Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NFL Playoffs Wild Card Weekend Broncos vs Steelers: a csoda, amiben kevesen hittek igazán, megtörtént

2012.01.13. 21:10 - StormST

A Denver Broncos (8-8) az NFL 2011-es szezonjának playoff-jában a wild card weekend-en a Pittsburgh Steelers (12-4) gárdáját fogadta a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban.





















2005 óta először jutott tovább a profi liga rájátszásába a Broncos, igaz nem kevés szerencsével, de a lényeg, hogy Mike Shanahan érája óta először sikerült a top 12-be érni. Egyből egy kemény erőpróba állt a Mile High City csapata elé, hiszen a liga talán legjobb védelmével felálló Steelers csapata a Broncos utóbbi hetekben döcögős támadójátékának leküzdhetetlen erőpróbának tűnt. A szakértők és a fogadási irodák is nagy különbségű Pittsburgh győzelmet vártak. Hogy egy kicsit elnyomják a jelentős számban megjelenő vendégdrukkerek hírhedt sárga törölközőit („Terrible Towel”) a hazai szervezők a szurkolóknak narancssárga törölközőket osztottak és be is jött a húzásuk, alig lehetett kivenni a citromsárga ruhadarabokat a rengeteg narancssárga között.

Növelte a problémákat a hazai oldalon Brian Dawkins javulni nem akaró nyaksérülése, ami miatt a rutinos safety-nek ismét ki kellett maradnia a meccskeretből. Rajta kívül még egy kezdőjátékost volt kénytelen nélkülözni a John Fox vezette edzői stáb, mégpedig a FB Spencer Larsen-t, aki a Kansas City Chiefs ellen szenvedett térdsérülést az utolsó fordulóban. Rajtuk kívül kimaradt még Austin Sylvester, Manny Ramirez, Mike Mohamed, Julius Thomas, Derrick Harvey és a héten a csapathoz visszatért OT Ryan Harris.

A vendégeknél sokkal nagyobb gondokat jelentettek a kimaradók. Azt már elég korán megtudták a Steelers-nél, hogy a legjobb futójuk, Rashard Mendenhall sérülése annyira komoly, hogy sérültlistára kellett tenni. Hiányzott egy fontos kezdő a védelemből is, vérbetegsége miatt Ryan Clark-nál pár éve már életmentő műtétet kellett végrehajtani egy denveri mérkőzés után, ezért az edzői stáb nem kockáztathatta, hogy bevesse. Nem ért még véget ezzel a hiányzó kezdők sora, ugyanis a tavalyi Pro Bowl-ra is beszavazott center Maurkice Pouncey bokasérülése se jött rendbe. Kimaradt még a backup RB Mewelde Moore, a CB Cortez Allen, a LB Mortty Ivy, a DE Al Woods és az OL Jamon Meredith.

















A pénzfeldobást a Broncos nyerte és a második félidő kezdésének a lehetőségét választották Fox-ék, így először a hazai védők érkeztek a pályára egy Prater kickoff után, ami a vízszintes goal poast-ról pontosan a 10 yard-os vonalig pattogott, így már nem is kellett arrébb vinni a kezdés előtt:

DE: Elvis Dumervil, Robert Ayers
DT: Brodrick Bunkley, Marcus Thomas
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: David Bruton, Quinton Carter


Az erre a meccsre kezdőnek előlépő Isaac Redman futásával kezdte a meccset a vendégcsapat, ezt 2 yard-on megfogta DJ. Ben Roethlisberger (továbbiakban BigBen) 2&8-nál megpróbálta Champ-et tesztelni, de egyrészt túl is dobta Mike Wallace-t, másrészt ott is volt vele szorosan a rutinos CB, így sikertelen lett a passz. 3&8 jött volna, de Ryan McBean egy kicsit korán indult, így 5 yard-os büntetése után 3&3 következett. BigBen a TE Heath Miller-nek passzolt, aki elég üresen mozgott a jobb oldalon, mire kilökték a pályáról már 8 yard-ot tudott szerezni, ami 1st down-t ért. Újra Miller volt a célpont, ismét üresen maradt, ezúttal középen, így most a yard is több lett, 33 után vitték a földre a Broncos 32-es vonalán. Redman futott 3 yard-ot, majd Antonio Brown-nak akart passzolni BigBen, de eléggé túldobta a WR-t. 3&7 jött, Wallace volt BigBen célpontja egy screen passznál, de a védelem ezúttal elég jól koncentrált, így csak 2 yard-ot tudott szerezni a Steelers. Érkezett Shaun Shuisham egy 45 yard-os FG-ra és magabiztosan értékesítette, ám a rossz kezdés után az, hogy 3 pontos sikerült tartani a vendégeket, elég jó teljesítménynek számít -> 0-3.

