Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Végleges keret

2010.12.25. 14:44 - Filip89

Az utóbbi napokban a Colorado Mammoth egyesülete több lépcsős keretszűkítéseket hajtott végre, hogy a demceber 23-ig határidőre bejelenthesse a 23 fős, szezonkezdő aktív játékoskeretének összetételét. Immár tehát az aktuális lacrosse-írásunkban be tudunk róla számolni, hogy a denveri csapat mely játékosokkal állhat fel a január 8-i szezonnyitóra.



A legutóbbi keretszűkítés azzal kezdődött el, hogy december 14-én a veterán kapus, Curtis Palidwor bejelentette visszavonulását. A rutinos portás a 2010-es szezonban már az első mérkőzésen súlyos szem sérülést szenvedett egy sisakja alá kerülő lövés által, így kihagyni kényszerült az egész évet, idénre pedig nem tudott olyan formába kerülni, hogy reális eséllyel harcba szálljon a csapatunknál a kerettagágért. A 12 esztendő után leköszönő Palidwor számtalan csapatban megfordult karrierje során, de a legemlékezetesebb eredménye a 2004-es bajnoki cím volt még a Calgary kapusaként. A kapus 149 mérkőzésen védett az NLL-ben az alapszakaszt és a rájátszást együttvéve, mindenkori védési hatékonysága pedig 75 %-os.

A múlt hétvége alkalmával további három játékostól váltunk meg az edzőtáborozás alatt, s kikerült a keretből a rutinos támadó Craig Conn, valamint két fiatal hátvéd, Ryan McFadyen és John Rae. Ebből a hármasból leginkább Conn elbocsátásán lepődhettünk meg, hiszen az ősszel nagy reményekkel küldtünk érte két draftlehetőséget, most mégsem tudta elnyerni az edzői stáb tetszését, pedig a tavalyi szezonban még 42 pontot szórt a Roughnecks együttesében. McFadyen a tavalyi újoncévében nyolc mérkőzésen lépett pályára a csapatunkban, és 52 perc kiállításával a Mammoth legtöbbet büntetett játékosa volt, a denveri távozása után pár nappal már alá is írt a Philadelphia Wings-hez. Rae játékjogát az idei, három hónappal ezelőtti draft ötödik körében, az összesítésbeli 42. helyen szereztük meg, azonban képtelen volt beverekedni magát a 23-as névsorba. "Mindhárom játékos keményen küzdött az edzőtáborban és az előidény meccsein, ezért köszönjük az erőfeszítéseiket, de sajnos meg kellett hoznunk néhány nehéz döntést, így tőlük kénytelenek voltunk elbúcsúzni" - tette hozzá a klub első embere, Steve Govett.

Ezt követően, néhány nappal ezelőtt pedig a 27-es létszámot 23-asra redukáltuk, miután több fiatal játékos akadt fent az utolsó szűkítésen, mint például a középpályás Brad Richardson, valamint a támadó Jamie Floris, Connor Martin és Tyler Snider. Közülük Richardson a legérzékenyebb veszteség, mivel tavaly a bemutatkozó szezonjában igazán markáns tagja volt a csapatnak, az elsőszámú faceoff-emberünkként ráadásul komoly szerep hárult rá, most mégsem számítottunk tovább a szolgálataira. Floris a tavalyi évad közben érkezett a Mammoth-hoz, de csak néhány mérkőzésen léphetett pályára, nem váltotta meg a világot. Martin és Snider egyaránt a holtszezon alatt kötött próbaszerződést velünk, de egyikük sem férhetett be a szezonkezdő keretbe. "Az NLL-ben több, mint kétszáz sportoló játszik a világ legjobb lacrosse-osai közül. Sajnos, a létszám meghatározott mind a tíz csapat esetében, így a Mammoth-nál is, és azt a 23 főt kellett kiválasztanunk, akiket a legjobbnak vélünk arra, hogy minél több segítséget nyújtsanak a csapatnak a mérkőzéseken" - említette Govett.

Ezzel együtt sérült listára helyeztük a harmadik számú kapusnak tartott Chris Levis-t, aki így nem számít bele a létszámba, éppúgy ahogy a másik két sérültünk, a másfél év kihagyás után hamarosan visszatérni készülő Dan Carey és a gólgyáros Jed Prossner. Mindhárman inaktívként kezdik a szezont, de az évad közben bármikor lehetőségünk van rá, hogy egy-egy másik játékos kárára a 23-as keretbe emeljük őket.

