Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos: Megnyílt az FA piac

2013.03.16. 21:32 - Black_Adder

Napok, hetek hónapok. 2 év telt el mióta John Elway átvette a korábban dicső, ám akkor romokban heverő Denver Broncos irányítását. Már első évében visszajuttatott minket a győzelmek útjára, s tavaly is kijutott a sikerekből. Gyengébb kezdés után nagyon belelendültünk, azonban hiába a szenzációs november és december, ha januárban azonnal elvéreztünk. Azóta beköszöntött a tavasz, s megnyitott a szabadügynök piac, melynek első napjaiban Colorado államban Denverben, mérföldmagasan történt valami melynek hatásai Magyarországra is eljutottak egy hatalmas hóvihar formájában.



Mikor John Elway került az FO élére, az első évben viszonylag csendes offseason politikával kezdte a csapat újraélesztését. Elsősorban a draftra koncentrált, ahol sikerült is megszereznie a legjobb játékost Von Miller személyében, és még 2 kezdő játékost a 2. körben (Rahim Moore és Orlando Franklin). Néhány megfelelő veterán igazolás mellé, mint például Willis McGahee, új edzői stáb, és ez elég is lett a divízió megnyeréséhez, és egy feledhetetlen győzelemhez a PO-ban. Akkor sokan azt gondoltuk végre jó irányba indult el a csapat, folytatjuk az építkezést és egyszer csak majd beérik a munka gyümölcse. Ehhez képest tavaly az FA legnagyobb igazolását könyvelhette el korábbi HOF irányítónk, a jövőbeli HOF irányító, Peyton Manning megszerzésével, s ha már hozott egy igazán elit QB-t nem lassított le, hozott neki célpontokat, Stokley-t, Dressent, Tamme-t, Hillmant maradék erejéből erősítette a falat előtte, és persze nem maradt el az se, amire TT maradása esetén számítottunk volna, a védelemben lévő lyukak befoltozására és tovább erősítésére. 2011-hez képest bekerült a kezdőbe Derek Wolfe, Justin Bannan, Kevin Vickerson, Wesley Woodyard, Keith Brooking, Chris Harris, Mike Adams, Rahim Moore. Közülük Bannan, Brooking, Adams új igazolások Wolfe pedig újonc. Ennek következtében a liga egyik legerősebb csapatává avanzsáltunk, akik az alapszakaszban ezt a feltevést be is bizonyították, azonban a rájátszásban szerencsétlen körülmények között több egyéni (és bírói) hiba miatt elbuktunk a későbbi győztes Ravens ellen. Ezek után legtöbben arra számítottunk, hogy a hangsúly elsősorban a meglévő csapat megtartásán lesz. Komoly aggodalmat jelentett, hogy a következő években szerződést kell hosszabbítani Eric Deckerrel, Demaryius Thomasszal, Von Millerrel, Wesley Woodyarddal és Zane Beadles-szel azok közül a fiatalok közül, akiknek óriási része volt a nagy menetelésben és nagyon alul vannak fizetve. Ehhez adódott hozzá Ryan Clady lejáró szerződése. Nos bár kétség kívül sokan így tettek volna, hogy csendesen együtt tartják azt, ami erejét tekintve képes lehet SB-t nyerni, Elwaynek ennél ambiciózusabb tervei voltak. De lássuk szép sorjában.

Tag-ek, tenderek

Az NFL-ben azok a játékosok akiknek 2 a ligában töltött év után jár le a szerződésük ERFA-k (Exclusive Rights Free Agent) lesznek, akiknek 3 év után azok RFA-k (Resricted Free Agent), akiknek hosszabb táv után azok UFA-k (Unrestricted Free Agent).

ERFA-k

Az ERFA-k nem tárgyalhatnak más csapattal, ha akarjuk rájuk rakjuk az ERFA tendert, mely kevesebb mint 1 milliós fizetést jelent nekik 1 évre, és nálunk maradnak. 2 ERFA-ra raktunk tendert:

Tony Carter (CB): Máris javítanom kell amit fentebb írtam, mert nem csak a ligában töltött évek számítanak, hanem az is megvan, hogy hány meccsen kell játszani, hogy az az év számítson is. Ezért lehet, hogy Carter már 3 éve a ligában, mégis ERFA lett. Mondhatni a Chris Harris utat járja be, még combine-ra se hívták meg, UDFA ként került hozzánk, majd amikor lehetőséget kapott a rotációban élt vele. $715000 ezerért sikerült itt tartani, a játéka ennél sokkal többet ér. Természetesen kiváló döntés, hogy tendert raktunk rá, de ezt még lehet h JMD se k*rta volna el...

Mitch Unrein (DT): Tavaly az egyik kedvencemmé nőtte ki magát. A DT rotációnak nagyon hasznos tagja volt, néhány kifejezetten emlékezetes play-jel. Sikerült megszereznie egy fumble-t egy Von Miller sack után az ellenfél 1 yardosán, Von Miller pick6-e előtt ő volt az, aki belekergette a hibába Freemant, és az Offenseben is szerepet kapott goalline szituációkban FB-ként, s ami igazán ritkaság számba megy védjátékosoknál, védő falembereknél, egy TDt is szerzett a támadók között, Peyton Manning passzából. Most 555 ezer dollárért marad. Mondhatni vicc kategória neki ez a pénz.

RFA-k

Az RFA-k korlátozott jogú szabadügynökök. 3 fajta tendert tehetünk rájuk, 1.körös tender, 2. körös tender, eredeti drafthely függő tender. Ha a játékos aláírta a tendert az 1 éves szerződést jelent, az 1. körös ~2,8M, a 2. körös ~2M, az original round pedig 1,323M fizetésért. Innentől kezdve bármelyik csapat kínálhat nekik nagyobb pénzt, s ha mi úgy döntünk hogy nem adjuk meg, akkor vihetik is, de a tender értékét draftcetlikben ki kell fizetni. Értelemszerűen 1. körösért első körös picket, stb... Mi 3 RFA-nkra tettünk tendert, mindháromra a legkisebb értékűt

Lance Ball (RB): Futni nem tud, de valamit igen és azt nagyon. Hogy mi az, arról fogalmam sincs, de még mindig a csapatnál tartja őt. Eddig legalább nem keresett sokat, de most ezzel a tenderrel már 1 millió fölött fog. Maradásának legvalószínűbb oka, hogy valami kompromitáló adatai vannak Bowlen, a tulaj ellen. Szerencsére az offenseben már a minimálisnál is kevesebb szerepet kap, így mostanában csak azért jöhet rá a csuklás, mert semmit nem csinál azért a pénzért

