Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Playoff-esélyek 73 meccs után

2011.03.27. 22:02 - Dawyd728

Elérkezett a véghajrá ideje az NBA-ben is, ezért egy laza körképet érdemes már most felvázolni, mire is lesz érdemes figyelni a hátralévő hetekben, hol kezdődik meg már most a PO menetelés ill. milyen esélyekkel nézhet szembe kedvenc csapatunk ezen időszaknak.



















A Nyugati főcsoport állása a szombati játéknap után:

  1. San Antonio Spurs 57/15
  2. Los Angeles Lakers 52/20
  3. Dallas Mavericks 51/21
  4. Oklahoma City Thunder 47/27
  5. Denver Nuggets 44/29
  6. Portland Trail Blazers 42/30
  7. New Orleans Hornets 42/31
  8. Memphis Grizzlies 40/33
  9. Houston Rockets 38/34
  10. Phoenix Suns 36/35
  11. Utah Jazz 36/38
  12. Golden State Warriors 31/42
  13. Los Angeles Clippers 29/45
  14. Sacramento Kings 19/52
  15. Minnesota Timberwolves 17/56

A PO-ért küzdő csapatok meccsei és azok esélyei:

Spurs:
@MEM, POR, BOS, @HOU, PHO, @ATL, SAC, UTA, @LAL, @PHO

Vélhetően az első helyért már nem lesz vérre menő csata, még így Duncan nélkül is a Spurs-nek hoznia kell az alapszakaszt, habár egymás után 2x is kikaptak szoros végjátékban, és a sorsolásuk sem a legkönnyebb. Kb 5 győzelem kell még neki, ami meg is lesz.

Várható helyezés: 1.

Lakers: NOH, DAL, @UTA, DEN, UTA, @GSW, @POR, OKC, SAS, @SAC

Első ránézésre viszonylag nehéz sorsolás, de hamar rájöhetünk, ezek a meccsek is simán beleillenek az év eleje óta tartó tendenciába, miszerint alig-alig van b2b, ha van akkor is stabil lottery csapattal játsszák a második meccset. Érdekes... A második helyért folytatott harc eldőlni látszik, még akkor is ha lesz egy komoly téttel bíró rangadójuk a Mavs ellen. Kb 7 győzelmet jósolok nekik.

Várható helyezés: 2

Mavericks: @PHO, @LAC, @LAL, @GSW, @POR, DEN, LAC, PHO, @HOU, NOH

A kontraszt hatalmas a Lakers-hez képest, nem az ellenfelek kilétét tekintve, hanem a b2b-ek száma, és a második meccsek ellenfeleinek személyében mutatkozik meg. Márciusban 5 db, a hátralévő meccseke +3db b2b meccsük lesz, azokon sorrendben Lakers, Blazers és Rockets lesz a második meccseken az ellenfél. Ez nagyjából kizárja azt, h másodikok legyenek. Kb 5-6 győzelmet így is hozni fognak.

Várható helyezés: 3.

Thunder: POR, GSW, @PHO, @POR, @LAC, @DEN, LAC, DEN, @LAL, @SAC, MIL

Green és Krstic elvesztése, ill Perkins megszerzése sem tudta kizökkenteni őket a győzelmek ösvényéről. Az elmúlt hetekhez képest valamivel nehezebb sorsolás vár rájuk, de abból a légüres térből nehezen tudnának hova elmozdulni. Érdekes látni, hogy a maradék meccseikből 2x-2x játszanak a valószínűsíthető első körös ellenfelükkel (Nuggets-Blazers), már csak az a kérdés akarnak-e, és jó-e az nekik, ha valaki ellen lefekszenek, hogy a PO-ban az ő szájuk ízüknek megfelelő ellenféllel kerüljenek össze. Személy szerint ezt nem tartom valószínűnek, de a pakliban benne van. Kellene nekik 9-10 győzelem, hogy előzzenek, de legalább ennyi vereség is, hogy visszább csússzanak. Realitás kb. 7 győzelem.

Várható helyezés: 4.

Nuggets: SAC, @SAC, @LAL, OKC, @DAL, @OKC, MIN, GSW, @UTA

Eddig 9-3 a márciusi teljesítmény, ami a kezdeti 9-4es várakozásomat még túl is szárnyalhatja. Ha folytatódik az a sorozat, amikor nálunk gyengébb, vagy azonos képességű csapatokat verjük, akkor egy 6-3 valószínűsíthető, amivel immár 4. éve lenne meg folyamatosan az 50+os szezon. Nuggets utolsó országos tv-s meccse a Staples Centerben lesz, ahol személy szerint kettőzött erőbedobást várnék el a csapattól, hogy megtanulják a TNT/ESPN/ABC vezetői a játékosaink nevét és jövőre, csak azért ne csökkentsék a Denver-meccsek számát, mert a csapatban nincs egyetlen primadonna sem.(hál' Istennek) Előre fele én már nem tekintek, inkább hátra, de ha a már emlegetett 6W összejön, akkor szinte biztosan meg fogjuk tartani a pozíciónkat.

Várható helyezés: 5.

