Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons football: Hullámvölgyből kifelé

2011.11.02. 17:15 - Filip89

Nem éppen sikeres heteken van túl az Air Force Falcons futballprogramja, a Sólymok ugyanis a legutóbbi négy meccs közül hármat elvesztettek, de a menetrend nehezebb részét már átvészeltük, a hátralévő hetekben sikerek várhatóak, amelyekkel bizonyára bebiztosíthatjuk a Bowl-képes mérleget.

























Legutóbbi kiadásunk idején, 3-1-es győzelem-vereség mutatóval rendelkeztünk, az egyetlen vereséget a top25-ös TCU elleni konferencia-rangadó okozta. A folytatásban elsőként október 8-án a Notre Dame mezején lépett fel a csapat, ahol nem a Sólymok számítottak esélyesnek. Sajnos, az Irish rendkívül komolyan vette a Légierő elleni összecsapást, pontos és összeszedett játékukra nem lehetett válaszunk, egy félidő alatt lefutottá vált a mérkőzés. A nagyszünetre a hazaiak 42-16-os előnyt kovácsoltak össze, ennyi idő alatt a mieink teljesen elkedvetlenedtek, a második félidő már csupán formalitás volt, a hajrában két TD-vel tudtuk még valamelyest menteni a menthetőt, de az 59-33-as vereségre sem lehettünk büszkék. Drága turnover-eket engedtünk, egy interceptiont és egy fumble-t jegyeztünk, az Irish mindkét labdaszerzést követő drive-ot TD-vel zárta, és magabiztos győzelmet arattak velünk szemben. Érdekes módon a szerzett yardokban 565-560 arányban felülmúltuk a vendéglátókat, de csak a tét nélküli második félidőben tudtunk fordítani. Tim Jefferson 137 yard-ot dobott és 22-t futott, mindkét módon egy-egy TD-t regisztrált, de az említett pick is az ő nevéhez fűződött. Mellette még mindkét tartalék irányító lehetőséghez jutott, Dietz egy TD-t érő átadást is bemutatott a két comple passza közül. Eközben a futó Asher Clark hiába lépte át a 100 yardos határt, egyetlen beérést sem ért el, illetve egy fontos labdavesztést vétett.

Ezt követően egy csütörtök esti mérkőzés szerepelt a programban, amelyre az egész ország odafigyelhetett, de a konferencia-ellenfél San Diego State ellen még hazai pályán sem számítottunk favoritnak, tekintve a sok sérültet és a felejthető formánkat. A mérkőzés hatalmas csatában vette kezdetét, az első félidőben többször is fordult a vezetés, végül féltávnál 17-17-re álltunk Parker Herrington 44 yard-ról megeresztett, tökéletes mezőnygóljával. A harmadik negyed elején a junior kicker egy 31 yard-os FG-t is bevert, mellyel utoljára vezettünk a meccsen. Sajnos, a továbbiakban többször is hibáztunk, az Aztecs pedig tökéletesen kihasználta a foghíjas secondary hiányosságait, és a végére 41-27-es sikert értek el. A QB Tim Jefferson újabb változatos mérkőzést játszott le, 22/36-os hatékonysággal 224 yardot eredményeztek az átadásai, két-két TD-t és INT-et dobott, a földről további 27 yard-ot tett bele a közösbe. A csapat legjobb képességű elkapója, a senior Jonathan Warzeka az idei első igazán meggyőző teljesítményét az SDSU elleni rangadóra tartogatta, 7 catch-ből 96 yardot hozott és két alkalommal is TD-elkapást mutatott be. Külön érdekesség volt, hogy a második negyedben a sophomore punter David Baska állt be egy rushing play-re, és 4 yard-ról TD-t hajtott végre, amely egyetemi karrierje első pontszerzése volt.

