Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Zajlik a holtszezon

2011.12.15. 14:20 - Filip89

Az elmúlt időszakban ismét csak a színfalak mögött és nem a pályán zajlottak az események a holtszezonban lévő Colorado Rapids háza táján, de ez nem jelenti azt, hogy a vezetőség unatkozott volna mostanság. A klub nemrégiben díjazta az elmúlt évad legjobbjait, emellett sor került a re-entry draftra, és például új elnököt is kineveztek az egyesület élére, de vezetőedzővel továbbra sem szolgálhatunk.


















Az előzetes várakozásoknak megfelelően Jeff Larentowicz-et választották a csapat 2011-es MVP-jének. A belső középpályás a Rapids legeredményesebb játékosa volt 7 góljával az elmúlt esztendőben, ezért korábban a házi Aranycipő elismeréssel jutalmazták. Védekezésben és támadásban egyaránt kiválóan teljesített, hatalmas munkabírása révén a szezon valamennyi MLS-meccsén pályára lépett. A szurkolók által csak 'Ginger Ninja'-nak becézett játékos az év közben többször magára húzhatta az amerikai válogatott mezét, a téli időszakban pedig több héten át az angol Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers-nél edzőtáborozott. "Nagyszerű érzés most megkapni ezt a díjat" - kezdte Larentowicz, "amikor két évvel ezelőtt a csapathoz kerültem, az volt a célom, hogy fejlődjek, és jobb játékos legyen belőlem. Azt hiszem, sokat javultam és vezéregyéniség vált belőlem. Persze, Pablo mellett hihetetlenül könnyű játszani, nagyon egyszerűen megérti magát vele az ember. Szeretek Denverben lenni, úgy érzem, itt elértem arra a pontra karrieremben, ahová eddig igyekeztem."

Az év hátvédje az egymást követő második évben is természetesen Drew Moor lett a csapaton belül. A coloradói védelem tengelyében vagy a bal oldalán egész évben kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítményt hozott, számtalan nagy mentéssel és a hátsó karmesteri pálca eredményes forgatásával hívta fel magára a figyelmet. Ráadásul a hatékony defenzív munka mellett új egyéni csúcsot érő négy gólt is szerzett, beleértve két győztes találatot. Az év közben MLS-rekordot döntött sorozatban 69 mérkőzés végig játszásával, 2009. augusztus 6-a és 2011. augusztus 27-e között valamennyi bajnokin teljes hosszában a pályán tartózkodott aktuális csapatában.

A "legemberbarátibb" játékosnak járó elismerést a középpályás Wells Thompson vihette haza a december eleji díjátadóról. A bal szélső nagyszerű teljesítményt nyújtott pályán, szinte minden lényeges statisztikai mutatóban egyéni csúcsot állított fel 2011-ben - a játszott mérkőzések, kezdő mérkőzések, pályán töltött percek, gólok, asszisztok terén. Emellett maga a mindennapokhoz való hozzáállása és a mindig pozitív kisugárzása alapozta meg számára ezt a nemes díjat, amelyhez természetesen gyakori jótékonykodások párosultak. Thompson számtalan alkalommal látogatott meg beteg gyermekeket és családokat kórházakban, szabadidejében a Rapids utánpótlásprogramját segítette, illetve a bajnokcsapat washingtoni látogatásakor Barack Obama, amerikai elnök is külön kiemelte Thompson nemes adományait a Fehér Házban.


















A közelmúltban a veterán Brian Mullan újabb több évre szóló szerződést kötött a csapattal, de a kontraktus konkrét időtartamát ezidáig nem tárták nyilvánosság elé. A 11 idénye alatt ötszörös MLS Cup-győztes középpályás a 2010-es trade deadline alkalmával került a mieink birtokába a Houston Dynamo-tól, és két hónappal később máris bajnoki címet ünnepelhetett a coloradói együttessel. A helyi származású Mullan a megszerzése óta alapembernek számít a Rapids jobb oldali középpályás posztján, és rendkívül boldog volt a hosszabbítás kapcsán: "Örömmel kötöttem új szerződést a Rapids-szel, izgatott vagyok, hogy Colorado-ban folytathatom tovább a pályafutásomat. Nagyszerű érzés a szülővárosom csapatában játszani, már most alig várom a következő szezont."

A 2011-es szezon összes Rapids-gólja:



A hétfői napon tartották meg az MLS re-entry Draftot, amelyen a lejáró szerződésű, el nem fogadott csapatopcióval rendelkező játékosok közül válogathattak a klubok egy két körös draft keretein belül az idei végeredmény fordított sorrendjének megfelelően. A Rapids még a börze előtt érvényesítette Steven Emory, Danny Earls és Miguel Comminges opcióját, így csak a tartalék hátvéd Michael Holody került ki a draftra, ahol egyébként nem kelt el, mostantól szabadon igazolhat bármelyik csapathoz.

A 2010-es bajnok a 13. választási lehetőségből a középpályás Baggio Husidic játékjogára csapott le, aki a 2009-es draftolásától kezdve mostanáig a Chicago Fire alkalmazásában állt. A bosnyák származású játékmester a három szezon alatt 50 mérkőzésen lépett pályára, 32-szer kezdőként, ezalatt öt gólt szerzett, és 24 éves tehetségként még komoly karrier állhat előtte.

