Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Szerény hetek

2012.02.15. 04:12 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Sok jóról továbbra sem fogunk tudni beszámolni, hiszen az egyetemi kosárlabda-bajnokság Mountain West konferenciájában szereplő Air Force Academy (11-11, 1-7) legutóbbi írásunk óta ötször kapitulált. Ez azt jelenti, hogy Jeff Reynolds vezetőedző együttese már hét meccs óta nyeretlen, és változatlanul a csoport leggyengébb csapatai között tanyázunk.

File: Taylor Broekhuis scored 15 points and grabbed seven rebounds for the Falcons.Először január 25-én a TCU (14-10, 4-4) vendégeként szenvedett 59-56-os vereséget az a csapatunk egy kiélezett mérkőzésen. A harmadéves center Taylor Broekhuis 15 pontot szerzett a találkozón, de a junior kettes-hármas Mike Fitzgerald (14 pont, 2 lepattanó) és az ugyancsak harmadik évét járó Todd Fletcher (12, 4) is tíz pont fölött zárva tett ki magáért. Reynolds szerint az ellenfél nagyon jól védekezett, de a sok kimaradt helyzet miatt is bosszankodott egy kicsit a Falcons mestere, ugyanis verhető ellenféllel szemben kapituláltunk.

Három nappal később majdnem csodát tettek a srácok, de sajnos hosszabbításban kikaptak a konferencia-első UNLV-től (22-4, 6-2) 65-63 arányban. A vezetőedző véleménye szerint a csapat elég jól játszott ahhoz, hogy nyerjen, de hiába küzdött a társaság, végül az esélyesebb vendégek diadalmaskodtak. A gárda elsőszámú pontgyárosa, Michael Lyons 25 pontot szerzett, de egy kísérlete három másodperccel a meccs vége előtt sajnos kimaradt. 3:33-mal a negyedik negyed végi dudaszó előtt még vezettünk is 56-51-re, de az országos 12. kiemelt Rebels hosszabbításra mentette a meccset, nagyon közel álltunk a bravúrhoz. Az újonc Kamryn Williams 13 pontjával új egyéni karriercsúcsot ért el az NCAA-ben, míg Taylor Broekhuis újra 11 egységig jutott.

A hónap utolsó napján hatalmas pofonba futott bele az Air Force hazai pályán: a New Mexico (20-4, 6-2) 81-42-re rendkívül simán győzött a Clune Arénában. Mike Fitzgerald a meccs után nem is értette, hogyan történhetett meg, hogy három nappal korábban megszorongatják a listavezetőt, majd egy hasonlóan erős csapatattól ennyire simán kikapnak, úgy látszik, minden puskaporunkat előttünk a Rebels elleni szoros fiaskó alkalmával. A vendégek összes játékosa szerzett pontot, a mi csapatunkból a freshman Max Yon volt a legeredményesebb, tíz perc alatt 11 pontot dobott, csupán ő lépte át a 10 pontos határt.

Michael Lyons scored a team-high 16 points Saturday at Colorado StateFebruár 4-én az állami konferencia-rangadón a Colorado State (15-8, 4-4) is legyűrte a Falconst, Fort Collinsban 67-49-es hazai siker született. Nem sok esélye volt az AFA legénységének, a zöld-fehérek végig magabiztosan kézben tartották a meccset, és majd' 20 pont körüli különbséggel diadalmaskodtak. A vendégek legjobbja ismét a harmadéves Michael Lyons volt 16 ponttal, míg Mike Fitzgerald 15 pontjából 14-et a második félidőben szerzett, de kettejük remeklése sem volt elegendő a Rams megszorongatásához.

Legutóbb múlt hétvégén a konferencián belül addig nyeretlen Biose State (11-12, 1-7) verte el az Air Force-t 72-61-re, ráadásul a Falcons újra hazai pályán kapott ki. Michael Lyons 24 ponttal zárt, míg Todd Fletcher karriercsúcsot jelentő kilenc asszisztot osztott ki. Lyons azt emelte ki a meccs utáni nyilatkozatában, hogy a társaságnak hiába volt három jó edzése egymás után, a BSU ellen mégsem ment nekik a játék, de nem adják fel, továbbra is pozitívak maradnak és a hátralévő hat konferencia-mérkőzésen megpróbálnak bizonyítani, most már tényleg csak a tisztes helytállás maradt.

A Mountain West konferencia állása (conf W-L, összetett W-L):

1. UNLV Rebels 6-2 (22-4)
2. San Diego State Aztecs 6-2 (20-4)
3. New Mexico Lobos 6-2 (20-4)
4. Wyoming Cowboys 4-4 (18-6)
5. Colorado State Rams 4-4 (15-8)
6. TCU Horned Frogs 4-4 (14-10)
7. Air Force Falcons 1-7 (11-11)
8. Boise State Broncos 1-7 (11-12)


Hat mérkőzés maradt az alapszakaszból, és már csak annyi kérdés maradt, hogy a hetedik vagy a nyolcadik helyen fogunk végezni a konferenciában, ami nem jogosíthat fel bennünket túlzottan nagy megelégedésre. Elmaradtak a bravúrok, és az eddigi tendenciát figyelembe véve, a hátralévő találkozókon legfeljebb a TCU elleni hazain lehet esélyünk a győzelemre.

Az online fogadás lehetővé teszi, hogy szinte az összes NCAA-meccsre fogadjunk, köztük a coloradói csapatok összecsapásaira is.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr314109614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.16. 03:56:50

58-53-as bravúrgyőzelem a Wyoming otthonában!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.16. 04:19:20

Ez volt az első győzelem az interim coach Dave Pilipovich kezei alatt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 02:09:22

58-56-ra legyőztük az SDSU-t! Az év legnagyobb coloradói egyetemi kosárgyőzelme! :)


süti beállítások módosítása