Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Bejutottunk a rájátszásba

2011.08.07. 11:55 - Filip89

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Denver Outlaws csapata bebiztosította a helyét az MLL négy csapatos playoff-hétvégéjén, miután sorozatban négy vereséget követően szombat este egy rendkívül fontos győzelmet tudtunk felmutatni házon kívül. A bajnokesélyes helyi field lacrosse alakulat tehát elkerülte a nagy csalódást, és fennállása hatodik szezonjában is bejutott a legjobbak közé.



















A mostani hétvége előtt a mieink harmadmagukkal álltak a mezőny harmadik helyén 5-5-ös győzelem-vereség statisztikával, s az egyik velünk holtversenyes csapat éppen az aktuális ellenfelünk, a Long Island Lizards együttese volt. Így aztán óriási csatára volt kilátás a két csapat ütközetén Hempstead-ben, hiszen mindkét fél szeme előtt közvetlenül a playoff lebegett, a győztes egyből kvalifikálta magát a rájátszásba.

Bár az összecsapás első találatát a házigazdák szerezték, a nyitó felvonás végére három különböző denveri játékos megválaszolatlan góljával 3-1-es előnyre voltunk képesek szert tenni. Nem sokáig tartott a vezetésünk, ugyanis a LI alig másfél perc alatt kiegyenlített a második negyed elején, majd a folytatásban is hiába kerültünk egy-egy gólos lépéselőnybe, a nagy küzdelemben a hazai csapat mindkétszer kiegyenlített, így a nagy szünet alatt 5-5-ös döntetlenre állt egymással a két rivális. Képtelenek voltunk elszakadni a szívósan kapaszkodó Lizards-tól, azonban úgy tűnt, hogy a második félidő eleje végre meghozza a várva várt denveri áttörést. Egy perccel a harmadik negyed megkezdését követően Westervelt egy kétpontos bombát vágott be, röviddel azután pedig újabb két találattal köszöntünk be, így a játékrész fele magasságában már  9-5-re vezettünk, ami a legnagyobb különbségnek számított a mérkőzésen. Azonban Danowski nem hagyta annyiban, és a negyed vége előtt egymaga két találattal zárkóztatta feljebb a New york-i alakulatot, így az utolsó negyed előtt megint csupán két gól volt az előnyünk. Ezzel pedig korántsem mehettünk biztosra, hiszen az elmúlt hetekben több alkalommal is vezetésről buktunk el a hajrában, mindenképpen oda kellett koncentrálnunk a befejezésre, ha nem szerettünk volna ismét kellemetlen pofonban részesülni. A záró felvonás elején tovább növeltük a különbséget, ám a hazaiak rövidesen visszazárkóztak egyetlen találatra Young duplájával. A finisben jókora adok-kapok alakult ki, a Lizards nagy lendülettel támadt, ám többször is kinyíltak védekezésben, az így kialakuló lefordulásokat pedig könyörtelenül kihasználtuk. Az utolsó percekben rendre két-három gól között ingadozott a különbség, így a győzelmünk már nem igazán forgott veszélyben, s végül 14-11 arányban behúztuk a találkozót.

A denveri nagyágyúk a szezon legfontosabb mérkőzésén visszatértek a tőlük elvárt játékhoz, és a húzóembereink nagyszerű produkcióval vezették sikerre a csapatot a Lizards ellenében. Drew Westervelt egy kétpontos távoli, és egy hagyományos szimpla találat révén összesen három ponttal vitte a vállán az együttest. A másik hadvezér szokás szerint Brendan Mundorf volt, aki két találat és egy assziszt révén ugyancsak három pontot tett bele a közösbe. Hozzájuk hasonlóan az 1+2-es Terry Kimener is három egységet szorgoskodott össze, míg a csapat két legjobb középpályása, Max Seibald és Peet Poillon is két-két találatot szerzett. Ezen kívül Dillon Roy és Kevin Unterstein egyaránt megdobta az első gólját a szezonban, illetve még Bitter és DeLaney is beköszöntek egy-egy alkalommal. A faceoff-specialista Andrew Hennessey ezúttal telibe ötvenszázalékosan, 14/28-as hatékonysággal végzett a középkezdéseknél. Az Outlaws portása Jesse Schwartzman ugyancsak klasszisához méltóan dolgozott, hiszen a 21 kapujára tartó lövésből tízet hatástalanítani tudott, és több nagyszerű bravúrral járult hozzá az együttes sikeréhez.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!