Innentől kilenc napunk volt rá, hogy összeszedjük magunkat két vereség után és az aktuális ötödik kiemelt Boise State ellen helytálljunk. Értelemszerűen a konferencia veretlen favoritja ellen nem sok esélyünk lehetett, de a Falcons remekül küzdött ezen a szombat délutánon, és bár a házigazdák végig vezettek, az utolsó pillanatig kiélezetten tartottuk az összecsapást, több alkalommal is visszazárkóztunk egyetlen TD különbségre. Három és fél perccel a vége előtt 14 pontos lemaradásnál hoztunk egy touchdown-t, de sajnos blokkolták az extra point-ot, majd az utolsó percben még egy Broncos FG állította be a 37-26-os eredményt. Tim Jefferson újra alaposan megrázta magát, nem hívtunk túl sok passzjátékot, de 16 kísérletének a fele sikeres volt, miközben összesen 144 yard-ot haladtunk előre a passzai nyomán, de egy interception ismét becsúszott neki. Emellett futással ismét kétszer beért az end zone-ba, mindkétszer 1 yard-os távolságból vetődött át a vonalon. Sajnos, ennél jobban nem tudta felvenni a versenyt Kellen Moore-ral, aki ezen a napon 281 yard-ot és három TD-t rittyentett. A napi harmadik Falcons TD Clark nevéhez fűződött, ugyancsak egy közeli play-ből volt eredményes, de mindössze 23 yard-ot tudott összekaparni 2.1-es play-enkénti átlaggal. Nála sokkal eredményesebben tepert a FB Mike DeWitt, aki 18 carry-ből 108 yard-ot száguldott beérés nélkül. A rúgó Herrington ezen a meccsen sem hibázott, ezúttal egy 37 és egy 39 yardos mezőnygólt értékesített, így a szezonban jelenleg 9/10-es hatékonysággal bír, az egyetlen hibáját 49 yard-ról követte el még a Tenn State ellen.

Múlt szombaton egy klasszisokkal könnyebb mérkőzést várt a csapatra, a 2011-es évadban még nyeretlen New Mexico ellen idegenben is sima diadalmenetben reménykedtünk. Nem is kellett csalódnunk a Sólymokban, a srácok az első negyedben két, a másodikban további három TD-t pakoltak be, amivel eldöntötték a mérkőzést. A második félidőben is tisztán tartottuk az end zone-t, és a hajrában még egy újabb beérést vállaltunk, így 42-0-ra mostuk le házon kívül a Lobos-t, vagyis végre megszereztük az idei első konferencia-győzelmet. Természetesen a meccs nagy részében futójátékot alkalmaztunk, a triple option miatt alapból is ez a csapat főprofilja, most hogy sima volt a küzdelem, még inkább próbáltuk a földön tartani a labdát. Mindössze három darab passing play-t hívtunk az egész meccsen, közben 61 futásból mintegy 335 yard-ot tettünk meg 12 különböző játékos közbenjárásával. A találkozó ismét a junior fullback Mike DeWitt teljesítményétől volt hangos, a hat TD közül egymaga négyet regisztrált, ezzel máris duplaannyi beérést könyvelt el, mint korábban a szezon első hét meccse alatt összesen. Rajta kívül még a backup QB Connor Dietz vállalt egy TD-t, valamint a TE Austin Briehl egy end zone-beli fumble recovery jóvoltából tudott pontokat szerezni. A csapat egy átmozgató edzés keretein belül aratott sima győzelmet, az elmúlt hetek nehezebb programja után végre újra nyertünk, méghozzá egy felszabadult sikerrel ünnepeltük, hogy végre nem topcsapat ellen kellett játszanunk.


A Mountain West konferencia állása (conf W-L, overall W-L):

1. TCU Horned Frogs 3-0 (6-2)
2. Boise State Broncos 2-0 (7-0)
3. Wyoming Cowboys 2-0 (5-2)
4. UNLV Rebels 1-1 (2-5)
5. San Diego State Aztecs 1-2 (4-3)
6. Colorado State Rams 1-2 (3-5)
7. Air Force Falcons 1-3 (4-4)
8. New Mexico Lobos 0-3 (0-8)

Kezd lassan helyreállni a tabella, a három legjobb MWC-csapat mindegyikétől vereséget szenvedtünk, a másik négy vetélytárs ellen viszont egytől egyig kötelező a győzelem. A maradék négy találkozóból legalább kettőt kéne még hoznunk a biztos Bowl-szerepléshez, és erre minden esélyünk meg is van, mivel az utolsó négy meccs mindegyikén egyértelműen nálunk gyengébb képességű ellenfeleink lesznek. Mindenképpen elvárás, hogy legalább kétszer nyerjünk, és decemberben/januárban egy bónuszmérkőzéssel fejezzük be a 2011-es tanévet.

