Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Az Anthony csere előtt...

2011.01.15. 13:47 - Foresz

Hónapok óta foglalkozunk a csapat első számú játékosának jövőjével, vajon hosszabbít-e vagy távozik a Denver Nuggetsből Carmelo Anthony...

Egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy nem hosszabbít, így a vezetőségnek a február 24.-ei utolsó csereidőpontig valami ellenértékben bízva cserélnie kell őt. A bonyodalom Anthony nyári nyilatkozataiból adódik, miszerint ő legszívesebben New Yorkba, a Knickshez szerződne. Ezen kijelentésével nagyban meghatározta a csapat mozgásterét is egyben, hiszen bármelyik csapat csak úgy adna megfelelő embert, embereket Melo-ért, ha az legalább 3 éves kontraktust vésne alá.


















Éppen ezért, nem sok egyesület gondolkodott komolyan Anthony-ban. A New Jersey Nets orosz milliárdosa viszont másodlagosnak tartotta a józan ész kategóriáját, kiadván a parancsot a menedzsmentnek Anthony megszerzésére. Elő is álltak egy elképzeléssel, amiben már-már jónak mondható végeredmény is születhet.

Azért írom hogy jónak mondható, mert fiatal játékosok esetén semmi sem biztos. NBA-körökben járatos emberek tudják mit is jelent ez, ha mondjuk Greg Oden-re vagy éppen Kwame Brown-ra gondolunk.

Előbbi a 2007-es drafton legelső választás volt, a jövő centerének tartották, de sérülései miatt egyenlőre ez meghiúsulni látszik. Lehet, hogy soha többet nem is játszhat, holott igazából még el sem kezdte. Brown pedig a 2001-es 1/1 volt, azóta viszont egyértelműen visszafelé fejlődik.

Azért írom mindezeket le, hogy tisztában legyen minden olvasó azzal, hogy bár lehet valaki tehetséges, nem biztos hogy húzóemberré válhat a ligában. Derrick Favors (akit a Nets kínál számunkra) pedig nagyon nagy tehetség. A jövő egyik legjobb négyese válhat belőle, ha minden terv szerint zajlik. Mellé kapnánk egy Devin Harris-t, aki nagyon hasznos irányító. Ha a trade megvalósulna, az sajnos Billups ideinglenes elvesztését is okozná, hiszen Anthony mellett őt is be kellene dobnunk a cserébe.

Billups-al kapcsolatban Karl azt nyilatkozta, hogy a jövőben is első számú irányítóként számol vele, és reméli hogy egy esetleges kivásárlás után visszatérhet a csapathoz.(Mellesleg Billups az aktív pályája után is a csapat mellett szeretne maradni, edzőként.)

Ha a Nets-es trade összejönne - amire állítólag a jövő héten kerül sor - akkor több problémával is szembe kell, hogy nézzünk.

Elöljáróban annyit, hogy nagyon bízok abban, hogy mindenki azzá válik, mint amire hivatott. Tehát ha mondjuk Favors idekerül, kiforrja magát a tehetsége. Ebben az esetben a négyes poszt évekre előre meg lenne oldva, bár egy-két "tanulóév" biztosan kell majd neki.

Irányító poszton Ty Lawson hatalmasat fejlődött. Már tavaly is bontogatta szárnyait, de idén lényegesen több időt kap a mestertől, és ki is használja azt. Mind kintről, úgy a betörésekből is egyaránt veszélyes az ellenfél védelmére, és apró termetét hihetetlen gyorsasággal kompenzálja. Ami nem csak fizikai gyorsaságot jelent, de láthatóan fejben is elég összetett a kissrác. Mondhatni, lesz belőle valami...

Számomra rögtön Lawson után Arron Afflalo az, aki váratlan meglepetést okozott a játékbeli fejlődésével. Neki láthatóan motivációs problémái sincsenek, számára minden meccs az életben maradás. Ez pedig pozitív jelző, főleg a csapatsportokban. Védőoldalon eddig is szívós, jó munkát végzett. Viszont támadásban egyszerűen hihetetlen mit fejlődött. Még emlékszem a detroiti Afflalo-ra, aki még középtávoliból is ritkán volt eredményes. Most viszont úgy hajigálja a triplákat, mintha mindig is ezt tette volna. Azt hiszem, ez a két játékos lehet a jövő Nuggets-ének kulcsa. Ők egész biztosan alappillérei lesznek a csapatnak, bár azért arra számítani kell, hogy Afflalo-ért mélyen zsebbe kell majd nyúlni a nyáron,hiszen lejár a szerződése.