Blazers:  @OKC, @SAS, @NOH, OKC, DAL, GSW, @UTA, LAL, MEM, @GSW

Már viszonylag régen megelőztük őket, de hihetetlen szívósan tartják magukat 1-2 meccs hátrányban. Formájuk alapján lenne félnivalónk tőlük, de 10-ből 7 meccsük komoly PO-csapatok ellen lesz, abból 2db b2b is ráadásul. Kemény sorsolás miatt inkább hátra fele kell nézniük. A Hornets elleni egy igazi 6 pontos meccs lesz. Jelenlegi keretükkel egy Lakers elleni párharc maga lenne a matchup nightmare. Kb. 6 győzelem a realitás.

Várható helyezés: 6.

Hornets: @LAL, POR, MEM, IND, HOU, PHO, @MEM, UTA, @DAL

Egy 5 meccses homestand, ahol egyik sem b2b, ott 5W az borítékolható lenne egy Hornets szintű csapattól, de náluk is beütött a sérülés, West idén már nem játszhat, ami komoly érvágás a számukra, de a szerencsétlenségben is van némi mázli, mert pont arról a posztról esett ki emberük, ahol Carl "lábonlőttek" Landry volt a backup, akit még a deadline előtt hoztak, mondván erősítsék meg a gyengécske frontcourtot. Már az előző 2 meccsen is látható volt, hogy ez nem vetette őket vissza, hanem már egyfajta dac is hajtja őket előre. Ha ez a 'doppingszer' tartós lesz, akkor 6-7 győzelem is becsúszhat, de szvsz előbb fognak elfáradni, így 5 győzelmet jósolok nekik, de biztos PO-t.

Várható helyezés: 7.

Grizzlies: SAS, GSW, @NOH, MIN, LAC, SAC, NOH, @POR, @LAC

Talán a legkönnyebb sorsolása innentől a Maciknak van. Gay elvesztése nem okozott akkora visszaesést a játékukba, mint amire a Hornets számíthat West esetében. Szépen tartják már hetek óta a stabilnak mondható 2-3 meccs előnyüket az aktuális 9.-el szemben. Ha a Darazsak ellen legalább 1W-t összehoznak érzésem szerint nem lesznek képesek elveszíteni a 8. helyüket, ha 2-t, akkor fentebb is jöhetnek, de az első Hornets elleni meccs idegenben lesz, ahol még a lendület vinni fogja Chris Paulékat.

Várható helyezés: 8.

Rockets: @MIA, @NJN, @PHI, SAS, ATL, SAC, @NOH, LAC, DAL, @MIN

Év végére kezd összeállni a Rockets, de későnek látszik minden igyekezetük. A Memphis, aki közel van hozzájuk, annak könnyű meccsei lesznek, New Orleans, aki nehéz meccsek előtt áll a csapat 2. embere nélkül, az meg túl messze van tőlük. Rájátszásra csak akkor van esélyül, ha NOH-t verik és nem lesz több, mint 2 vereségük a hátralévő meccseiken. Mission Impossible. Várható győzelem 6.

Várható helyezés: 9.

A többi csapatnak szinte alig-alig van esélye, vagy már az sincs.



















Most kicsit kitérnék a Nuggets-ra is, mivel még nem volt alkalmam az örömömet megosztani veletek, az elmúlt 1-1,5 hónap történéseit illetően.

Szerintem páran már tudjátok, hogy ilyen-olyan okoknál fogva sokkal kevesebbet tudtam foglalkozni a csapattal az elmúlt, kicsit több mint 1 évben. Kevesebb meccset néztem, azokat is inkább felvételről, volt amikor 1 hétig még az összefoglalókról is lecsúsztam. Persze ha lehetőségem volt rá, akkor nem hagytam ki a nagyobb rangadókat, de azokhoz is inkább úgy ültem le, hogy muszáj megnéznem. Nem volt meg az az érzés, mint amikor megtörtént a Billups-AI trade. Akkor élvezet volt nézni a csapat játékát, meg volt a küzdés, hajtás a pályán. Tavaly előtt 54, tavaly 53 győzelem, és mégis mekkora különbség. Szép lassan annyira redukálódott az érdeklődésem idén karácsonyra, hogy a blogot és a fórumot olvastam, és megnéztem az összefoglalókat, de meccseket nem.

Jött a fordulat februárban, új időszámítás. Már csak kíváncsiságból is, de elkezdett érdekelni, hogy az újaktól mire számítsak. Nem ragozom tovább, az első alkalommal a Celtics ellen az állam a földön koppant a játékunktól. A régi kiszámítható támadó játékunk egy szemvillantás alatt kiszámíthatatlanná vált, több opció van befejezéseknél, nincs olyan, ha már csak 10 van vissza az órából, akkor jön Melo izolálása, amit végrehajthat bármilyen jó %-al, akkor sem fog azzal a képernyő elé szegezni. Szerintem a trade óta 2x annyi passz történik egy labdabirtoklásunk alatt. Arról már nem is beszélve, hogy 3,7-el több gólpasszt ad a csapat a csere utáni időszakban. Mihez tartás végett, a liga első és utolsó között van 5 egész gólpassz különbség. A trade óta magasan a legtöbb gólpasszt csapatszinten a Nuggets könyveli el. A védekezésünk pedig olyan változásokon ment át, amire én nem is nagyon emlékszem, hogy egy évközi csere okozott-e már bárkinél ekkora javulást.

