Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs Rams: Beharangozó

2010.11.28. 15:10 - Black_Adder

A múlt héten elmaradt a csoda, a Denver Broncos nem tudta megismételni a KC elleni szereplést és sima vereséget szenvedtünk gyűlölt ellenfelünktől, a San Diego Chargerstől. Hogy ezen a héten mire számíthatunk, megjósolhatatlan, az előző szezon(ok) (egyik) leggyengébb csapata látogat hozzánk, a St. Louis Rams.

A Rams előtt azonban egy kis Broncos, illetve egy kis JMD. Kiderült, hogy csapatunk videózta a '49ers edzését, ezt pedig tiltják a szabályok. Korábban volt már hasonló okból óriási nagy botrány, 2007ben derült ki, hogy a New England Patriots hasonló aljas, méltatlan, szabálytalan eszközöket használva győzte le a Philadelphia Eaglest a Super Bowlon. Nos, akkor ugyan még nem a kis McDummy volt a hazafiak OC-je, de úgy tűnik az ott eltöltött idő alatt, azért sikerült megtanulnia egyet, s mást. JMD egyébként tagadja, hogy bárkit is ilyenre utasított volna, és azt mondja, hogy a kazettát megtekintés nélkül azonnal megsemmisítette. Az alkalmazott, már nem tagja kis családunknak. Az ügyben nekem személy szerint elég határozott véleményem van. Én egy büszke Broncos-drukker vagyok, mindig azt szeretném, ha nyerne a csapat, de NEM azért vagyok drukker, MERT nyer a csapat. Ez a tett a Broncos múltjához méltatlan, és én mint szurkoló megalázva érzem magam. 'Tökéletes' megkoronázása egy katasztrofális szezonnak. Ezek után fejeknek kell hullania. Teljesen el vagyok keseredve, éljen a lockout...

Evezzünk békésebb vizekre, s nézzük a kosokat, a St. Louis Rams-t. A ma missouri-i csapat történelme során egész Amerikát bejárta. Még egészen Keleten, Clevelandben alakult a csapat 1936ban, majd 10 évvel később a nyugati partra költözött Los Angesbe. Ott aztán egészen 1994-ig maradtak, hogy végül kikössenek a Mississippi és a Missouri találkozásánál. A liga legsikeresebb csapatai között tarthatjuk számon őket, 15× nyerték meg az aktuális divíziójukat, és 27× jutottak a rájátszásba, 6× nyerték meg a konferenciát, ebből 3× a két liga egyesülése előtt. Tehát az AFL és az NFL egyesülése óta 3× nyerték meg a konferenciát, azaz 3× voltak ott a Super Bowlon. Először 1980ban volt lehetőségük elhódítani a Vince Lombardi trófeát, akkor nem sikerült nekik a Terry Bradshaw vezette Pittsburgh ellen, a következő alkalomra pedig sokat kellett várni. Annyit, hogy addigra már St. Louist képviselték. Az a csapat viszont megér egy külön bekezdést.

