Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons lacrosse season preview 2012

2012.02.17. 16:40 - Filip89

Ezen a hétvégén az állam kisebbik csapata, az Air Force Falcons legényei ugyancsak megkezdik szereplésüket a 2012-es egyetemi bajnokságban. Noha a Sólymok közel sem várják annyira vérmes reményekkel az új évadot, mint a DU-s sporttársak, azért a Légierő programja is egyre inkább feljebb szeretne törni, és erre minden esélyük meg is van az előttünk álló esztendőben.





















A férfi lacrosse-szakág az egyik legfiatalabb programnak tekinthető az AFA sportéletében, így értelemszerűen egyelőre országos szinten nem képviselnek jelentős játékerőt, de még az akadémián belül sem tartoznak a legfontosabb sportok közé. Eleddig egyetlen alkalommal sem jutottak be az NCAA Tournament-re, és erre bizonyára idén sem lesz esélye a gárdának, de vitathatatlan, hogy Eric Seremet vezetőedző 2009-es kinevezése óta - fénysebességgel - felfelé ível a program útja. A tavalyi szezont a Falcons 6-7-tel fejezte be a konferenciája középmezőnyében, miközben folyamatos fejlődést mutatva, az utolsó öt fellépés alatt négy győzelmet arattunk, amire nyugodt szívvel lehet építkezni.

A Falcons már a 2011-es tanévben is az egész NCAA legfiatalabb lacrosse-csapatai közé tartozott, idén ugyan a srácok egy évvel öregebbek, de még most is csupán hét végzős alkotja a teljes keretet, és közülük csak négyen számítanak általános kezdőnek. A csapatban a legnagyobb névnek Dayton Gilbreath számít, a negyedik szezonjára készülő hátvéd a gárda igazi vezére és csapatkapitánya. A védelem alappillérétől a senior évben is stabil teljesítményt várunk, jó előjel a formájával kapcsolatban, ahogy az ECAC All-League preseason csapatának egyetlen AFA-játékosa volt - nála ez nem lehet újdonság, hiszen a korábbi három éles szezonja mindegyikében ugyancsak tagja volt a konferencia álomcsapatának. A denveri születésű Adam Paranka a Falcons legjobb pontgyárosa lehet a következő esztendőben, a senior csatár tavaly a legjobb előkészítőnk volt és harmadik helyen végzett a pontok terén. Seremet mester elképzelése szerint kettejük mellett három másodéves palánta léphet elő még húzóembernek: a középpályás Erik Smith az egész csapat egyik legkomolyabb munkabírású játékosa, Kyle Cassady tavaly már szintén bizonyított a középpályán, míg a hátvéd Matt Puelo a védelem egyik fiatal reménysége. A kapusposzt egyelőre a legnagyobb kérdőjel, az eddigi első számú hálóőr Brian Wilson befejezte tanulmányait, megüresedett helyéért a harmadéves Austin Fox és a végzős Matt Sanders küzdhet meg.

A Falcons könnyen az idei szezon meglepetéscsapata lehet az ECAC-ben, legalábbis a Légierő birodalmán abban reménykednek, hogy sikerül ott folytatni, ahol tavaly abbahagytuk. Ebben az esetben, ha átmentjük a jó formát, akkor a Denver kivételével bárkit megszorongathatunk a konferenciában, de azért gyorsan tegyük hozzá, hogy az ötödik helynél feljebb kerülés már meglepetésnek számítana.

Az AFA természetesen nem tartozik a show-csapatok közé, ezért csak egyetlen klasszikus tornán fognak részt venni idén, február utolsó hétvégéjén a DU otthonában megrendezésre kerülő Tournament-en mérettetik meg magukat. A kettőzötten fontos konferencia-rangadók mellett még egy mérkőzés villanyozhatja fel különösen az akadémia légkörét, hiszen a csapat március 10-én az Army lacrosse-legénységével fog megütközni.

A Falcons 2012-es menetrendje:


Február 19., vasárnap, 19:00 Rutgers Old Queen's - Air Force Falcons
Február 25., szombat, 19:00 Air Force Falcons - Robert Morris Colonials (Pioneer Face-Off Classic Tournament, Denver, Peter Barton Lacrosse Stadium)
Február 26., vasárnap, Air Force Falcons - Michigan Wolverines (Pioneer Face-Off Classic Tournament, Denver, Peter Barton Lacrosse Stadium)
Március 3., szombat, 19:00 Air Force Falcons - Quinnipiac Bobcats
Március 10., szombat, 20:00 Army Black Knights - Air Force Falcons
Március 17., szombat, 18:00 Loyola Greyhounds - Air Force Falcons*
Március 24., szombat, 21:00 Air Force Falcons - Denver Pioneers*
Március 28., szerda, 01:00 Jacksonville Dolphins - Air Force Falcons
Március 31., szombat, 21:00 Air Force Falcons - Mercer Bears
Április 8., vasárnap, 20:00 Air Force Falcons - Bellarmine Knights*
Április 14., szombat, 20:00 Air Force Falcons - Fairfield Stags*
Április 21., szombat, 19:00 Ohio State Buckeyes - Air Force Falcons*
Április 29., vasárnap, 01:00 Hobart Deacons - Air Force Falcons*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr754124185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.02.19. 19:37:34

kicsit előbb kezdték a meccset,mint írtad. megszorongattuk őket nagyon a végén de 11-10re kikaptunk:(


süti beállítások módosítása