Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Összekaptuk magunkat

2012.02.13. 12:50 - Tomi_Tanguay

A múlt héten öt meccses nyeretlen sorozatot máris négy meccses veretlen széria váltotta fel a Colorado Avalanchenél, a legutolsó három fellépésből kettőt megnyertünk és harmadszor is csak hosszabbításban kaptunk ki. Javítottunk kicsit a kilátásokon, talán még időben tértünk észhez és nem késő megrázni magunkat a továbbiakra.
























Először kedden léptünk pályára a legutolsó bejelentkezésem óta, aznap a Chicago Blackhawkst vertük magabiztosan 5-2re hazai környezetben.
Nem túl jó előjelekkel vártuk az összecsapást, hiszen öt mérkőzés óta képtelenek voltunk győzni, sorozatban négy vereség után OTL következett. A Hawks ellen Giguere kezdett a kapuban, mostanában sokkal jobb formában van Varlamovnál. Kimaradt az összeállításból Porter és Hunwick, illetve Wilson kihagyása is érdekes volt, a sérülése óta nem nyerte vissza az igazi formát, csak hetedik védő lehetett. Helyette bekerült a lineupba az újonc Barrie, élete első NHLes meccsére készült.
Az első harmad unalmasan zajlott, kevés helyzetet és egyetlen gólt sem láttunk. A szünet után fél perccel rögtön megtört a jég, pechünkre Seabrook kipattanóból szerzett góljával a Chicago került lépéselőnybe. Nem sokáig kellett búslakodnunk, a negyedik percben azonnal két góllal válaszoltunk. Először egy 2-on-1 kiugrásban O'Reilly passzából Peter Mueller volt eredményes, 34 másodperc múlva Hejduk korongszerzéséből David Jones lőhetett gólt. 2-1re fordítottunk, felélénkült a találkozó, de a hullámvasútnak még nem volt vége, rövidesen Kane zsenialitása révén válaszoltak a vendégek. Sokkal élvezetesebb volt a játék ebben a harmadban, de hiába sikerült fordítani, be kellett érnünk a 2-2vel egyelőre. Aztán a harmadik menet első percében megint fordult a kocka, a Stastnyval való összjátékból Gabriel Landeskog hatalmas gólt ragasztott a hosszú felsőbe. Újra megszereztük a vezetést és ezután a Chicago csak görcsös próbálkozásokig jutott, Jiggy viszont remekelt a kapuban. Fejetlen kitámadtak Kaneék, hátul fellazultak, ezt egy újabb kontra góllal használtuk ki, David Jones fejezte be a ziccert az 52. percben. Kezdett eldőlni a meccs és nem is történt már nagy változás, a végeredményt Kyle Quincey állította be az üres kapura szerzett góllal, ezzel végre megtörtük a hetek óta tartó nyeretlenséget.
Csak 31-29el volt több lövésük a vendégeknek, a záró harmadban nagy fölényben játszottak, de semmit se értek a rohamaik, a gyenge védekezésüket többször gólokkal büntettük meg. Jones a mellőzés után kezd formába lendülni, a 2+1es teljesítménye önmagáért beszélt, mindkétszer remekül használta ki a helyzeteit. Mueller is folytatta a gólgyártást, Stastny két gólpasszt adott és +3ig jutott. Giguere megint megbízhatóan védett, 29/31es hatékonysággal vezette győzelemre a gárdát.

