Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Mets 3:0 W

2013.04.19. 05:26 - Tomi_Tanguay

Emlékezetes párharcban múlta felül a Colorado Rockies csapata a New York Metst a hét első napjaiban. Az eredetileg négy meccsesre tervezett seriesből hármat sikerült lejátszani az extrém időjárás miatt, egyet későbbre halasztottak június 27re.






















1. meccs, kedd: Rockies-Mets 8-4

A hétfőre tervezett első meccset havazás miatt elhalasztották, kedden két mérkőzést játszottak le. A délutáni összecsapáson Rosario volt az elkapó, az infielden, Helton, Herrera, Tulo, Nelson kezdtek, a külső hármast CarGo, EYJR, Cuddy alkották, Fowler kisebb sérülés miatt hiányzott, a soros dobó Nicasio lehetett. Gyönyörűen letakarították a pályát a hétfői hó után, de nagy hidegben játszhattak a csapatok, a vendégek kezdtek jobban, hiszen egy séta után Wright 2run hazafutásával szerezték meg a vezetést rögtön a nyitó játékrészben. Válaszként két kiejtést követően CarGo jegyzett egy triplet, ám Tulo búcsúzott, a második dobórészt egy single ellenére hoztunk, utána Cuddy duplája után Rosario RBI singlelel kezdtük meg a felzárkózást, de egy újabb találat után véget is ért az akció. Nicasio a következő játékban könnyen ledolgozott három embert, majd három kiesés közt CarGo óriási hazafutásával kiegyenlítettünk 2-2re. Ezt követően kieső nélkül két futót engedtünk bázisra, majd Tejada single ütésével újra előnybe került a Mets, részünkről mindhárom ütő kiesett, az ötödik tetején pedig Wright a napi második hazafutását is betűzte egy pontért három gyors kiejtés közben. A következő támadásban EYJR singlet jegyzett, egy wild pitch és egy rablás árán eljutott a hármasra, CarGo sétált, Tulo hit-by-pitchet kapott, ezzel bases loaded alakult ki két kieső mellett, Cuddy teli pályás walkal pontot szereztünk, őt követően Helton két futót küldött be egy 2run singlelel és rögtön megfordítottuk az állást. Escalona hibátlanul hozta a következő dobórészt, majd Nelson duplája után egy biztonságival a hármasra került, EYJR RBI singlelel volt eredményes, a Herrera elleni duplajátékkal pedig véget ért az akció. A hetedik menetben se engedtünk senkit bázisra, nálunk két kieső után Cuddy és Helton ért el egy-egy sétát. Ezután Lopez két single találat ellenére lehozta az aktuális dobójátékot, a mieinknél a csereütő Pacheco került bázisra, EYJR triplájával újabb pontot szereztünk, Herrera singleből még tovább nőtt az előny, Betancourt pedig magabiztosan kiejtette mindhárom ellenfelet, így 8-4re győztünk az első mérkőzésen.
- Tizenkét ütésünk volt a New yorkiak 8 találatával szemben, legjobban Young Jrnak ment, öt beállás alatt három találatot süllyesztett el és két RBIt jegyzett. Helton egy ütésből újabb két pontot szórt, Nelson és Gonzalez mindketten két-két ütéssel végeztek, utóbbi a negyedik hazafutását szerezte. Nicasio idei második győzelmét jelentette, hogy öt játék alatt hat ütésből csak négy pontot kapott és még öt SOt is elért. Escalona két érintetlen inninget postázott, Lopez két ütés ellenére teljesítette a nyolcadik inninget és Betancourt se kapott találatot.