Ha már a szerződéseknél tartunk, szóba hoznám Al Harrington-t, akit egész egyszerűen a mai napig nem értem hogy miért szerződtettünk 5év/28 millióra?! Valószínűleg a régi menedzsment óriási baklövése, melyet az új GM, Masai Ujiri szeretne kijavítani, és vagy az Anthony-trade-ben elsütni valahová, vagy esetleg valamilyen más formán megválni tőle. A szándék mindenképpen jó, de nagyon nehéz munka lesz ez neki.

Anthony távoztával a hármas posztunkon óriási űr fog keletkezni. Van oda ugyan egy Forbes-unk és egy Balkman-unk, illetve JR Smith-t is időlegesen egy alacsonyabb szerkezettel pályára lehet küldeni ezen a poszton, de ide mindenképpen erősítenünk kéne. Kiszemeltünk Nicolas Batum Portland-ből, és éppen ezért is kell nekünk Harris a Nets-től, hogy megfelelő ellenértékként szolgáljon érte. Nem fogják könnyen adni, az is biztos. Sőt, szerintem egyáltalán nem fogják adni. Akkor viszont más irányban kell kereskednünk, mert a fentebb felsorolt emberek ugyan ígéretesek, de kezdőként, hosszútávon erőtlenek.

Személy szerint kedvelem Kenyon Martin-t illetve Chris Andersen-t, viszont sajnos felettük már eljár az idő, és mindinkább sérülékenyek. Martin szerződése lejár év végén, amit nem bánnám ha meghosszabbítanánk, de csak olyan évi 2-3 milláért érné meg. Hozzáfűzöm gyorsan, hogy JR Smith szerződése is le fog járni, és ha vele is hosszabbítunk, akkor ismét csak pénzügyi kereteink széléhez fogunk közeledni. Andersen mindenképpen kell palánk alá, bár mintha idén nem repülne olyan elánnal, amihez valószínűleg a sérüléseinek is köze van. A poszton előtte álló Nené is nagyon sokat fejlődött idén, méltán húzóembere lett a csapatnak. Nyáron player-opciója lesz, remélem él vele és marad nálunk. De egyébként érte is óriási versenyfutás várható a többi csapat részéről a holtidőszakban, mivel kevés jó center pattogtat jelenleg a ligában. Ha őt is elveszítjük, akkor komoly gondaink lesznek nyáron is, holott még igazából a Melo által előidézett gondok előtt állunk.

Személyes véleményem szerint, jelen helyzetünkben badarság lenne a teljes rebuild, azaz a nulláról való építkezés fiatalokkal. Egyrészt mert már most a kezünkben van egy fiatal mag, másrészt pedig ahhoz évekre előre fel kellett volna tankolni draftcetlikkel. Ha most viszont a Nets-től sikerülne kapni kettőt, akkor a folyamatos építésben igen fontos téglaként szolgálhatnak majd az újoncok, miközben a csapat alapjai egyben maradnának, csak a hosszú szerződéseket futtatnánk ki. Billups kivásárlása is ezt látszik alátámasztani, mert azzal is spórolhatnánk 10 milliót.

Összességében optimista vagyok, de azt mindenképp megjegyezném, hogy ha Anthony elmegy, visszaesés várható majd a tabellán, eredményekben. De ezen túl kell lépni, és ha kis idő elteltével ezt sikerül áthidalni - az Anthony clutch-okat, a befejezéseket, azt a morális pluszt, amit egy egészséges Anthony adott a csapatnak - akkor hosszútávú, és magas célok várnak ránk, szép sikerekkel.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Remélem már nem sokáig tart ez a kettősség, és a sok herce-hurcát magunk mögött hagyva, ismét egy dologra koncentrálhatunk majd: a játékra.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr132585583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Foresz 2011.01.15. 15:21:13

Filip,színezd ki légyszi fotókkal!Köszi!

foppa21 2011.01.15. 16:01:09

ez érdekes cikk lett. én már csak azt szeretném, hogy minél előbb túl legyünk rajta és rendesen tudjunk játszani. szerintem a rájátszásba akkor is bejuthatunk idén ha melo elmegy. utána lehet pár gyengébb szezon,de a lawson-afflalo-favors vonulatra lehetne építeni és vissza küzdenénk magunkat az elitbe idővel!

melo15 2011.01.15. 16:44:14

@foppa21: ugyan így gondolok mindent!