Chris Clark (OT): Egyértelműen csak a depthet erősíti, ami vele is elég gyenge, nélküle meg még gyengébb lenne, így könnyű rá vágni, hogy tenderezzük, és 0. közelítésben jó döntésnek is tűnik. Ugyanakkor a nagy pénzhiányban luxus egy ilyen képességű játékosért 1M fölött fizetni, igazából bármikor találunk hasonló képességű játékost fele ennyi pénzért. Ez nem azt jelenti, hogy kiefezetten rossz döntés lenne, mint Ball esetében, de én azért inkább szélnek eresztettem volna

Britton Colquitt (P): Az egyik legkevésbé fontos pozíció, a fiatalabb Colquitt viszont bátyja nyomdokaiban jár, és a liga jobb punterei közé tartozik, ezt az 1,323M dollárt mindenképp megéri. Itt csak annyi ellenvetés lehet, hogy mióta Manning van, nincs field position harc, nincs akkora szükség a jó punterre, mondhatni Colquitt árán esetleg más fontosabb posztot erősítettünk volna. De igazából annyira nem sok ez a pénz, és csúnya lenne, ha a végén a punteren múlna.



Franchise Tag

Ha a játékos UFA-vá válna, akkor is meg van az eszköz a csapat kezében, hogy még legalább 1 évre magához láncolja az adott poszt 5 legjobban kereső játékos átlagfizetéséért, vagy tavalyi (vagy az adott játékos előző évi fizetésének 120%áért, amelyik több), ez a franchise tag. Ez lehet Exclusive és Non-exclusive. Utóbbinál más csapatok az RFA-khoz hasonlóan elvihetik, de az ár 2db 1. körös pick. Mi egy játékosra raktunk franchise tag-et.

Ryan Clady (OT): A liga egyik legjobb LT-je, és ennek megfelelő pénzt is akar magának. Idén akár meg is adhattuk volna neki, de akkor a bevezetőben felsorolt névsorból 1gyel több embert vesztünk el. Clady elvesztése se érintené túl jól a csapatot, de ha egyszer fizetünk 20M-t annak a QB-nak akinek az egyik leggyorsabb a dobómozdulata, és a leggyorsabb döntés hozók között van, akkor kisebb feladat hárul az előtte lévő falra is, hisz rövidebb ideig kell védeni. Talán ezért, talán mert műteni kellett a vállát, az FO amellett döntött, hogy nem köt vele hosszú távú szerződést, hanem tag-eli. Az új CBA szerint jövőre ismét tag-elhei, és akkor abban a két évben amikor a legnagyobb esélyünk van a gyűrű, mindenképp nálunk marad, utána meg eldönthetjük kit tartunk meg, az addigra reményeink szerint bajnok csapatból. Mindenképp helyes döntésnek tartom.

Hosszabbítások

Természetesen nem csak arra van mód, hogy egy évre itt marasztaljunk egy játékost, hanem köthetünk vele új szerződést is, ami több évre szól. 2 játékosunk mehetett haza boldogan az új munkaszerződésének papírjaival.

David Bruton (S): 3év $4,5M. Eredeti posztját tekintve safety, ezért van ott az (S), de valójában a special teamben mutatott játékának köszönheti maradását, azzal viszont rá is szolgált. Bár amikor a bajnokesélyes csapatok névsorát állítják össze többnyire csak az offense-re és defense-re koncentrálnak, ám ettől a csapatnak még nem szabad megfeledkeznie az ST-ről. Talán kevesebbet tesz hozzá vagy vesz el a győzelmi esélyből, de pont ezért a játékosoknak is kevesebbet kell ott fizetni. Átlag évi 1,5M-t mindenképp megér egy Bruton szintű ST játékos, és a safety depthet is erősíti. Ha azt vesszük, h Clark és Ball 1,3M-t keresnek, szintén csak ST-ben és depthben lehet rájuk számítani, akkor egyértelműen megállapíthatjuk, hogy vagy Bruton nagyon jó szerződtetés, vagy Ball és Clark nagyon rossz, vagy mindkettő. (Szerintem mindkettő).

Kevin Vickerson (DT): 2év. Tavaly még paycutot kértünk tőle, mert nem számítottunk rá kezdő ként. Aztán Ty Warren ismét IR-re került, ő meg hirtelen a kezdőbe a csere fizetésért, ahol egyébként meglepően jó teljesítményt nyújtott. Helyesebb lett volna azt írnom, hogy nagyon jó teljesítményt. Őszintén szólva valószínűnek is tartottam, hogy Bunkleyhoz hasonlóan elveszítjük őt is, szerencsére nem így történt. Én szeretem azokat a játékosokat akik képesek áldozatot hozni a csapatért, ő tavaly megtette, most rajtunk volt a sor. Nagyon megérdemelte a hosszabbítást. Magának a szerződésnek a részletei még nem ismertek, így arról nem tudok érdemben beszélni.

Cutok

Vannak kevésbé szerencsés emberek is. Akik nélkülözhetővé válnak, vagy nem felelnek meg az elvárásoknak, ezért távozni kényszerülnek. A Broncos részéről a két hosszabbításnak 2 cut volt az ára.

Caleb Hanie (QB): Az egyik legdrágább QB3 volt, őszintén nem is értem, hogy minek volt rá szükség, ha egyszer Oswi volt a QB2. Tavaly is úgy gondoltam, hogy inkább Webert kellett volna megtartani, s ezt most beigazolódni látom. $1,25M szabadult fel.

DJ Williams (LB): Szomorú történet, azt kell hogy mondjam várható volt, de csak magának köszönheti. Míg pályán éveken át egyik meghatározó eleme volt a védelmünknek, rendre csapatelső volt szerelések tekintetében, azonban pályán kívül legalább annyira megbízhatatlan volt, mint amennyire megbízható a pályán. Az idei szezonra 9 meccses eltiltást sikerült felhalmoznia, s ez alatt a 9 meccs alatt kiderült, hogy Wesley Woodyard legalább olyan jó WLB, mint ő, ha nem jobb, ugyanúgy hozta DJ számait, fiatalabb, és nincs vele gond a pályán kívül. Ezek után egyértelmű volt, hogy a 6 milliót kereső DJ-nek nincs jövője a csapatnál. Fájdalmas, de elkerülhetetlen döntés volt, mi a továbbiakban emlékezzünk arra korábbi első körös választottunktól, amit a pályán mutatott, és ne arra, amit azon kívül. A legjobbakat, DJ Williams!

Tradek

Egyelőre nem volt

FA igazolások

Nem csak a saját csapat UFA-ival lehet megegyezni, hanem bármelyik másik csapatéval. Ez a draft mellett a legkönnyebb módja az erősítésnek. Sőt ha az ideális csapatépítésről kérdeznének, akkor azt mondanám, hogy az FA-ról hozni kezdőket, mögéjük a drafton fiatal cseréket, akik idővel átvehetik a helyüket. Nos az eddigiek alapján azt a felét, hogy az FA-n kezdőket hozni, azt Elway is mindenképp így gondolja. Ahogy előjáróban már volt szó róla idén is váratlanul aktívak voltunk.