Jöhettek a hazai támadók Tim Tebow vezetésével az alábbi felállásban:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Eric Decker, Demaryius „Bay-Bay” Thomas, Eddie Royal
TE: Daniel Fells
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Russ Hochstein
RT: Orlando Franklin

A sérültlistára került Kuper helyét tehát Hochstein vette át erre a meccsre. Egy Tebow futással kezdte a drive-ot a Broncos, majd McGahee jött, akinek kiverték a kezéből a labdát a 2 yard-os futás végén, ám erre szerencsére Walton rá tudott vetődni. 3&7-nél passzolni kellett, jött is a kísérlet Royal irányába, de egy kicsit pontatlan lett, így kirepült a pályáról a labda. Jönnie kellett Britton Colquitt-nek (aki egy régi Steelers-en punter fia) és 47 yard-os punt-ja után a 30-on csinált fair catch-et Antonio Brown. BigBen Wallace-nak passzolt, akiről Chris Harris lemaradt, az elkapás 17 yard-ot és 1st down-t ért. Redman futott 2 yard-ot, majd Brown csinált egy 5 yard-os screen elkapást, így 3&3 jött. BigBen Jerricho Cotchery-nek passzolt középen, a WR elég üres kapta a pontos passzot, de nem tudta megfogni, így véget ért a drive. Jeremy Kapinos, a vendégek punter-e egy 35 yard-os punt-ot rúgott a Broncos 46-os vonalásról, Royal a 11-en csinált fair catch-et. Nem indult jó helyről a hazai drive, az első play után pedig ez még tovább romlott, McGahee futását -2 yard-os fogta meg a vendégek védelme. Tebow-t majdnem sack-elték 2&12-nél, de szépen kimenekült a bal oldalon, majd elindított egy hosszú passzot a TE Dante Rosario felé. Az átadás egy kicsit hosszú lett, de azért elkapható lett volna, de Rosario nem éppen jól nyúlt érte, így 3&12 jött. Decker kapott egy screen passzot a bal oldalon és nem is sok hiányzott a 1st down-hoz, de végül 9 yard után megállították, így újra Colquitt-nek kellett jönnie, akinek az 50 yard-os punt-ja után a Steelers 32-es vonalán csinált fair catch-et Brown.

Passzal kezdte a drive-ot a Pittsburgh, Miller kapta el és szerzett vele 7 yard-ot. Futás jött a jobb oldalon, Redman ezúttal átjutott és 6 yard-ot szerzett, jöhetett egy 1&10. Újra Champ felé próbálkozott BigBen, ismét Wallace-t célozta, de ezúttal se volt esély az elkapásra. 2&10-nél Redman futott 9 yard-ot, majd 3&1-nél is ő kapta a labdát, csak 2 yard után sikerült megállítani, jöhetett egy újabb 1st down, ezúttal már a Broncos 43 yard-járól. Egy 2 yard-os Redman futás után BigBen a WR Emanuelle Sanders-nek passzolt, ő pedig 7 yard-ot csinált az elkapással, ismét 3&1 jött. Ismét Redman kapta a lehetőséget, csináltak neki egy lyukat középen, Mays egy kicsit lecsúszott, így egészen a Broncos 21-jéig jutott 13 yard-ot szerezve. John Clay jött egy futásra, 1 yard-ot szerzett, 2&9-nél pedig BigBen adott egy pontatlan passzot a veterán Hines Ward-nak. 3&9 következett, ezúttal Brown volt a célpont, aki ütközött egy védővel, aki azonban nem látta őt, így viszont Brown-nak esélye se volt megcsinálni az elkapást. Siusham jött egy 38 yard-os FG-ra és berúgta, bár nem sokon múlt, hogy mellé szálljon a labda -> 0-6. 0:23 maradt még a negyedből, McGahee próbált futni a bal oldalon, de ezúttal is jól reagált a védelem, ez is -2 yard-os futás lett és az óra is lepergett. Az első negyed után az eredmény tehát: 0-6.

