Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Újabb hazai győzelmek

2011.12.26. 11:16 - Tomi_Tanguay

Tovább tartott a Colorado Avalanche hazai nyerési sorozata, a legutóbbi három otthoni meccset megint megnyertük, így sikerült megdönteni a korábbi klubrekordot 2003ból, azzal hogy zsinórban 8szor győztünk a Pepsi Centerben. Az utolsó győzelemmel ráadásul hosszú hetek után újra .500 fölé küzdöttük magunkat.
























December 19én hétfőn a Philadelphia Flyers ellen arattunk 3-2es sikert büntetőkkel, ez volt sorozatban a hatodik hazai győzelem.
Továbbra is számos sérültünk volt, a védelemből kivált Quincey és Wilson, a szélekről pedig Kobasew, YipJones hiányzott, az egyetlen tartalékként Van Der Gulik nem lépett pályára. A kapuban a legutóbbi jó teljesítményen felbuzdulva, ismét a veterán Giguere kezdett.
Az első harmad nem indult a legjobban, kicsit lassan vettük fel a ritmust, a Philly frissebben játszott és több helyzetük is volt. A vendégek két emberelőnyös lehetőségükből az egyiket gólra váltották, másfél perccel a vége előtt tiszta helyzetből Hartnell piszkálta be a pakkot. A második harmadban gyorsabban kezdtünk el játszani és egyre több lehetőségünk volt a gólszerzésre. Végül a 33. minutumban O'Brien távoli löketét a jól helyezkedő Gabriel Landeskog kotorta a kapuba. Tovább tartott az Avs nyomás és a harmad legutolsó percén belül szerencsés góllal a vezetést is átvettük, Malone tette középre a korongot, ami egy védőn és T.J. Galiardin egyaránt irányt változtatott, utóbbi korcsolyájáról a hálóban kötött ki. Nem volt szándékos a mozdulat, Gally is csak forgatta a fejét, hogy hova került a játékszer. A folytatásban a fehér-narancsok próbálkoztak, de inkább erőlködés volt részükről a görcsös támadó játék, nagyon úgy nézett ki, hogy kitart a denveri vezetés a végéig. Nem így történt, 19 másodperccel a rendes játékidő lefújása előtt a hatalmas kapu előtti kavarodásban nem tudtunk tisztázni, Briere a gólvonal mögé erőszakolta a korongot. A hosszabbításban nem esett gól, a büntetőpárbaj alatt háromból három kísérletet bevertünk (Hejduk, Duchene, O'Reilly), a Flyers csak kettőig tartotta a lépést, Read hibájával mi nyertük a meccset.
Izgalmas összecsapás végén diadalmaskodtunk, megküzdöttünk a két pontért és kis szerencsével sikerrel jártunk. Landeskog a hatodik gólját lőtte a szezonban, november 8. óta az elsőt, azóta sem játszott rosszul, de a góllövéssel kicsit hadilábon állt. A lassabban formába lendülő Galiardi már ötödször volt eredményes, noha ehhez a gólhoz nem sok köze volt. Utóbbi találatánál jegyezte első NHLes pontját az újonc Malone, aki meccsről meccsre egyre meggyőzőbb a kevés lehetőség ellenére. Érdemes még megjegyezni a sokat kritizált Johnson fejlődését, a hátvéd több mint 25 perc alatt első osztályú védő munkát végzett és egy assziszt jutott neki. Giguere egymást követő második meccsén vezette sikerre a csapatot 31 lövést hárítva.

Két nappal később újabb hazai meccs és újabb hazai győzelem következett, a St. Louis Blues ellen rendes játékidőben győztünk 3-2re.
Egyetlen helyen változtattunk az összeállításon, Brophey ült ki és Van Der Gulik foglalt helyet McClement és Malone sorában. Quincey állítólag egészséges volt, de maradt scratch és Hunwick játszott. Giguere sorozatban a harmadik mérkőzésen kapott lehetőséget kezdőként.
Nagyszerű indult számunkra a meccs, egy támadó harmadban megnyert bulit követően Hunwick kinti lövésébe Paul Stastny ért bele úgy, hogy a korong egyenesen az ex-Avs kapus Elliott hálójába vágódott. Másfél minutum sem telt el és újra köszöntöttük a tavalyi denveri portást, Elliott kapitálisat hibázott, Porter belőtt korongját röviden tette le a védőjének, Cody McLeod köszönte szépen és könnyű találatot szerzett. Az első öt percben két góllal sokkoltuk a STLt, ennek ellenére hamar megrázták magukat és a harmad további részében ők játszottak fölényben. A szünet után is folytatódott a zenészek lendülete, három perc elteltével a kapitány Backes óriási bomba góljával zárkóztak közelebb, féltávnál pedig egykori játékosunk Stewart vert be egy közeli kipattanót. 2-2re módosították az állást és egyre komolyabb lendületben játszottak a vendégek, kezdtünk bajba kerülni. Azonban a 35. percben újabb fordulat történt, a 3. sor vezetett egy kontrát, aminek végén Jay McClement VDGnek szánt passza az egyik menteni igyekvő védőről került a ketrecbe. A második harmad végén előnybe kerültünk és ellentétben a 2-0s vezetéssel, ezt már nem adtuk le később sem. A Blues hiába nyomott nagy erőkkel az utolsó játékrészben, remek védekezéssel tartottuk magunkat és kiszenvedtünk a két pontot.
A kapura lövésekben 39-22es fölényben volt a vendég csapat, sajnos a végére teljesen felborult a pálya, de mégis volt tartásunk és a lefújásig megőriztük a vezetést. Stastny a 11. gólját szerezte, McLeod a másodikat, mindkettő emlékezetes volt. McClement győztes góllal köszöntötte korábbi klubját, egyúttal már hatodszor talált be és a csapat motorja tud lenni az alsóbb sorokból. EJ és Hejda megint szolidan védekezett, a cseh assziszttal és +1gyel zárt. Giguere a 37 védése közben két védhetetlen gólt kapott, megint magabiztos produkcióval vette ki a részét a győzelemből.






















