Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos helyzetjelentés a TC-ről és az első PS meccsről 1. rész

2013.08.15. 22:58 - Black_Adder

A felkészülés időszak eljutott a legjelentősebb állomásához, a training camphez. Ahogy minden évben, a csapatok egy 3 hetes edzőtáborban vesznek részt valamint játszanak 4 felkészülési meccset (+ 2 szerencsés (?) csapat még egyet), mely alatt a keretet 90 főről 53-ra kell redukálni. Ez az az időszak, amikor kiderül, mit tudnak az újoncok, fel bukkannak az eddig ismeretlen játékosok, akik hatalmas benyomást keltve rostert csinálnak, s ez a helye a csalódásoknak is, amikor valaki minden várakozás ellenére nem teljesít elég jól.



A TC-k fő jellemzői, hogy az edzőnek tetszik amit lát, azt próbálja tenni, ami a csapat számára a legjobb, minden játékos elsőnek érkezik edzésre és utoljára távozik, mindenki megszállottként dolgozik, mindenki future HOF, de minimum a szűk elit tagja, a cserepad is simán megnyerné a bajnokságot, bla-bla-bla. Ez alól a Broncos capmpt se kivétel. Még az edzések el se kezdődtek, Oswi és Irving Elway nyilatkozatai alapján rengeteget fejlődött, akkor amikor elvileg nem is találkozhattak, amikor szinte szó szerint tilos edzeniük a játékosoknak. Aztán az OTAk és mini campek alatt egyre konrétabb utalásokat hallhattunk, hogy Montee Ball az új Terrell Davis, és így tovább. A TC-n viszont azért már vannak olyan jelek, amik többet mondanak ezeknél a közhelyeknél, a vak hype-nál, s ami a legtöbbet mondja, az a depth chart. Hiába dicsérnek valakit agyon, ha a DC-n az utolsó helyen van, akkor azok üres szavak voltak. Ha viszont nem csak szavak jönnek róla, hanem a kezdőkkel edz, az már biztató, ha a DC-n is elől van, az már jelent valamit, ha a PS meccsen is godlike módban játszik akkor tudhatjuk, hogy na ebből tényleg lesz valami. Lássuk, hogy állunk ilyen téren a játékosokkal.

QB: A leglefutottabb poszt. Ha hiszünk a híreknek, akkor Manning még sokkal jobb lesz mint tavaly volt, Osweiler bárhol máshol ünnepelt sztár és kezdő lenne, Dysert meg a jövő nagy reménysége. Ha hiszünk a szemünknek:

Manning valóban erősebbnek tűnik a keze, de a mély passzok sosem tartoztak a legnagyobb erősségei közé és továbbra is horizontális passz játék fog jellemezni minket. Az hogy jobb fizikai állpotban van, mint tavaly a nyakműtéte után az azért mindenképp biztató. Tavaly az első néhány meccsen azért nem úgy ment még a szekér, mint az alapszakasz végére, + amit elhiszek a nyilatkozatokból, hogy PM a rehabja miatt kevesebbet tudott videózni. Márpedig ő tehetsége mellett elsősorban annak köszönheti a sikereit, hogy ha kell saját szabadideje kárára is az aktuális ellenfelet elemzi, hogy megtalálja, és kihasználja annak gyengéjét. Ezt többnyire a rosszakarói is csodálják benne. Az NFL top 100 játékos listáján a 2.

http://www.nfl.com/top100/2013#video=0ap2000000215196

Osweiler, ahogy utaltam rá a legnagyobb fejlődést akkor mutatta, amikor senki se láthatta és valószínűleg inkább nyaralt, mint edzett volna. Amióta szem előtt van koránt sem annyira dinamikus ez a fejlődés. A kommentátorok persze quantum leapről beszétek nála, de elsősorban Elway nyilatkozatai alapján, valójában sem ezdésen nem tűnt ki rendszeresen, sem az első PS meccsen nem váltotta meg a világot. Ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, vagy hogy nem fejlődne, Mannign esetleges sérülése esetén még akár el is menedzselhetné a csapatot, de messze van még attól, hogy ő vigye a hátán. Egyelőre nem is kell ott tartania.