Stewart Breadley LB (Arizona Cardinals): 1 év $1,1M. 2007-ben a draft 3 körében választotta az Eagles. 2008-ban és 2010-ben összesen 28 meccsen kezdett, és nem is játszott rosszul. Aztán egy 5 év $25M szerződést kötött a Cardinals-szel, azonban ott már egyetlen meccsen se kezdett. 2 év után cutolták. Most tőlünk kapott még egy lehetőséget. A csapat talán leggyengébb posztja az MLB, ahol viszont a korábbi hírek szerint Nate Irving és Steven Johnson fog küzdeni a kezdő szerepért. Nos ebbe a küzdelembe valószínűleg beszáll majd Breadley is, de sokkal többet nem fog tudni náluk. Mindenesetre 1 év 1,1 millió dollárért kis kicsi kockázatot vállaltunk, viszont annál többet nyerhetünk. Jó igazolás.

Terrance Knighton DT (Jacksonville Jaguars): 2 év 4,5M. 3 évet töltött Jack Del Rio-val Jacksonville-ben, és egyet nélküle. A vele töltött időszak egyértelműen sikeresebb, mint a nélküle lejátszott 2012-es esztendő. ezért is szerezhettük meg ilyen olcsón, meg azért is, mert ezt ő is tudta, és nem is nagyon akart máshová menni, csak ide. 330 font, ez az a méret, amit JDR szeret a front3-ban. (Igen, 4-3-nak írják a bases defenset de felfogását tekintve sokkal közelebb áll a 3-4-hez, mondhatni egy 4-3nak álcázott 3-4, ahol Vickerson-Bannan és Wolfe a front3 Doom és Miller a két edge rusher. Akárhogy is, JDR-nek kell 3 darab jól megtermett 2gap játékos. Wolfe és Vick már megvannak ehhez, Knighton pedig szintén illik a képbe), minden tekintetben illik a rendszerbe. Ez továbbra se zárja ki Bannan hosszabbítását, de sanszosabb az első körös DT pick. Ez persze akkor is valószínű lehet, ha Bannan is visszajön.

Dominique Rodgers-Cromartie CB (Philadelphia Eagles): 2 év $10M. DRC a liga jobb CB-i közé tartozott amióta csak ledraftolta őt a Cardinals. 2 éve valószínűleg felhőtlenül boldog lettem volna érkeztének. Azonban azóta nagyot fordult a világ. Szeirntem semmi szükség nem volt egy évi 5 milliós CB-re. Ráadásul mint utóbb kiderült ez nem is a Porter-féle próbáljuk ki hátha bejön, itt több pénzről és 2 évről van szó. Szerintem Bailey mellett egyáltalán nem lesz jobb, mint Chris Harris, viszont jóval drágább. Ugyanakkor nem szabad elmenni a fizikális különbségek mellett, DRC magasabb és gyorsabb. Erőssége a man-to-man. 2 éves szerződést kapott, ami 1 év után semmissé válhat, ha nagyon nem jön be, és Baileynek 2 év maradt a szerződéséből. Ha ez az igazolás bejön, 3 év múlva DRC és Chris Harris lesz a két kezdő CB, amibe a jelenleg rosteren lévő titánok azért még beleszólhatnak, de a terv vélhetően ez. A baj azonban nem csak az, hogy nekünk az elmúlt 2 évben rendeződött a CB ügyünk, hanem hogy DRC ez idő alatt jól leégette magát a Philadelphiai Dream Teammel. Meggyőződésem, hogy az Eagles nem megfelelően használta se őt, se Aso-t, de azért ez nem egy olyan olcsó szerződés, itt van veszteni való. Ráadásul ha voidolódik is a szerződése, akkor is lesz utána deadmoney a signing bonus miatt, ha értesüléseim helyesek. Maga az elképzelés jó, ahogy jó volt Tracy Porter esetén is, de az se vált be, én most ezzel szemben is szkeptikus vagyok. Bár az való igaz, hogy amennyivel több kockázat van az ő szerződésében, annyival többet is nyerhetünk vele.

Louis Vasquez OG (San Diego Chargers): 4év $23,5M. Évek óta a csapat egyik gyenge pontja az OL depth, várható volt az erősítés, Vasquez azonban nem csere játékos. A liga jobb RG-i közé tartozik, jobb mint az egészséges Kuper, aki ráadásul nem egészséges. Tavalyelőtt súlyos bokasérülést szenvedett, és tavaly is egyfolytában sérült volt, ráadásul arra a bizonyos bokára is rásérült. Hatalmas kérdőjel, hogy képes lesz-e még valaha úgy játszani mint sérülése előtt. Vasquez jelenléte komoly előrelépést jelenthet a rövid yardos szituációkban. Persze évi 6 millió nem kevés egy RG-nek, ráadásul 4 év az elég hosszú távú szerződés. Kuper sérülései sajnos túl nagy kockázatot jelentettek, így kellett hozni egy jó RG-t. Nem olcsó Vasquez, de mindenképp jó játékos, ráadásul a divízió rivális Chargers gyengítettük vele. Ennél többet semmi esetre se adtam volna neki, hogy erre a 23-ra rászolgál-e majd az a jövő zenéje, de én bízom benne.

Wes Welker WR (New England Patriots): 2 év $12M. Tavaly miénk volt az FA legnagyobb fogása Peyton Manninggel. Egyelőre úgy néz ki, idén is a miénk az Wes Welkerrel. Welker nagyon sokat profitált a Pats támadó sémájából és abból, hogy Tom Brady passzolt neki. Azonban Hernandez, Gronko és Edelman jelenlétével mondhatni fölöslegessé vált ott. Furcsa ezt mondani valakire, akinek rendre 120 elkapás környékén szerzett, nem is midneki fogata örömmel a hírt Bostonban. Mindenesetre Welker képességei más csapatban jó eséllyel nem jönnének annyira ki, mint a New Englandban, viszont ha van még egy csapat ahol mégis, az a Broncos. Akárhol játszott, akárki passzolt neki, vitán felül a legjobb slot elkapó a ligában. Nálunk aligha lesz 120 elkapása, mert nem lesz szükség, hogy ennyiszer őt vegyük célba, viszont már puszta jelenléte komoly fejtörést fog okozni a DC-knek. Ha fönt van kénytelenek lesznek feladni a base defense-t, és rögtön nickellel jönni, ami McGahee és Moreno dolgát könnyítheti. 1v1ben szinte lehetetlen tartani, így kevesebb ember juthat DT-re és Deckerre is. 2 év 12 millió dollárért hatalmas igazolás, ennél ő sokkal többet ért volna, évi 6M-t már az is megért volna, hogy a legnagyobb riválisunkat gyengítsük, hogy a legjobb elkapójuktól megfosszuk őket. A szerződtetésének egyetlen olyan következménye lehet ami keserédes szájízt hagy maga után, az az, hogy mi lesz most Stokleyval. A slotmachine nem kap el 100 labdát egy szezonban, de számtalanszor bizonyította már, hogy amikor nagyon kell, mindig lehet rá számítani. Nagyon jól megvolt az összhang közte és Manning között, és egy olyan játékos akit nem lehet nem szeretni. Már korábban leszögezte, hogy van Broncos vagy visszavonul, de most így lehet hogy az utóbbi lesz. Én nagyon szívesen látnám őt 4. számú elkapónak, majd kiderül, lesz-e rá módunk.