Csak néhány név az együttesből: Marshall Faulk futójátékos, Isaac Bruce és Torry Holt elkapók és a franchise történelmének talán legjobb játékosa, a future Hall of Famer irányító Kurt Warner. Warner egyébként csak UDFA-ként kelt el a 1994-ben, azonban a Green Bay Packersnél nem sikerült beverekednie magát a csapatba (egy bizonyos Brett Favre-ral szemben vezstett csatát). Így aztán egy élelmiszer boltban kezdett el dolgozni, hosszú útja volt vissza az NFL-be, konkrétan az Aréna focin és az NFL Europe-on keresztül vezetett vissza /*Érdekesség, hogy az Amsterdam Admirals csapatánál a mára szintén elismert Jake Delhomme volt a cseréje*/. És egy év padozás után, Trent Green keresztszakadásának 'köszönhetően' kapta meg a lehetőséget, amivel élt. Története igazi Hollywoodi sikersztori. Tehát ők alkották a Mike Martz OC által épített 'Greatest Show on Turf'-t, vagyis az NFL történelmének egyik legerősebb támadó alakulatát. A '99-es döntőről Steve McNair majdnem meglepetés fordítás kapcsán a Titans elleni beharangozóban már olvashattatok, így tudjátok, hogy a sokkal esélyesebb St. Louis Rams végül, ha nehezen is, de csak behúzta a győzelmet a legendává váló irányító 414 passzolt yardjának köszönhetően. Mike Martz előrelépett főedzőnek, túlélték Warner sérülését, és 2001-ben újra ott voltak, hogy megismételjék 2 évvel korábbi sikerüket. Ismételten toronymagas favoritok voltak, ezúttal a New England Patriots ellen. Warner ismét fantasztikusan játszott, ezúttal 365 yardot passzolt, de ez a meccs se volt sima. Olyannyira, hogy még ez az irányító teljesíménye is kevésnek bizonyult, a Patriots Tom Brady-vel 20-17-re legyőzte minden idők egyik legerősebb csapatát, és Rams dinasztia helyett Pats dinasztia következett. Warnert sok sérülés hátráltatta, ezért eltradaelték, pár éve a Cardinals-szal ismét döntőbe jutott, amiről nem sokára bővebben is olvashattok, előljáróban annyit, hogy Warner lett a SB-ok történelmében egy meccsen legtöbbet, második legtöbbet, és harmadik legtöbbet passzoló játékosa.

Ellenben a Rams elindult a lejtőn és annak egészen az aljáig meg se tudott állni. Tavalyelőtt ők is átestek egy edzőváltáson, ahol azt a Spangulo-t szerezték meg, aki sokáig esélyes volt a mi csapatunk edzői posztjára is. Tavaly 1-15-ös mérlegükkel a liga legrosszabb csapata voltak, amivel kiérdemelték az 1/1-es draftcetlit. Ez adhat némi pikantériát a mostani összecsapásunknak, ugyanis Tim Tebow nagy NCAA-s vetélytársát, Sam Bradfordot tudhatják soraikban. A jelenlegi csapatból rajta kívül még Steven Jackson érdemli meg a kitüntetett figyelmet. A kiváló futó zsinórban öt évében lépte át az 1000 yardos határt, és a mi védőinknek is könnyen meggyűlhet vele a baja. Ennek ellenére a védelmük tűnik erősebbnek, sikerük titka, hogy nem nagyon lehet pontot szerezni ellenük, meccsenként kevesebb, mint 20 pontot engednek. A lejtő alján ugyanis megálltak, és jó nagy lendületet szereztek, hogy újra felfele kapaszkodjanak. Négy győzelmük van, és harcban állnak a nemzeti liga nyugati divíziójának első helyéért, jobban állnak mint mi. Ezt nem sokan gondoltuk volna a szezon előtt.

A két csapat egymás elleni mérlege 5-6 nekik. Rájátszásban csak Super Bowlon futhattunk volna össze, ami ha még egy évet maradt volna Elway, akár meg is történhetett volna, de nem így lett. Utolsó összecsapásunkon ők örülhettek a végén, amikor 18-10-re legyőztek minket.



















A sérültek:

Denver Broncos
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Andre Goodman CB csípő DNP DNP DNP OUT
Demaryius Thomas WR boka DNP DNP DNP OUT
Darcel McBath S quadricep DNP DNP DNP OUT
D. J. Williams LB agyrázkódás Limited Limited Limited Questionable
Robert Ayers LB lábfej Full Full Full Probable
St. Louis Rams
Név Pozíció Sérülés Szerda Csütörtök Péntek Státusz
Danario Alexander WR térd Limited Limited Limited Questionable
Donnie Jones P calf Limited Limited Limited Probable
Laurent Robinson WR lábujj Full Full Full Probable
Rodger Saffold OT váll Full Full Full Probable

A meccs vasárnap 22:15-kor kezdődik, hazai pályán mindent meg kell tenni a győzelemért. Nekik létkérdés a divíziógyőzelemért folytatott harcban, sőt akár kötelező sikernek is gondolhatják ezt az összecsapást, de ahhoz azért nekünk is kell, hogy legyen egy-két szavunk. Hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr132478923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 15:41:58

Köszi, hogy össze tudtál dobni egy írást! ;)

foppa21 2010.11.28. 15:59:39

pont a londoni meccs előtt volt a balhé? azt hittem akkor kriketteztünk:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 16:20:54