Dysert, egyelőre nehéz lenne bármit is mondani róla

SorrendPeyton Manning, Brock Osweiler, Zac Dysert.

Harc: Nincs.



Biztos hely: Mindhármójuk

RB: Csak egy fokkal érdekesebb poszt, mint az irányítóé. Ha hiszünk a híreknek, akkor Montee Ball az új TD, Hillman felszedett 15-20 font izmot, amivel egy igazi beast, Moreno meg jól kiegészíti őket. Ha hiszünk a szemünknek:

Hillman valóban felszedett magára egy kis tömeget, és még csak nem is háj, hanem izom formájában, amivel kicsit jobban hasonlít egy NFL RB-re, de továbbra se szívesen engedném őt be a darálóba. Jelenleg kezdőnek írják, de ez nem biztos, hogy sokáig így marad.

Montee Ball: OTAkon és Mini Campeken kimagaslóan jó volt, amióta azonban teljes felszerelésben edzenek kicsit mintha megtorpant volna, ezért is lehet még Hillman mögött a DCn. Van nála gyorsabb, van nála robbanékonyabb, van nála erősebb, de nagyon jól olvassa a blokkokat, tudja melyik hol nyílhat számára lyuk a falon, és át is megy rajta, egy jó falból így ki tudja hozni a legtöbbet. Valóban ugyanígy jellemezném a nagyszerű Terrell Davist is, az összehasonlítással azért még megvárom, míg Ball is úgy hozza a yardokat és TDket. Edzésen még lehet h jobb nála Hillman, de nincsenek kétségeim afelől, hogy előbb-utóbb át fogja venni azt a helyet, és inkább előbb, mint utóbb...

Moreno kicsit el van felejtve, pedig az összes RB közül ő blokkol legjobban a passzhoz, ami mostanában egyre fontosabb, nálunk meg hatványozottan így van. Mivel inkább az első és második kísérletre szoktak futni, semminta 3.-ra, ezért lehet, h Hillman és Ball verekszik a kezdő pozícióért, de a 3rd down RB az továbbra is Moreno (feltéve, h cserélünk). Kevesebb terheléssel, talán tovább maradhat egészsésges, akkor olyasmira számíthatunk tőle, mint tavaly év végén. Az egy korábbi első köröshöz képest elég kevés, a rosterre kerülés szempontjából viszont bőven elég, ha meg hasznára van a csapatnak nem azt kell nézni h hol draftoltuk...

A többiek: McGahee távozásával nyílt lett a harc a 4. RB posztra. Viszont McGahee nélkül nagyon valószínűtlen, hogy 4nél többet tartunk meg /*amúgy is az lett volna*/. Hogy ki lesz az a 4. /*feltéve, hogy nem csak 3-mat viszünk*/, talán azt a legnehezebb most megmondani. Az első PS meccsen CJ Anderson ment át a szem-teszten, de túl sokszor láttam már tündökölni egy futót a 3-4 védelmek ellen az első PS meccsen, aztán eltűnni majd cutolva látni. Eddig minden esetre többe mutatott mint a többi vetélytársa, több carrie-t is kapott, szóval jó helyzetben van. Első számú kihívója Lance Ball lehet, akit évek óta próbálunk elüldözni, valahogy mégis mindig megragad a csapatnál, annak ellenére, hogy nem hogy hasznára nincs, de sokszor kifejezetten kárára van... Idén azonban 1,323M-t keres, ami soknak számít egy 4. számú futónak, ráadásul két egyforma nevű futó túl összezavaró lenne, úgyhogy lehet h örömkönnyes búcsőt inthetünk neki. Más RB még csak szerephez sem jutott a 49ers ellen, azonban tavalyi teljesítménye alapján Hesternek lehet még esélye, illetve az edzésen mindig jól teljesítő, 2011-ben a rosterre is oda férő Jeremiah Johnsonnak. Na nem sok, de 0tól különböző...

Sorrend: Montee Ball, Ronnie Hillman, Knowshon Moreno, CJ Anderson.

