Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Vesztettünk az előidényben

2010.12.06. 22:45 - Filip89

Múlt szombaton játszotta le a 2011-es szezont megelőző egyetlen előidény-mérkőzését a Colorado Mammoth együttese, és hazai környezetben 10-7 arányú fiaskót szenvedtünk el az előző szezonban Bajnokok Kupája-döntőt játszó Toronto Rock gárdájától. A Pepsi Center-ben bő 6500 néző volt kíváncsi a Toronto barátságos vendégszereplésére, amely 2003 óta először lépett pályára Denver-ben, és egyáltalán a két csapat, bármilyen körülmények között, legutóbb csak 2007. márciusában meccselhetett egymással, amikor 13-12-re még a mieink tudtak diadalmaskodni.


A mérkőzést nagy lendülettel kezdte a vendég együttes, és a vezetést is rögvest meg tudták szerezni, ám két perccel később Langtry révén kiegyenlítettünk. Kisvártatva újra a kanadaiak voltak eredményesek, de Langtry újfent válaszolt, majd még az első negyed vége előtt Shewchuk is beköszönt, ezzel a nyitó felvonást 3-2-re a mieink nyerték.
A második negyedben a veterán Hellyer révén rövid időn belül kétszer is betalált a Rock, miközben a denveriek egy újabb Shewchuk-találattal tartották magukat, de végülis a nagyszünetre a csapatok már 5-4-es torontói előnnyel vonulhattak le.
A pihenő után igencsak az öltözőben maradt a csapatunk, és a harmadik negyedbeli három találatával az ellenfél eldöntötte a mérkőzést, ebben a negyedórában a mieink csupán egyszer találtak be. (5-8)
A záró játékrész során A. Gajic jóvoltából közelebb lopóztunk, de hamar érkezett rá a válasz, mint ahogy rövidesen Jones gólja után is reagáltak a piros-kékek, így kialakították a 10-7-es végeredményt a javukra.


A Mammoth soraiból két rutinos játékos, Brian Langtry és Jamie Shewchuk egyaránt két-két találatot termelt, míg az ifjú Jason Jones a gólja mellé három asszisztot osztott ki. A csapat kapujában Chris Levis félóra alatt 22 védést mutatott be öt elszenvedett találattal, míg a második félidőre őt váltó Rob Blasdell 15/20-as védési hatékonyságra volt képes. Szembetűnő volt még, hogy a faceoff-ok terén rettentően gyengén muzsikáltunk, a 21 középkezdésből ugyanis mindössze öt alkalommal tudtuk megszerezni a labdát.

Bob Hamley vezetőedző véleménye a mérkőzésről:
"Természetesen az eredménnyel nem vagyok kifejezetten elégedett, de az előidényt még inkább csak a gyakorlásra szánjuk. Nagyon sok fiatal, illetve új játékosunk kapott lehetőséget, egyelőre próbáljuk beépíteni ezeket a játékosokat a csapatba. Azért jó volt végre meccskörülmények között látni a srácokat az edzések helyett, biztos vagyok benne, hogy ők is élvezték a megmérettetést. Ahogy említettem, egyelőre a felkészülés időszakában járunk, de a tanulásra kiválóan alkalmas volt ez a mérkőzés, vissza fogjuk nézni a videófelvételeket újra, és igyekszünk majd levonni a szükséges következtetéseket, hogy az éles meccseken ennél eredményesebben szerepeljünk."

Szintén a csapathoz kapcsolódó hír, hogy az elmúlt hét folyamán megkötötte az új szerződését az egyesülettel az utolsó fontosabb, jövőre eddig kontraktus nélküli játékosunk, amikor a másodéves Cliff Smith további három esztendőre kötelezte el magát a Mammoth-hoz.

Nagyjából még egy hónap van hátra a 2011-es NLL-szezon kezdetéig, amikor a denveri együttes a címvédő Washington Stealth alakulatát láthatja vendégül a január 8-i nyitányon. Szokásunkhoz híven addig is nyomon fogjuk kísérni a Mammoth felkészülését, és időről időre be fogunk számolni a legfontosabb eseményekről a rajtig hátralévő hetekben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr272498320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.12.07. 16:06:15

pofás összefoglaló lett:))
szerintem mellékes az eredmény,de idén javítanunk kell a tavalyi szar eredmények után. végre nyerjünk már hazai meccset

foppa21 2010.12.07. 17:43:12

mi ez a fehér mez? eddig még nem láttam

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.07. 20:14:37

@milo_hedgie#23: Csak az NLL.com-os összefoglalót fordítottam le, mivel nem lehetett nézni, nem tudtam rendesen írni róla.
@foppa21: Ez csak egy sima edzőmez. :)

foppa21 2010.12.07. 21:11:27

@Filip89: ja értem akkor azért néz ki ennyire egyszerüen:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.12. 17:44:42

A második előidény-meccsünket is elvesztettük. A Stealth ellen 13-15 lett. Crotty 3+2, Floris szintén három gól.
Majd a napokban készítek erről is egy hasonló összefoglalót, ha minden igaz. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.12. 17:45:51

Ja, és egy kellemetlen hír, még a Toronto elleni meccsen Clausen ACL-t szenvedett. Szóval kénytelen lesz kihagyni a rookie szezont. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.12. 17:48:06

Közben Carey azt nyilatkozta, hogy a szezon elején még nem fog tudni játszani, de nagyjából féltávnál be fog szállni.

foppa21 2010.12.12. 18:59:17

@Filip89: nem úgy volt hogy csak egy előidény meccs lesz?:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.12. 19:13:25

@foppa21: Na ez az, én is így tudtam, mert még a Toronto elleni meccs után se volt róla szó, hogy most hétvégén is fogunk játszani. :D Mindegy, ezt már tényleg utolsó előidény-meccsnek írták, meg kettőnél több tényleg nem szokott lenni. Szóval elvileg a következő meccs már tényleg a jan. 8-i rajt lesz. :)

milo_hedgie#23 2010.12.12. 19:20:13

clausen:(((
ennyit a szezonjáról,és szerintem még az outlawsból is ki kell hagynia...


süti beállítások módosítása