Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Raiders: a szép jövő ígérete

2010.12.23. 21:47 - StormST

A héten szinte az egész NFL, a szurkolók és a média nagy része is ránk figyelt, mivel a Denver Broncos (3-10) kezdő QB-e, Kyle Orton a Cardinals ellen összeszedett egy kellemetlen bordasérülést és nem tudott passzokat dobni edzésen, ami miatt a két backup QB, Tim Tebow és Brady Quinn felváltva kapta  lehetőségeket hét közben. Végül hosszas kivárás után vasárnap Eric Studesville interim HC bejelentette, hogy Tim Tebow lesz a kezdő az Oakland Raiders (6-7) elleni idegenbeli csoportrangadón. Ezzel végre teljesült a Broncos-fanok nagy álma, a generációja legjobb college QB-jének tartott Tebow végre kezdőként is bemutatkozhatott az NFL-ben.



















Sajnos Matt Prater lába még nem gyógyult meg, így ismét Steven Hauschka kapta a lehetőséget a kicker poszton. Sérülés miatt hagyta ki a meccset Prater-en kívül Brian Dawkins és Demaryius Thomas is, Orton-t pedig csak a 3rd QB poszton nevezte a csapat. A 45-ös keretből ezen a héten még Laurence Maroney, Cassius Vaughn, Eric Olsen és David Veikune maradt ki.

A feldobást a Raiders nyerte, de átadták a Broncos-nak a kezdés jogát, így Tebow-ék egy 19 yard-os Eric Decker visszahordás után először vonulhattak a pályára:

QB: Tim Tebow
RB: Knowshon Moreno
FB: Spencer Larsen
WR: Eddie Royal
TE: Daniel Graham, Richard Quinn
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris


Tebow első labdaérintése egy passz kísérlet volt Lloyd irányába 3&5-nél, ami nem lett sikeres, így az első támadás 3&out-al zárult. Colquitt jó szokásához híven egy "izmos" punt-al nyitott, szerencséjére egy holding miatt 10 yard-al hátrább kényszerült a Raiders, így 30 helyett 40 yard lett az eredménye. Jöhetett a pályára a denveri védelem:

DE: Justin Bannan, Kevin Vickerson
NT: Jamal Williams
OLB: Robert Ayers, Jason Hunter
ILB: DJ Williams, Mario Haggan
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Renaldo Hill, Darcel McBath




















Sajnos nem volt hosszú az első pályára lépésük, mivel az újonc WR Jacoby Ford reverse futásánál a csapattársai nagyon jól takarították el előle a védőket és egészen a Broncos endzone-ig jutott. Közrejátszott egy komoly bírói hiba is, az utolsó védőt, Champ-et, aki szerelni tudta volna, az őt blokkoló WR erősen visszarántotta, amit azért is nehezen hihető, hogy nem vettek észre a zebrák, mivel a labdás ember közelében történt az eset -> 0-7. Újabb 3&out jött a Broncos-tól, egy 1 yard-os Moreno-futást két sikertelen Tebow-passz követett. Colquitt 38 yard-os punt-ja után egy 10 yard-os visszahordás, majd egy 5 yard-os false start büntetés alakította ki a drive kezdő pontját a Raiders 29-es vonalán. Darren McFadden 2 yard-os futása után Jason Campbell első passza következett. Megpróbálta a felé nyomuló védők fölött átlöbbölni a labdát a felé nyomuló védők fölött, ám Vickerson egy szép elkapást megcsinálva megszerezte a játékszert, ez volt az első interception-je karrierje során. Moreno futása nyitotta a következő denveri akciót, de nem elég, hogy -2 yard-on megfogták a védők, még a bírók is hozzátettek 15 yard-ot a területvesztéshez, nem véve észre, hogy miközben Moreno belekapaszkodott a védő sisakrácsába, a védő egy horsocollar tackle-t csinált ellene, ami szintén 15 yard-os büntetést ért volna. 1&25 következett, majd 2&24. Ekkor Tebow ellen egy 0 yard-os sack-et írtak be a statisztikusok, majdnem sikerült átérnie a line of scrimmage-en. 3&24 jött, Tim Tebow kapta a labdát shotgun-ban és pár pillanatnyi gondolkodás után megindult előre a fal közepén keletkező lyukon át. A meccs utáni interjúból kiderült, hogy eredetileg Buckhalter-nek kellett volna futni, de őt nem zavarta meg, hogy Tebow indult meg a labdával, hanem szépen blokkolt előtte, így az újonc QB egy 40 yard-os futás végén beért a Raiders endzone-jába -> 7-7.