Ezt követően a csapat reaktivált egy régi ismerőst, a hátvéd Hunter Freeman-t, a draft második körében került hozzánk. Annak idején a 2005-ös draft összetettbeli hetedik választásként húztuk a University of Virginia szélső bekkjét, de két szezon után draftjogokért tovább adtuk. Azóta megfordult több másik MLS-csapatban és a norvég bajnokságban is lehúzott két szezont, 2011-ben visszatért az Egyesült Államokba, és az elmúlt esztendőben 22 mérkőzésen kezdett a bajnoki döntőig menetelő Houston Dynamo gárdájában.

Mindkét játékosra bizonyára tartalékként számíthatunk a jövőévi keretben, a posztok mélyítéséért felelnek, amennyiben egy héten belül sikerül megújítanunk a szerződésüket, ellenkező esetben szabadügynökké válnak.


















Az eddigi főigazgató, Jeff Plush bejelentette távozását az egyesülettől, a jövőben tanácsadóként fog dolgozni Kroenke Sports & Entertainment-nél, de a Rapids új edzőjének felkutatásában is szerepet fog vállalni. A Commerce City-ben hatalmas népszerűségnek örvendő szakember 2006. januárjától töltötte be a tisztséget az egyesületnél, munkája idején a csapat hat szezonból háromszor bejutott a rájátszásba, 2006-ban konferencia-döntőt játszott, 2010-ben pedig emlékezetes módon bajnok lett. Plush nevéhez köthető az angol sztárcsapat, FC Arsenal-lal való szoros együttműködés, amelynek köszönhetően 2007 óta partnerklubok vagyunk a londoni "ágyúsokkal".

Pár nappal később már ki is nevezték Plush utódját, ugyanis az eddigi marketing igazgató Tim Hinchey-t előléptették a klubelnöki pozícióba, így gyakorlatilag a távozó elődjével azonos munkakört fog betölteni, bár a pontos tisztséget másként nevezik. Az angol szakember annak idején maga is aktív labdarúgó volt, karrierje jelentős részét a Premier League-ben szereplő Derby County csapatánál töltötte. Később az egyesület alelnöke is volt, majd az Egyesült Államokba költözését követően több NBA-s klubnál vállalt alelnöki és/vagy igazgatói állást, illetve a Sacramento Kings-t és egyéb profi csapatokat foglalkoztató Maloff Sports & Entertainment stratégiai igazgatójaként is közreműködött.

Az elmúlt időszakban az is kiderült, hogy a Rapids számára a 2012-es szezon március 10-én egy hazai mérkőzéssel veheti kezdetét később meghatározandó ellenféllel szemben.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr533465941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.12.15. 16:27:40

köszi a rapids cikket!:-)
szerintem ez a hudisic még jó játékos lehet, remélem megtudjuk tartani
larentowicz megérdemelte az MVPt és remélem a denveri sportoló választáson is minél előrébb fog végezni

Tomi_Tanguay 2011.12.15. 19:06:19

faszás a videó ezt végig néztem

milo_hedgie#23 2011.12.15. 22:02:17

lehetne már edző,karácsony előttre ígérték

foppa21 2011.12.16. 19:16:05

@milo_hedgie#23: még időben vagyunk, persze már én is várom nagyon ki lesz az

milo_hedgie#23 2011.12.22. 14:50:28

@Filip89: erre persze egyből felkapod a fejed:)) gondolom maximálisan támogatod az AZ viselkedését

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.22. 19:04:29

Larentowicz újra bekerült az USA 20 fős keretébe a következő barátságos meccsekre.

foppa21 2011.12.22. 19:18:18

@Filip89: yeah jó lenne ha végre játszhatna

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.22. 19:29:15

A szokásos januári US Camp-re mehet Larentowicz, aztán 21-én Venezuela, 25-én Panama ellen játszanak barátságos meccset.

milo_hedgie#23 2011.12.22. 19:42:41

@Filip89: akkor szerintem ezen a listán csak az MLSes amerikaiak szerepelnek. abba nem nagy kunszt hogy bekerült:P

foppa21 2011.12.28. 19:45:32

eltelt a karácsony és még mindig nincs új edző. persze nem sürgős, de kiváncsi leszek ki lesz az.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.03. 17:12:37

Állítólag a héten bemutathatják az új edzőt.

foppa21 2012.01.03. 18:37:48

@Filip89: tűkön ülve várom:-)

foppa21 2012.01.05. 22:01:40

@Filip89: névről nem volt ismerős. de jókat írtak róla. a lényeg hogy sokat dolgozott az MLSben és ismeri a ligát. bizakodó vagyok vele kapcsolatban!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.06. 18:41:52

Megvan a 2012-es program! Március 10-én a Crew ellen kezdjük a szezont hazai pályán.

www.coloradorapids.com/news/2012/01/colorado-rapids-release-2012-regular-season-schedule-0

A napokban lesz külön írás az edzőről, a programról, meg ami még történik mostanában. :)

foppa21 2012.01.06. 19:26:54

@Filip89: már csak kicsit több mint 2 hónap a rajtig. nem annyira sok már, de kellett is a szünet az előző szezon után. casey mikorra épül fel? márciusban már akár játszhat?


süti beállítások módosítása