Harc: Kezdőért Ball és Hillman. Rosterért CJ Anderson és mindenki más.de egyelőre CJ Anderson vezet

Biztos hely: Montee Ball, Hillman, Moreno

WR: Várhatóan 3WR-es felállások fognak dominálni.ennek megfelelően ezen a poszton többen beférhetnek, mint a futók közül. Ha hiszünk a híreknek, talán miénk a legerősebb elkapó gárda. Ha hiszünk a szemünknek, talán miénk a legerősebb elkapó gárda.

Demaryius Thomas: Eddig minden szezon előtt azt írtuk róla, h mindene meg van, hogy első számú elkapó legyen. Most azt írom, hogy első számú elkapó, s csak kevés jobb van nála a ligában. A magassága, a gyorsasága, az erőssége, mind-mind kimagasló, 1v1-ben csak nagyon kevesen képesek levédekezni. Talán kicsit szegényebb kiadása Brandon Marshallnak, de ami hiányzik vállon alul, azt pótolja vállon felül. DT ugyanis nagy örömömre nem csak Marshallnál intelligensebb, de kifejezetten normális játékos, ami a WR poszton felettébb ritka. Manning alatt rengeteget fejlődött, első sorban a route-ok futása terén, a passz-orientált támadó felfogásnak köszönhetően a saját bőrén tanulva ugyan, de a labdabiztonság terén is előre lépett. Elit WR. Az NLF top 100-as listáján 68.

http://www.nfl.com/top100/2013#video=0ap2000000169203


Eric Decker: Kicsit szerényebb fizikai paraméterek, mint DT esetében, de még mindig a liga átlag fölött. Ugyanazok az előnyei, és ugyanazokat a hátrányokat kellett leküzdenie. Kicsit szerényebb fizikai paraméterek, de az ellenfél védelmében a fizikálisabb CB rendre úgy is DT-re jut, aki CB2-vel szemben pedig neki is simán lehet még fizikai fölénye. Szintén rengetedet fejlődött route futás, labdabirtoklás és elkapás terén. tényleg, ahogy első évében neki is és Thomasnak is a sérülésekkel kellett megbírkóznia, 2. évükben egy unorthodox rendszerben kellett játszaniuk, ahol a WReknek nem volt esélyük kitűnniük, s 3. évükre üstökösként robbantak be az NFL köztudatba...

Wes Welker: Talán az egész offseason legjobb igazolása az egész NFLben. Egészen brutális elkapási számai vannak, még akkor is, ha Brady passzolt neki, és évek óta a Patsé a leggyorsabb támadó szekció (náluk telik el a legkevesebb idő 2 play között, ezért több támadó play-ük van, mint a többi csapatnak, így több passz is, és több lehetőség Welker előtt, h elkapja a labdát). Ráadásul egész jutányos áron. Valójában egyébként koránt sem akkora upgrade, mint sok szakíró gondolja, merthogy Stokley-n keveset lehet upgrade-elni. Mindketten slot receiverek, azonban mégis kicsit különböző módon játszanak. Stokleynak nem volt annyi elkapása soha, azonban amikor kellett, mindig lehetett rá számítani. Welker igazi motorként hozza az elkapásokat, akkor is, ha gyakorlatilag ő az egyetlen célpont, kulcssziutációkban azonban láttuk már droppolni, meg droppolni, és még droppolni is. Nálunk aligha hozza ugyanazokat a számokat, mint Bostonban, azonban ha a DT-Decker-Welker hármast nézem, összességében minden adott, hogy felülmúlják a tavalyi DT-Decker-Stokley teljesítményt. Az NFL top 100-as listáján a 44.

http://www.nfl.com/top100/2013#video=0ap2000000207467

A sajtó hamar rá is harapott erre a trióra. Korábban volt már Denverben 3 nagyon jó elkapó egyszerre /*Sanos idő hiánya miatt félbeszakatt a múltidéző sorozatom, de ha tartom az ütem tervet akkor se hiszem, h eljutok idáig*/. A 3 amigo becenévre hallgató Marc Jackson, Vance Johnson és Ricky Nattiel. Valójában azonban az a korszak inkább arról szólt, hogy Elway az 1 személyes offense és Dan Reeves nem volt hajlandó megfelelő "fegyvereket", hozni neki, amik aztán 3 elbukott Super Bowlban nagyon hiányoztak. Nem kérdés, h a "Three amigos" új kiadása felülmúlja az előzőt, volt azonban volt olyan, aminél nem biztos. A '90-es évek végén Rod Smith, Eddie McCaffrey és Shannon Sharpe igazán felejthetetlen elkapói voltak Elwaynek. Számomra a DT-Rod és Decker-EddieMac összehasonlítás egyébként is sokkal kézenfekvőbb, bár igaz, h Welker ha lehet, akkor a szöges ellentéte Shannon Sharpe-nak.