Mai program:
- Vasárnap, 22:15 Denver Broncos - St. Louis Rams (NFL)
- Hétfő, 02:00 Denver Nuggets - Phoenix Suns (NBA)

milo_hedgie#23 2010.11.28. 18:01:08

nem aggódok a videózás miatt,ha volt egyáltalán ilyesmi.szerintem minden csapat csinálja a titokban,csak ritkán derül ki.ugy képzelem el,mint az európai fociban a bundát,10ből 9 meccs bunda,de csak alig több évente borul ki a bili. szóval emiatt nem fogom aggódni. de mégis,milyen büntetés lhetséges?

Black_Adder 2010.11.28. 18:16:31

A Patstől annó elvették a drafton az elsőkörös választás jogát. Mi úgy tűnik megússzuk pénzbüntetéssel

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 18:32:14

Bebaszna, ha adott esetben egy top5-ös picket vennének el.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 18:32:41

Egyébként Amendola is elég jó számokat hoz idén a Rams-ben, fantasy-ben megszereztem, és szerintem be is állítom, vagy neki vagy a Broncos D/ST-nek sok pontja lesz. :)

Tomi_Tanguay 2010.11.28. 18:55:20

szerintem alszok este és a nuggets meccsre jövök

Black_Adder 2010.11.28. 22:42:20

10-0! ¿hol vagytok? :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 23:04:05

Én figyelek, csak gondoltam nem nézi már senki. :D

Black_Adder 2010.11.28. 23:10:09

én is inkább nézni szoktam mint írni, csak meg lepett, mert ennél azért nagyobb élet szokott itten lenni, na mindegy.

Jó lenne ha a védelem összeszedné magát, mert amit eddig mutattak, az nagyon kevés...

Coach Sacco 2010.11.28. 23:14:33

@Black_Adder: Én is figyelem, bár később kapcsolódtam be a meccsbe, talán verhető az ellenfél, anélkül hogy lenézném őket.
Egyébként akartam már mondani, hogy tetszenek ezek a beharangozók, mindig érdekes az ellenfélről szóló bemutatás. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 23:29:58

Igazán lehetett volna a TD-juk inkább Amendola-é, viszont ezzel párhuzamosan Heap hozott nekem egy TD-t. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 23:34:10

Na baszd meg, ezt a TD-t is más kapta... Arról nem is beszélve, hogy szopatnak minket ezerrel, habár az XP-t elcseszték. :P

Coach Sacco 2010.11.28. 23:53:23

Egészen tragikus lett a félidő vége, ez a meccs is eldőlt. :(

Black_Adder 2010.11.28. 23:56:16

Mindig ez van.

Amúgy a Rams a 2. félidőben visszaszoktak esni, de ellenünk úgyse fognak.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.29. 00:19:31

A második elején meg egy fumble után kaptuk a következő TD-t. :(
Szerintem elkezdek pihenni közben, aztán ha esetleg lesz valami érdekes talán felriadok, de 2-től még Nuggets-meccs, holnap meg hosszú hétfői nap. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.29. 02:06:13

A végén nagyon szépen felhoztuk magunkat, 33-36 lett. Kár érte, hogy nem sikerült. :(

Black_Adder 2010.11.29. 02:08:56

Kár az utolsó drive-ért, Elway-i comeback lett volna...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.29. 02:19:24

Orton nagy hajrája jól jött fantasy-ben, mert így 88-56 a részeredmény, és itt lesz még egy Wayne, ott Vinatieri és Fitzgerald. Meg kell lennie ennek is. :P

foppa21 2010.11.29. 10:39:18

sajnálom hogy kikaptunk nem sokon múlott:-(
nem tudtam nézni sajnos a meccset, mert este nem volt áram a vihar miatt:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.29. 14:44:42

Ezt a hetet is nagy eséllyel megnyertem, hacsak Fitzgerald nem szerez legalább 34 pontot a MNF-on.

Black_Adder 2010.11.29. 16:33:01

Orton átvette a vezetést passing yardsban, Lloyd továbbra is vezeti az elkapó listát. Ennyi öröm jutott nekünk idén.


süti beállítások módosítása