McFadden két futása nyitotta a második hazai drive-ot, amik 19 yard-ot és egy 1st down-t értek. Campbell rossz passza után újra McFadden kapta a labdát, aki valószínűleg egy újabb reverse-t akart megjátszani Ford-dal, de Hunter szemfülesen belenyúlt a hátraadott labdába és rá is vetődött a földre pattanó játékszerre, megszerezve a második turnovert az első negyedben. A támadók nagyon jó helyen, a Raiders 32-es vonalán kezdhettek támadni. Moreno futott 1&10-re, de -1 yard lett csak belőle. Tebow első jó passza jó passzával Brandon Lloyd-ot játszotta meg az endzone szélén két védő között, elsőre a bírók érvénytelennek nyilvánították az elkapást, de Studesville jókor bedobott challenge-e után (jogosan) érvényesítették a játékot és a TD-t -> 14-7. A hazai támadók gyorsan válaszolni akartak, ami már az első play-ből is látszott, McFadden 19 yard-os futásával már a félpályánál voltak azonnal. Három play-el később a FB Marcel Reece oldott meg egy 3&1-et 2 yard-os futásával, miután előtte csinált egy-egy rövid elkapást és futást. McFadden jött a futásokkal ismét, először csak 1 yard sikerült neki, másodikra azonban talált helyet futni és csak 36 yard megtétele után, a 2 yard-os vonalon sikerült megállítani. A backup RB Michael Bush kapta a lehetőséget, hogy kiegyenlítsen és második kísérletre sikerült is neki -> 14-14. Amikor a Broncos felállt a következő drive-hoz, akkor vehették észre a szurkolók, hogy Moreno nem tartott társaival a pályára, hanem sisakjával a kezében az oldalvonal mellett álldogált. Kicsivel később kiderült, hogy bordasérülést szenvedett és ezen a meccsen már nem tudott visszatérni, a helyén pedig Lance Ball kapott lehetőséget a bizonyításra. A bemutatkozása nem lett rossz, hiszen elsőre 8 yard-ot futott a labdával. Tebow futott újra 2&2-nél, 15 yard után lépett ki a pályáról. Az Oakland 47-es vonalánál jött ekkor egy 1&10, ami egy -1 yard-os Ball futást hozott, de Tebow 17 yard-os passza Buckhalter-nek megoldotta a problémát. 0:50-nél Ball futott 7 yard-ot, az első negyedet pedig egy 0 yard-os futással zárta szintén ő. Az első negyed után az eredmény -> 14-14.

A második negyedet egy Kuper false start nyitotta, amit egy 1 yard-os Tebow scramble futás követett, így 4&7-nél Steven Hauschka-n volt a sor, hogy egy 46 yard-os FG-al újra előnyhöz juttassa csapatát és nem is vallott szégyent -> 17-14. A következő Raiders drive-ot Campbell egy 24 yard-os futással nyitotta, nem talált célpontot, de helyet a futásra igen. Kicsivel később egy 2&10-et egy 14 yard-os passzal oldott meg, az átadását Louis Murphy kapta el. 2&8 jött hamarosan, amikor is egy 0 yard-os passz mellé kapott az Oakland 15 ajándék yard-ot kapott, mivel a passz eldobása után Hunter a fején ért hozzá a QB-hoz, ami a szabálykönyv betűje szerint tényleg ennyivel büntetendő, még ha kissé súlyosnak is tűnt az ítélet látva az érintés komolyságát. A bírók viszont innentől ebben a drive-ban inkább a Raiders ellen voltak, előbb egy 5 yard-os passz helyett lett –10 yard holding miatt, majd egy 30 yard-os TD-passzot érvénytelenítettek rossz felállásért, ami a visszajátszásból látszott, hogy hibás döntés volt. Úgy látszott, hogy Campbell-t kicsit megzavarta ez a két eset, a következő snap-nél egy kissé komolyabb blitz hatására messzire hajította a labdát, pont Hill kezébe, aki a Broncos 14-es vonalától egészen a félpályáig cikázott vissza az interception után. Sajnos, Tebow-ék nem tudtak élni a lehetőséggel, 3&out lett a támadás vége, igaz ebben nagy szerepe volt a Stanford Routt-nak, aki 3&6-nál az utolsó pillanatban leütötte a Royal felé szálló hosszú passzot.



