Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies offseason: Jelenlegi helyzet

2010.12.23. 19:53 - Tomi_Tanguay

Már két hete, hogy utoljára jelentkeztem összegzéssel a Colorado Rockies aktuális offszezonbeli helyzetéről. Ennek az az oka, hogy mostanában kicsit lelassultak az események és a téli évszak rányomta a bélyegét a klub aktivitására, de néhány érdekesség már történt, amiről most újra van alkalmunk beszámolni.






















- A múlt héten csináltunk egy újabb tradet, amikor a Minnesota Twinstől szereztünk egy elkapót Jose Morales személyében, érte pedig egy alsóbb ligás balos dobót küldtünk, Paul Bargast. Morales az elmúlt három évben összesen 74 mérkőzésen tűnt fel a Twinsben a sztár catcher Mauer mögött, ezalatt .297es átlaggal ütött, de képtelen volt magát huzamosabb időre beverekedni magát az MLB csapat keretébe és sérülésekkel is bajlódott. Nálunk mindenképpen Iannetta cseréjeként számíthatunk rá, de többekkel meg kell küzdenie a backup catcher helyért, mivel a közelmúltban szerződtettük Pagnozzit, itt van még a rutinos McKenry, és a két fiatal Rosario és Pacheco egyaránt készen áll a major ligás debütálására. Ezeket a kérdéseket majd csak a Spring Training fogja eldönteni, hogy ki lesz közülük a befutó, de talán Morales tűnik a legnagyobb favoritnak.

- Leigazoltuk a rutinos 1B Mike Jacobst, aki minor szerződést kapott és alaphelyzetben valószínűleg csak a farmban számítunk rá, de meg lehet az esélye, hogy beküzdje magát a csapatba, leginkább pont azért hoztuk, hogy ha Helton egészségével gondok adódnának, akkor rá lehessen számítani. A 30 éves ütő nagy bombázó hírében áll, 2008ban például a Marlinsben 32 HRt ütött, de tavaly is 21szer tüzelt a kerítés fölé a Triple-A-ben. A 2010es szezonban hét mérkőzés erejéig léphetett pályára az MLB-ben a Mets mezében, egyébként nagyrészt csak a farmcsapatban szerepelt, nálunk is hasonló folytatás elé nézhet, de részben talán a nagyok közt is feltűnhet.

- A napokban még egy minor szerződést jelentettünk be, hiszen megállapodtunk a dobó Billy Bucknerrel, aki a STben kipróbálhatja magát a mieinknél. A 27 éves játékos a tavalyi szezont még a D'backsnél kezdte, de háromból három meccset elvesztett és közben 11.08as ERAt produkált, így lekerült a Triple-A-be, de néhány meccs után onnan is elbocsátottak, most egy új fejezetet szeretne nyitni a Rockies segítségével. Nincsenek túl fényes számai pályafutása alatt, 21 start során 6-11et és 6.25ös ERAt postázott a D'backs és a Royals dobójaként. Vérmes reményeink nem lehetnek felé, szerintem nagy meglepetés lenne, ha képes lenne a tavasszal helyet kiharcolni magának egyáltalán a fiókcsapatunknál is.

- Még két jóval kisebb hírnevű játékossal is szerződést kötöttünk a múlt héten. Megállapodtunk az egykori Yankees draftolt Eric Duncannel, aki elkapó kivételével szinte minden mezőnyposzton feltűnt már, de a Double-Anél magasabb ligában még képtelen volt bizonyítani. A másik friss igazolás pedig a dobó Geno Espineli, ő már hasznosabb lehet, hiszen tavaly a Giants Triple-A csapatánál, a Fresnoban 5-5ös győzelem-vereség mutatóra és 3.26os ERAra volt képes, így alighanem nálunk a Colorado Springsben is felhívhatja magára a figyelmet.

- A közelmúltban Carlos Gonzalez a fantasztikus 2010es szezonja után újabb elismerést söpört be, be mivel a GIBBY (Greatness in Baseball Yearly) őt választotta a szezon legjobb játékosának. Ebben a szavazásban a szurkolók, a szakértők és az újságírók véleménye egyaránt számít. CarGo első teljes MLB-szezonja alatt tehát elhódította a Players Awardot, az év legjobb venezuelai játékosa lett, megnyerte a Silver Slugger és a Gold Glove elismeréseket, valamint a harmadik helyen végzett az NL MVP választáson. Hasonló sikereket kívánunk neki a 2011es esztendőre is!

- Változatlanul bizonytalan Jeff Francis denveri jövője, a másfél év kihagyás után a 2010es szezon közben visszatérő bal kezes dobó szabadügynök lett, miután a klub nem élt az opciós jogával, de többször hangoztattuk, hogy kedvezőbb áron alá szeretnénk őt iratni. Azonban a Rockies bizonyára tényleg nagyon minimális összegű szerzőést áldozna rá és nem is lenne biztos a helye az ötös kezdő rotationben, míg vannak olyan klubok, akik érdeklődnek Francis szolgálatai iránt, és anyagilag illetve játéklehetőség szempontjából is kedvezőbb feltételeket tudnának kínálni. Hamarosan pont kerülhet az ügy végére, a felek még erre a hétre végleges döntést ígértek, hogy a játékos marad-e a Rockiesban vagy sem.