Tebow Decker-nek passzolt a második negyed első play-ében, ő elkapta a labdát és azonnal kapott egy erős ütést a bal térdére és a földet érés után a labda is kipattant. A bírók megadták az elkapást, ám a Steelers oldaláról érkezett egy challenge és a visszanézés utána elvették az elkapást. Ami azonban még rosszabb hír volt, Decker már nem tudott ezen a meccsen visszatérni, az egyik szalag sérült meg a térdében. 3&12 jött, Tebow kiforgott balra a fal mögül és elindított egy hosszú passzot Bay-Bay felé ő pedig megcsinálta az 51 yard-os elkapást a teljesen pontos passz után. A Steelers 31-es vonaláról jött egy 1&10, Lance Ball futott 1 yard-ot, így 2&9 következett. Tebow shotgun-ból kapta a labdát, először balra nézett, majd jobbra fordult és adott egy pontos passzot Eddie Royal-nak az endzone jobb oldalán, aki egy szép mozdulattal megcsinálta az elkapást és még idejében le is ért a földre. A play közben megsérült a Steelers egyik rutinos védője, Brett Kiesel, ő se tudott már visszatérni ezen a meccsen. Jöhetett először pontszerzésre Prater és magabiztosan bevágta az extra point-ot, átvette a vezetést a Broncos -> 7-6.

BigBen egy rövid passzal akarta indítani a soron következő támadást, de a TE David Johnson elejtette a könnyű labdát. Jött egy hosszú passz, Wallace csinált egy 52 yard-os elkapást középen, DJ egy kicsit lemaradt. Jött egy jó ütemű challenge Fox-tól, a bírók alaposan visszanézték az elkapást és úgy ítélték meg, hogy a labda elérte a földet, így érvénytelen lett az elkapás. 3&10 jött tehát, újabb hosszú passzot indított el BigBen, Sanders volt a célpont, de túl hosszú lett az átadás. Kapinos jött, egy 62 yard-os punt-ot rúgott, Royal pedig csinált egy 9 yard-os return-t, a 27-ről kezdhetett támadni a Broncos. McGahee futott 3 yard-ot, így 2&7 jött. Ismét egy hosszú passz következett, újra Bay-Bay felé, ő pedig még csinált pár cikázó mozdulatot az elkapás után, végül Ike Taylor le tudta vinni a földre, de addigra már 58 yard-ot szerzett és eljutott a Pitssburgh 12-es vonaláig. Időt kért a Broncos, majd Tebow futott a bal oldalon 4 yard-ot. 2&6 jött a 8-ról, újra Tim Tebow futott, ezúttal a jobb oldalon az áthúzódó Beadles mögött és nem is tudták megállítani, bevetődött az endzone-ba, már a második negyedben bebiztosítva, hogy ezen a meccsen is lesz egy passzolt és egy futott TD-ja, hetedszer ebben a szezonban. Prater készségesen szolgáltatta a +1 pontot, 8-ra növelve a különbséget -> 14-6.





















Prater újra eltalálta a keresztlécet, de ezúttal csak a 10-ig pattogott vissza a labda, persze így is a 20-ról jöhetett a Steelers. Redman futott 3 yard-ot középen, majd egy passz jött volna, de BigBen-nek esélye se volt elindítani a játékot, Doom és Ayers összenyomta körülötte a zsebet, végül az utóbbinak írtak be egy 9 yard-os sack-et, ráadásul (természetesen nem szándékosan) ráesett a QB fájós bal bokájára, aki időt is kért majd az oldalvonalhoz bicegett. Visszajött BigBen, de lehet, hogy utólag megbánta, újra összeomlott a zseb, ezúttal elengedte a sack előtt a passzot (igaz így is kapott egy nagyot a már megállni nem tudó DJ-től), de pont Carter kezébe szállt a labda, aki Pittsburgh 27-es vonalán szerezte meg a labdát és a 18-ig még előre is jutott vele. Kiváló helyről támadhattak újra Tebow-ék, a fiatal QB meg is próbált egyből TD-t szerezni, ám a védők az utolsó pillanatban le tudták ütni a labdát Willis elől. De közben mivel az OLB James Harrison ahelyett, hogy kikerülte volna Tebow-t a passz eldobása után, még fel is emelte a kezét és a földre lökte, így egy roughing the passer szabálytalanságot ítéltek ellene a bírók és az endzone-tól való távolságot megfelezték. A 9-ről jöhetett az 1&goal, McGahee futott balra, de csak 1 yard-ot tudott szerezni. 2&goal-nál Royal kapott egy screen passzot a jobb oldalon és kis híján meg is lett a második TD-ja, ám William Gay el tudta kapni a bokáját és a 2-nél a földre tudta vinni. Jött egy passzjáték 3&goal-nál, balra forgott ki Tebow, Willis-nek passzolt az endzone szélén, de Gay le tudta védekezni a passzot. Jött tehát Prater egy 20 yard-os FG-ra és könnyedén 11-re növelte a különbséget -> 6-17.