2. meccs, kedd: Rockies-Mets 9-8 walk-off extra inningben
Nagyjából félórával az első meccs vége után kezdődött is doubleheader második felvonása, új ember volt a kezdőben a 2B Rutledge, a 1B Pacheco, a C Torrealba, valamint az első meccsen kisebb sérülést összeszedő Tulot Brignac helyettesítette shortstopként, közben a dobó Francis lehetett. Az első játékrészben beszedtünk egy leadoff singlet, melyet a Nelson-Rutledge-Pacheco dupla játékkal javítottunk, közben EYJR és Rutledge ütései után a szélső bázisokat foglaltuk el, amikor CarGo küldött ki egy sac flyt a vezetésért, majd Cuddy single után két outtal befejeződött a támadás. Ezt követően Francis kapott egy singlet, Brignac errorból újabb futó lépett pályára, Tejada RBI singlelel egyenlített a Mets, nálunk csak egyetlen hit-by-pitch történt. A harmadik tetején bajba kerültünk, két ütéssel a pontszerző helyekre kerültek a futók, Torrealba pickoff közben elhajította a labdát, amiből Cowgill könnyedén érhetett haza, egy újabb séta után pedig Byrd biztonságival már 3-1 volt az állás a vendégeknek. A mieinknél Rutledge és CarGo kerültek pályára, a Cuddyer elleni forceout közben beért az egyik futó, majd a negyedik részben csak mi voltunk képesek két sétára. Az ötödik tetején aztán Francis végleg megborult, a balos dobó sorban kapta a találatokat, egymás után jutottuk bázisra az emberek, mialatt Byrd 2run singlet, Turney és Tejada szimpla RBI singlet jegyeztek, a váltótárs Ottavino ellen Valdespin is beküldött egy embert, máris 2-8as hátrányba kerültünk. Rögtön megkezdtük a felzárkózást az első Mets reliever ellen, Rutledge és CarGo ütéseivel nyomultunk előre, Cuddy walkból loaded 1out lett, Pacheco RBI walkot harcolt ki, Nelson sac flyal szereztük a következő pontot, majd Hawkins ellen Torrealba küldött ki egy 2run doublet a mezőnybe, két pontra megközelítettük az ellenfelet. A következő menetet Ottavino biztosan lehozta, nálunk is három out történt, majd a hetedikben se történt változás, Belisle hibátlan volt, Tulo pedig PHként bases loadedot hagyott kihasználatlanul. Belislet egy kapott single után a Herrera-Pacheco double play segítette ki, két kieső után megindultunk előre, Rutledge a dobó hibájából fogott bázist, CarGo singlet jegyzett, majd Tejada hatalmas throwing errorból mindkét futónk haza jutott és 8-8nál beértük őket. Brothers egy séta és egy single ellenére abszolválta a soros dobórészt, a kilencedik alján nem kerültük el a három outot, döntetlen lett a rendes játékidő. A tizedik menetet Betancourt két séta közben hozta le, majd CarGo és Cuddy jutottak fel, két kieső mellett pedig Pacheco beverte a mindent eldöntő single ütést és 9-8al söpörtük a doubleheadert.
- Kaotikus volt a második meccs az esti hidegben, a két csapat 25 ütésre volt képes és mindkét oldalon három-három error történt. Pacheco öt lehetőség alatt három ütést ért el, a beugró játékos idei első pontjait szerezte, szám szerint két RBIt, beleértve a walk-off pontot. Gonzalez 3/4es lőlappal .380ra javította az átlagát és újabb pontot szerzett. Ezen kívül Rutledge és Cuddyer ért még el két-két ütést, Torrealba pedig egy ütésből két pontot termelt, így tart három RBInál 2013ban, menet közben viszont két pickoff errort is vétett, nem kedvezett a védekező játékának az extrém hideg. Francist korán le kellett cserélni, 4.1 IP alatt kilenc ütésből nyolc pontot szereztek ellene, az ötödik játékra nagyon elvesztette a fonalat. A bullpen tagjai egyetlen futást se kaptak, Ottavino 1.2, Belisle két teljes, Brothers és Betancourt egy-egy inninget hozott le, a győzelmet az utolsó ember regisztrálta.