Az igazolások ára

Jó sok pénzt sikerült elkölteni FA-kra, valahogy helyet is kellett neki csinálni. DJ és Haine fiezetésével 7,25M dollárt nyertünk, de ez még kevés volt. További fizetések vannak veszélyben.

A Doom-saga: Még múlthéten, amikor Elwayék már tudták milyen viharos első pár napjuk lesz az FA-n megkérték Dumervilt, hogy keressen kevesebbet jelenlegi 12 milliós fizetésénél. Doom azután kötött új kontraktust, miután sackkirály lett 2009-ben, és ennek megfelelő pénzt is kapott. Azóta viszont szerepe csökkent a Broncos védelemében, ezért az FO elkezdte sokallni a rászánt pénzmennyiséget. Ráadásul Freeney egyszerűen megszerzhetőnek tűnt. Az alkudozás 6,5M-ról indult, végül szóban 8millióról állapodtak meg, amit Doom el is fogadott. Mindenki örvendett és fellélegzett, azonban nem sokkal később kiderült, hogy a fax nem érkezett meg időben, Doom ügynöke valamit nagyon elk*rt, ezért aztán 1 perccel a határidő előtt cutoltuk Dumervilt. 7 perccel később megérkezett a Fax. Nincs rajta mit szépíteni rohadt nagy szarba kerültünk. Az FA első hete modnhatni tökéletesre sikeredhetett volna, erre egy Faxon csúszunk el. Most ugyanis 4 millió helyett 8 milliót sikerült felsazbadítani a cap alól, de elvesztettük Doomot, és 4 milliós a caphitje, amit mindenképp buktunk. Ha 4 millióval kevesebbért tudnánk aláíratni kedvencünket akkor lennénk ugyanitt. A helyzet mindenképp sokkal rosszabb, Dumervilt megtartani még mindig több esély van, mint azt pár napja hittem, azonban a fizetési sapkával jobban nem fogunk kijönni. Szerencsére Doom továbbra is szeretne maradni a csapatnál, de most bárki leigazolhatja, és próbálkoznak is vele. Egy héten belül másodszor áll próba elé a klubhűsége...

További lehetőségek: Doomon 4 milliót spórolni ideális lett volna. Most ebből vagy több lesz vagy kevesebb, de azt hiszem ettől teljesen függetlenül hamarosan búcsút mondhatunk Joe Maysnek és az ő 4 milliós fizetésének. Tovább Vasquez igazolásával meglehetősen bizonytalan helyzetbe kerül Chris Kuper is. Akire úgy tűnik egyelőre, mint cserére számítanánk, azonban egy csere G nem keres annyit mint most ő. Ebből vagy paycut lesz, vagy cut. Én személyszerint, ahogy előző írásomban már utaltam rá, Prater fizetéséből is le tudnék faragni pár centet.

Mi várható még

Úgy hiszem a legtöbb puskaporunkat már ellőttük, és ha nincs Magid, Dumervil ügynöke, akár már hátra is dőlhettünk volna, most azonban DE után kell nézni. Remélem hogy ez a DE, ez Doom lesz, de nem valószínűtlen, hogy nem. Dwight Freeney biztosan nagyon szeretne nálunk játszani, nekünk meg pont speedrusher kéne, csak hát Freeney pályafutása erősen és meredeken leszálló ágba került. A másik nagy név aki szóba jöhet az Osi Umenyiora, aki az elmúlt két év alapján szintén visszalépés lenne Dumervilhez képest.

Ugyancsak próbáltunk erősíteni RB poszton is, ami eddig nem jött össze, de ez nem jelenti azt, hogy feladtuk volna. Szerény véleményem szerint nagy szükség lenne egy strong safetyre is (sokkal inkább mint egy RB-re), a maradék erőforrásból pedig foltozhatnánk az OL depthet. És persze ahogy fentebb említettem határtalan lenne boldogságom, ha visszahoznák Stokleyt is.

Összegezve:

Idén is aktívabbak voltunk, mint azt vártam volna. VALAKINEK ez valószínűleg idén se fog tetszeni, de eddig a Doom-sagat leszámítva nagyon jól jöttünk ki az első napokból. Nem tetszik maradéktalanul minden igazolás, de mindben látok valami fantáziát. Ha a Dumervil ügyet sikerülne elsimítani nagyon jó helyzetből várhatnák mind a draftot, mind az alapszakaszt. Amióta Magyarországon is adnak NFL-t, papíron még sosem volt ilyen erős a Broncos, de tavaly fájdalmasan kellett megtanulnunk, hogy a meccseket nem papíron játsszák. A tehetség és a tudás megvan, de az a pályán is érvényesíteni kell. Annyi viszont már biztos, hogy lesz miért szurkolni idén is, hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr985136470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black_Adder 2013.03.17. 11:08:45

Doom kirúgta az ügynökét

foppa21 2013.03.17. 11:14:56

jó kis összefoglaló lett, nekem tetszenek így elsőre az új igazolások. aztán majd meglátjuk mire lesznek képesek. welkert ismerem a legjobban, meglepődtem rajta hogy miért kellett, nem lenne jó ha stokley menne miatta

foppa21 2013.03.17. 11:15:55

@Black_Adder: jó hír, reméljük így belemegy a fizetés csökkentésbe és marad nálunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.17. 12:33:41

Megérdemelte a csapat, hogy Dumervil elment. Jó, hogy besokallt, minden jött-ment, nálunk soha semmit nem bizonyító zsoldosoknak adják a pénzt, ő meg kapjon kevesebbet? Röhej! Miller lesz a következő, előbb vagy utóbb.
Nem tudom minek kell totál felesleges posztokra dollármilliós játékosokat igazolni még? Mindenkit az O-ba, hogy a döglött kutya PM-ből kihozzuk a maximumot, nem hogy belátnák, hogy mekkora elvetélt ötlet volt, hogy ő itt bármit el fog érni, még mindig költjük rá a pénzt. Tíz elkapó kell, hátha kevesebb pickje lesz jövöre.
A legfőbb hiányposztok ugyanúgy megvannak, két éve: nincs MLB, safety, OL depth. Semmivel nem jutottunk előrébb, viszont pénzünk már most nincs, sőt, mínuszban vagyunk. Nem baj, az első körös playoff-szerepléshez ez pont elég. Remélem, Manning jövőre teljesen kiég, és majd hozzuk Brady-t. Welker nem tudom minek kellett, bostoni csatlós kurvára nem hiányzott, egész karrierjében gyűlöltük, most meg kiszorítja Stokley-t? Hát, én jobban undorodok tőle, mint Manning-től. Thomas és Decker eleve túl sok egy csapatba, amikor ekkora hiányposztok vannak, és akkor még egy sztár WR, tudtuk, hogy Elway offense-buzi, na de ennyire?!...