Úgy tűnt pár pillanatig, hogy újra labdát szerez a Broncos, ugyanis BigBen passzát Goodman fogta meg egy szép mozdulattal, de sajnos Doom korán mozdult és így érvénytelenítették az inteception-t a bírók és 5 yard-ot adtak a Steelers-nek. Redman futott 2 yard-ot, majd jött 5 újabb ajándék yard, ezúttal újra Mcbean-től, ismét korai indulásért. BigBen körül összeomlott a zseb 1&10-nél, de el tudta dobni a labdát, ám azt Wallace nem tudta elkapni, így 2&10 jött. Redman próbált meg egy futással előre haladni, de ezt a denveri védelemnek sikerült megakadályoznia, 3&10-et kikényszerítve. BigBen passzolt egy hazai időkérés után, Wallace megcsinálta az elkapást üres területen, de rossz irányba indult el, így Carter 7 yard után egy kemény tackle-el a földre tudta vinni 3 yard-dal a 1st down marker előtt.  Kapinos punt-ja 48 yard-ot repült, Royal a 13-on kapta el és egészen a 31-ig hordta vissza. McGahee 4 yard-os futása nyitotta a drive-ot, majd jött egy újabb hosszú „bomba”, ezúttal egy 40 yard-os, Fells volt az elkapó és a Steelers 25-ös vonalánál ért véget a play. Sajnos nem sikerült elindítani az 1&10-es play-t időben, így 1&15 jött, McGahee futott 6 yard-ot. Újra McGahee jött 2&9-nél, szép nagy lyukat csináltak előtte, mire Troy Polamalu a földre tudta vinni egy szép tackle-el 11 yard-ot tudott szerezni. Jött a 2-minute warning, majd egy 3 yard-os McGahee futás. 2&7-nél Tebow Bay-Bay-nek dobta a passzot, de ő sajnos átengedte a kezei között a labdát, ami így a földre esett. 3&7 jött a 10-ről, Tebow-t megkergették, kifutott az oldalvonalig, nem talált célpontot, így inkább kidobta a pályáról a labdát. Meg kellett elégedni tehát egy 28 yard-os Prater FG-al, de az legalább meglett, 14-re növelve a különbséget -> 20-6. Maradt még 1:05 a negyedből amikor a Steelers elkezdett támadni. Be is kezdtek egyből, BigBen Brown-nak passzolt, aki a 25 yard-os elkapás végén kilépett a pályáról, így az óra is megállt. Jött egy újabb hosszú passz, Sanders kapta el a labdát középen, 17 yard-ot ért a play. Kikérte második idejét a Pittsburgh, 0:51-nél egy újabb Sanders elkapás jött, ez 6 yard-ot ért és ezúttal ő is ki tudott menni a pályáról, azaz az óra is megállt. 2&4 jött, BigBen sokáig nem talált célpontot és végül kidobta a pályáról a labdát. 3&4-nél BigBen shotgun-ban állt fel és a meccs során először nagyon hiányolhatta Puncey-t, mivel a csere center Doug Legursky alaposan eldobta a feje fölött a snap-et, a labda pattogott hátrafelé, végül Heath Miller vetődött rá, de így is 23 yard-ot vesztett a Steelers és kikerültek a FG távolságból. Kapinos rúgott egy 39 yard-os punt-ot, Royal a 16-on csinált egy fair catch-et, a félidőt pedig egy Tebow térdelés zárta. Az egész évben tapasztalt második negyedes szenvedés után ezúttal 20-0-ra sikerült megnyerni ezt a játékrészt. A félidőben az eredmény tehát: 20-6.




