Következett néhány nap pihenő, majd pénteken a Carolina Hurricanes ellen diadalmaskodtunk 4-3ra hosszabbításban egy őrült meccsen.
Sacco nem akart változtatni a győztes felálláson, teljesen ugyanazzal a játékosokkal és sorokkal vettük fel a kesztyűt ezen a meccsen, mint előtte a Hawks ellen. Giguere is maradt a helyén természetesen.
Nagy lendülettel kezdte a meccset a Canes, kicsit megleptek minket és a vezetést is meg tudták szerezni Brent közeli góljával. Nem igazán találtuk a ritmust, a nyitó harmad utolsó percében mégis összejött az egyenlítés, Mueller korongot szerzett a támadó harmadban, Gabriel Landeskog pedig újra nagyszerű lövéssel tüzelt a kapuba. Nem volt vége a harmadnak és még volt válasza a Carolinanak, gyengén védekeztünk és nem tudtunk szerelni, Tlusty így megszerezte az előnyt a csapatának. 2-1es hátrányban voltunk az első harmad végén, de a második első perceiben tökéletesen kijátszottunk egy ellentámadást, amit Milan Hejduk fejezett be. Továbbra is rámenősen játszott a Carolina és több emberelőnyük volt, nagy csatában szépen tartottuk magunkat, de nehéz dolgunk volt velük. A harmad vége felé járva aztán újra előnybe kerültek a vendégek, O'Byrne bizonytalankodására Staal góljával fizettünk rá. Szerencsére nem sokat vártunk a denveri válaszra, harmadszor is sikerült az egyenlítés, Paul Stastny közelről elegánsan juttatta a hálóba a korongot. 3-3 volt az állás a záró periódus előtt, inkább a küzdelem dominált, de gólt egyik csapat se szerzett. Hosszabbítást kellett játszani, úgy tűnt, hogy a túlórában se születik döntés, ám az utolsó másodpercekben Ryan O'Reilly a semleges harmadban leszerelte ellenfelét és szabad volt előtte az út, balról megeresztett óriási erejű lövését Ward nem védhette. 1.2 másodperccel az OT vége előtt kiharcoltuk a győzelmet.
Landeskog és Hejduk a 13. gólját szerezte a szezonban, Stastny már a 14.et, Jones kétszer vállalt asszisztot. O'Reilly az egész meccsen hallatlan lelkesedéssel kapart, számos nagy helyzetet puskázott el, öt lövése a kapusban akadt el, az OTban hatodszorra minden dühét beleadta és irgalmatlan nagy gólt lőtt a legjobbkor. Giguere ketrecére 42 lövés záporozott, csak hármat nem tudott hárítani, egyébként kiválóan védett, belegondolni is rossz, hogy Varly ellen mi történt volna. Érdekes volt, hogy egymás után a második hazai meccsen se volt egyetlen PPnk, de a legfontosabb, hogy újra győztünk. Méghozzá az évad eddigi talán legemlékezetesebb sikere volt a drámai végkifejlet miatt.





















Másnap újra játszottunk és egy négyes idegenbeli túrát kezdtünk meg, a St. Louis otthonában csak hirtelen halálban maradtunk alul 3-2 arányban.
Erre a meccsre kapust váltottunk, a remek formában lévő Giguere helyett színre lépett a hetek óta csak vergődő Varlamov. A mezőnyben egy helyen történt változás, Wilson beszállt és hét védővel játszottunk, mivel Galiardi került ki a csapatból Hunwick és Porter mellé tartaléknak.
Back-to-back létére aktívan játszottunk az első percekben és több helyzetünk közül tíz perc után egyet kihasználtunk, egy elhozott buli után Shane O'Brien hatalmas kinti lövése tréfálta meg az ex-Avs kapus Elliottot és pattant a kapuba. Aztán a csapatot mostanában feltűnően sokat sújtó bírói ítéletek megint előjöttek, egymás után kaptunk három kiállítást, kettőt a Blues gólra váltott, mindkettőt Perron révén. Először a 13. percben a jobb oldalról talált be, a korong Varlamov lábai között csúszott át, majd négy minutum múlva egy távolabbi lövéssel vette be az orosz ketrecét. Nem törtünk meg és hamarosan volt még egy válaszunk, a szünet előtti utolsó percben meccsek óta először PPt kaptunk, ennek örömére Erik Johnson hatalmas kapásgólt vágott O'Reilly lekészítéséből. Ezt követően sokáig maradt a 2-2es állás. Az az igazság, hogy kevés közünk volt a meccshez, csak asszisztáltunk a pályán történtekhez, folyamatosan a STL támadott, de zártan védekeztünk és Varlamov is szerencsére kitartott. Sikerült a rendes játékidőt kihúzni döntetlennel, aztán a nagy bekkelés az OTban csődöt mondott, két perccel a vége előtt Berglund távoli lövése Colaiacovo botján változtatott irányt a kapu előtt, ezzel a Blues megszerezte a győztes gólt.
Igazságos eredmény született, a második napi meccsen dicséretes teljesítmény volt tőlünk az egy pont. Varly alaposan kitett magáért, a végére 41 lövést védett, igaz az elején kapott egy védhető gólt, de később nagyon jól tartotta magát. Két védő szerezte a góljainkat, O'Brien és EJ is második alkalommal talált be a szezonban. Hősies küzdelmet vívtunk és a nagy erőfeszítéseket pontszerzéssel jutalmazták, így egymást követő négy meccsen nem kaptunk ki a rendes játékidőben.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 34-15-6, 74 pont
2. Calgary Flames 26-22-8, 60 pont
3. Colorado Avalanche 28-25-4, 60 pont
4. Minnesota Wild 25-22-8, 58 pont
5. Edmonton Oilers 22-28-5, 49 pont


A közeljövő programja:

Február 16., csütörtök, 04:00 Vancouver Canucks - Colorado Avalanche
Február 18., szombat, 03:30 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Február 20., hétfő, 02:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche


Három mérkőzéssel folytatódik az idegenbeli túra kanadai földön, kemény ellenfelekkel fogunk ütközni ezen a héten, de szükségünk van a további pontokra a PO harcban. Duchene egyre többet korcsolyázik és elutazik a csapattal a túrára, hogy együtt eddzen a többiekkel, de a játékára még egy darabig biztos várnunk kell. Vele vagy nélküle, de győzelmekre van szükségünk, ehhez pedig szurkolnunk kell a csapatért!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr104099218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.02.13. 16:01:39

jó lett az összefoglaló,végre nyertünk pár meccset. addig kell ütni a vasat amíg meleg,most az idegenbeli túrán kellene még párat nyerni

Coach Sacco 2012.02.13. 18:55:24

Végre úgy játszottunk, ahogy mindig is kéne. Erős védekezés és kihasználjuk a helyzeteket. Csak az a baj, hogy nem hiszem, hogy túl sokáig tudjuk folytatni, pár zakóval megint visszaesünk.

Tomi_Tanguay 2012.02.13. 19:55:21

@Coach Sacco: pedig te vagy mindig a fő optimista:D

Tomi_Tanguay 2012.02.13. 20:05:18

abban egyetértek hogy fontos lesz a mostani kanadai trip, most lehet életben tartani a PO reményeket pár győzelemmel

foppa21 2012.02.13. 20:42:06

@Tomi_Tanguay: király cikk! tényleg sokkal jobb a győzelmeket olvasni...vajon miért:-D

Tomi_Tanguay 2012.02.15. 04:40:03

duchene még mindig könnyített edzéseket végez, elutazik a csapattal de nem fog játszani.
mueller szabadnap, wilson betegség miatt nem edzett tegnap, de mindketten játszani fognak a nucks ellen.

Tomi_Tanguay 2012.02.15. 04:41:48

ja és természetesen giguere lesz a kezdő

foppa21 2012.02.15. 17:31:22

@Tomi_Tanguay: jogos mert csak vele van esély győzni

milo_hedgie#23 2012.02.15. 18:20:51

hejduk tegnap lett 36 éves:)

foppa21 2012.02.16. 06:29:47

3-1re kikaptunk, csak a végén dőlt el a meccs

Tomi_Tanguay 2012.02.16. 11:29:28

hát egy pontot elhozhattunk volna. ennyi votl a győzelmi széria sajnos

foppa21 2012.02.16. 16:28:29

szerencsére giguere azt mondta hogy nem komoly a sérülése. nagy szarban lettünk volna ha elveszítjük

Tomi_Tanguay 2012.02.16. 18:00:54

ja de mueller és galiardi is megsérült

milo_hedgie#23 2012.02.16. 19:06:53

@Tomi_Tanguay: tényleg jó meccset játszottunk,csak a szokásos szerencsétlenség. giguere sérülése is rosszkor jött. talán az edmonton és a winnipeg verhetőbb lesz

Tomi_Tanguay 2012.02.17. 17:40:44

ma az oilerst verni kéne, látjátok még a szaros leafsnek is sikerült:D

foppa21 2012.02.17. 20:46:20

javítani kell a mai meccs, de kicsit féltem a csapatot mert beszedtünk pár sérülést. mueller biztos nem lesz, gondolom varlamov véd. duchene visszatérése is még csúszik

foppa21 2012.02.18. 05:57:12

3-1-re győztünk! olver gólt lőtt az első meccsén

foppa21 2012.02.19. 11:50:33

duchene játszani fog ma éjjel a jets ellen! valószínűleg hejduk és stastny sorában lesz a bal szélen

Tomi_Tanguay 2012.02.19. 15:26:23

dater szerint el lehetne cserélni gigueret a deadlinekor. csak sztem akkor a POról lemondanánk és lehet azzal többre mennénk ha nem szerzünk idei 1stöt

www.denverpost.com/avalanche/ci_19997607

milo_hedgie#23 2012.02.19. 18:20:31

@Tomi_Tanguay: hülyeség lenne,varlamov nem első számú kapus. inkább a védelemből lehetne elcserélni valakit,túl sokan vagyunk

foppa21 2012.02.20. 02:46:40

duchene visszatérése miatt nézem a meccset, remélem tudunk nyerni, mert hozható meccs lenne

foppa21 2012.02.20. 07:37:47

5-1re szívtunk, jobban kezdtünk és simán máshogy is lehetett volna:-(


süti beállítások módosítása