Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears football: 0-11-es szezon

2011.11.25. 12:27 - Filip89

Véget ért a Northern Colorado Bears számára a futballszezon, és az FCS-ben szereplő helyi csapat győzelem nélkül zárta a 2011-es idényt, miután több szerencsétlen fiaskó után a legutolsó mérkőzésen egy hibás bírói ítélet akadályozta meg a sikert.




















A féltávnál esedékes helyzetjelentésünk idején hatból hat vereségről számolhattunk be, majd a hetedik meccset a konferencia-rivális Eastern Washington ellen vívtuk idegenben október 15-én, szombat este. A kezdés jól sikerült a Bears-nek, de hiábavaló volt a korai vezetés, mert a második negyedben egymás után három TD-t kaptunk, és csak egyetlen mezőnygóllal tudtunk rájuk válaszolni, a szünetben 10-24-re álltunk. Sajnos, a második félidőben sem történt jelentősebb változás, kétszer is visszazárkóztunk hét pontos hátrányba, végül mégis 48-27-es, sima vereséget szenvedtünk, az évben immár hetedik alkalommal. A sophomore irányító Seth Lobato új egyéni csúcsot állított fel a 408 passzolt yardos teljesítményével, amelyet 32 sikeres átadásból könyvelt el, menet közben jegyzett egy TD-passzt és egy futott beérést, viszont két interception is becsúszott neki. A legjobb elkapónk, Patrick Walker 166 yardos produkcióval hívta fel magára figyelmet, az egyetlen légi TD-t is ő kapta el, amikor egy 37 yardos összjáték végeztével robogott be a pontszerző területre. Ezen kívül még a másodéves futó Quintin Hildreth regisztrált egy közeli pontszerzést, de csak 2.3-as play-enkénti átlaggal haladt, illetve két közeli FG-t értékesítettünk.

Egy héttel később hazalátogattunk és a másodosztály aktuális negyedik kiemelt csapatával, a Montana State gárdájával mérkőztünk meg, akik veretlen mérleggel várták a soron következő Big Sky-on belüli összecsapást. A Bobcats az elejétől a végéig folyamatosan vezetett, de a mieink önmagukhoz képest nagyszerűen játszottak a jóval erősebb vetélytárs ellen, és mindvégig tisztes távolságból követtük őket. A félidőben csupán egy TD-vel álltak jobban a vendégek, majd a harmadik negyedben a 30 és 40 yardról egyaránt eredményes Dave Eden második mezőnygóljával, illetve az újabb 100 elkapott yardos meccset produkáló Patrick Walker második TD-jével kétszer is felzárkóztunk három pontra. Ennél jobban azonban már nem tudtuk odaszegezni a kést a Montana State torkára, akik az utolsó játékrészben egy újabb TD-vel állították be a 31-21-es végeredményt. Seth Lobato ezúttal pick nélkül ért el 258 yardot, mindkét touchdown-t érő átadását Walker-nek adta, de átlagosan csak minden második passza volt sikeres. A futójátékunk bár javult az előző fordulóhoz képest, még mindig jócskán akadozott, Hildreth és az irányító együttesen 88 yardot haladt a földön, miközben a vendégek 300 yard felett tepertek.