Két napra rá, azaz múlt péntek este volt esedékes a soron következő fellépésünk, az eddigi utolsó mérkőzésen hosszabbításban 2-1re legyőztük a Tampa Bay Lightning csapatát.
A siker receptjén nem változtattunk, egy az egyben ugyanaz a csapat játszott, mint a Blues ellen, megint egyedül Brophey maradt ki és Giguere zsinórban negyedszer védett, Varlamov jegelése tovább folytatódott.
Rettentő lassan lendültünk játékba, az első harmadban végig fásultan mozogtunk és pontatlanul játszottunk. A Tampa uralta a pályát, 14-5ös lövési fölényt dolgoztak ki a nyitó 20 percben és több komoly helyzetük is volt a vezetés megszerzésére. Sokáig tartottuk magunkat, de az utolsó két minutumon belül már nem menekültünk, komolyabb helyzet nélkül szereztek gólt, Kubina nem annyira jól sikerült lövése Giguere lábai között sodródott a ketrecbe. Hátrányban kezdtük a középső harmadot, de a rövid pihenő alatt sikerült felpörgetni magunkat, fokozatosan kezdtünk egyre jobban játékba lendülni és a 30. percben a várva várt egyenlítés is megérkezett. Hejduk és O'Brien játszottak össze a kék vonalnál, a hátvéd kemény lövése messzire pattant ki Garonról, a szemfüles Ryan O'Reilly könnyen értékesítette a reboundot. A lendületes második harmad 1-1es eredménnyel ért véget, majd a folytatásban is támadásban maradt az Avs, és amekkora fölényben volt a Bolts az első menetben, a harmadikban a mieink alakítottak ki hasonló nyomást. O'Reillyék hiába döngettek ezerrel, nem sikerült bebrusztolni a győztes gólt, közel jártunk hozzá, de hosszabbítást kellett játszani. Már csak másfél perc volt hátra az OTból, amikor sikerült lezárnunk a mérkőzést, Matt Duchene indult meg a kék vonalnál kapott koronggal a bal szélen, a sarok közeléből megeresztett lövése a rövid sarkot hanyagul fogó kapus lábai között a hálóba vágódott, ezzel megnyertük a mérkőzést a túlórában.
A lassú kezdés után nagyszerűen jöttünk lendületbe és a meccs második felében egyértelműen az uralmunk alatt zajlott a mérkőzés. A két fiatal center villanása szállította az újabb győzelmet: O'Reilly 8., Duchene 12. alkalommal volt eredményes. A 9es pályafutása második hosszabbításos győztes találatát ünnepelte egy nem mindennapi góllal. Giguere 29/30as statisztikával védett, a gólban vastagon benne volt, azt leszámítva viszont hibátlanul teljesített egész este, voltak pillanatok amikor meccsben kellett tartania a csapatot. A rutinos kapus zsinórban negyedik kezdő meccsén negyedszer szállított győzelmet, ezzel megduplázta idei sikerei számát, 8-4es mutatóval és 93.4 %kal karácsonyozhat. Mindenben lepipálja a drágán hozott Varlamovot, egyre inkább úgy néz ki, hogy az orosz kiszorult a csapat kapujából.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Minnesota Wild 20-11-5, 45 pont
2. Vancouver Canucks 21-12-2, 44 pont
3. Calgary Flames 17-15-4, 38 pont
4. Colorado Avalanche 18-17-1, 37 pont
5. Edmonton Oilers 15-16-3, 33 pont

A közeljövő programja:

December 27., kedd, 00:00 Minnesota Wild - Colorado Avalanche
December 28., szerda, 03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets
December 30., péntek, 03:00 Colorado Avalanche - Phoenix Coyotes
Január 1., vasárnap, 02:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche

A hazai győzelmi sorozattal elmozdultunk a csoport utolsó helyéről és a konferenciában is feljöttünk a 12. helyre, lenne még hová haladni. 3 pontra vagyunk a POtól. Ezen a héten négy mérkőzésünk lesz, kettő idegenben, ahol mostanában kevésbé megy, de akár az itthoni sikerek számát is gyarapíthatjuk két alkalommal. Remélhetőleg sikerült elkapni a lendületet és versenyre kelhetünk a rájátszásért a többi nyugati csapattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr103496391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.12.26. 13:05:54

itthon 8 győzelem zsinórban, idegenben 9 vereség zsinórban

milo_hedgie#23 2011.12.26. 15:29:39

13. helyett már 12. vagyunk,micsoda előrelépés:D

Tomi_Tanguay 2011.12.26. 18:56:08

@milo_hedgie#23: valahol el kell kezdeni a felzárkózást:D és mondom már csak 3 pontra vagyunk a POtól

foppa21 2011.12.26. 20:25:15

jó sorozatot kaptunk el, de még mindig kételyeim vannak hogy tudunk-e így játszani hetekig és tényleg PO esélyesek lehetünk-e vajon..

foppa21 2011.12.27. 02:32:33

4-2re győztünk a wild ellen idegenben! ez most nagyon szép volt, tényleg elkaptuk a ritmust:-)

Tomi_Tanguay 2011.12.27. 16:27:18

ötös winning streak:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.27. 17:19:31

A szerda hajnali coloradói sportprogram:
- 01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs (NHL)
- 03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets (NHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=793867

foppa21 2011.12.27. 18:13:21

a mai meccs is hozható lehet, annak ellenére hogy B2B. talán érdemes lenne gigueret védetni és akkor csak le tudunk győzni egy winnipeget

foppa21 2011.12.28. 05:27:29

szerencsétlen meccs volt a winnipeg ellen. helyzet nélkül lőtték a gólokat, mi csak a végén találtunk egyet. 1-4:-(

milo_hedgie#23 2011.12.28. 11:05:36

@foppa21: öt győzelem után belefér egy zakó,de pont ezektől a szerencsétlenektől nem kellett volna kikapni

Tomi_Tanguay 2011.12.28. 17:57:00

ja szerintem sincs vele gond, már kezdett nyomasztó lenni a sorozat. két nap múlva a yotest el kéne kapni, a múltkor nagyot mákoltak ellenünk

Tatavs 2011.12.28. 20:38:44

Pavelec kivédte a szemünket. Viszont a 4. sorunk milyen szép gólt szerzett!

foppa21 2011.12.29. 19:42:53

varlamov vissza kerül mára a kapuba. győzni kéne a phoenix ellen, mielőtt megint elindulunk nagyon lefelé

Coach Sacco 2011.12.29. 20:01:14

@foppa21: Giguere a múltkor bizonytalankodott, nem meglepő, hogy Varly jön.

Coach Sacco 2011.12.29. 20:06:16

Leafs place John Michael-Liles on IR with concussion-like symptoms.

A Buffalo ellen sérült meg Gaustad ütközésétől:
www.youtube.com/watch?v=wrKmLB8ULhE

foppa21 2011.12.30. 05:36:31

3-2-re megvertük őket landeskog góljával:-)

milo_hedgie#23 2011.12.30. 10:26:14

duchene térd sérülést szenvedett:(

Tomi_Tanguay 2011.12.30. 19:22:43

mára várható duchenenek az MRI, talán abból kiderül mennyire komoly a sérülés

Coach Sacco 2011.12.30. 20:12:45

The Avs are now 14-5-1 in one-goal games and are 6-1-0 in their last seven that are decided by a single goal. Colorado now ranks first in one-goal victories in the league, surpassing New Jersey (13-4-1) who had the night off.

foppa21 2011.12.31. 03:27:49

duchene legalább 4 hétig nem játszhat a térde miatt...

Tomi_Tanguay 2011.12.31. 13:44:36

pont kezdtük elkapni a fonalat, szarul jött. könnyen lehet hogy vissza fogunk esni nélküle a köv hetekben:(

milo_hedgie#23 2011.12.31. 16:40:50

@Tomi_Tanguay: én is így gondolom,komoly veszteség most a kölyök:((

foppa21 2011.12.31. 17:02:51

giguere lesz ma a ducks ellen, igyekszem 2től nézni a meccset

Tomi_Tanguay 2011.12.31. 18:16:43

holnapra igyekszem elkészíteni az összefoglalót a heti 4 meccsről

foppa21 2012.01.01. 04:36:27

4-2re győztünk a ducks ellen! hejduk ketőtt lőtt, giguere 18/20 a volt csapata ellen

milo_hedgie#23 2012.01.01. 10:28:12

hejduk 13 meccs óta nem lőtt gólt,most kettőt! szükség volt rá hog yelőálljon vezérnek duchene hiányában


süti beállítások módosítása