Black_Adder 2013.03.17. 13:39:35

1.) Doom nem ment el
2.) Doom nem sokallt be, ő maradni akart, az ügynöke baszta el, akit már ki is rúgott miatta
3.) A 2. legjobban fizetett játékos volt, most ha megérkezik a fax még mindig a 3. legjobban fizetett játékos maradt volna

4.) Melyik poszt is volt teljesen felesleges? 5 FA érkezett ezek közül 2 az offensebe. RG-ra hatalmas szükség volt Kuper tavalyi szezonja után. Welker meg évi 6 millióért főnyeremény. Érdekes h DRC-re először azt mondtad h jó igazolás, ő évi 5. Most hagy ne menjünk bele, mekkora különbség van a két játékos között az elmúlt 5 évben. Welker jogosan 5× Pro Bowler és 2× All Pro. Az elmúlt hat évben 3× vezette a ligát elkapásokban, az leszámítva amikor lesérült mindig átlépte a 100 elkapást. Ha ez a mérce, akkor DRC úgy 1 milliót ha megért volna.
A PM összefüggést se értem, ha itt van ő nem hozhatunk senkit az offensebe? vagy mi? És ha PM lesérül akkor Oswi nem dobálhat Welkernek, neki talán nem lenne jó, h ilyen elkapó gárdája van?

5.) Sorold fel légyszi a 10 elkapót! Matt Willis kuka, Caldwell csak azért nem mert keveset keres. DT és Decker van, az kettő. Visszahozhatjuk Stokleyt, ő vissza is jönne, az 3. Úgy 5-6 elkapó szokott lenni. Nekünk jelenleg van 4 Cladwellel, aki jobb ha inaktív.

Nincs MLB? Jött egy MLB. Olvasd el amit írtam.
Nincs OL depht mégis rossz dolog idehozni Vasquezt LOL. Olvasd már el mekkora hülyeséget írsz.
Safety meg van, csak öreg. Mike Adamsre gonoldok, aki teljlesen jó, kivéve h Elway hozta, úgyh te tudomást se veszel róla. Majd jön a drafton egy mögé, h jövőre kezdő legyen.

Welker meg egyébként semmi unszimpatikusat nem csinált, azt leszámítva, h a New Englandben játszott. Gondolom ő is pénzéhes buzi zsoldos, főleg h a Tennessee neki is több pénzt kinált mint mi.

Ekkora hülyeséget még te se írtál korábban. Csak azért mert elment Tebow mindne döntésben a rosszat keresed, csak nem találsz ezért írsz ekkora baromságot....

Mindeki az offensebe LOL, leglaább számolni tudnál. Vagy le kellett volna írnom, hogy az LB, a CB és a DT az defense?

Black_Adder 2013.03.17. 13:44:48

Ja arról nem is beszélve h Stokley csak Manning miatt jött vissza (sőt először is mint FA hoztuk ide), szóval a logikád szerint ő is egy buzi zsoldos.......

VonMiller58® 2013.03.17. 13:56:32

Freeney azért volt szar tavaly a Colts-ban mert átálltak 43-ról 34-re és ő 34 OLB-ként nem tud játszani csak 43-as DE-nek viszont még mindig jó.Én örülnék neki.

VonMiller58® 2013.03.17. 14:01:29

Welkernek egyébként én annyira nem örülök.Elég sok dropja volt olyanok is amik simn elkaphatóak lettek volna.Márpedig a pontos labdákat egy slot WR-nek el kel kapnia.Stokley keze a kulcsszitukban nem nagyon remegett.

Black_Adder 2013.03.17. 14:44:12

@VonMiller58®: Mindkettő jó meglátás. Viszont Freeney 33 éve felett nem lehet csak úgy átsiklani. Nem tett neki jót a 3-4, de a kor se. A mi védelmünkben meg közelebb állna a szerep egy 3-4 OLB-hez. Ja és futás ellen használhatatlan, csak egyértelmű passz szituációkban lehetne fent. Doom se volt jó futás ellen, de legalább nem volt tragédia.
Egyébként pont Freeney és Osi miatt nem tragédia, h elveszíítjük Doomot, de ettől még nagyon nem örülnék neki...

A másik észrevétel Welkerrel kapcsolatban. Én nem azt mondanám, h sokat droppol, hanem hogy fontos szituációkban droppol. Valójában nincs annyi hibái, de azok látványosak, mert olyan szituációkban jönnek. Pl mindkét vesztes SB-t megnyerhették volna, ha nem ejt el egy teljesen egyszerű labdát. /*de nélküle meg nem feltétlen jutnak el odáig*/ Ilyen szempontból megbízhatóbb és jobb nála Stokley, akire amikor kell mindig lehet(ett) számítani, de nem véletlenül van Welkernek rendre 110-120 elkapása, stokelynak meg nincs.
Én nem örültem amikor először szóba hozták velünk Welkert mert kizártnak tartottam h 10 millió alatt meg lehet szerzni. Őszintén nem is értem, miért nem adta meg neki ezt a Pats. Tavaly mindenesetre elsősorban miatta vesztettünk. Nem tudtuk 1v1-ben tartani, több embert állítottunk rá, utána beindult a futásuk emiatt. Most ha mondjuk össze kerülünk velük a konf döntőben nagyon nem lesz mindegy, h melyik csapatban játszik...
DT és Decker mellett neki se lesz 120 elkapása, de 3 ilyen elkapót lehetetlen levédekezni.

A Pats Amendolával helyettesítette. Na hát ő messze nem ugyanaz a kategória. 5év 31 millió, tehát átlag több mint évi 6. LOL. Persze Amendola fiatalabb, de nézzétek meg a statokat, akárhol. Remélem nem kell hosszan fejtegetni, h mi jártunk jobban....