A Falcons hátralévő menetrendje:

November 5., szombat, 20:30 Air Force Falcons - Army Black Knights
November 12., szombat, 20:00 Air Force Falcons - Wyoming Cowboys*
November 20., vasárnap, 00:00 Air Force Falcons - UNLV Rebels*
November 27., vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - Air Force Falcons*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr593348123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2011.11.02. 20:19:21

Azért jó lett volna, ha elkapunk egy jobb csapatot, de a 8-4 így is simán összejöhet.

foppa21 2011.11.02. 21:15:05

remélem meglesz a bowl, azt hiszem ez az egy csapatunk amelyik ott lehet

tHoMaS 2011.11.03. 19:36:33

igen, az air force idén a legjobb coloradói csapat. nekem kicsit csalódás a buffaloes gyengélkedése, tőlük többet vártam volna még.
amúgy nagyon jók az egyetemi cikkek és kitartást azokhoz is! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 17:27:34

@tHoMaS: Köszönjük! Reméljük, hogy minél többen kíváncsiak vagytok az egyetemi cikkekre. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.05. 17:28:46

A szombat este-vasárnap hajnal menetrendje:
- Szombat, 20:30 Air Force Falcons - Army Black Knights (college football)
- Szombat, 20:30 Wisconsin Badgers - Purdue Boilermakers (college football)
- Szombat, 23:00 Colorado State Rams - San Diego State Aztecs (college football)
- Szombat, 23:05 Northern Arizona Lumberjacks - Northern Colorado Bears (college football)
- Vasárnap, 00:00 Hamilton Bulldogs - Lake Erie Monsters (AHL)
- Vasárnap, 00:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins (NHL)
- Vasárnap, 00:30 Syracuse Crunch - Rochester Americans (AHL)
- Vasárnap, 01:07 Nebraska-Omaha Mavericks - Colorado College Tigers (college hockey)
- Vasárnap, 02:05 Colorado Eagles - Ontario Reign (ECHL)
- Vasárnap, 02:07 Denver Pioneers - Minnesota-Duluth Bulldogs (college hockey)
- Vasárnap, 02:35 Air Force Falcons - Sacred Heart Pioneers (college hockey)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=766519

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.06. 00:09:08

24-14-re győztünk az Army ellen. 0-14-es első félidő után 24-0-s második. Jefferson futott két közeli TD-t, Herrington bepakolt három FG-t. Megvan a Commander-in-Chief Trophy! :)

foppa21 2011.11.06. 10:40:06

@Filip89: szép volt a tegnapi második félidő, azt hittem megint elfaszkodjuk a meccset:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.08. 17:41:44

Herrington a három sikeres távoli FG után a ST player of the week lett az MWC-ben.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.13. 00:14:47

25-17-re sikerült kikapni a Wyoming-től. :(

Black_Adder 2011.11.20. 11:38:04

nyerni kéne az utolsót és akkor csak meg lesz a bowl...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.22. 17:05:23

Asher Clark 144 yard-ra van Dee Dowis 3612 futott yardos iskolarekordjától. Ha bejutunk a Bowl-ra, akkor két meccse van megdönteni a csúcsot.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.26. 16:51:37

A szuperszombati coloradói sportprogram:
- Szombat, 21:00 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers (NHL)
- Szombat, 21:30 Wisconsin Badgers - Penn State Nittany Lions (college football)
- Szombat, 21:30 Northern Colorado Bears - Southern Jaguars (college basketball, South Padre Island Invitational Tournament)
- Szombat, 23:00 California Golden Bears - Denver Pioneers (college basketball)
- Vasárnap, 00:00 Colorado State Rams - Air Force Falcons (college football)
- Vasárnap, 01:00 Hershey Bears - Lake Erie Monsters (AHL)
- Vasárnap, 02:07 North Dakota Figthing Sioux - Colorado College Tigers (college hockey)
- Vasárnap, 03:05 Air Force Falcons - Connecticut Huskies (college hockey)
- Vasárnap, 03:05 Colorado Eagles - Idaho Steelheads (ECHL)
- Vasárnap, 03:07 Denver Pioneers - Miami (Ohio) RedHawks (college hockey, Denver Cup Classic)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=777663