A többiek: Trindon Holliday helye biztos a keretben, mert a liga egyik legjobb visszahordója. Kérdés, hogy csere elkapóként mennyire tudunk/akarunk/fogunk rá számítani. Andre Caldwell és az újonc Tavarres King helye tűnik a legbiztosabbnak. Én 6 WR-rel számolok. Ennél több az azért meglepetés lenne, viszont ennyire passhappybe az 5-öt kevesebbnek érzem. Greg Orton és Gerrell Robinson és McDuffie reménykedhet még, de ők inkább practice squadra esélyesek szerintem...

Sorrend: DT, Decker, Welker, Caldwell, King, Holliday

Harc 4. 5. számú posztért Caldwell, King, Orton, Robinson

Biztos hely: DT, decker, Welker, Holliday



TE: Ez is csakhogynem kőbe vésett pozíció. A tavalyi FAn szerzett két "összekötő", Dressen és Tamme, jól beváltak. Ha hiszünk a híreknek, akkor Julius thomas idén megváltja a világot, ha hiszünk a szemünknek, az az alakulat jobb leeht mint tavaly

Joel Dressen, az inkább blokkoló TE. Jelenleg sérült, ami nagyon jól jött Julius Thomasnak és Virgil Greennek, de week1-re valszeg ő lesz a kezdő.

Jacob Tamme az inkább elkapó TE. Jelenleg sérült, ami nagyon jól jött Julius Thoamsnak és Virgil Greennek, de week1-re valszeg ő lesz a kezdő.

Julius Thomas, kiváló TC van eddig mögötte. A kosarasból lett TE-nek, mindig is nagyon jó keze volt az elkapásokhoz, azonban még rookie évében, ahogy jöttek a full contactos edzések túl gyengének bizonyult, aztán sérülések is hátráltatták. Csak azért maradt rosteren, mert 4. körös pickként túl drága volt. Ennek az értéke azonban minden évvel egyre kisebb, idén már nem mentette volna meg. Idén viszont egészséges, továbbra is szenzációsan kap el, és olyat mutat amit eddig nem láthattunk tőle. Elszakad védőitől, és blokkol futáshoz, passzhoz. A legjobbkor talált magára, és talán ha van ilyen a legjobbkor bajlódott sérüléssel a 2 kezdő TE. Amúgy lehet h legtöbbször csak egyikük lesz kezdő, vagy 2WR-2TE-1RB-vel állunk fel általában vagy 3WR-1TE-1RBvel., de Dressen és Tamme között igazából nincs olyan szempontból különbség, h melyikük első számú, melyikük második számú. Másra használjuk őket.

Virgil Green: Szolid kis blokkoló TE, elkapásokban se teljesen ügyetlen, de most van nála 3 jobb. És míg Julius Thomas miatt képesek voltunk 4TE-et cipelni, addig Greenért nem biztos...

Sorrend: Dressen, Tamme, Julius Thomas, Virgil Green

Harc: 3. számú TE posztért Thomas és Green, de elég lefutottnak tűnik. A kérdés inkább, h Thomas mekkora szerephez tud jutni a támadókkal.

Biztos hely: Dressen, Tamme, Thomas. Az eddig látottak alapján Thomas akkor is marad, ha Green akkorát szárnyal, h megelőzi

OT: Itt a nagy újdonság Clady hosszabbítása, mivel azonban eddig a műtétje miatt nem edzett, nem sokat tudtak cikkezni az emberekről, amit láttunk az meg annyira nagyon azért nem bitató:

Ryan Clady: Liga elit LT. Az offseasonben vállműtéten esett át, ami miatt eddig nem edzhetett, de a szerződéshosszabbításával nem véletlenül vártuk meg, h kiderüljön hogyan sikerült. Az h hosszabbítottunk vele, gyakorlatilag borítékolja, h nem lesz vele baj.

Orlando Franklin: Solid RT. A szó angol értelmében. Ő is bajlódott sérüléssel, de már túl van rajta. Nincs újdonság vele kapcsolatban

A többiek: A cserék közül talán Chris Clark lehet a legismertebb a Broncos durkkerek számára, hisz a 2011es csapat előszeretettel használt 6 támadófal-emberes felállást, amikor is ő volt az a bizonyos 6. ember. Róla se lehet sokat mondani. Ő elég stabilan a 3. ember a poszton. Mellette még Vinston Paintert kell megemlíteni, az idei újoncot. Ő igazi workout warrior, nagyon messze van még attól, h számítani lehessen rá a pályán is. Lehet h csak PS-be kerül, de ha rosteren ragad, a 45-ös aktív keretbe akkor se nagyon fog beférni. Min 2-3 év mire számottevően számíthatunk rá.

Sorrend: Clady, Franklin, Clark, Painter

Harc: nincs

Biztos hely: Clady, Franklin, Clark

OG: Itt már mozgalmasabb offseason volt. A média inkább a skill posztokra fókuszál, így itt sincs annyi hír, pedig... Az eddig látottak alapján nem tudunk semmit. Mivel Clady és minden épkézláb center sérült a csapatban, a csapat nem igen játszott a legideálisabbnak tűnő felállásban, pedig a kezdők szintjén ez se lenne kacifántos kérdés

Zane Beadles: Biztos pont, pro bowler LG. Szezon végén lejár a szerződése, jó lenne hosszabbítani vele.

Louis Vasquez: Az új szerzemény, sokat várok tőle, a 2. 3. meccsen jó lenne sokat látni is tőle. Eddig nem az ő hibája, h ez nem történt meg

Chris Kuper: Nem szívesen emlékszem vissza 2011-es brutális sérülésére a Chiefs ellen, de muszáj. Sajnos az egy nagy törés volt pályafutása során. Visszatért ugyan, de tavaly több sérülés is hátráltatta, ezért is hoztuk a helyére Vasquezt. Új fejlemény azonban, hogy belement a paycutba. Míg 4.5 milliós fizetésével aligha maradhatott volna a cserepadon, 1.05-ért jobb backup G-ről nem is álmodhatna Elway. Az egyetlen kérdőjel már csak az, sikerül-e felépülnie a sérüléséből.  Ha igen, akkor bérelt helye van a rosteren, s van egy poszt a falban, amiről elmondhatjuk megvan a quality backup, ellenkező esetben Ryan Harris szomorú sorsára jut...

A többiek: Na itt már jóval kevesebb pozitívumot tudok mondani. A hivatalos DC-n a tavalyi 4. körös centerünk. Phillip Blake, már OG-ként szerepel, azonban semmi jót nem olvasni róla a TC beszámolók között, a többieknek meg talán alapból nincs esélyük, már csak a nevük csengése alapján se. Egy névre azonban mégis felhívnám a figyelmet, az Air Force Falcons korábbi DT-je Ben Garland teljesítette katonai szolgálatait, majd tavaly visszatért a csapathoz (UDFAként szereztük meg a játékjogát). Első évében annak ellenére, hogy sokat vesztett a "versenysúlyából" sikerült be kerülnie a praktice squadba, idén viszont némi meglepetésre azt találták ki az edzők, hogy majd OG lesz. Garland jó katonához méltón tudomásul vette a parancsot, s azóta teljes erőbedobással küzd új pozícióján, de úgy egyelőre úgy tűnik 1 év alatt nem fog mennie az átállás...

Sorrend: Beadles, Vasquez, Kuper, Blake, Saulsberry, Garland

Harc 4. számú OG posztért Blake, Saulsberry és Garland. Valószínűleg rostert is érne, de csak valószínűleg.

Biztos hely: Beadles, Vasquez.



C: Legvégére a legproblémásabb. Amiről a hírek se mondanak semmi jót. Először Walton sérült le. Majd a helyére újra visszahozott Koppen is. Ahogy múlthéten beszámoltunk róla, Ryan Liljat igazoltuk le erre a posztra, de egyelőre még nem centerként játszott az első PS meccsen. Sok jót nem olvashattunk itt, és nem is láthattunk.

Ryan Lilja: Akarom/remélem, hogy a végére ő legyen a kezdő C. Hurry up nem jelenthet gondot neki, Chiefsben játszott már C-t, minden adott, hogy legalább azt, mint Koppen hozza, egyelőre mégse ő a kezdő itt. Hanem egyéb sérülések miatt OG-t játszott, ami egyébként az eredeti posztja.

Manny Ramirez: Szidalmaink középpontja tavaly Kupert helyettesítő RG-ként, kétlem, hogy a fal közepén sokkal jobb lenne. És eddig nem is volt. Aggasztó lenne, ha week 1-en is ő lenne a kezdő C. Walton sérülése előtt azt reméltem a rostert se éli meg, ehhez képest még fontos szerep is hárulhat rá, ez nem túl jó...

A többiek: Nincsenek nagyon és ez a gond. Blake-et annó mint centert igazoltuk, de eddig bust. 4. körös prospektet 1 év után tán még nem dobunk ki, de ettől még nem lesz C idén se. Nem is véletlen, h nem is csere C, hanem csere OGként szerepel a DC-n. CJ Davis a 2. jelenleg, de Lilját máris elé számolom. Tavaly kis meglepetésre csinált rostert igazából nem sokat tudok róla, de nem biztos, hogy jobb lenne, ha jobban meg kéne ismernünk. Kuper sosem játszott C-t, de volt már vész snapper. Ez azt jelenti, hogy gyakorolgatta/gatja a snappet is. Az hogy ezen a poszton kezdő legyen, azt szinte kizártnak tartom, de egyszerre két helyre lehet backup, és akkor megspórolunk 1 embert...

Sorrend: Lilja, ManRam, CJ Davis

Harc: Kezdőért Lilja ManRam. Roster helyért CJ Davis, valamelyik másik poszt roster helyért versenyző emberével. Úgy 8-10 OL embert fogunk megtartani... Walton PUPon kezdi a szezont, de november elején esetleg visszatérhet, akkor egy másik OL ember repül miatta., Remélem Ramirez.

Biztos hely: Senki.

Összességében: Nagyon erős offensünk van, talán még a tavalyit is felülmúlja. Az alapszakaszban egészen biztosan nem lesz probléma. A legnagyobb kérdőjel, hogy Manning a hidegben és az post seasonben hogyan tud felülkerekedni korábbi kudarcain. Van már gyűrűje, s a tavalyi vereség se varrható egyedül az ő nyakába, mégis emiatt aggódnak talán legtöbben, se tény h tavaly az offseasonbne nem hasonlított a támadás az alapszakaszban látottakhoz. Idén talán konzisztensebb futójáték segíthet a passzjáték gyengébb napjain, de idén se ez lesz az erősségünk. Új OC is van, a korábbi QB coach Adam Gase személyében. Gase azt mondta, ha lehet, szeretné tovább fokozni a tempót a támadásban. Tény s való, tavaly akkor voltunk igazán elemében, amikor a leggyorsabban támadtunk, de azért az nem ennyire egyszerű, h majd gyorsabban támadunk jobbak leszünk. Gase azért először lesz OC, hiba volna úgy kalkulálni, hogy előrelépés lesz a kiváló munkát végző Mike McCoyhoz képest.

Hamarosan (?) a védelemről és a speciális egységről is olvashattok hasonló cikket. Utána pedig jön a 2. Pre Season meccs. Ott sokkal több szerephez fognak jutni a kezdők, sokkal több okosságot le lehet majd vonni. Az eredmény továbbra is másodlagos lesz, s mint minden PS meccsnél a sikeresség elsősorban itt is a sérültek számában mérhető majd. Szurkolni azért persze lehet, legfeljebb most nem a Bronocsnak, hanem egy-egy embernek, küzdjön az akár a kezdőért, akár roster helyért.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr205460653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.08.17. 19:36:36

nagyon jó elemzés lett! mondhatni a szokásos:-)

hát...az OLtól én is félek, bajnok esélyes csapat lehetnénk de így szerintem nem vagyunk azok


süti beállítások módosítása