- Továbbra sem igazoltunk cseredobót, de a fennmaradó egy helyet a 40es keretünkben szinte biztosan egy relieverrel fogjuk feltölteni. A korábbi kiszemelteink közül több nagy név is elkelt már más csapatok által, a GM Dan O'Dowd mégis nyugodtan áll a dolgokhoz és biztos benne, hogy megfelelően fog tudni igazolni erre a posztra. A maradék FA váltódobók mellett trade lehetőségek is szóba kerültek már, illetve ott van a fent említett Francis szituáció, és még például az elmúlt másfél évben nálunk játszó Joe Beimel újbóli szerződtetése is egy opció lehet. Bizonyára most már hamarosan tényleg kiderülhet, hogy mit tervezünk, mert olyan sokáig nem lehet várni.

Lassan az offszezonbeli események talán lecsengenek és rövidesen már a téli felkészülésről tudok beszámolni nektek a következő írásaimban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr1002535326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.12.23. 20:05:21

na én ezzel kivánok boldog karácsonyt mindenkinek:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.23. 20:12:15

Köszi, hogy írtál még az ünnepek előtt! :)

Tomi_Tanguay 2010.12.23. 20:55:08

mondtam hogy minél előbb akarok írni. nem akartam nagyon elhuzni, mert aztán bele kavarodok h mi volt már és mi nem:)

Coach Sacco 2010.12.23. 21:43:59

Jó írás lett! Főleg az elkapók helyzetére leszek kíváncsi, hogyan döntünk. Morales sem tűnik annyira biztosnak, a többi pedig végképp nem az.

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.23. 23:11:46

állítólag megszereztük az Astros tavalyi closerét, Matt Lindstrom-ot. Nem tudni még kiért. Nem rossz gyerek. Setup-nak, beugró closernek jó lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.24. 06:02:25

@haromt: The Astros’ website said that the Rockies traded right-handed pitcher Jonnathan Aristil and left-handed pitcher Wes Musick in exchange for Lindstrom.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.24. 06:03:15

Egy venezuelai forrás szerint CarGo hosszabbított (7 év, 80 milla), de a klub cáfolta mindezt.

Tomi_Tanguay 2010.12.24. 12:01:39

persze hogy egyből a cikk elkészülése után jönnek a szaftos akciók:D
lindstrom jó lesz szerintem, kerestünk még egy setupot, hogy kicsit levegyük a terhet béláról és betonról. street marad a closer, de ő a 7-8. inningekben segítség lehet, mint ahogy remélem reynolds és daley is

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.24. 15:40:50

@Tomi_Tanguay:
Lindstrom (bazmeg ilyen névvel csak utálni lehet valakit :P) kurva szar volt az all-star után. valami 7es ERA-je volt :D Mondjuk az Astros egy rakás szar, ezt ne felejtsük. Az most eléggé biztosnak tűnik hogy nem fog jönni SP, bár egy cserét szerintem még próbálgatunk. Cook helyére esetleg, de az majd januárban. CarGo meg most nem fog hosszabbítani.

foppa21 2010.12.24. 18:47:34

@haromt: gondolom nem svéd baseballos:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.24. 19:29:19

Kicsit perverz, hogy az Astros remek pitching staff-jából már a második embert szereztük meg a télen. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.25. 03:18:46

A Padres leigazolta Hawpe-ot egy évre 1B-nek.

Tomi_Tanguay 2010.12.25. 10:12:12

minden kiselejtezett embert össze szednek, nem tartok tőle, hogy ebből csapatot fognak építeni:P

haromt · http://90es.blog.hu 2010.12.25. 23:53:00

@Tomi_Tanguay: sajnos sok a jó fiataljuk. Most is kaptak 2 geci jó prospectet Gonzalezért. A rotationük átlagéletkora meg 25 kb és láttuk tavaly hogy milyenek. A payrolljuk nagyjából a fele a miénknek és a harmada mondjuk a Giants-Dodgers párosénak.

Tomi_Tanguay 2011.01.02. 20:19:29

valamikor jövő héten. de olyan sok dolog most se történt. csak a lidstrom csere meg a két bowl meccs:D

haromt · http://90es.blog.hu 2011.01.03. 22:26:39

elvileg megvan a cargo deal
7 év 80 milla. Ha visszajön denverbe akkor lesz hivatalos. Még Chavezlandben van

Tomi_Tanguay 2011.01.04. 03:25:50

mondtam hogy megfogjuk csinálni az új dealt még a télen:D ez így szinte ingyen volt!

Coach Sacco 2011.01.04. 10:46:48

Tényleg jó szerződés volt, Tulo után kellett is, hogy ő se érezze elnyomottnak magát. :)


süti beállítások módosítása