Ezt követően újra a Nothingam Field-en léptünk pályára, méghozzá a North Dakota ellen az év talán leginkább nyerhető meccse következett, igazi most vagy soha hangulat lehetett úrrá a játékosainkon a találkozó kapcsán. Az első negyedben egyetlen pontszerzés született, amely a vendégek nevéhez fűződött, de a térfélcsere után Chris Morris 15 yardos elkapott TD-jével ki tudtunk egyenlíteni. Aztán viszont a 2-minute warning-ot követően sorban két TD-t szenvedtünk el rövid időn belül, ám az utolsó fél percre még mi is megkaptuk a labdát, és a legutolsó play-ben Lobato előre vágott dobása Dominic Gunn-t találta meg egy 48 yardos elkapásért, mellyel 21-13-ra felzárkóztunk a félidőre. Nem sokkal a harmadik negyed megkezdését követően Walker villant meg, és 80 yardot robogott a labdával a TD-ért, de sajnos a 2-point conversation-t kihagytuk, így az egyenlítés helyett be kellett érnünk a 21-19-es felzárkózással. Ezt követően egy mezőnygóllal növelte előnyét a Fighting Sioux, ám Lobato és Walker újra végrehajtottak egy fantasztikus összjátékot, mely után a kétpontos újfent kimaradt, így nem tudtunk egy mezőnygólnyi előnyre szert tenni, csak 25-24 arányban vettük át a vezetést, amikor kevesebb mint négy perc volt hátra a találkozóból. Ez pedig sajnos kevés volt, mivel a következő támadásából a ND sikerrel megoldott egy 54 (!) yardos field goalt, erre pedig már nem tudtuk válaszolni, mert az utolsó próbálkozásunkban csődöt mondtunk a saját térfélen egy 4th down-nál, így nyolcadszor is be kellett érnünk a fiaskóval, ezúttal 27-25-re vesztettünk. A végzős elkapó Patrick Walker egy 80 és egy 88 yardos TD-t regisztrált, tíz elkapásból pedig összesen 315 yardot ért el, amely nem csak új iskolarekord volt, hanem a Big Sky fennállásának eddigi legjobb teljesítménye. Seth Lobato ugyancsak brillírozott, 430 yard átadással játszotta meg a célpontjait, négy TD mellett pedig csak egyetlen eladott labdát vétett, azonban sajnos megint mi húztuk a rövidebbet.

November 5-én az esélytelenek nyugalmával vártuk a Northern Arizona otthonában megrendezésre kerülő konferencia-mérkőzést, és a várakozásoknak megfelelően nem sok közünk volt a találkozóhoz. A hazaiak már az első félidő alatt 17-0-s előnyt kovácsoltak össze, a harmadik negyedben további tíz pontot szereztek, a mieink csak a hajrában tudtak két TD-vel valamelyest szépíteni, de a 34-14-es kapitulációt nem kerülhettük el. Seth Lobato passzjátékából született mindkét Bears TD, 254 yardja közben Walker-t egy 15 yardos, Gunn-t egy 14 yardos átadással szolgálta ki. A szerzett yardok terén nem maradtunk el annyira sokkal az ellenféltől, de a támadásaink rendszerint csak a saját térfelünkön haladtak jól, és a 3rd down szituációkat is mindössze 3/14-es hatékonysággal oldottuk meg, így esélyünk sem lehetett meccsben maradni a Lumberjacks-szel.



