Az MLL alapszakasz állása (W-L):

1. Boston Cannons 8-3
2. Denver Outlaws 6-5
3. Chesapeake Bayhawks 6-5
4. Hamilton Nationals 6-5
5. Long Island Lizards 5-6
6. Rochester Rattlers 2-9

A Cannons már bebiztosította az alapszakasz-elsőségét, rajtuk kívül pedig az Outlaws és a címvédő Bayhawks is biztosan ott lesz az augusztus 27-28-i rájátszásban, de hogy pontosan melyik helyen végez a két csapat, azt csak az utolsó fordulóbeli egymás ellen randevú döntheti el (jövő vasárnap, 01:00). Eközben az utolsó kiadó playoff-helyért még a Nationals és a Lizards csaphat össze egymással a záró hétvégén az amerikai gárda otthonában. A mieink szempontjából igazából már nincs jelentős tétje az utolsó meccsnek, a második-harmadik helyezés teljesen mindegy, a Chesapeake vagy a Hamilton lehet az elődöntőbeli ellenfelünk, egyedül arra kell figyelnünk, nehogy lecsússzunk a negyedik pozícióba, és a félelmetes bostoniakkal találjuk szemben magunkat a Championship Weekend-en.

Four Teams Fight for Last Three Playoff Spots

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr623131322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2011.08.07. 12:24:49

Gratulálok a bejutáshoz! A rájátszásra én is figyelni fogok.

milo_hedgie#23 2011.08.07. 13:22:06

örülök hogy nem szórakoztuk el a szezont,nagyon kellett most nyerni,hogy ne az utolsó meccsen múljon a PO.
viszont sztem nem mellékes az utolsó kört,mert ha veszítünk és a hamilton győz,akkor csak 4ek lennénk,muszáj oda tenni magunkat és csípjük meg a második helyet. és ha szerencsénk lenne,akkor a chesapake lecsúszik és nem velük játsszuk az elődöntőt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.07. 15:22:26

Szerintem a Lizards verni fogja otthon a Nationals-t, így ők lesznek a negyedikek, nekünk akkor pedig már mindegy, hogy második vagy harmadik hely, mert ígyis-úgyis a Bayhawks-szal nyomnánk.

milo_hedgie#23 2011.08.07. 20:33:44

@Filip89: ki tudja,bármi lehet a ki-ki meccsen,mi csak nyerjük meg szépen a mieinket és megvan a második hely:)

foppa21 2011.08.09. 20:28:45

nem értek hozzá de sztem ha bajnokok akarunk lenni, akkor mind1 mikor kivel játszunk, mert mindekit verni kell:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.14. 01:37:19

Úgy kezdtük a mai meccset, mint egy bajnoki címre törő csapat, és 4-1 az első negyed után.

Mundorf 2
Langtry 1
Kimmener 1

foppa21 2011.08.14. 02:03:09

aztakurva már 11-1:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.14. 02:09:36

12-1 a félidőben! Totális blowout!

Mundorf 5
Langtry 1
Kimmener 1
Westervelt 1
DeLaney 1
Poillon 1
Park 1
Bitter 1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.14. 02:24:35

A második félidőre az újonc Ghitelman állt a kapunkba.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.14. 03:14:11

A Hamilton lett a negyedik résztvevő a döntőben, a Long Island pedig nem jut be. Ha így marad, akkor másodikok leszünk, és a Nats lesz az elődöntőbeli ellenfelünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.14. 03:21:42

15-9-re behúztuk, visszavettünk rendesen, de nem lett gond belőle.

Gólok:

Mundorf 5
Langtry 1
Kimmener 1
Westervelt 2
DeLaney 1
Poillon 2
Park 1
Bitter 2

milo_hedgie#23 2011.08.14. 11:05:55

nem szaroztunk,úgy látom sikerült formába jönni a gyenge időszak után és kicsattanó erőben várjuk a final fourt:))
várom az új összefoglalót filip kapitány!


süti beállítások módosítása