Csak pár deffensive statisztika a csere óta:

  • 1,9-el több steal
  • 1,3-al több blokk
  • 2,4-el kevesebb fault
  • 2-2%-al romlott az ellenfelek FG- és 3PT%-a
  • 4,2-vel kevesebb büntetőt dob az ellenfél
  • 2,6-al kevesebb gólpasszt átlagolnak
  • 1,5-el több TO- harcolunk ki
  • +5-el több lepattanót szedünk az egész meccsen, mint az ellenfeleink; ez az adat az ASW előtt -1 volt

Megdöbbentő adatok!

Ebben a csapatban van 7-8 olyan játékos, aki bármikor a pályára lép, fontos láncszeme tud lenni a Nuggets-nak. Egy ilyen csapatban pedig, ahol érzed, hogy fontos vagy, amikor a pályán vagy, mert közös teherviselés megy, ott egy Afflaloból is lehet egy meccsnyerő játékos. Nincsenek senkinek biztos percei a pályán, mert mindenki mögött van egy legalább olyan jó backup. Nincs lézengés a pályán, amit manapság a Knicks-nél lehet hallani. Ez az, ami most már hétről-hétre a gép elé vonz, és ha élőben nem, akkor legalább felvételről, de megnézem a meccseinket.

Most, hogy belegondolok, az ASW óta minden meccsünket láttam, és még sincs semmivel sem több szabadidőm, mint akár 1 éve. Bármilyen fáradt is vagyok esténként, de mindig kerítek valahogyan időt, hogy legalább csak felvételről is de végignézzem a srácokat. Remélem, itt a végén nem untattalak titeket!

Raymond Felton Raymond Felton #20 and J.R. Smith #5 of the Denver Nuggets celebrate after connecting to score against the Atlanta Hawks during NBA action at the Pepsi Center on February 28, 2011 in Denver, Colorado. The Nuggets deafeated the Hawks 100-90. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr692777026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawyd728 2011.03.27. 22:06:52

Filip remélem nem gond, h saját élményeimet is beleszőttem. Ha képekkel még felturbóznád, azt megköszönném.
:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.27. 23:45:42

Köszi! Szerintem érdekes lett, és a vége is belefér. :)

Foresz 2011.03.28. 08:24:55

Jó kis cikk lett,gratula!

foppa21 2011.03.28. 09:05:46

eléggé be vannak betonozva a pozíciók ha jól értem:-) csak azt sajnálom hogy most nem nyerhetjük meg a divíziót de az oklahomától annyira nem félek. az alapszakaszban is már legyőztük őket, szerintem esélyesek lennénk ellenük. persze nagy párharc lenne, nem tudom ti hogy látjátok az esélyeket ellenük:-)

Tomi_Tanguay 2011.03.28. 14:25:34

már 2GB az előny a portland előtt. egyre valószínűbb az ötödik helyünk

Tomi_Tanguay 2011.03.28. 14:38:22

@foppa21: nehéz párharc lesz velük. lehet jobb lenne ha csak hatodikok lennénk és a dallast kapnánk. de szerintem nem érdemes taktikázni.

Foresz 2011.03.28. 19:04:19

Az egyik legtekintélyesebb kosárszakértő (Hollinger) legfrissebb erősorrendjében a második helyen állunk,csak a Bulls előz meg minket.Mákersz közvetlen mögöttünk jön.(Csak Filipnek,mert tudom hogy szereti őket.Ja,szpörsz meg csak 6.)

melo15 2011.03.28. 20:12:44

nagyon jó írás lett! remélem dobtok még pár ilyet :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.28. 20:25:39

@Foresz: Én így sem tartom a csapatot pl bajnokesélyesnek, szerintem a mákerz és a szpörz is a tapasztalata miatt tovább el fog jutni, mint akár, mi akár az OKC. Főleg, ha az első körben összekerülünk velük, amit nagyon sajnálni fogok.

Foresz 2011.03.29. 09:08:46

Én sem tartom közvetlen bajnokesélyesnek a Nuggets-et,de akár melyiknek odaverhetünk.Arra képesnek találom őket.
Az OKC a legrosszabb számunkra szerintem ellenfélként az első körben,még a Dallas-nak is jobban örültem volna.

Tomi_Tanguay 2011.03.29. 10:40:45

idegenben kikaptunk, otthon nyertünk az OKC ellen idén. a jövő héten még két meccset játszunk velük.

melo15 2011.03.29. 20:00:31

biztos nehéz párharc lenne velük, de nem lennénk esélytelenek :)

foppa21 2011.03.29. 20:22:23

a spurs már megint kikapott a blazers ellen, ugyhogy ragadnak a nyakunkra


süti beállítások módosítása