Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Elkezdődtek a konferencia-meccsek

2012.01.24. 20:25 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Nagyszerű formában kezdte az új évet az egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Air Force Academy együttese. Jeff Reynolds fiai január 3-a és 14-e között négyből négy mérkőzést magabiztosan megnyertek, azóta viszont az utolsó két konferencia-találkozón vesztesen kellett elhagyniuk a parkettet.




















Legutóbbi írásom óta az első találkozó amolyan felrázó mérkőzés volt az NAIA-ben szereplő Johnson & Wales ellen, de a tréner szerint rendkívül hasznos meccs volt a csapat számára. A legjobb játékos, Michael Lyons sérülés miatt továbbra sem lépett pályára, a magas ember Taylor Broekhuis pedig csak négy percet játszott a mérkőzés elején, utána elővigyázatosságból nem szerepeltettük őt. A Falcons szezoncsúcsot jelentő 13 hárompontost értékesítve, 83-53-ra diadalmaskodott, négy kiegészítő ember is két számjegyű tartományban zárt a szerzett pontokban.

Január 6-án a Chicago State ellen a hazaiaknak új húzóemberre volt szükségük, mivel Lyons még mindig hiányzott. Ezt a szerepet két támadó játékos vállalta magára: a végzős Taylor Stewart és a harmadéves Taylor Broekhuis. Mindketten 16 pontot dobtak az idei szezonban még nyeretlen chicagóiak ellen, így a Falcons hazai mérlege 8-1-re módosult.

A három nappal később esedékes Texas-Pan American elleni mérkőzés volt együttesünk utolsó non-conference mérkőzése az idényben. Az Air Force ezúttal sem kegyelmezett, 67-50-re könnyedén győzött. Ennek a remek sikernek köszönhetően zsinórban negyedik győzelmét érte el a gárda. A freshman Kamryn Williams 11 ponttal és 10 lepattanóval karrierjének első dupla-dupláját szerezte, míg a legtöbb pontot a junior guard Todd Fletcher szórta, szám szerint 15-öt.

Ezt követően január 14-én a Boise State otthonában vívta idei első Mountain West konferenciabeli mérkőzését a Falcons, szerencsére hőseink 74-59-re diadalmaskodtak a gyengécske Broncos ellen. Többen is parádéztak a nyitómérkőzésen – a harmadik idényét taposó Mike Fitzgerald egészen 16 pontig jutott, míg Taylor Broekhuis 15 pontja mellé tíz lepattanót is összeszedett, ezzel pályafutása második dupla-dupláját érte el. Közben Fletcher 13, Stewart 12 pontot kapart össze.

A coloradói együtteseknek nem igazán megy idén a Wyoming ellen, hiszen eddig csak a Denver tudta legyőzni az északi államhatárszéli rivális Cowboyokat. A Northern Colorado és a Colorado után az Air Force is kikapott a Wyomingtól, ahogy egyébiránt január 21-én a Colorado State is. A Falcons 64-53-as vereséget szenvedett hazai pályán, a legeredményesebb sólyom ezúttal Mike Fitzgerald volt 13 ponttal úgy, hogy csak 25 percet töltött a pályán. A mieink sok labdát adtak el, a Wyoming zsinórban ötödik győzelmét aratta a Falcons ellen, a kék-fehérek pedig elvesztették első hazai konf-meccsüket, annak ellenére, hogy Michael Lyons bokasérülés után a padról már rövid időre szóhoz jutott.

A folytatásban hiábavaló volt Taylor Broekhuis 16 és Mike Fitzgerald 14 pontja a San Diego State ellen, az Air Force ismét vereséget szenvedett (57-44), de az aktuális országos 16. kiemelt Aztecs otthonában bőven vállalható volt ez a fiaskó.

A Mountain West konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. San Diego State Aztecs 3-0 (17-2)
2. UNLV Rebels 2-1 (18-3)
3. Wyoming Cowboys 2-1 (16-3)
4. Colorado State Rams 2-1 (13-5)
5. New Mexico Lobos 1-2 (15-4)
6. Air Force Falcons 1-2 (11-6)
7. TCU Horned Frogs 1-2 (11-7)
8. Boise State Broncos 0-3 (10-8)

Még 11 mérkőzés van hátra a MW-konferencia mérkőzéseiből, így az egy győzelem és két vereséggel álló Falconsnak minden esélye meg van arra, hogy javítson eddigi eredményein. Persze, cseppet sem lesz egyszerű dolgunk, az előttünk álló időszakban is szép számmal fogunk találkozni a konferencia legjobbjaival, és a 7-8. helyet elfoglaló két "futballiskola" kivételével bármelyik rivális legyőzése bravúrnak számítana Lyons-éktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr53744980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.01.26. 10:12:47

sajnos ma hajnalban újra vesztettünk a tcu ellen...

foppa21 2012.01.26. 10:14:05

sajnos ma hajnalban újra vesztettünk a tcu ellen...

foppa21 2012.02.01. 10:10:18

ez a 42-81 nagyon csúnya verés volt:-(


süti beállítások módosítása