Colquitt az endzone-ba rúgta a punt-ot, de a hazai csapat csak a saját 46-os vonaláig jutott el 5 play alatt, közte egy 1st down-t érő 20 yard-os passzal és egy -4 yard-os futással, amit Ayers állított meg. Egy 10 yard-os büntetés miatt saját 15-éről indulhatott a denveri támadósor és Tebow egy szép 22 yard-os passzal nyitott Lloyd-nak, de sajnos tovább már nem nagyon sikerült menni, Ball -1-es futása után Tebow haladt 2 és 5 yard-ot, tehát ismét Colquitt-on volt a sor, aki a saját 8-as vonaláig űzte vissza a Raiders-t. Nem is tudtak az oaklandiek kijönni a szorult helyzetből, 3&out után punt jött tőlük is, de azt sajnos Syd’Quan Thompson elejtette, így a 46-ról folytathatta saját térfelén a támadást a Raiders. Gyorsan a 2 perces szünet előtt egy 20 yard-os passzal beértek a FG távolságba, de onnan 3 play-el csak 3 yard-ot tudtak haladni, 1:07-nél Sebastian Janikowski egy 49 yard-os FG-hoz érkezett és magabiztosan be is vágta -> 17-17. Buckhalter érkezett a pályára, hogy lepörgesse a maradék 1 percet, amit három futással meg is oldott, közben még Larsen miatt kapott a csapat egy 5 yard-os büntetést is. A félidő végén az eredmény -> 17-17.

A Raiders kezdhette a második félidőt, a 27-ről indultak, 2&10-nél a TE Zach Miller csinált egy 27 yard-os elkapást, amiből a következő play-nél „ledolgozott” 10-et egy holding-al. Jött egy 1 yard-os futás, majd egy érvénytelen 15 yard-os elkapás (illegal hands to the face), egy 3 yard-os futás, majd egy 7 yard-os passz, ezek után Shane Lechler a félpályáról punt-olhatott. A 6-nál hagyta el a pályát a labda és mivel Nate Jones szabálytalankodott közben, így még azt is megfelezték, a 3-ről indulhatott a Broncos. Ball először -2, majd 4 yard-ot futott, utána pedig Buckhalter 0-t, hamar visszaadta tehát a támadás jogát a denveri együttes. Az újonc WR Nick Miller kapta a punt-ot a Raiders 39-es vonalán és Richard Quinn csak szabálytalanul tudta megállítani a Broncos 39-es vonalán, ami még 15 yard-ot adott a hazaiaknak. Szerencsére a védelem kitartott, bár egy pillanatra úgy tűnt, hogy egy újabb irányító elleni durvasággal előrébb jut a Raiders, de mivel Campbell a védő odaérése előtt úgy dobta el a labdát, hogy nem volt a környéken csapattársa. (A büntetést elvileg Marcus Thomas kapta, aki nem bántotta Campbell-t, sőt a visszajátszás alapján úgy tűnt, hogy szabálytalanul senki se ért hozzá). A backup QB Kyle Boller jött be Campbell helyett és így 3&4-nél csak egy futással próbálkoztak, ami 0 yard-os lett. Ezután Janikowski egy 35 yard-os FG-lal megszerezte a vezetést a hazai szurkolók nagy örömére -> 17-20.

