Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears basketball: Biztatóbb folytatás

2012.01.20. 20:20 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Karácsonykor írtunk először az egyetemi férfi kosárlabda-bajnokságban vitézkedő Northern Colorado Bears meneteléséről. Sajnos, akkor sok győzelemről nem tudtunk beszámolni, mivel a greeley-i medvék addigi 11 meccsükből csupán hármat nyertek meg. Szerencsére a Big Sky konferencia-meccseken már jobban teljesítenek a srácok, hat mérkőzésük után háromszor győztesen hagyták el a pályát.
 



















A 2011-es év utolsó napján játszotta első konferencia-mérkőzését az UNC, melyen a vendég a nagy rivális Northern Arizona volt. A mérkőzés fölényes hazai sikert hozott, B.J. Hill vezetőedző csapata 80-64-re diadalmaskodott. A keret egyetlen végzős játékosa, Mike Proctor dupdaduplát regisztrált (13 pont és 13 lepattanó), de rajtak kívül még Connor Osborne, Tate Unruh, Tevin Svihovec és Paul Garnica is mind tíz pont felett zárt.
 
Január 2-án már az Idaho State vendégeskedett nálunk, és bár a mérkőzés szoros csatát hozott, sajnos számunkra vereséggel ért véget. Hill a végjátékban nyújtott gyengébb figyelmet emelte ki, de hozzátette, ezt az edzéseken többet kell gyakorolniuk, ezért részben magát is okolja az 57-55-ös vereség miatt. Nagy áldozatot is követelt a találkozó, hiszen a másodéves Tate Unruh, aki 13.1-es meccsenkénti pontátlagával csapata legeredményesebbje, a 7. percben bokasérülést szenvedett, így nem is tudott már visszatérni a pályára. A center Mike Proctor karriercsúcsot jelentő 16 pontot dobott, míg Garnica 11, Svihovec pedg 10 egységgel zárt.
 
Ezt követően a freshman Tevin Svihovec egyéni rekordnak számító 16 pontot szórt a Sacramento State ellen, a Bears pedig magabiztosan behúzta a mérkőzést 61-53-ra a konf-utolsó ellen. Ki kell még emelnünk Emmanuel Addo teljesítményét, aki mérkőzések óta a padról beállva segíti csapatát, a Hornets ellen tíz pontig jutott. Unruh és Garnica is ott volt a csapattal, sőt, az egyaránt a lábukat fájlaló hátvédek pályára is léptek. Hill szerint ez volt a csapat szezonbeli legjobb teljesítménye eddig.
 
Január 12-én hiába vezetettünk sokáig a Portland State ellen, végül a vendégek 86-75-re győztek a Butler-Hancock Sports Pavilionban. Az ellenfél nagyon jól és eredményesen dobta a triplákat, így a végjátékban a Medvéknek szinte esélyük sem volt visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Mike Proctor és Connor Osborne is 16 pontig jutott, de Elliott Lloyd és Tevin Svihovec is tíz pont fölött zártak.
 
Mike Proctor az Eastern Washington elleni tévés meccsen is jó napot fogott ki, az ő remek passzainak és 13 pontjának köszönhetően a Bears 71-70-re diadalmaskodott, így sorozatban ötödik győzelmét aratta az Eastern Washington ellen. Unruh 12 másodperccel a vége előtt két büntetőt értékesített, amivel együttesünk megfordította a mérkőzés állását, az Eagles pedig már képtelen volt válaszolni, így a drámai végjátékból a mieink kerültek ki nyertesen..
 
Péntekre virradóra azonban csak egy félidőn át voltunk képesek felvenni a kesztyűt a mieinknél lényegesen jobb erőkből álló Montana-val, végül 76-58-as vereséget szenvedtünk. Csapatunk jelenlegi legjobbja szokás szerint a senior magas ember Mike Proctor volt, aki kilenc lepattanója mellé 14 pontot is szerzett, mindhiába.

A Big Sky konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. Weber State Wildcats 7-0 (15-3)
2. Montana Grizzlies 5-1 (12-6)
3. Montana State Bobcats 4-2 (9-8)
4. Portland State Vikings 3-3 (9-9)
5. Eastern Washington Eagles 3-3 (9-10)
6. Northern Colorado Bears 3-3 (6-11)
7. Idaho State Bengals 2-4 (4-14)
8. Northern Arizona Lumberjacks 1-6 (5-14)
9. Sacramento State Hornets 0-6 (5-12)


Hármas holtversenyben a negyedik helyen állunk, és igazából a két kiemelkedően erős csapaton kívül bárkit legyőzhetünk, így a harmadik hely még mindig elérhető lehet a címvédő számára. Viszont a közeljövőbeli folytatás meglehetősen rázósnak ígérkezik, mivel a következő tíz napban négy idegenbeli mérkőzés vár a Bearsre, legközelebb csak február 2-án léphetünk pályára hazai közegben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr443602398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.01.21. 02:23:33

nem fogjuk sajna megismételni a tavalyi eredményeket. nagyon hiányozhat beitzel


süti beállítások módosítása