Ahogy azt az elején kérték Fox-ék, a második félidőt a Broncos kezdhette és McGahee 5 yard-os futásával nyitottak. A második play is McGahee-ről szólt, option-ből kapott egy labdát, kiszaladt vele a bal oldalra és 10 yard-ot szerzett, valamint egy 1st down-t. Bay-Bay-nek szállt volna a passz 1&10-nél, nem lett meg az elkapás, de a bírók is észrevették, hogy Ike Taylor megcibálta a mezét, 5 yard-dal és egy 1st down-nal büntették. Ball jött futni, 2 yard-ot el, majd Royal jött egy elkapással, ez 13 yard-ot és újabb 1st down-t ért. McGahee futott 2 yard-ot, majd Tebow „menekült” még 3-at, így 3&5 jött a Steelers 40-es vonaláról. Trükkös play jött, Tebow WR pozícióban állt fel, McGahee kapta a snap-et és megpróbálta középen futva megszerezni a 1st down-t, de mivel csap 2 yard-ot tudott szerezni, így érkezett Colquitt, akinek a 26 yard-os punt-ját Willis a 13-on ütötte le. Redman futott 2 yard-ot 1&10-nél, de egy rossz csere miatt 2&8 helyett 2&13 jött. Miller csinált 10 yard-ot egy screen passz után, majd 3&3-nál Brown csinált egy elkapást, ami pont elég volt a 1st down-hoz, bár nem sokon múlt. 1&10-nél jött a meccs legnagyobb bírói hibája, ami az egész meccs folyását befolyásolta. BigBen Wallace-nak adott hátrafelé egy passzot, Champ egyből odaért és a szerelésének hála a labda a WR kezéből a földre esett és Doom rávetődött. Az egyik bíró belesípolt, amikor a labda még a földön pattogott és így hiába lett volna a szabályok szerint incomplete passz helyett fumble (hátrafelé passz esetén ez lett volna a helyzet), a korai sípszó miatt a play megállt az előbb, hogy a Broncos megszerezte a labdát. Így hiába akart Fox challenge-elni, kénytelen volt visszavonni a kérését, mert maximum csak fumble-nek ítélték volna, a labdát nem kaphatta volna meg a Broncos a korai sípszó miatt. A helyzet (tragi)komikumát az adja, hogy pont a Broncos pár évvel ezelőtti ominózus győzelme miatt tanítják a bíróknak, hogy ilyen esetekben ne sípoljanak, valamiért most mégis megszólalt a füttyszó. Tehát ahelyett, hogy a Steelers 18-as vonaláról 1&10-el jöhetett volna a Broncos, most a 23-ról folytathatta 2&10-el a Pittsburgh. BigBen Johnson-nak próbált passzolni, de az elkapó nem tudta megcsinálni a catch-et, majd kapott egy nagyon DJ-től, amiért majdnem büntettek is a bírók, de végül egy kis tárgyalás után visszavonták az ítéletet. Sajnos nem sikerült ezen a ponton megállítani a vendégek támadását, mivel 3&10-nél Bruton egy kicsit lemaradt Sanders-ről, így a WR egy 18 yard-os elkapással 1st down-t tudott szerezni. Jött egy end-around WR futás Brown-tól, ez is 18 yard-ot ért, végül Carter vitte le a földre a Broncos 41 yard-ján. Egy kis menekülés után BigBen Miller-nek passzolt 1&10-nél, őt azonban 2 yard után a földre vitte Bruton. Redman futása jött, ami 6 yard-ot ért, így 3&2 következett és újra Redman, akiről több védő is lepattant és ő meglógott az endzone felé. Végül Goodman érte utol a pont a gólvonal előtt és miközben a földre vitte a labda ki is pattant a futó kezéből. A bírók (milyen meglepő) TD-t jeleztek, de erre egyből jött a challenge Fox-tól mivel a visszajátszáson simán látszott, hogy bár fumble nem volt, de TD se, mivel korábban leért Redman térde. Ezt végül a bírók is elismerték és a 0,5 yard-ról jött az 1&goal. Sajnos ezzel csak elodázni sikerült a TD-t, mivel Wallace egy end-around után egyből megszerezte a 6 pontot, de legalább a zebrák elismerték a hibájukat. Suisham bevágta az XP-t, így a különbség 7-re csökkent -> 20-13.






















4:29 maradt a harmadik negyedből, amikor McGahee 2 yard-os futásával megkezdte soron következő drive-ját a hazai támadósor. Bay-Bay felé szállt egy hosszú passz 2&8-nál és a sikertelen elkapás után egy kissé későn, de végül érkezett egy zászló és végül egy konferencia után a bírók megadták a 32 yard-os defensive pass interference büntetést. Tebow jött egy option futással a jobb oldalon a Steelers 46-os vonaláról és 3 yard-ot szerzett, majd mivel nem talált célpontot 2&7-nél, ezért pár másodperc után megindult előre és végül 8 yard-ot és 1st down-t tudott szerezni. Következett egy újabb hosszú passz próbálkozás, de ezúttal nem volt pontos a labda. 2&10 jött, Tebow megtartotta a labdát az option-ből, Harrison-t szépen elküldte az ellenkező irányba és így 11 yard-ot tudott futni, ami újabb 1st down-t ért. McGahee próbált futni, de Polamalu 0 yard-on tartotta a futást, így 0:54-nél jött a 2&10, aminél Ball futott középen 5 yard-ot. El kellett még indítani a következő play-t a negyed vége előtt, Tebow Ball-nak passzolt a jobb oldalon, a passz végül 6 yard-ot ér, azaz egy 1&10-el kezdődhetett a negyedik negyed. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 20-13.

A 13-ról jött az 1&10, Tebow próbált futni, de végül csak 3 yard jött össze neki. 2&7-nél egy screen passz jött Royal-nak, amit éppen csak sikerült elindítani időben és meg is lett belőle a 1st down, ám mivel Matt Willis túlzásba vitte a blokkolást, így a bírók 10 yard-os büntetéssel sújtották a Broncos-t. 2&17-nél is Royal volt a célpont, de ezúttal a passz lett egy kicsit pontatlan, jöhetett a 3&17. Ball kapta a labdát egy futásra, viszont csak 3 yard-ot tudott szerezni, de így legalább Matt Prater-nek csak egy 35 yard-os FG-lal kellett próbálkoznia, amit magabiztosan be is vágott, 10-re növelve a különbséget -> 23-13.




















Egy passzal kezdte a támadást a Steelers, BigBen Brown-nak passzolt, akin egyáltalán nem védekezett rosszul az embere, de a passz annyira pontos volt, hogy a WR így is meg tudta csinálni a 20 yard-os elkapást. Újabb passz jött, ezúttal Redman-nek középen, a futó pedig 9 yard-ot tudott szerezni belőle. Újra Redman jött, talált helyet a futásra a jobb oldalon, Champ egy kicsit elcsúszott, így végül Carter lökte ki a futót a pályáról, de eddigre ő már 28 yard-ot szerzett és a Broncos 23-as vonaláig jutott. 1&10-nél jól védekezett a Broncos secondary és így BigBen-nek előbb menekülnie kellett, majd ki kellett dobnia a pályáról a labdát. 2&10 helyett 2&15 jött, Sanders indult egy kicsit korán. BigBen újra nem talált célpontot, inkább előre menekült és végül tudott is szerezni 9 yard-ot, egy 3&6-ot előkészítve. Jött a nyomás, végül Miller-nek próbált egy rövid passzot 3 ember között, de nem lett meg az elkapás, így a Steelers-nek egy 37 yard-os FG-lal kellett megelégednie, azt Suisham be is vágta -> 23-16.

Tebow egy bal oldali option futással nyitotta a Broncos drive-ját, meg is lett neki a 10 yard mielőtt kilökték a pályáról. Mindenki azt hitte, hogy a mozdulatai a lelkesedés és az öröm miatt voltak hevesek, miután felkelt, de a videókon látszott, hogy az egyik védő, miközben földre vitte, alaposan megrángatta a sisakrácsát, ezt valamiért a bírók nem vették észre sajnos. Jött egy 1&10, McGahee futása jött, ez 3 yard-ot ért. Tebow-t LaMarr Woodley majdnem elkapta egy sack-re, de ő ki tudott menekülni és kiforgott a zsebből balra, majd Ball felé passzolt, de egy kicsit magas lett a passz. 3&7-nél újra Bay-Bay volt a célpont, a gyors passz pontos volt, így egy 15 yard-os elkapással meglett a 1st down. McGahee jött egy futással 1&10-nél, 8 yard-ot tudott is szerezni, de sajnos pár pillanattal az előtt, hogy a térde leért volna a labdát kiütötték a kezei közül, az elpattanó játékszerre pedig Woodley rá tudott vetődni. Fox megpróbált egy challenge-et, de sajnos tisztán látszott, hogy fumble-volt, így a Pittsburgh a saját 44-es vonalán kapta meg a labdát 7:35-el a vége előtt.






















Doom nagy nyomás alá helyezte BigBen-t, fel kellett lépnie, de ott megy Bunkley-ba rohant bele, akinek így egy -6 yard-os sack-et írtak be a statisztikusok. Jött egy rövid passz Sanders-nek, akiről sajnos Mays lecsúszott, így 6-7 yard helyett 15-öt tudott szerezni. 3&1-nél Redman kapta a labdát, 4 yard-os futása 1st down-t ért. 1&10-nél újra fel kellett lépnie BigBen-nek, ezúttal jobban sikerült neki, 6 yard-ot tudott szerezni. Jött Redman, a jobb oldalon futott és 5 yard-ot tudott szerezeni, így meglett a 1st down. Wallace felé szállt BigBen következő passza, az endzone végében Champ be tudott ugrani a labda útjába, de sajnos csak megakadályozni tudta az elkapást, az interception nem lett meg, kicsúszott a kezei közül a labda. Időt kért a Steelers, BigBen-nek újra menekülnie kellett, de az utolsó pillanatban még észrevette Cotchery-t az endzone-ban, akin DJ próbált meg védekezni, de a LB egy kicsit lemaradt, így a WR meg tudta csinálni az elkapást, ami azt jelentette, hogy Siusham XP-ja kiegyenlítette a meccs állását -> 23-23.