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.17. 14:56:28

@Black_Adder:

1-3.) Várjuk ki a sztori végét, szerintem simán lelép máshova...
4.) WR mindenképp felesleges volt, főleg ilyen szintű, ennyi pénzért. Vasquez jó igazolás, de ő Kuper helyére jött a kezdőbe, Kuper biztos nem fog padozni, menni fog. Ettől még depth továbbra sincsen, az ötöst erősítjük, az jogos, de nincs mögöttük érdemi csere.
5.) Nincs tíz elkapó, de ha így folytatjuk, arra hajtunk, hogy az egész offense csak (sztár)elkapókból álljon Manning mellett. Csak hogy kössük az ebet a karóhoz, hogy bebizonyítsuk egy bal igazolásról, hogy igenis jó volt, minél több embert hozunk csak köré, és minél több pénzt verünk el a cél erősítése érdekében.
Igen, darabszámra több védőt igazoltunk, na de 35+ millióért jöttek a támadók, és nem egész 15-ért a védők. Két kézzel szórjuk el a pénzt a demagóg eszme erősítéséért, ez aztán az igazi Pay-A-Ton-Money projekt.

Jött MLB, de cover-be Bradley se lesz megoldás, ide kellett volna komoly ügynököt hozni és/vagy trade-re áldozni a telített posztokról. Adams jó, de öregszik, kell a safety utánpótlás, csak veterán és nagyon fiatalok vannak, nincs átmenet. Cromartie-t a legjobb igazolásnak tartom valóban, meglátjuk mennyire válik be, lehet hogy nem, de a PO alapján látszik, hogy a CB-poszt nagy kérdőjel, szükség volt az erősítésre. Nem számít, hogy 16 meccsen jók voltak az alapszakaszban, ha a PO-ban totál szarok, és egy noname irányító hülyére dobálja őket. Ám továbbra sincs pótlása Bailey-nek, aki lehet hogy elindult a lejtőn(?), Carter vagy Harris nem az a szint nálam.

VonMiller58® 2013.03.17. 16:43:55

@Black_Adder: Szerintem igenis sikat droppol.Még a szezon végén találtam egy olyan statisztikát hogy ki hány %-át droppolta a felé dobott labdákat és bizony ez a % Welkernél volt a legnagyobb.Amendolanak meg eddig Bradford dobált és fiatalabb is mint Welker.Majd jövőre eldől ki járt ezzel jól.

Black_Adder 2013.03.17. 16:59:33

A 10 legtöbbet droppoló WR:
1.) Wes Welker 15 (133 elkapható labdából)
2.) Calvin Johson 14 (136)
3.) Brandon Marshall 13 (131)
4.) Victor Cruz
5.) Eric Decker
6.) Donnie Avery
7.) Demaryius Thomas
8.) Dez Bryant
9.) Rendall Cobb
10.) Steve Johnson
Mielőtt bárkinek szöget ütne a fejében Welker, Megatron, Decker, DT, Dez a legjobb WR-ek, attól h sokat droppolnak. Nem ez ugyanis egyetlen statisztika a sok közül.

És még egy nagyon fontos. Sajnos nincs rich text ezért nehezen tudom kiemelni:

Aggregált statisztikát nézzetek. Ha valaki 500 labdából elejt 5-öt az sokkal jobb, mint aki 100-ból 4-et.

Ha a drop rate-et nézzük rögtön más a helyzet:
Donnie Avery
TY Hilton
Rod Streater
Greg Little
Cecil Shorts
Jordy Nelson
Andre Roberts
Kenny Britt
Nate Washington

És ez se jelenlti azt, h Britt vagy Nelson ne lenne nagyon jó elkapó.

Ettől függetlenül, ahogy írtam is jó meglátás, h Welkernél issue a droppok. Mellesleg az h látványos/fontos esetekben drroppol egy fokkal se megnyugtatóbb, mint az h sokat. De azért vegyük észre, h Deckernek rosszabb a droprate-je mint Welkernek, tehát droppok tekintetében rosszabb mint Welker, tehát ha ez alapján ítélkezünk Welker felett, az kritika Decker felé is.

Amellett meg, h 15 labdát elejtett Welker idén is az egyik legtöbb ellkapás volt az övé. Stokleyra nem kellett külön embert állítani, Welkerre kell. Így egy emberrel kevesebb jut másra. Welker vitán felül a legjobb slot elkapó, 6 millió meg kifejezetten alacsony ár egy ilyen játékosért. Én sokkal többre számítottam, és valszeg Deckernek és Thomasnak is sokkal többet kell majd adni, hogy itt maradjanak.

Amendolának meg Bradford dobált és ezért semmi értelmeset nem is tud felmutatni, ezért hülyeség is annyi pénzt adni neki, illetve többet mint Welkernek. Mellesleg Lloydnak jobb számai voltak Bradford társaságában, aztán a Patsben nem ment neki annyira.
Mellesleg a Pats jó elkapók felfedezésében, szóval lehet h Amendolából is lesz valamit, de nekünk fiatal elkapóra tényleg semmi szükség nem volt, arra itt van Decker és DT. Welker pedig egy bizonyított jó bevált játékos

Black_Adder 2013.03.17. 17:00:29

Ja igen, itt a link
www.profootballfocus.com/blog/2013/01/21/signature-stats-drop-rate-wide-receivers/

Vegyük észre, h Drop%-ban nem h a legrosszabb Welker, hanem a 10-ben sincs

Black_Adder 2013.03.17. 17:01:20

És még egy dolog érdekes:
Amendola és Stokley a 10-ben mint legalacsonyabb drop rate

VonMiller58® 2013.03.17. 17:11:56

@Black_Adder: Azért azt nem mondanám hogy Lloyd gyengén teljesíett.911 yardja volt ami karrierje során a második legjobb és ezt hozta Gronkowski és Welker mögött.Nem is értem miért rúgták ki...

Black_Adder 2013.03.17. 17:14:21

Filipnek meg nem is tudom mit mondjak. Jelenleg kevesebb elkapó van a keretben mint tavaly.

Manninget basztatja az INT-ekkel, pedig 1,9% volt az INT rate-je, míg Tebow-nak 2,2%. Minél alacsonyabb annál jobb

MLB-t házon belül próbáljuk kinevelni, és ez milyen szar már. De ha egy posztra igazolunk vlakit az buzi zsoldos.

