Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears basketball: Egyelőre nyoma sincs a fejlődésnek

2012.12.20. 02:28 - Filip89

- Tóth Milán írása -

...legalábbis ami az eredményeket illeti. A tavalyi évet a Northern Colorado Bears nagyon rosszul zárta az Észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban (NCAA), és bár idén győzelemmel kezdett, a folytatásban zsinórban hat alkalommal is kikapott.



A szezont egy bemutató meccsel kezdték a greeley-i egyetem tanulói, ahol a gyengébb játékerőt képviselő UC-Colorado Springs együttesét verték 99-61-re.

Az első igazi erőpróbára november 10-én került sor, a Butler-Hancock csarnokba a Southwest (N.M.) látogatott és távozott is vereséggel. Igazán gólgazdag találkozó volt, a Bears 127-81-re diadalmaskodott, már az első félidőben 70-40 volt az állás. 14 játékos kapott lehetőséget B. J. Hilltől, egyedül a helyi születésű Xzaivier James nem szerzett pontot. A csapat legeredményesebbje a harmadéves Connor Osborne volt (19 pont, 5 lepattanó), de gyakorlatilag mindenki hozzátett a sikerhez, így Garnica (18 pont, 3 lepattanó), Huskisson (16, 3) és Barden (12, 5) is, és még nem is említettük a dupla-dupláig jutó sophomore Bryce Douviert (15, 10).

Az edző érthetően nagyon elégedett volt játékosai teljesítményével, akik látszólag már idény közepi formában játszottak. Hill annak is örült, hogy a csapat élvezte a játékot, és mindenkinek kijött a lépés a szezon első tétmeccsén.

Sorozatban hat vereség

A folytatásban már nem sok okuk volt Douvieréknek az örömre, hiszen a győzelmek elmaradtak. A rossz sorozatot a Cal Poly Mustangs otthonában kezdte a Bears, San Luis Obispóban 64-53-as vereséget szenvedett, pedig az első félidőt követően még az UNC vezetett 22-21-re. A másodéves irányító Tevin Svihovec 14 pontig jutott, három asszisztot is kioszott, míg Barden kilenc lepattanóig, Unruh nyolc, Huskisson pedig csak kilenc pontig jutott, ami nagyon kevésnek bizonyult.

Hill tudja, hogy túl sok mentális hibát követtek el, pedig olykor jól játszottak, de a hullámzó játéknak végül vereség lett a vége, hiába is vezetett a Bears: „Döntő pillanatokban nem becsültük meg a labdát, valamint a tiszta helyzetekből nem tudtunk eredményesek lenni. A 42 százalékos dobóteljesítmény elég jó, ha még a lepattanókat is megnyered. Nem ezen buktuk el a találkozót.”

A Wyoming Cowboys elleni, hazai meccsen a második játékrész elején már nyolc pont is volt Garnicáék előnye, de a vendégek fordítani tudtak, és 69-60-ra behúzták ellenünk a találkozót. Paul Garnica 13 pontig, Tate Unruh 12-ig jutott, míg Derrick Barden hét lepattanójával és kilenc pontjával próbált segíteni az együttesen.

„A védekezésünk az előző évhez képest sokkal jobb, 33 százalék alatt tartottuk a vendégeket” – mondta Hill, aki szerint a sok eladott labda az oka annak, hogy nem jön össze a siker, hiszen így az ellenfélnél jóval többet van a játékszer.

November 26-án az állami rivális Colorado State ellen sem jött össze a siker a Bearsnek, idegenben 85-69-re kapott ki a Hill-csapat. A hazaiaknál Green és a DD-t elérő Colton ellen nem találtak megoldást Derrick Bardenék. Az említett junior csatár 13 pontig masírozott, míg Huskisson 10, Unruh 13, Svihovec pedig 16 pontnál állt meg.

„Öt senior és egyben egy nagyon jó csapat ellen játszottunk” – kezdte mondandóját Hill a találkozót követően. „Nem voltunk rosszak a védekezésben, mégis sok pontot dobott az ellenfél. Sokkal jobban játszottunk, mint a Wyoming ellen, és ha ezt a teljesítményünket tudtuk volna hozni legutóbbi meccsünkön, akkor azt nyertük volna, efelől semmi kétségem.”

A Rams után a UC Riverside Highlandershez utazott a Bears. Az első játékrészt 28-16-ra nyerték a hazaiak, Svihovecék csak a második félidőben kezdtek ébredni, ám ez túl későnek bizonyult, hiszen így is alulmaradtak 69-63-ra. Két játékosunk is DD-t ért el: Derrick Barden 11 ponttal és 14 lepattanóval végzett, míg Tim Huskisson 12-12-es mérleggel zárt. Svihovec 13, Unruh 17 pontnál állt meg, de a cserék és a kezdőben helyet kapó Osborne nem tudtak sokat hozzátenni a csapat játékához, így őket a lefújás után meg is találta Hill. A vezetőedző szerint többen nem állnak még készen az NCAA-ben játszani, elsősorban mentális problémákra utalt a szakember.

A Northern Iowa Panthers otthonába december 6-án látogatottunk, és a coloradóiak számára pocsékul kezdődött a találkozó, hiszen a hazaiak remek teljesítményüknek köszönhetően 27-6-ra már el is húztak. A félidő végére már csak 11 volt közte (40-29), de a folytatásban nem sikerült tovább faragnia hátrányából a vendégeknek, így 76-59-es vereséget szenvedtünk. Meglepő, hogy Huskisson és Addo sem szerzett pontot, pedig nem játszottak keveset. A másodéves Tevin Svihovec volt a Bears legeredményesebbje, ő 16 ponttal zárt, míg Paul Garnica 15-tel, Tate Unruh pedig 14-gyel.

Három nappal később a jóval esélyesebb Wichita State Shockers ellen még nagyobb pofonba szaladtak bele a medvék, hiszen 80-54-re kaptunk ki. Ismét egyedül Derrick Barden tudott felnőni a feladathoz, ő 19 ponttal zárt, míg a második legeredményesebb, Addo tíz egységnél állt meg. Huskisson a védekezésben jeleskedett, hiszen öt lepattanója mellett szerzett még kilenc labdát is saját palánkja alatt. Hill büszke volt tanítványaira, szerinte egy top 25-ös együttes ellen jó második félidőt produkáltak.

Bő egy hónap után ismét győzelem

Legutóbb december 17-én lépett pályára a Bears, ekkor már hazai pályán ismételten, és Hill legényei az alig 1200-as nézősereget egy sima, 90-62-es győzelemmel örvendeztették meg a Tabor College ellen. Már az első félidőben eldőlt a találkozó sorsa, miután Garnicáék 41-18-ra nyerték ezt a játékrészt. Maga Paul Garnica 15 pontig jutott, de Emmanuel Addo (14 pont) és Tim Huskisson (14) is szállították a pontokat, ahogy mind a 14, pályára lépő játékos szerzett legalább két pontot. Barden ismét hozta a palánkok alatti jó formáját, kilenc lepattanót szedett össze mindössze 17 perc alatt.

A következő ellenfél a North Dakota Fighting Sioux lesz, ráadásul ismét idegenben. Az észak-dakotaiak 4-9-es mérleggel állnak jelenleg, így nem lehet azt mondani, hogy a Bearsnek nincs esélye, de a fogadási tippek alapján is inkább hazai siker várható.




A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr354973372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása