Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Tranzakciók a siker után

2010.11.27. 11:25 - Filip89

A Colorado Rapids múlt hétvégi bajnoki címe óta alig pár nap alatt rengeteg esemény történt a klub háza táján, és most nem csak elsősorban a világ nagy változásaira vagy a több napos ünneplésre gondolunk, amelyek egyenes következményei egy ekkora sikernek, hanem sokkal inkább néhány konkrét csereüzletre és egyéb változtatásokra, melyeket a szerdai "csapatbővítő" draft tett szükségessé.

Először is a ligához újonnan csatlakozó Portland Timbers és Vancouver Whitecaps egyesületeinek játékoskeretét egy tíz körös drafttal töltötték fel a szerdai nap folyamán, melynek során a két érintett csapat az eddigi 16 klub védetlen játékosai közül válogathatott kedvére, például olyan kitételekkel, hogy egy csapatból kettőnél több játékos nem kelhet el, vagy hogy éppen a saját nevelésű játékosok automatikusan védettnek számítanak. Valamennyi meglévő csapatnak meg kellett határoznia egy 11 játékost tartalmazó védettségi listát, akik nem kerülhettek ki a draftra, ahol értelemszerűen az így fennmaradó védetlen labdarúgók vettek részt.

- A Rapids még a draft előtt, a hétfői napon kénytelen volt végrehajtani egy játékoscserét, melynek során két hátvédet, a légiós Julien Baudet-t és Danny Earls-t a Seattle Sounders-hez irányítottuk a középpályás Peter Vagenas ellenértékeként. A nemzetközi játékosok létszámcsökkentésére éppen a feltöltő draft miatt volt szükségünk, ugyanis nem volt lehetőségünk több, hosszútávú amerikai vízummal nem rendelkező játékos levédetésére, így ahelyett, hogy a drafon ingyen távoztak volna, még megpróbáltunk minimális értéket szerezni értük. A francia bekk feláldozása kellemetlen veszteség, hiszen meghatározó tagja volt a csapatnak az elmúlt idényben, a védelem igazi alappilléreként funkciónált a rájátszásban is, elmondása szerint ő maga is rendkívül sajnálja, hogy távoznia kell, nagyon megszerette a coloradói környezetet az angliai légióséveit követően. Vele szemben az ír származású Earls hosszú hetek óta nem tudta beverekedni magát a csapatba, gyakorlatilag csak az alapszakasz első felében jutott lehetőséghez, és akkor sem tudott igazi erősítést jelenteni a balhátvéd poszton, rendkívül sebezhető volt, így később kiszorult a kezdőcsapatból, és csak elvétve került pályára. Az új szerzemény Vagenas meglehetősen rutinosnak számít, a 32 esztendős középpályás 2000-től 2008-ig kilenc idényt húzott le a Los Angeles Galaxy-nél, ezalatt kétszeres bajnok és egyszeres US Open Cup-győztes lett, és 183 meccs alatt 13 gólt szerzett a sztárcsapat színeiben, míg az elmúlt két évben a Seattle Sounders-t erősítette, de ekkor már csak epizódszereplő volt. Túl nagy elvárasaink nekünk se lehetnek felé, a Rapids-ben is bizonyára csak tartalék lehet, de a tapasztalata sokat érhet, és a kicsit rövid középpályássorunk variációs lehetőségei ugyancsak bővülhetnek vele a jövőben.






















- Kedden derült ki az orvosi vizsgálatokat követően, hogy a nagydöntő hőse, a hosszabbításos győztes gólt kiharcoló cserecsatár, Macoumba Kandji térdszalag-szakadást szenvedett a Dallas elleni fináléban, éppen annál az akciónál, amelyből a bajnoki címet érő találat született, és nem is tudta tovább folytatni a játékot. A szenegáli támadó innentől előreláthatólag 5-6 hónap kihagyásra számíthat, vagyis csak jóval később kezdheti meg a 2011-es idényt.

- A szerdai napon, kora délután rendezték meg a draftot a Portland és a Vancouver részvételével, melyen a Rapids-ből a következő játékosok voltak elérhetőek: Andre Akpan, Quincy Amarikwa, Steward Ceus, Ian Joyce, Ross LaBauex, Claudio Lopez, Ciaran O'Brien, Scott Palguta, Ross Schunk, Wells Thompson, Peter Vagenas, Anthony Wallace. Végül egyetlen választás történt, ami a mieinket érintette, méghozzá a negyedik körben a Timbers kikapta Wallace-t, amellyel párhuzamosan legalább Thompsont le tudtuk védetni, így ekkor még úgy tűnt, a fiatal hátvéd Portland-be költözik.

- Azonban mégsem így történt, mivel a börzét követően a vezetőségünk egyeztetett a portlandiekkel, és sikerült megállapodnunk velük, hogy anyagi juttatásokért cserébe visszavásároljuk Anthony Wallace játékjogát, vagyis a bal oldali hátvéd továbbra is maradhat a Colorado alkalmazásában.

- Ezen kívül végrehajtotunk még egy cserét a draft kapcsán, amikor megszereztük a Vancouver első kiválasztottját, a Sounders által védetlenül hagyott Sanna Nyassi-t, akiért cserébe a hétből egy nemzetközi játékoskeretbeli helyet szabadítottunk fel a Whitecaps birtokába. A 21 éves gambiai középpályás az elmúlt két idényben 38 mérkőzésen lépett pályára a Seattle mezében, melyek során két gól és három assziszt került a neve mellé, valamint az idei US Open Cup döntőben a csapata éppen az ő két találatának köszönhetően aratott 2-1-es győzelmet a Crew felett. Nyassi rendszeresen tagja volt hazája korosztályos válogatottainak, és 2010-ben már a felnőtt gambiai nemzeti csapatban is bemutatkozhatott, s az első három találkozóján rögtön két gólt szerzett. A fiatal játékos megszerzését leginkább Kandji kiesése tette indokolttá, ugyanis Nyassi egy hozzá hasonló stílusú, gyors, technikás, gólveszélyes játékos hírében áll.

- Mivel a drafton nem kelt el, ezért másnap az elbocsátás sorsára jutott az ifjú támadó, Ross Schunk, akire a klub nem kívánt igényt tartani a továbbiakban. A Rapids a 2009-es amatőr draft negyedik körében szerezte meg a játékjogát, és a tavalyi szezonban három mérkőzésen pályára lépett, de a 2010-es idényt megelőző felkészülés során térdszalag-szakadást szenvedett, így a teljes idei szezont kihagyni kényszerült. A 24 esztendős csatár mostantól szabadon igazolható bármely csapat számára.

- Don Garber, az MLS komisszárja a napokban egy hosszabb sajtótájékoztatót tartott, melyen a liga bővítéséről beszélt. A Vancouver és a Portland csatlakozásával a 2011-es idényre az eddigi 16 helyett immár 18 csapat alkothatja a bajnoki mezőnyt, és a korábbi nyolc csapat részvételével zajló rájátszás is 10 klub érintésével kerülhet lebonyolításra, amely így négy körből fog állni. A következő idényben is valamennyi csapat minden ellenfelével két-két mérkőzést fog játszani, vagyis az alapszakasz fejenként 34 találkozót jelenthet minden együttes számára. A nagyfőnök hozzátette, a hamarosan bejelentésre kerülő jövőévi menetrend minden eddiginél jobban fog illeszkedni a FIFA programjához, vagyis a válogatottmeccsek idején az MLS is pauzákat fog tartani. Garber kijelentette, hogy a liga anyagi juttatásokkal fogja segíteni a Közép-amerikai Bajnokok Ligájában résztvevő MLS-klubokat, beleértve a Rapids-t is, s a csapatok elsősorban a játékosok fizetésére vonatkozóan számíthatnak támogatásra. Fény derült arra is, hogy máris egyeztetések folynak a csapatlétszám további bővítéséről, a Portland és a Vancouver után 2012-ben nagy eséllyel a Montreal is beszállhat a ligába, 2013-ra pedig egy újabb egyesület megjelenését tervezik.

Nagyvonalakban egyelőre ennyi változás történt a csapatunkat illetően, de a továbbiakban időről időre be fogunk számolni a Rapids offszezonbeli akcióiról. A közeljövőben pedig egy hosszabb értékelést, visszatekintést tervezünk az oly sikeres 2010-es szezonra.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr42476379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.11.27. 13:56:24

jó nagy felfordulás volt a békés ünneplés helyett:-D

foppa21 2010.11.27. 14:00:49

szerintem jól csináltuk és kellett is az erősítés a középpályára mert csak öt használható játékosunk van, utána az amatőr fiatalok. nyassi is középpályás? azt hittem hogy ő csatár, akkor nagyon jól betankoltunk erre a posztra. viszont csatár fog kelleni amig nincs kandji és főleg akkor ha cumings távozik

Coach Sacco 2010.11.27. 15:31:08

Érdekesen volt ez a draft, jól együtt tartott a csapatot és tudatosan erősítettünk. Kíváncsi leszek még kik érkeznak az offszezonban.

Tomi_Tanguay 2010.11.27. 16:13:37

én nem értem miért jó az a két új csapatnak, hogy a többi lemorzsolódott szemetéből építkezhetnek. így kurva erősek lesznek:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 16:31:48

Most elég erős felhozatal volt a drafton, több nagy név is védetlen volt. Illetve szabadügynök-igazolásokból is tudnak erősíteni, meg más játékosaik is vannak már, nem csak ezekből fognak állni. :) Az előző évben a Philadelphia is újonc volt, feltöltő drafttal erősített, és nem vallottak szégyent.

foppa21 2010.11.27. 17:12:51

meg januárban lesz a sima draft, és gondolom ez a két csapat fog az első két helyen választani

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.30. 15:40:15

Cummings a héten jamaikai válogatottban szerepel a Karibi kupán. Ők a címvédők, és a Gold Cup-kvalifikáció a tét. Az első meccsen 3-1-re verték Antigua és Barbudát, ő csak csere volt, nem állt be. A másodikon Guadelopet verték 2-0-ra, ezen nem tudom, hogy játszott-e, nem találtam jegyzőkönyvet. Már biztos elődöntősök, még egy csoportmeccsük lesz holnap Gyana ellen.

foppa21 2010.11.30. 21:25:07

@Filip89: akkor hajrá cummings! jó lenne ha talán játszhatna is:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.01. 18:57:05

Trade: jött a Toronto kameruni középpályása Joseph Nane a 2012-es 3rd rounderért.
Wynne multi-year deal-lel hosszabbított velünk.
Smith azt mondta, hogy Cummings 2012-ben lejáró szerződését hamarosan meg akarjuk hosszabbítani, és keresünk csatárt, mert Kandji 8 hónapos kihagyás elé nézhet.
Kimura lett a humanitarian player of the year a jótékonykodásai miatt.

foppa21 2010.12.01. 19:31:26

@Filip89: nane jó név, káromkodásnak sem utolsó:-D
wynnenek örülök, látszott rajta hogy szeret nálunk játszani

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.02. 17:45:46

Az oroszok kapták a 2018-as, és a katariak a 2022-es sucker VB-t. Egy világ omlott össze bennem, pedig milyen komoly volt már az amerikai pályázat. :(

milo_hedgie#23 2010.12.02. 19:46:49

katar jézusom...ennyi erővel legközelebb már az antarktiszon vagy a szaharában is lehetne játszani

Tomi_Tanguay 2010.12.02. 20:54:52

hát durva, de az is amit művelsz miatta:D

foppa21 2010.12.02. 21:11:54

nem értem ezt a quatart. hogy adhatják oda egy olyan országnak ahol nincs is foci? pénzzel tényleg bármit meglehet venni? hát baszódjanak meg, én is hányok ettől az egésztől. ha rapids játékos nem lesz akkor nem érdekel egyik VB sem!!!

foppa21 2010.12.08. 20:49:05

cummings gólt lőtt a karibi kupa döntőben és megnyerték a tornát!:-)
a rapids defender of the year moor lett!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.09. 12:12:11

Smith mester London-ban van az Arsenal-nál, ügynökkel találkozik, és állítólag komolyan fontolgatja, hogy európai tehetségeket szeretne hozni, főleg középhátvéd és csatár posztokra. Szerintem jó ötlet lenne. :)

foppa21 2010.12.09. 17:35:21

@Filip89: hozhatna magával haza pár embert az arsenalból:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.14. 18:31:25

Cummings lett a csapat idei aranycipőse. :)
Szerdán lesz a re-entry draft, tőlünk Lopez, O'Brien és Vagenas ment ki, egyik se lenne veszteség.

foppa21 2010.12.14. 20:17:33

@Filip89: gondolom mert neki volt a legtöbb gólja az alapszakaszban. de megérdemelte mert nagy éve volt:-)


süti beállítások módosítása