Welerért sok a 6 millió de DRC a lejgobb igazolás 5-ért. CBből jobban állunk mint WR-ből, és saját posztján Welker sokkal jobb és játékos.
Chris Harrisben nem látsz semmit pedgi tavaly SOKKAL jobb szezonja volt mint DRC-nek
A noname irányítónak egyetlen 1 darab azaz 1db, EGY complete-elt passza volt chris harrisre

Az a baj, h ezt már nem tudom betudni annak, h hiányzik Tebow és utálod manninget. Ezek ettől teljesen független dolgok, de nem tudod így kezelni. Most Welker a baj, ha Amendola jött volna akkor ő lenne az. Most majdmegörülsz h Welkernek volt a legtöbb dropja Stokleynak meg milyen kevés, de ha fordítva lenne, akkor azt néznéd, h neki 120 elkapás Stokelynak 45.
Bármi amit csinálunk annak az ellenkezőjét is ócsárolnád

Az meg h a pénz költésbe a 4 éves szerződés egészét számolod, mondjuk nem a 2013-mas összeget arra nem is tudok mit mondani. pedig szerintem úgy is többre jött volna ki az offense, szóval még fölösleges is volt így csúsztatni, mondhatni hazudni...

de felőlem száműzheted a broncost az oldalról az offesne elemzést már így se merem megírni...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.17. 18:43:01

Ne, akkor már inkább én nem írok véleményt.

Black_Adder 2013.03.17. 19:37:03

@VonMiller58®: Nem 900 yardért hozták, hanem h 1. számú elkapó legyen, ahogy nálunk is volt besztcsensz előtt, de ezeket a reményeket nem váltotta be.

Ettől még nem volt rossz szezonja, de biztos meg van az elképzelésük. Ott is Brady belement a paycutba, elengedték Welkert, most Lloydon van ugyan 2 millia caphit, de amúgy meg 5 millát nyertek a cap alatt. Szerintem egy passrusher DE-re gyúrnak. Érdeklődnek Doom és Abraham iránt.

BB-nek beszoktak jönni ezek a trükközések a WR-ekkel. Bejött amikor odavitte Mosst és bejött az is amikor elküldte. Itt lenne az ideje h tévedjen.

Foresz 2013.03.17. 20:38:30

@Black_Adder: Ne foglalkozz komolyan azzal amit Filip ír.Úgy néz ki ő már hozzászokott hogy középcsapatoknak szurkoljon,nehéz megbirkóznia az esélyesek terhével.Ha GM lenne bármelyik sportágban,és ki lehetne esni,ő tuti megcsinálná.Bocs Filip,eskü nem áll szándékomban bántani téged,de az amerikai profi csapatoknál - tehát nem egyetem ikosár meg hoki stb - a cél hogy hatalmas összegekből még hatalmasabb összegeket kaszáljanak.Amihez az eredményesség is hozzájárul,meg az adott franchise értéke.Attól hogy orrvérzésig neveled a fiatalokat meg draftolgatsz,abból még nem lesz semmi,maximum olyan 7-8 év múltán,esetleg.
Ha már idehoztuk Manning-et,igenis toljunk alá mindent amit lehet.Inkább őalá,mint mondjuk a sokkal szerényebb képességű Tebow alá.Pusztán azért,mert PM-ben benne van a bajnoki cím lehetősége is.

Köszönöm az értékelést,elolvastam,most már jobban látom az érkezők helyzetét.És nem tudom hogy jelent-e ez valamit,de én is Black Adder véleményét osztom az eddigi offszezonbeli mozgások kapcsán.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.18. 07:34:07

Esélyesnek lehet mondani a csapatot, tavaly is az volt, de eredményesnek aztán végképp nem. Papíron eddig az eredményeket tekintve, abszolút egy helyben topogás Elway. Persze, JMD-hez képest vitathatatlan a javulás minden téren, de nem hiszem, hogy neki kéne a mércének lennie. A 31. helyről előre léptünk oda, hogy rendre a divisional round a végállomás. Így is nézhetjük, de ennél több egyáltalán nincs benne a pakliban.

Black_Adder 2013.03.18. 10:02:11

2 eset === rendre. OK

Mikor is volt amikor 2 egymást követő évben eljutottunk a Div Roundig??????????
Segítek, ilyen csak akkor volt amikor Elway volt a QB. Ó de szar nekünk.

Mikor volt amikor valamelyik másik Coloradoi major ligás csapat 2× egymás után eljutott a Conf Semifinalba????
Nugget 85-86, 77-78
Rockies: Még csak rájátszásba se jutott 2× egymás után soha.

Egyedül az Avsnek volt ennél sikeresebb szériája. Húúúúúú de szar most ez a Broncos.

Nem az a baj, h utálod manninget, utálod a elwayt utálod broncost, utálod a broncosban játszó 53 játékost, utálod akik jönnek, utálod akik nem jönnek, utálod akik mennek, utálod akik maradnak, hanem h ennek szakmai alapot akarsz keríteni, megmagyarázni, mintha szakmailag rossz lenne.

Black_Adder 2013.03.18. 15:36:37

Ha már volt szó tegnap az elkapókról itt a Welker-Amendola-Stokley összehasonlításban (egyébként nagyon jó felvetés volt.), ma jött ki 3 új stat a PFF-en

1st down és TD elkapásokban:
Welker 6. 72-vel
DT 8. 62-vel
Decker 15. 53-mal
Amendola 34. 39-cel
Stokley 53. 30-cal

Beszédesebb adat, hogy a felé dobott labdákból hny százalékban lett 1st down
Stokley 7. 52,63%
DT 18. 44,93%
Decker 20. 44,17%
Welker 24. 43,37%
Amendola 34. 41,05%
Ehhez azért az is hozzá tartozik, h Stokley a megbízhatósága miatt az esetek nagyobb százalékában volt pontosan akkor használva, amikor kellett a 1st down, de egy SR-től ez nagoyn szép szám, főleg Welkerhez és Amendolához képest. A krónikához hozzátartozik, h Welkernek ebben a statban nem kedvez a Pats rövid passzos játéka (ellenben az elkapás számná viszont nagyon is, illetve h Amendolának más kaliberű QB passzolt), de azért szépen irajzolódnak az erősségek

Ez egyébkénkt a Broncos offenseben is hozhat változást. Többet fogjuk használni első és második próbálkozásnál az SR-t, de kevesebbet 3.nál. És mondjuk pont ezeért nagyon jó lenne, h még Stokley is visszajönne 1 évre, mégha így 10WR is lenne hirtelen nálunk...

Az előző statisztika routeRun %ra. azaz Ebbe azok az esetek is beleszámítanak, amikor nem az elkapó fele ment a labda, hanem más volt a célpont:
Amendola 6. 12%
Wes Welker 7. 11,65%
DT 12. 10,88%
Decker 8,98%
Stokley 7,89%

Itt látszik, h Welker és Amendola mennyivel jobban ki volt használva mint Stokley. Ha passzoltak, eslő számú célpontok voltak, míg Stokley csak kiegészítő ember, aki ha felémegy a labda elkapja, de jóval ritkábban megy felé. Azt hiszem elsősorban ezért jött egy nagyobb teherbírású SR, és ezért kicsit reménykeek benne, h még nem meszeltek Stokleynak se. Nála jobb 4. számú elkapót nem találunk, bár abban Filipnek is igaza van, hogy vannak a WR-nél hiányosabb posztok is.