3. meccs, csütörtök: Rockies-Mets 11-3
Szerdán visszatért az ítéletidő, így nem lehetett játszani, csütörtökre viszont csak egy meccsre volt lehetőség a Mets hazautazása miatt, azt a negyedik előre tervezett időpontjában, délután rendezték meg. Fowler visszatért a kezdőbe, az outfieldről most Cuddy hiányzott sérülés miatt, Rosario volt az elkapó, az infielden a szokásos Helton-Rutledge-Tulo-Nelson négyes kezdett, a soros dobó Garland lehetett. Nem kezdtünk túl jól, egy beszedett single után egy dobás alatt wild pitchet és throwing errort jegyeztünk, a futó rögtön a hármasra ért és Wright RBI singleből a vezetést is megszerezték. Gyorsan jött a válasz és EYJR leadoff singlet követően CarGo talált be egy singlelel, a vendégeknél semmi nem történt, a mieink támadásában két kieső után esett két single. A harmadik menetben a SD egy double ütésig jutott, a mieinknél a soros trió elbúcsúzott. Ezt követően újabb dobórészt oldottunk meg hibátlanul, majd két kieső mellett Rutledge tűzött ki egy solo homerunt a vezetés megszerzéséért. A következő menetben a vendégek eredménytelenek voltak, nálunk egyedül EYJR járt bázison, majd a hatodik dobórészben egy doublet követően Wright pontot érő singlelel egyenlített ki, rögtön mi is előre iramodtunk és CarGo egy doublet követően erroral a hármasra jutott, Tulo RBI singlelel pedig visszavettük a vezetést. Garland a hetedik játszmát is teljesítette egyetlen double ellenében, aztán kisebb meglepetésre két single és egy walk árán feltöltöttük a bázisokat és ha már így alakult Rosario beküldött két embert egy single találattal, ráadásul az utána következő beállásban Helton duplájával még két futó hazaért, Rutledge sétája után Nelson single ütéséből született a következő pont, a csereütő Brignac szintúgy singlelel köszönt be, a hatalmas roham végén 9-2re húztunk el a hat pontos inninggel. Volstad két futót bázisra engedett a nyolcadik menetben és Davis RBI singlelel köszönt be, részünkről Fowler solo hazafutást hintett, CarGo kiesése után Tulo is a lelátóra bombázott, ezzel kialakult a későbbi végeredmény, mert Volstad az utolsó játékot gond nélkül lehozta.
- Az utolsó két támadásban szórtuk meg igazán a Metst, a végére 17-8 arányban ütöttünk többet. Fowler két meccs kihagyásból HRal tért vissza, napi egyetlen találata az idei hetedik hazafutása volt és összesen három runt szerzett. Gonzalez és Young Jr egyaránt 3/5ös hatékonysággal végzett, előbbi egy pontot is szórt. Tulowitzki két ütésből két RBIt szórt, megszerezte a negyedik HRt az évben. Hozzá hasonlóan Helton és Rosario is két találattal zártak és RBI is került mindkettejük neve mellé. Garland a szezonbeli második győzelme lehozása közben hét inning alatt két pontot szenvedett el, hat ütés közben négy strikeoutot jegyzett. Volstad a befejező két játékban együttesen két ütést és egy runt kapott.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Colorado Rockies 11-4 (15 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 9-6 (15 meccs)
3. San Francisco Giants 9-7 (16 meccs)

4. Los Angeles Dodgers 7-8 (15 meccs)
5. San Diego Padres 5-10 (15 meccs)

Ezzel a söpréssel máris a csoport élére ugrottunk, nagyszerűen kezdtük az aktuális hazai sorozatot. Az ellenfelek közül a Giants mindhárom fellépését elvesztette Milwaukeeban, a Dodgers-Padres párharcot meglepetésre a vendégek nyerték söpréssel, a D'backs pedig 2-1 arányban vesztette el a Yankees elleni csörtét. A hétvégi folytatásban SF-SD és COL-ARZ csörték lesznek a csoporton belül, a LAD következő ellenfele a Baltimore lesz idegenben.

Legközelebb tehát az Arizona Diamondbacks ellen fogunk játszani, újabb izgalmas hazai mérkőzésekre van kilátás egy közvetlen rivális ellen a következő időpontokban: szombat 02:40, vasárnap 02:10, vasárnap 22:10. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr435230874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.19. 21:37:17

Drew Pomeranz was outstanding last night in #Reno. 5.2ip, 0runs, 2hits, 1bb, 9k.