Az utolsó fordulóban a Portland State elleni konferencia-rangadó várt a csapatra Greeley-ben, akik ellen szintén nem mi voltunk az esélyesek, de a csapat nagyon elszánt volt, hogy megszerezze az évi egyetlen győzelmét. Az első félidőben a küzdőfelek testvériesen megosztották a pontokat, a mieink hamar megszerezték a vezetést az erre a meccsre első számú futóvá avanzsáló junior John Burnley 9 yardos vágtájával, de a nagyszünet előtti pillanatokban egy passzjátékkal egalizált a Vikings. A 7-7-es félidőt követően a harmadik negyedben újra magunkhoz ragadtuk az előnyt, Dominic Gunn elkapott TD-jére csak két távoli mezőnygóllal érkezett válasz, 14-13 volt a javunkra a záró felvonás előtt. Érett a meglepetés, fokozódtak az izgalmak, de három perccel a negyedik negyed megkezdését követően újabb sikeres field goal-lal a PRST került lépéselőnybe. Nagy erőkkel igyekeztünk a fordításért, de sajnos négy perccel a vége előtt hibáztunk, Lobato passzát a vendég védők kapták el, és vissza is hordták egy 74 yardos TD-re, amellyel 23-14-re léptek meg. Hamarosan újra támadásba lendültünk, és több sikerben volt részünk, eljutottunk egészen az ellenfél 20-as vonaláig, ott azonban a 4&10 helyett a mezőnygólt választottuk, amelyet Dave Eden 37 yardról be is bombázott a póznák közé. Az ezt követő onside kick-ből sajnos nem tudtuk megszerezni a labdát, de rögvest punt-ra késztettük a Vikings-t, így másfél perccel a vége előtt kaptunk egy utolsó esélyt. Nagyszerűen haladtunk előre, és 3 másodperc volt hátra, amikor a vendégek 25-ös vonaláról érkezett a snap 4th down-nál, Lobato passza gyönyörűen megtalálta az end zone-ban Walker-t, de játékvezetők egy szabálytalan blokk miatt visszafújták az akciót, így hiába kezdtük volna ünnepelni az első győzelmünket, azt is elvették tőlünk a legutolsó play-nél. Pár nappal később a Big Sky komisszárja, Doug Fullerton elismerte, hogy hibás bírói ítélet született a találkozó végén, amely döntően befolyásolta a meccs kimenetelét - ennyi jutott nekünk. Seth Lobato újra 300 yard közelében járt, pechjére egy TD-t elvettek tőle és dobott egy pick six-et, míg Patrick Walker szokás szerint emberfeletti teljesítményt nyújtott, az év utolsó meccsén újfent 126 yardot szelidített meg 9 elkapásból.

Az alapszakasz végeztével kitűzték a konferencia legjobbjainak névsorát. Az All-Conference Second Team-be három Bears-játékost soroltak be: a junior visszahordó specialista Dominic Gunn-t, a sophomore linebacker Clarence Bumpas-t és természetesen a senior elkapó Patrick Walker-t.

A Big Sky konferencia végeredménye:

1. Montana Grizzlies 7-1 (9-2)
2. Montana State Bobcats 7-1 (9-2)
3. Eastern Washington Eagles 5-3 (6-5)
4. Weber State Wildcats 5-3 (5-6)
5. Portland State Vikings 5-3 (7-4)
6. Northern Arizona Lumberjacks 3-5 (4-7)
7. Sacramento State Hornets 3-5 (4-7)
8. Idaho State Bengals 1-7 (2-9)
9. Northern Colorado Bears 0-8 (0-11)

Így tehát nyeretlenül zártuk a szezont, kis szerencsével akár két-három meccs egész nyugodtan foghatónak tűnt. Jövőre összeszedettebbnek kell lennünk minden téren, és már az évad kezdetétől olyan elkötelezettséggel és hozzáállással kéne játszani, ahogyan 2011-ben tettük az utolsó hetekben. Remélhetőleg az iskola vezérkara a következő szezonban is hagyni fogja Earnest Collins Jr, újonnan kinevezett HC-t érvényesülni, hátha a második szezonjában beérhet az elkezdett munkája, és 2012-ben már legalább néhányszor sikerül mérkőzést nyernünk - többet egyelőre biztosan nem érdemes várni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr913410592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.25. 13:30:28

szegény embert az ág is húzza, ahogy elment az utolsó meccs...:-(

foppa21 2011.11.25. 14:56:07

azért ha walker idén végez és jövőre nem jön vissza, akkor nélküle nem tudom mi lesz

milo_hedgie#23 2011.11.25. 16:04:04

@foppa21: a másik oldal még érdekesebb,hogy vajon walker mire viszi a profik közt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.11.25. 16:52:22

Vincent Jackson is egész sokra vitte az UNC-ről indulva. :P

milo_hedgie#23 2011.11.25. 19:28:09

@Filip89: nagy játékos lett belőle,de milyen csapatnál:D

tHoMaS 2011.11.27. 15:22:14

A lényeg hogy a lelkesedésetek töretlen! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.25. 18:53:47

Northern Colorado senior wide receiver Patrick Walker capped off his stellar career with the Bears by being honored on the Sports Network All-American Third Team.


süti beállítások módosítása