Tebow Lloyd-ot célozta a drive első passzával és az elkapást Routt csak szabálytalanul tudta megakadályozni, így 24 yard-ot kaptunk. A Raiders 40-es vonaláról következett egy 1&10, amire Ball futott -1 yard-ot, de ezt Tebow egy 19 yard-os passzal megoldotta, Lloyd volt az elkapó. 22 yard maradt, vagyis Ball futása után már 24. 2&12-nél ismét bánhatták a Broncos-drukkerek, hogy Ball van a pályán Moreno helyett, ugyanis a backup RB elejtette Tebow tökéletes passzát az endzone-ban. 3&12-nél Tebow-t futásra készítette a védelem és 7 yard után kiszorították a pályáról, így egy majdnem TD-vel véget érő drive egy mezőnygóllal fejeződött be, Steven Hauschka 35-ről egyenlített -> 20-20. A Raiders a következő drive-ban egy 25 yard-os Campbell-Ford összjáték kivételével csak Bush futásaira támaszkodott, ez pedig arra volt elegendő, hogy a Broncos 29-es vonaláig jussanak, ahonnan Janikowski, szokásához híven, bevágta a FG-t -> 20-23. Maradt még 1:24 a negyedből a kickoff return után, ebbe még egy 0 yard-os Ball futás, egy 9 yard-os Richard Quinn-elkapás (az elkapás után egy szép ugrással hozott még pár yard-ot) és egy Kuper false start fért bele. A harmadik negyed után az állás -> 20-23.



Sajnos a negyed első play-e sikertelen lett, így 4&6-nál egy punt következett, ami után egy 11 yard-os return jött, így a Raiders-nek a saját 27-es vonaláról kellett a támadást indítania. Ezt a drive-ot pontosan olyan gyorsan és sikeresen fejezték be, mint az elsőt, valamelyik LB rosszul tudta a helyét a coverage-ben, ezt kihasznált Reece, valamint azt is, hogy David Bruton nagyon megevett egy testcselt, így sikerült egy 73 yard-os play-t csinálnia egy rövid elkapásból, meg sem állt az endzone-ig -> 20-30. A következő vendég próbálkozás a 24-ről indult egy 1 yard-os Ball futással, amit viszont egy 32 yard-os elkapás követett Gaffney-től, a passz is szép volt és az elkapás is. A következő 1st down-hoz három play kellett, egy Tebow-scramble és egy-egy futás Buckhalter-től és Ball-tól. Sajnos azonban a következő három play-ből csak 5 yard lett, ráadásul a csapat elvesztette a meccs végéig Larsent. Öröm az ürömben, hogy legalább FG távolságba sikerült így bejutni, Steven Hauscka be is vágta a 45 yard-ost -> 23-30. A Raiders egy rövid kickoff után a saját 35-ös vonaláról indulhatott és McFadden 20 yard-os futásával már a Broncos térfelén voltak. A 45-ről azonban csak a 40-ig tudtak jutni, egy 5 yard-os futás után két rossz passz következett, ami után Lechler ismét bizonyította, hogy ő az egyik legjobb punter a ligában, punt-ja után a saját 6-os vonalán találta magát a Broncos. Ball még rátett egy lapáttal a gondokra, egy -4 yard-os futást mutatott be. A következő futási lehetőséget Buckhalter kapta, de a fal sajnos nem tartott ki, a DE Quentin Groves átjutott és egy ritkán látható safety-t szerzett csapatának -> 23-32.