Mindenesetre a fentiak alapján Amendola egyetlen előnye Welkerrel szemben az a kora. Pár hete az árát mondtam volna még, de utóbb kiderült h még drágább is mint Wes.
Viszont nekünk három év múlva elvileg lesz 2 nagyon jól keresú WR-ünk DT és Decker, meléjük már nem fog beférni egy 6 millás SR. Ne feledjük h még rookie szerződésük van, és sokkal jobban játszanak, mint amennyit keresnek.
Szóval Welker 2 év múlva szerintem megy. Ez alatt a két év alatt nem lesz veszélyesen öreg, utána meg mindegy h hány éves játékossal nem újítunk szerződést.

A Pats meg azért választhatta Amendolát mert nekik hosszabb távra kell most WR, nekik nincs olyan fiatal és tehetséges duójuk, mint DT és Decker.
Mondjuk én azt hittem azért nem kell nekik Welker, mert majd Edelman veszi át a heléyt. Most a 2 elit TE mellé, meg Edelman mellé, kicsi fölöslegesnek is tűnik, elenben posession WR és deep threat WR meg inkább kellett volna nekik, főleg h lloydot cutolták, majd kiderül h mit akrnak...

Források:

www.profootballfocus.com/blog/2013/03/18/signature-stats-first-downs-touchdowns-wr/

www.profootballfocus.com/blog/2013/03/18/sig-stats-first-down-touchdown-conversions-wrs/

www.profootballfocus.com/blog/2013/03/18/sig-stats-first-downs-touchdowns-per-route-run-wrs/

foppa21 2013.03.19. 20:26:40

állítólag komolyan rajta vagyunk azon hogy sikerüljön dumervilt megtartani

Black_Adder 2013.03.20. 08:48:56

Adtunk neki új ajánlatot. Bizots h meg akarjuk tartani, de h mennyire komolyan az más kérdés. Megvolt a terv a Doom nélküli időkre, szívbajjal ugyan, de cutolták amikor nem jött meg a fax. Én csak akkor nyugodok meg, ha aláír.

Ha meg nem akkor is sokkal inkább Abraham mint Freeney....

Black_Adder 2013.03.25. 08:47:31

Dumervil => Ravens

3 év 18 milliót ajánlottunk neki, a Ravens 5 év 35 milliót. Érdekesség, h az a Martindale most ott az LB coach, aki nálunk volt '09-ben, amikor a 17 sacket jegyezte. Jön majd valaki, remélhetőleg Abraham, aki Doomhoz képest lesz valamilyen. Vagy jobb vagy ugyanolyan, vagy rosszabb. Az egész egy nagy zsákbamacska, pont akkor csináltunk magunknak egy hatalmas needet amikor Super Bowl runt akarunk.

Érdekesség, h a 2006-os álomdraftunkból már csak Kuper maradt, de valószínűleg ő se sokáig. Vasquez érkeztével, vagy komoly paycut, vagy cut vár rá. Brandon Marshall, Tony Scheffler, Chris Kuper, Elvis Dumervil. Na jó idevehetjük crybabyt is, nem mintha megérdemelné, de el kell ismernem, vele mégszebben mutat ez a névsor.

Dumervil:
91 meccs, 75 kezdés, 63,5 sack, 1 INT, 16 FF, 9 FR, 1 safety, 3 Pro Bowl, 1 All Pro.

A 63,5 sack egyébként 4. a franchise történetében
1.) Simon Fletcher 97,5
2.) Karl Mecklenburg 79
3.) Trevor Pryce 64,5
4.) Elvis Dumervil 63,5
5.) Rulon Jones 52,5
Erős névsor, de neki se kell szégyenkeznie.

A játékosok tweetjeit olvasva az elmúlt hetekben Von Miller, Ryan Clady, Zane Beadles és Duke Ihenacho most nagyon csalódott. Ahogy én is. 4 millió deadmoney. Ez alatt nem jön se Freeney, se Abraham, se Osi, szóval pénzügyileg legjobb esetben ugyanott vagyunk mintha időben érkezik a Fax, a poszt erejét tekintve inkább bizonytalanság lesz nagyobb, mint a visszaesés, de ez nem is erről szól, mellesleg most a bizonytalanság is épp elég baj. mellesleg még meg is kell szerezni valakit a fenti névsorból, jelenleg csak Ayers van itt, aki mellesleg egyetlen évvel fiatalabb mint Dumervil... Ideális forgatókönyv, aláír Abraham vagy Freeney vagy Osi (ez az én sorrendem közöttük), Ayers van fent base downoknál, passing downoknál valamelyik fent említett uriember, a drafton pedig 1/28-ban edge rusher. Akár fel is trade-elhetünk, edge rusheröket eddig nem nézegettem. De hátha tovább csökkent az esélyünk Ogletreere és Kekuára, legyen egy kis öröm is az ürömben.... Szubjektív álláspont, eddig Elway remek munkát végzett. Nem jött be minden húzása, lásd Porter, de mindenben volt értelem. Akik áldozatul estek a csapatépítésnek azok helyére jobb játékosok érkeztek (legfeljebb öregebbek), ez viszont most kilóg a sorból, most először úgy érzem, valami értelmetlen volt, valamivel tisztán rosszul jártunk. /*Szubjektív vélemény, de statisztikákra alapozva, és látottakra alapozva.*/ És azt se mondanám, hogy elkerülhetetlen lett volna. Megszívtuk, ennyi. Ezen nem nyerünk semmit, a deadmoney miatt pénzügyileg se, és máshogy se. Persze nem a világ vége, de ettől függetlenül egy fölösleges és értelmetlen veszteség. A legjobban működő gépezetben próbáltunk spórolni egy csavaron, jövőre kiderül továbbra is a legjobban működő gépezet lesz-e....

Visszatérve Doomra, csak a legjobbakat tudom kívánni neki, megérdemelnénk, hogy az ő játéka miatt kapjunk ki a Ravenstől.

milo_hedgie#23 2013.03.25. 09:54:34

nagy veszteség,nem szabadott volna így elszúrni:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.03.25. 16:51:41

"1-3.) Várjuk ki a sztori végét, szerintem simán lelép máshova..."

Én sem szerettem volna, most az egyszer bánom, hogy igazam volt. Nem jött be a "költsünk milliókat az offense-re, és spóroljunk minél jobban a defense-en" elmélet, visszanyalt a fagyi. Komoly veszteség lehet.


süti beállítások módosítása