Tomi_Tanguay 2011.01.15. 17:47:08

foresz ritkán ír, de akkor nagyot szólnak a cikkei:)

Foresz 2011.01.15. 20:22:45

Kösz!Az igazság az,hogy munka közben írtam.Így volt olyan,hogy mennem kellett itatni a népet,aztán mikor visszatértem,már azt sem tudtam hol tartottam.Annyi mindent írna ilyenkor az ember,csak sok-sok mellékszál néha elviszi a gondolat fő csapásvonalát.Meg nagyon hosszút sem akartam,mert féltem hogy unalmas lesz.Különben napestig tudnék írni a témával kapcsolatban...

Foresz 2011.01.15. 20:27:23

@foppa21: A rájátszás meglehet idén is.Csak nem mindegy melyik helyen jutunk be.Az elsőkörös búcsú meg becsülendő,csak nem ér semmit.Mert akkor vagy jussunk be a PO-ba,és menjünk ameddig reális esélyünk van,vagy meg be se jussunk,és tankoljunk a draftcetlikkel,ami által elöl választhatunk.
És a két dolog közt nagyon vékony vonal van,mert az egyik siker,a másik egyértelmű bukás.Ezért írtam a cikkben,hogy nem hiszem hogy teljes átépítés kell.Ezért kell majd a Melo-trade után tovább erősíteni a csapatot.

Dawyd728 2011.01.15. 20:52:17

Grat Foresz jó cikk. Amiben vitatkoznék, h én nem látom azt a fiatal magot.

Ja és Netsel nem fogunk soha megegyezni, mivel még mindig úgy gondolom, h ők csak csalik. Ez pusztán csak magánvélemény, semmi több, de h az utolsó NJN ajánlatot nem fogadtuk el, hanem még Harringtont is bele akartuk csempészni az üzletbe, az egyszerűen már nekem is sok volt. Vagy tényleg komplett idióta Ujiri, vagy nincs a kezébe lap, ezért meglépte az all in-t, amire Nets bedobta lapjait.

Knicks épp most készül elcserélni AR-t, vajon miért?

Tomi_Tanguay 2011.01.15. 21:37:09

ja annyira azért nincsenek fiataljaink. lawson meg afflalo, mert forbes azért nem olyan nagy reménység. meg jr még fiatalabb viszonylag. kéne a netsből harris és favors, meg a pickek és tényleg lehetne épitekezni.

Foresz 2011.01.15. 22:08:47

@Dawyd728: Jó,hát igazság szerint szerintem is a Knicks lesz a befutó,viszont elég sok helyen említik a Nets csomagját.A Knicks-esből meg idáig semmi konkrétumot nem tudunk.Én A.Randolph-ot is hoznám ide,nem hagynám elsőkörösre cserélni.Az a gyerek is kb. vagy 20-22 éves,nem tudom fejből,de nem idősebb.Négyes posztra tökéletes volna nekünk ő is.A draftcetli végkimenetele meg erősen kérdéses.

Foresz 2011.01.15. 22:14:55

@Tomi_Tanguay: Forbes 25,Jr Smith szintén 25,Balkman 26..Nené 28 éves,de szerintem idén futja legjobb évét a ligában,és még legalább 3-4 nagyon erős évet látok benne.
Ha minden játékosunk 20-22 éves,az tapasztalatlanságot,rutintalanságot szül.Az egyértelmű a vert mezőnybe tesz vissza minket,évekre.
A jelenlegi játékospolitikánk is az,hogy vegyes korosztálylyal dolgozunk.Éppen ennek köszönhető Lawson és Afflalo töretlen fejlődése.

Dawyd728 2011.01.15. 22:21:18

@Foresz:
Pletykák azok mind arról szólnak, h a vezetőség tárgyal a Netsel, utóbbi időben feltűnt ugyan Melo ügynöke is, de ő szerintem csak a lehetőséget($) látja egy Melo féle Brooklyn Netsben.
Eddig 1-1ben !soha! nem kapott engedélyt a Nets, h Anthonyval tárgyaljanak. Magyarán, ha endegélyt adunk nekik, akkor kiderül, h velük a soha életben nem írna alá=> Knicks ezután egy petákot sem adna érte.

Foresz 2011.01.15. 22:27:51

@Dawyd728: Logikus,nem vitatkozom ezzel.Majd meglátjuk kit is akarnak adni onnan,kicsemegézzük azt a csomagot is,amint felszáll körülötte a köd.
De minimum Gallinari és Chandler benne legyen,de mint írtam,én Randolph-ot is szívesen fogadnám.

Dawyd728 2011.01.15. 22:36:30

@Foresz:
AR-t én nem tudom hova tenni. Warriorsban viszonylag jól indult, de azóta semmi. Nem ismerem a körülményeket...

Tomi_Tanguay 2011.01.16. 19:03:24

állítólag már féláron árulják a melo mezeket denverben:D


süti beállítások módosítása