A keretünk kapcsán túl sok meglepetés nem lehet, az elmúlt hetekbeli offszezon-tudósításainkat figyelemmel kísérő olvasóink számára legfeljebb egyetlen név lehet ismeretlen, méghozzá a hangzatos Josh Wasson-McQuigge csenghet szokatlanul füleinknek. Bizony, őt csak a hét elején igazoltuk le, két nappal azt követően, hogy a Toronto Rock keretszűkítése során megváltak tőle. A 26 esztendős Wasson négy idényt töltött már el a ligában, az elmúlt szezonban a döntős együttes színeiben tíz mérkőzésen 20 pontot és 33/55-ös faceoff-hatékonyságot regisztrált, egyáltalán nem tartozik a gólvágó csatárok közé, sokkal inkább egy harcias kiegészítő ember, aki keményen küzd a csapatáért, s elvégzi a piszkos munkát. Azt hiszem, egy hasonló stílusú játékos sem ártott a keretünkbe, persze, abszolút új emberként egyelőre nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk tőle a Colorado-ban.

A csapat vezetőedzője, Bob Hamley a következőképpen vélekedett a keretről: "Nagyon sokat tanultam a felkészülési mérkőzéseink újbóli megtekintéséből. Teljes mértékben azt hiszem, hogy olyan srácok kerültek be a végső összeállításba, akik által egy igazán versenyképes csapatunk lehet, és meccsről meccsre lehetőségünk lehet a győzelem megszerzésére."

A Colorado Mammoth végleges 23 fős kerete:

Kapusok: #31 Rob Blasdell, #35 Matt King;
Hátvédek: #7 Mac Allen, #55 Shayne Bennett, #3 Ben Davies, #28 Tom Ethington, #14 Steve Forsythe, #11 John Gallant, #66 Matt Leveque, #36 Chris McKay;
Középpályások: #8 Nick Carlson, #19 Nenad Gajic, #12 Jarett Park;
Csatárok:#4 Ned Crotty, #10 Alex Gajic, #9 Ilija Gajic, #24 John Grant Jr, #26 Jason Jones, #6 Brian Langtry, #21 Mike McLellan, #85 Jamie Shewchuk, #27 Cliff Smith, #22 Josh Wasson-McQuigge.


Az összes NLL-csapat végleges keretét a következő linken keresztül tekinthetitek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr462538448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.12.25. 16:11:56

mertek tippelni a szezonra hogy mit tudunk ezzel a kerettel?:-)

milo_hedgie#23 2010.12.25. 17:18:46

@foppa21: majd filip tippel egy egészségeset,mint tavaly:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.25. 18:41:37

Csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, szóval befoghatjátok. :P
Idén csak Alex pontszámára fogok tippelni. :D

milo_hedgie#23 2010.12.25. 19:17:03

@Filip89: nem azért mondtam,tippelj idén is nyugodtan,ki tudja hogy mi jön be belőle:))

milo_hedgie#23 2010.12.25. 19:22:26

a tavalyi nagy égés után óvatos vagyok,de szerintem most kicsit erősebb a keret. főleg a kapus poszt jobb,a védelemből moose hiányzik de leveque jó hogy visszajött. a transitiongből richardsont én is hiányolom. a csatároknál grant jr nagy erősítés meg crotty is igazi klasszis lesz és gajicék még jobbak lesznek:)) nem tudom,idén elkéne érni a playoffot

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.29. 04:37:14

Szerződtettük a veterán Steve Toll-t a védelembe, Bennett repült helyette. Szerintem jó húzás volt, Moose távozásával ő lett a védelem vezére.
Valamint a PS-be aláírattuk Connort és Richardsont, ennek is örülök, hiszen nem tékozoltunk el két tehetséget.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.12.30. 10:54:40

Megújult a hivatalos oldal:
www.coloradomammoth.com/
Végre úgy néz ki, mint egy majorcsapat weboldala. :)

Tomi_Tanguay 2010.12.30. 11:44:21

nem tudom hogy korábban milyen volt, de eddig is ilyennek kellett volna lennie:D

milo_hedgie#23 2010.12.30. 13:23:23

@Filip89: toll jó igazolás,hiányoltam egy hasonló embert még a védelemből

milo_hedgie#23 2010.12.30. 13:23:57

szerintem jó az új honlap,így talán több képet is láthatunk majd a játékosokról a blogban is:))

foppa21 2010.12.30. 19:01:01

tök jó hogy jövő hétvégén már kezdődik a szezon!


süti beállítások módosítása