Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Draft 2011 és Rapids-hírek

2011.01.14. 16:24 - Filip89

Újra eljött az ideje, hogy beszámoljunk a legbüszkébb denveri sportolók holtszezonjáról, azaz a bajnok Colorado Rapids egyesületének elmúlt hetekbeli történéseiről. Ismét végrehajtottunk néhány tranzakciót, illetőleg a csütörtöki napon lebonyolították az idei draftot, melyen a csapatunk is képviseltette magát, mostani írásunk gerincét is a 2011-es MLS amatőr játékosbörze teszi ki.



Az idei draftot Baltimore-ban rendezték meg csütörtök kora délután, és a vártnak megfelelően a börze elsősorban a friss egyetemi bajnok University of Akron tehetségeiről szólt, mivel az első nyolc helyből öten ebből a csapatból keltek el. Az 1/1-es lehetőségből az újonc Vancouver Whitecaps az U20-as amerikai csapatban játszó csatárt, Omar Salgado-t választotta ki, így a második helyen a másik újonnan létrehozott egyesület, a Portland Timbers ölébe hullott a draft legjobb játékosának tartott középpályás, Darlington Nagba az Akron-ból, így az általános vélekedés szerint az oregoni gárda lett a draft nagy nyertese. Ezt követően a harmadik helyen a csapattársa, Perry Kitchen talált gazdára a DC United által, majd egy újabb akutális egyetemi bajnok, a hátvéd Zarek Valentin csatlakozott a Chivas USA-hez.

Rapids select Eddie Ababio from North Carolina_DLTavalyi MLS-győztes révén a Rapids csak az első kör legvégén, az összesítésbeli 18. pozícióban tehette meg első választását. Bár Smith mester nem titkoltan szerette volna elcserélni az első fordulós lehetőségünket egy rutinosabb játékosra, megfelelő értékű ajánlat híján inkább a draftolásra váró fiatalok közül választott, és a döntése végül a hátvéd Eddie Ababio-ra esett. A North Carolina University tehetsége csapata meghatározó játékosa volt az elmúlt években, két alkalommal még az ACC-konferencia All-Star listáján is helyet követelt magának. A ghánai származású hátvéd gyermekkora óta az Egyesült Államokban él, és az U17-es amerikai válogatottban is feltűnhetett már. Érdekesség még vele kapcsolatban, hogy hosszú ideje nagyszerű barátságot ápol a Rapids ifjú védőjével, Anthony Wallace-szal. Ababio elmondta, hogy otthonából követte a draftot teljes nyugalommal, amikor jókora elképedésére a Colorado kiválasztotta őt. Előzetes várakozásai szerint legkorában csak a második körre prognosztizálta magát, így nagyon kellemes meglepetés volt, hogy korábban került sorra. "Nagyon boldog voltam, hogy éppen a Colorado választott ki, hiszen egy igazán kimagasló egyesületről van szó. Nagyon erős a csapat, így nehéz dolgom lesz bekerülni a keretbe. Alig várom már az edzőtábort, szeretnék minél többet tanulni a rutinosabb játékosoktól, készen állok a feladatra, azt megígérhetem, hogy keményen fogok dolgozni" - lelkendezett a friss első körös kiválasztottunk.

Get Microsoft Silverlight

Még egy választásunk lehetett az egész drafton, méghozzá a második körben, a 36. helyen pedig szintén egy hátvéd mellett köteleztük el magunkat, és a Michigan State-ről érkező Colin Givens-nek adtuk meg a lehetőséget. A 21 éves védő két éve a második, a legutóbbi szezonban pedig már a BigTen-konferencia első All-Star együttesének volt a tagja. Egyetemi pályafutását még a West Virginia-ban kezdte, ahol csapattársa volt a Rapids által egy éve draftolt LaBauex-nak, majd hogy közelebb legyen otthonához, átkerült a Michigan State-re. A 2010-es idényben csapatával csak a legjobb 16 között estek ki a rájátszásból, miután éppen Ababio együttesétől, a North Carolina-tól kaptak ki egy tizenegyespárbaj után. Givens is megfordult már a korosztályos válogatottban, és az U18-as amerikai csapatban például Wallace-szal is játszottak együtt. A második körös kiválasztottunk szintén otthonról követte az eseményeket a családja társaságában, és ugyancsak hátrébbra várta volna magát. "Néhány csapat választása előtt édesanyám megjegyezte, hogy "ez szép város, jó lenne, ha ide kerülnél", de egynél sem választottak ki. Aztán a Rapids döntése előtt annyit mondott, "Denver tényleg nagyszerű hely lenne", én lenyugtattam, hogy ne fájdítsa a szívemet, erre egyszercsak meghallottam a nevemet, hogy engem választottak. Mondanom sem kell, mennyire boldog voltam, el sem akartam hinni. Nem is lehetett volna szebbet elképzelni, mint hogy a bajnokcsapathoz kerüljek" - emlékezett vissza a draft napjára Givens.

Get Microsoft Silverlight

További aktuális Rapids-hírek:

- Denver legtekintélyesebb sportlapja, a Mile High Sports Magazine a januári számában nyilvánosságra hozta a 2010-es esztendő coloradoi legjobbjait. Ennek értelmében a Rapids első lett az év csapata választáson, míg Casey az év sportolója, Smith pedig az év edzője kategóriában végzett az élmezőnyben.