A játékot a safety után a Raiders folytathatta, és Nick Miller 27 yard-os visszahordása és Nate Jones 15 yard-os büntetése után máris a Broncos térfeléről jöhetett az első 1st down. 2&8-nál Ford 15 yard-os elkapása hozott egy 1&10-et, majd a 4&2-nek is nekiment a Raiders, amit egy 5 yard-os Zach Miller elkapással oldottak meg. Egy 5 yard-os büntetés után 1&15 jött, McFadden csinált egy 21 yard-os elkapást, ami után 1&goal következett az 1 yard-os vonalról. A TD-re nem kellett sokat várni, Bush futott be az endzone-ba már az első próbálkozásra -> 23-39. Maradt még 3:31 a 20 yard-os Decker return után, saját 31-es vonaláról látott neki a Broncos az esetleges felzárkózásnak. Nem tartott sokáig a reménykedés, a Raiders egy 9 yard-os sack-el zárta rövidre 3&5-nél. A punt után a hazai csapat már csak annyit tett, hogy három futással és három térdeléssel lepörgette a maradék 2:29-et. A meccs végeredménye -> 23-39.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Tebow: 8/16 sikeres/összes passz, 138 passzolt yard, 1 passzolt TD, 8 próbálkozás, 78 futott yard, 1 futott TD
Ball: 15 próbálkozás, 20 futott yard, 1 kickoff return, 18 visszahordott yard
Buckhalter: 6 próbálkozás, 3 futott yard, 1 elkapás, 17 elkapott yard
Lloyd: 4 elkapás, 79 elkapott yard, 1 elkapott yard
Gaffney: 1 elkapás, 32 elkapott yard
Decker: 7 kickoff return, 21 visszahordott yard AVG
Hauschka: 3/3 FG és 2/2 XP (46, 35, 45 yard)
Colquitt: 7 punt, 34.3 yard AVG
Thompson: 1 tackle, 2 punt return, 4 visszahordott yard AVG, 1 elvesztett fumble
D.J. Williams: 7 tackle
Haggan: 6 tackle
Hunter: 3 tackle, 1 kikényszerített fumble, 1 megszerzett fumble
Hill: 2 tackle, 1 interception
Vickerson: 1 tackle, 1 interception


Eric Studesville véleménye a mérkőzésről:
"Megfelelően alkalmazkodtunk az időjárási körülményekhez, hiszen több futással próbálkoztunk, mint normális esetben tettük volna. Tim esetében ez egy komoly előny, mert irányító létére rendkívül hatékony futójátékosról van szó, egy igazi titkos, különleges fegyvernek tartom őt. Természetesen túl sokszor nem akarjuk erőltetni a futásait, mert elsősorban irányítóként számítunk rá, de időnként igenis ki kell használnunk az adottságából eredő lehetőségeket. Nagyon elégedett voltam a játékával, ügyes passzai voltak, a futásai pedig kimondottan dinamikusra sikeredtek, és még improvizálni is képes volt a pályán. Bemutatkozó mérkőzésnek tökéletes volt tőle, szép munkát végzett. Azt gondolom, hogy három negyeden keresztül nagyon jól játszottunk, agresszívek voltunk, keményen védekeztünk, és a támadójátékunkban is volt erő, komoly energiákat mozgosítottunk, és tartani is tudtuk a lépést az ellenféllel, azonban a negyedik negyedre valami megszakadt, elfogyott a lendületünk, hiányzott az addigi dinamikus játék. Legközelebb arra kell törekednünk, hogy a mérkőzés teljes hosszában képesek legyünk kiegyensúlyozottan játszani, és a negyedik negyedre is bírjuk a terhelést, és megőrizzük a magas színvonalú teljesítményünket a végsőkig, akkor több esélyünk lehet a győzelemre."




















Ismét rajtunk kívül mindenki más győzni tudott az AFC West-ből, mivel a Raiders éppen minket vert meg, miközben a Chargers 34-7-re rakta le a 49ers, a Chiefs pedig 27-13-ra diadalmaskodott Rams otthonában. A következő játékhéten a Kansas City a Tennessee-t fogadja, a San Diego Cincinnati-be utazik, az Oakland az Indianapolis-szal meccselhet, míg a Broncos soros ellenfele a Texans lehet.

