beverekszi magát új csapatának aktív keretébe, akkor a mieink hatodik körös, ha legalább négy mérkőzésen játszani fog jövőre, akkor ötödik fordulós választási lehetőséggel gazdagodhatunk.

A felkészülés a következő hetekben tovább folytatódik Colorado-ban, az ünnepek előtt pedig kihirdetésre kerülhet a szezonkezdő végleges keret, mellyel pályára fogunk lépni a január 12-i évadnyitón a Washington Stealth ellen a Pepsi Center-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr314959967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.12.11. 21:40:54

már csak egy hónap és kezdődik!

foppa21 2012.12.12. 23:00:08

bízom benne hogy sikerült felül múlni a tavalyi eredményt és végre lesz egy jó PO menetelés

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.12.25. 11:37:46

Megvan a 23 fős keret:

www.coloradomammoth.com/team/roster

17 ember tér vissza tavalyról, az elmúlt két draftról 10 saját draftee alkotja a keretet.
Jarett Park IR-en, a harmadik számú kapus Tye Belanger PuP-on kezdi a szezont. Demopoulos pedig a PS-t erősíti.

milo_hedgie#23 2012.12.25. 14:29:10

@Filip89: nincs miért mellébeszélni ez bajnok esélyes keret. a kapus páros a legjobb a ligában. a védelem konecznyvel csak erősödött,a támadó sorba dalgarno visszatérése a legnagyobb erősítés. idén a forma időzítés lesz a lényeg!


süti beállítások módosítása