- A decemberi re-entry drafton kiválasztott Tyrone Marshall-lal sikerült megállapodnunk a kitűzött határidőig egy új, egy évre szóló szerződésről, így a veterán hátvéd a 2011-es szezont a Rapids-nél töltheti. A 36 esztendős bekk érdekes módon annak idején éppen a Colorado-val debütált az MLS-ben még az 1998-as szezonban, azóta már 13 idényt húzott le a ligában, rajtunk kívül megfordult a Miami Fusion, a Los Angeles Galaxy és a Toronto FC csapatainál, a legutóbbi két szezonban pedig már a Seattle Sounders-t erősítette. Bizonyára a tapasztalata sokat segíthet, és jelen állás szerint a Kimura-Moor-Wynne-Wallace alapnégyes mögött a legelső tartalékhátvédünk lehet, de akár időnként még a kezdőbe is beverekedheti magát.

- A gárda tavalyi házi gólkirálya, Omar Cummings december 31-e óta az angliai Premier League-ben szereplő Aston Villa együttesével tréningezik. A jamaikai támadó, aki március elejéig készül a szigetországban, a napokban egy levelet küldött a coloradoi csapattársaknak, szurkolóknak, melyben eddigi tapasztalatairól számolt be. Cummings nagyon jól érzi magát Angliában, de továbbra is a Rapids játékosaként képzeli el a jövőt, és a közelmúltban a klubigazgató is határozattan elutasította azokat a híreszteléseket, melyek szerint a birminghami csapat szeretné kölcsön venni a csatárunkat.

Omar Cummings takes a drink at Aston Villa training_DL

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr12583636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.01.14. 16:51:47

cummings is csak piálni ment az angolokhoz:D

milo_hedgie#23 2011.01.14. 18:08:53

ezekből a videókból nem lehet sokat kivenni

foppa21 2011.01.14. 18:48:25

@milo_hedgie#23: givensek így is benne volt pár szép becsúszása. olyan lesz mint moor:-)

foppa21 2011.01.14. 19:04:12

sokat nem várok ettől a két sráctól, nem tudom hogy fognak beférni a csapatba. moor, kimura, wynne, walace alap hogy előttük van. a padon még mindig ott lesz marshall és palguta, és csak utánuk jöhetnek ők ketten. ha nem lesz nagy sérüléshullám szerintem nem is fogjuk látni őket a következő szezonban.

Tomi_Tanguay 2011.01.14. 20:22:22

még jól jöhetnek a tartalékok, ne ird le őket. szerintem nem véletlen draftoltunk két védőt, lehet több védőt már nem hozunk egész télen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.14. 20:39:45

A DU kapusa, Joe Willis a 3/50-es pick-je volt a DC United-nek.

foppa21 2011.01.14. 20:49:22

most miért tűntek el a videók? le van töltve a gépemre a progi ami kell hozzá és délután meg is tudtam nézni őket, most pedig csak az üresség van a helyükön:-S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.14. 20:56:57

Nem tudom, ugyanúgy csináltam, ahogy mindig szoktam. Firefox-szal és Explorer-rel nem jeleníti meg, Chrome-mal még igen. :P

Coach Sacco 2011.01.14. 21:01:59

Ez jó bejegyzés lett! A két draftolt nyilatkozata külön tetszett benne. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 12:38:40

Ma este lesz még egy három körös supplemental draft, azokból a játékosokból lehet válogatni, akik nem keltek el a superdrafton. Mondjuk ezt nem értem, hogy akkor miért nem 6 körös a sima draft, minek utána egy héttel még egy. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.18. 12:52:24

Cummings befejezte az angol kirándulást. Kölcsönszerződést akartak vele az MLS-rajtig, de az angol szabályok értelmében nem kaphatott játékengedély, mert Jamaica 70-en kívül van a FIFA világranglistán. Megúsztuk! :)
Hazautazott Jamaicába pihenni, várhatóan a hónap végén csatlakozik a Rapids-hez újra.

foppa21 2011.01.18. 16:20:30

@Filip89: pedig szivesen megnéztem volna, hogy mit tud a premier ligában pár meccsen:-) de így jobb mert biztos nem viszik el és még pihenni is marad egy kis ideje a rajt előtt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.19. 11:14:29

The Colorado Rapids today selected forward Philip Bannister from Loyola University (Maryland) with the last pick in the second round (36th overall) in the 2011 MLS Supplemental Draft. The club then selected defender Javed Mohammed from the University of South Florida with the 54th overall selection -which was the last in the 3rd round and of the draft.

Majd a következő aktuális Rapids-írásomban bővebben is bemutatásra kerülnek.

foppa21 2011.01.19. 14:32:46

@Filip89: draftoltunk egy filipet, komoly:-D

foppa21 2011.01.20. 17:36:11

@Filip89: jó cikk! örülnék neki ha számolnának vele a válogatottban

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.22. 11:08:21

Hétfőn kezdődik meg az edzőtábor. Két hétig a DSG-ben fogunk edzeni, aztán február közepétől Arizonában nyomjuk, ahol lesz három előidény-meccsünk is.

foppa21 2011.01.22. 11:52:30

@Filip89: várom majd a felkészülés alatti írásaidat, tavaly is azok tetszettek a legjobban. persze a meccs összefoglalók után:.-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.23. 16:36:05

@foppa21: Megpróbálok írni holnap egy kis camp előzetest, meg aktuális összefoglalót. Tegnap 1-1 lett a Chile elleni barátságos mérkőzés, Larentowicz végig a pályán volt, Wallace és Wynne a második félidőben játszottak.


süti beállítások módosítása