Tomi_Tanguay 2013.04.20. 02:16:25

megcseréltük volstadot és outmant

Tomi_Tanguay 2013.04.20. 02:17:49

rox-dbacks pitching matchupok:

Friday: Diamondbacks' Ian Kennedy (1-1, 5.79 ERA) vs. Rockies' Jhoulys Chacin (2-0, 1.96) 6:40 p.m., ROOT; 850 AM

Saturday: Diamondbacks' Trevor Cahill (0-2, 3.50) at Rockies' Jorge De La Rosa (1-1, 3.86), 6:10 p.m., ROOT

Sunday: Diamondbacks' Brandon McCarthy (1-1, 7.47) at Rockies' Juan Nicasio (2-0, 5.63), 2:10 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2013.04.20. 06:14:10

3-1re győztünk, nem láttam a meccset:D
tulo 2run HRt lőtt plusz chacin sac fly

Tomi_Tanguay 2013.04.20. 22:53:53

Rockies 4/20 vs. ARI: Young 9, Fowler 8, CarGo 7, Tulo 6, Cuddy 3, Rutledge 4, Brignac 5, Torrealba 2, De La Rosa 1.

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 03:14:55

az elsőben DLR ellen egy walk
cargo walk

a másodikban kiejtettünk hármat
rutledge walk, brignac RBI single

a harmadikban egy single és cs
eyjr triple, fowler hbp és sb, cargo RBI groundout, tulo sac fly RBI
3-0

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 03:43:56

a negyedikben DLR ellen egy single, fowler-rutledge flyout DP
rutledge double és sorban három out

az ötödikben egy walk, tulo-rutledge-cuddy DP
cargo double
3-0

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 04:18:39

a hatodikban DLR kiejtett hármat
cuddy solo HR, torrealba walk

a hetedikben escalona háromból három out
cargo reached error és sb, tulo single
4-0

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 05:05:45

a nyolcadikban escalona ellen single, chavez 2run HR egy outig. brothers két out
brignac walk

a kilencedikben betancourt ellen double, single, walk, loaded 1outnál montero RBI groundout
4-3 W
majdnem leadtuk a végén, de megvan az újabb hazai győzelem :) 8-0as home record

Tomi_Tanguay 2013.04.21. 19:30:48

Rockies 4/21 vs. ARI: Young 8, Pacheco 3, CarGo 7, Tulo 6, Cuddy 9, Rosario 2, Nelson 5, Herrera 4, Nicasio 1.

Tomi_Tanguay 2013.04.22. 00:05:06

az elsőben nicasio ellen egy walk
nálunk három out

a másodikban két walk
tulo single

a harmadikban kiejtettünk hármat
nicasio single, eyjr single, pacheco RBI single, cargo 2run RBI single
3-0

Tomi_Tanguay 2013.04.22. 00:07:15

a negyedikben nicsaio háromból három out
rosario double és a hármasra tartva kiesett

az ötödikben nicasio ellen gregorius solo HR, single, double egy outig. ottavino ellen goldschmidt RBI single
pacheco single
3-2

Tomi_Tanguay 2013.04.22. 00:33:22

a hatodikban ottavino kiejtett hármat
tulo solo HR

a hetedikben ottavino egy out. outman két out
kiestünk hárman
4-2

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.22. 01:06:30

Betancourt-ot pihentetjük a napi terhelés miatt, ezért Lopez jön a save-ért. Szerintem itt veszítjük el a meccset, nem értem miért nem Brothers-t használjuk ilyenkor...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.22. 01:09:19

Ennyi, hülye szar senkiházi Lopez... Meddig erőltetjük még ezt a szerencsétlent? Az egész csapatból kilóg lefele egész évben, kis túlzással minden vereségünket neki köszönhetjük.

Tomi_Tanguay 2013.04.22. 01:27:23

a nyolcadikban belisle ellen walk, ross RBI double
cargo SO+WPből az egyesre

a kilencedikben lopez ellen single, double, ph marte RBI groundout, parra sac fly RBI, single
fowler walk, rutledge single
4-5 L. kár ezért mert a kezünkben volt az újabb sweep.


süti beállítások módosítása