Willis tett róla, hogy ne ez legyen az NFL történetének az első olyan playoff meccse, amiben nem volt kickoff return, de jobb lett volna, ha nem teszi, mert csak a 15-ig jutott a -4-ről. 3:42-nél kezdhetett támadni a Broncos és McGahee 1 yard-os futásával nyitottak. Jött újra egy hosszú passz, ezúttal Fells felé, aki elég üresen maradt középen és szépen meg is csinálta a 17 yard-os elkapást a 33-on. A 2-minute warning előtt még egy 2 yard-os McGahee futásra volt idő. Jött egy erős blitz, Tebow ki tudott menekülni, végül kidobta a labdát a pályáról és azonnal neki is állt reklamálni, a visszajátszás alapján jogosan, ismét a sisakrácsát cibálta meg az egyik védő, a zászló pedig újra elmaradt. 3&8-nál Bay-Bay lett volna a célpont, de egy kicsit rövid lett az átadás, így kapott még egy lehetőséget a támadásra a vendégcsapat a saját 24-es vonaláról egy 41 yard-os Colquitt punt után. 1:37-nél kezdődött a drive és hazai szempontból elég jól, Von csinált egy -4 yard-os sack-et BigBen-en. Jött egy jó passz középen, ami 17 yard-ot ért és Sanders volt az elkapó. 0:33-nél jött még egy passz, ezúttal Sanders-nek, ebből egy 18 yard-os elkapás lett, a Broncos 45 yard-jáig jutottak vele. Idét kért a Steelers, így már csak egy maradt nekik. Újra passz jött volna, de a zsebet a DL hamar összenyomta, végül Doom ért oda Bigben-hez, csinált rajta egy -11 yard-os sack-et és még ki is ütötte a kezéből a labdát, amire végül a QB rá tudott vetődni, de az idő így is lement 0:18-ra, mire időt kért a vendégcsapat. Ward felé szállt egy passz 2&21-nél, FG távba is ért volna vele a Pittsburgh, de Champ egy gyönyörű mozdulattal elütötte a WR elől a labdát. 0:12 marad még, BigBen nem tudta elindítani időben a play-t, így 3&26 jött. Redman kapott egy passzot és iramodott meg vele előre, de csak a Broncos 49-ig jutott 0:03-nál. Egy NFL rekord FG helyett inkább még egy passzot próbált volna meg a Steelers, de ezt Robert Ayers nem hagyta és egy -15 yard-os sack-kel overtime-ba küldte a meccset.




















Ez volt az első playoff overtime meccs az új szabályokkal, miszerint hacsak a feldobást megnyerő csapat nem szerez TD-t, vagy a védelem nem szerez pontot, akkor a másik csapat is támadhat még egyet, vagyis a pénzfeldobást nyerő csapat egy FG-lal nem győzhet. A Broncos nyerte a feldobást és természetesen az első támadás lehetőségét kérték. Jött egy touchback, tehát a 20-ról indulhatott a drive. A Steelers futásra készült, hiszen 23-ból 22 1&10-es play futás volt ezen a meccsen, így a két safety fellépett. Tebow azonban nem adta át a labdát a futónak, hanem a balról keresztbe futó Demaryius Thomas-nak passzolt, aki a 40 yard környékén elkapta a labdát, egy szép stiff arm-mal lerázta magáról Ike Taylor-t és elindult az endzone felé. Taylor és a FS Mike Mundy üldözőbe vették, de végül esélyük se volt utolérni a pontszerző terület előtt. Bay-Bay egészen a játékoskijáró elejéig futott, ott pedig Champ érte utol először és a nyakába ugrott, mivel ő is tudta, hogy ezzel megnyerte a meccset a Broncos. A meccs végeredménye tehát: 29-23.