Coach Sacco 2011.11.26. 18:11:09

@Filip89: Kötelező a mai meccs az Air Forcenak! Magukra vessenek ha nem tudják kiharcolni a bowl-t.

foppa21 2011.11.26. 20:14:35

éjfélre én is elő fogok jönni meccset nézni. most élet-halál lesz!:-)

Coach Sacco 2011.11.27. 01:15:03

Szerencsére kezd eldőlni a meccs, a második negyedben már 24-7.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 01:27:49

31-7 a félidőben. Jefferson három passzolt TD-nél jár, nem szabad, hogy ebből gond legyen.

foppa21 2011.11.27. 04:08:46

45-21re meglett a meccs! szép volt:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.27. 09:31:59

Nagyon kellett ez a győzelem, szerencsére kellően komolyan vettük a meccset. Nem lehetünk büszkék erre a szezonra, több hozható meccset elbuktunk, de a minimális célt teljesítettük - remélem sikerül Bowl-győzelemmel búcsúznia Jefferson-nak, Clark-nak és a többi senior-nak.

Bővebb összefoglaló a szombati állami sportnapról:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=777971

foppa21 2011.11.27. 20:31:38

mikor lesz a bowl meccsünk?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.28. 17:40:13

Valamikor december második felében várható a meccsünk, pár héten belül nyilvánosságra hozzák a Bowl-ok beosztását.

foppa21 2011.11.28. 18:03:18

@Filip89: köszi akkor majd figyelek!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.05. 14:22:48

December 28-án, szerdán 22:30-tól játszunk a Military Bowl-on a Toledo ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.05. 17:19:42

Air Force Bowl History
Season/Bowl-Opponent-Result
1958/Cotton-TCU-Tied 0-0
1963/Gator-North Carolina-Lost 0-35
1970/Sugar-Tennessee-Lost 13-34
1982/Hall of Fame-Vanderbilt-Won 36-28
1983/Independence-Mississippi-Won 9-3
1984/Independence-Virginia Tech-Won 23-7
1985/Bluebonnet-Texas-Won 24-16
1987/Freedom-Arizona State-Lost 28-33
1989/Liberty-Mississippi-Lost 29-42
1990/Liberty-Ohio State-Won 23-11
1991/Liberty-Mississippi State-Won 38-15
1992/Liberty-Mississippi-Lost 0-13
1995/Copper-Texas Tech-Lost 41-55
1997/Las Vegas-Oregon-Lost 13-41
1998/O'ahu-Washington-Won 45-25
2000/Silicon Valley-Fresno State-Won 37-34
2002/San Francisco-Virginia Tech-Lost 13-20
2007/Armed Forces-California-Lost 36-42
2008/Armed Forces-Houston-Lost 28-34
2009/Armed Forces-Houston-Won 47-20
2010/Independence-Georgia Tech-Won 14-7
2011/Military Bowl-Toledo

www.goairforcefalcons.com/sports/m-footbl/spec-rel/120411aaa.html

foppa21 2011.12.05. 17:33:28

@Filip89: jól hangzik, ezt a dátumot megjegyzem:-)

Tomi_Tanguay 2011.12.05. 18:31:07

legalább ezek bejutottak, de amúgy sztem csalódás volt a football szezon az egyetemen

Coach Sacco 2011.12.06. 20:08:11

@Filip89: Egy Bowl-nak a presztízsen és az eszmei értéken felül van valami fontossága? Persze gondolom épp elég, ha a seniorok sikerrel búcsúzhatnak az egyetemtől.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.06. 22:11:27

Sr. OL A.J. Wallerstein & Jr. PK Parker Herrington earning 1st team Football All-Mountain West Offense

Sr. RB Asher Clark earning 2nd team Football All-Mountain West Offense

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.06. 22:17:40

Sr. LB Brady Amack & Sr. DB Anthony Wright on earning 2nd team Football All-Mountain West Defense

Sr. LB Alex Means earning All-Mountain West Honorable Mention


süti beállítások módosítása