Az AFC West divízió állása a 15. játékhét után (W-L):

1. Kansas City Chiefs 9-5
2. San Diego Chargers 8-6
3. Oakland Raiders 7-7
4. Denver Broncos 3-11

Nem lett teljesen sikeres Tebow bemutatkozása, de nem csinált nagyobb hibát, nem adta el a labdát és tett egy-két maradandó dolgot. 78 futott yard-ja a második legtöbb egy Broncos QB-től és ő lett mindössze a harmadik játékos az NFL történetében, aki egy meccsen 30 yard-nál hosszabb passzolt és 40 yard-nál hosszabb futott TD-t is el tudott érni. Bemutatkozásnak egész jó volt.

A csapat viszonylag jól partiban volt a meccs nagy részében, a végén a legrosszabbkor jöttek a hibák, de szégyenkeznivalónk nincs szerintem. Sajnos Spencer Larsen-t elvesztettük a szezonra, helyette Stanley Daniels került újra a keretbe. Úgy tűnik, hogy Tebow kezdhet a szezon utolsó két meccsén is, amik közül először a Houston Texans elleni hazai meccs van soron, egy régi ismerőssel a HC poszton, Gary Kubiak-kal, aki QB-ként és edzőként hosszú ideig szolgálta a csapatot és sokak szerint ő lenne a legtökéletesebb választás JMD megüresedett helyére.
Nyerni kell, nincs mese…

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr752535613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.24. 09:55:14

ezt jó volt végig olvasni! remélem még sok sok tebow sikerről tudtok írni a következő években:-)

Coach Sacco 2010.12.24. 14:39:40

Ahhoz képest, hogy Filip már Colorado államot Tebowlandnek akarja hívni, nem lett akkora a felhajtás. :)

milo_hedgie#23 2010.12.24. 16:11:44

If the Broncos lose their final two games — against Houston and San Diego — and Carolina finds a way to win one of its final two games — at Pittsburgh and at Atlanta — the Broncos will have the No. 1 overall pick in the 2011 draft.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.24. 19:41:53

@milo_hedgie#23: Azóta a Carolina tegnap kikapott. Abból a szempontból lenne nekünk jó az 1/1, hogy Luck-ra nincs szükségünk, szóval letradelhetnénk több első körös pick-ért, amiből erősíthetnénk a defense-be. :P
De a top5 pick is elég jó lehetőségeket nyújtana, az pedig szinte biztosan meglesz. :)

Black_Adder 2010.12.25. 19:45:09

@Filip89: Viszont még sosem volt 1/1-es pickünk és erre valahol büszkék lehetünk, mert ez azt jelenti, h sose voltunk mi a liga legrosszabb csapata. /*Egyébként most sem vagyunk*/

Másrészt nem lenne könnyű letradelni azt az 1/1-et egy későbbi, de azért még mindig top5-re /*Arra azért nagy szükségünk van*/

Harmadrészt a cap miatt se mindegy, h 1/1-es vagy 1/2-es fizetést kell kicsengetni, úgy h Bailey-vel is jó lenne hosszabbítani, ott van Doom nagy szerződése, és jelenleg Ortonnak is van egy közel 9misije arra az évre, bár őt valszeg tradeeljük...

Azon még majd gondolkozok, h a Panters mennyire rivális a drafton, de van legalább 3-4 nekünk megfelelő top5 prospect, abból max 1et szedhetnek ki...

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.25. 23:50:23

@Black_Adder: saját jogon nem. De Elway is 1/1 volt.
Nem lesz most sem. A Pantherst már nem tudjuk ütni szarságban

Black_Adder 2010.12.26. 00:26:23

@haromt: Tudom, de más 1/1-et tradeelni meg draftolni. Amit írtam ott kifejezetten az 1/1-es választási jogra gondoltam, nem az 1/1-es játékosra.

Egyébként van némi sansz, h a Falcons leadja majd a Panthers ellen és akkor a recordbookokban mi lennénk a legszarabb csapat 2010ben...
Mondjuk az is igaz, h a Falconsnak nagyon meg kéne erőltetnie magát, h ki tudjanak kapni a Pantherstől...


süti beállítások módosítása