Megtörtént tehát, amire nagyon kevesen számítottak, a jóval esélytelenebbnek tartott Broncos kiverte a playoff-ból a Steelers-t. Pedig még a bírók is tettek érte, hogy ne így legyen, végül mégis a szív győzött. Sikerült meglepni a vendégeket egy pontos és hatékony passzjátékkal, így ők hiába készültek csak a futásokra, pont visszafelé sült el a taktikájuk.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Tebow: 10/21 sikeres/összes passz, 316 passzolt yard, 2 passzolt TD; 10 próbálkozás, 50 futott yard, 1 futott TD
McGahee: 19 próbálkozás, 61 futott yard, 1 elvesztett fumble
D. Thomas: 4 elkapás, 204 elkapott yard, 1 elkapott TD
Fells: 2 elkapás, 57 elkapott yard, 1 elkapott TD
Royal: 3 elkapás, 49 elkapott yard, 1 elkapott TD; 3 punt return, 9 visszahordott yard AVG
Willis: 1 kickoff return, 19 visszahordott yard
Prater: 3/3 FG, 2/2 XP (20, 28 és 35 yard)
Colquitt: 4 punt, 41.0 yard AVG
Carter: 5 tackle, 1 interception
Mays: 5+1 tackle
Ayers: 3 tackle, 2 sack
Miller: 3 tackle, 1 sack
Bunkley: 2 tackle, 1 sack
Dumervil: 2 tackle, 1 sack

Tebow 10/21-es hatékonysággal 316 yard-ot passzolt 2 TD-al és még futott mellette 50 yard-ot 1 TD-al, így mondhatjuk, hogy ő volt a meccs hőse, de mindenképpen meg kell osztania ezt a címet Bay-Bay-el, aki 204 elkapott yard-ot termelt 4 elkapással és 1 TD-t. 131 yard így is összejött a futásokból, de szerencsére ez a teljesítmény ezen a meccsen elég volt.

A védelem is jó volt ismét, 5 sack-et szedtek össze BigBen-en és épp eléggé megzavarták ahhoz, hogy ne tudjon igazán ritmusba jönni. Ayers-t emelném ki mindenképpen, aki 2 sack-et szerzett, a Doom-Von páros ismét nagyon jó volt és ezúttal a secondary-re se lehetett igazán panasz.

Következik egy újabb, ezúttal még keményebbnek ígérkező próbatétel, mivel az AFC legjobb csapatához, a New England Patriots-hoz (13-3) kell a csapatnak utaznia, akikkel már játszottunk idén, 41-23-as vereség lett belőle, „hála” egy tragikus második negyednek. Az már biztos, hogy se Decker-re, se Larsen-re nem számíthatnak Fox-ék és Dawkins játékára is kicsi az esély sajnos. Viszont mivel a csapatnak ezúttal sincs veszítenivalója és a Patriots védelme a Steelers-énél jóval gyengébb, így nem teljesen esélytelen ez a meccs se, csak nem szabad feltartott kézzel kimenni a pályára. Mindeki szurkoljon vasárnap hajnalban, a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr293542884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.01.13. 21:17:24

Broncos injury report: Out - Paxton, Decker; Doubtful - Dawkins; Probable: Bruton, Fells, Miller & Dumervil.

foppa21 2012.01.13. 21:53:16

jó hosszú lett de most külön élvezet volt végig olvasni:-)

Foresz 2012.01.13. 22:57:38

Hát mit is mondjak,újra és újra élvezet átélni azokat a pillanatokat.Grat az íráshoz,hűen leadja a meccs feszültségét,csodálatos pillanatait.Élvezet volt elolvasni!
Bármi is lesz a Pats ellen,ezt már senki sem veheti el a Broncos szurkolóktól - ahogy azt már Filip is említette korábban.

Coach Sacco 2012.01.14. 10:22:36

@Foresz: Ezzel teljesen egyetértek. Annyi hogy szerintem az alapszakasz meccsek összefoglalói is ugyanilyen jók, csak az ilyen nagy sikerekről még jobb írni/olvasni. :)

milo_hedgie#23 2012.01.14. 10:38:01

david binn lesz a long snapper a sérült paxton helyett.a chargers játékosa volt régóta.

tHoMaS 2012.01.14. 12:15:02

emlékezetes meccs volt, igazi PO klasszikus. Tebow és Thomas között egyre nagyobb az összhang. Decker nem játszhat a NE ellen?

StormST 2012.01.14. 12:17:43

Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek, igyekszik az ember... :)

Sajnos Decker nem tud játszani, bár nem túl súlyos a sérülése, de nem fognak vele kockáztatni...

Paxton felesége ikrekkel terhes, ezért maradt Denver-ben, reméljük se nála nem lesz semmi gond, se Binn-nel...

xrace 2012.01.14. 14:34:27

Ma már egy divatcsapatot elkapott egy denveri csapat, este meglesz a második is. :)


süti beállítások módosítása