Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Kanadai hét

2012.02.20. 18:50 - Tomi_Tanguay

A múlt héten a Colorado Avalanche tovább folytatta a távoli utazásokat és három meccset játszottunk le kanadai földön. Sajnálatos módon kevés siker jutott a csapatnak Denvertől messze, a legutóbbi három mérkőzésből csak egyet tudtunk megnyerni, továbbra sem vagyunk rájátszást érő helyen.




















A mostani idegenbeli túrát múlt szerdán folytattuk és a Vancouver Canucks otthonában 3-1es vereséggel végeztünk, annak ellenére hogy sokáig nagyon szépen helytálltunk a divízió legerősebb csapata ellen.
Az összeállításban nem sok meglepetés történt, hat védővel játszottunk, Hunwick és Wilson tartalékok voltak. A támadók közt a sérült Mueller maradt ki, valószínűleg megint agyrázkódással bajlódik, a klub diplomatikusan csak 'upper body' sérült jelzett. A kapuban is maradt a mostanában sokkal jobb formában védő Giguere, aki Luongoval nézett farkasszemet.
Ahogy elkezdődött a mérkőzés, a Vancouver 13 másodperc alatt megszerezte a vezető gólt, határozatlanok voltunk hátul, Booth könnyen betalált közelről. Megfogta a gól a csapatot és akadozott a játékunk, de legalább több gólt nem kaptunk az első harmadban. Nem sokkal az első szünet előtt Giguere sérülése borzolta a kedélyeket, kénytelenek voltunk Varlamovot beállítani a helyére. A második menetben egyre jobban felvettük a ritmust, többször ígéretes helyzetbe tudtunk kerülni. 30 perc elteltével Hejduk gyönyörű kapu előtti keresztpasszából Erik Johnson értékesítette a helyzetet és kiegyenlítettünk 1-1re. A záró harmad döntetlen állással indult, nagyon izgalmas küzdelmet láthattunk, simán meccsben voltunk velük és nem egyszer akár mi is megszerezhettük volna a második gólt, amivel nagy lépést tettünk volna a győzelemért. Nem így történt. Sajnos az utolsó tíz percen belül korongot vesztettünk a saját harmadunkban, melyet Hansen góljával használtak ki. Újra a hazaiak kerültek lépéselőnybe, kevés idő maradt az egyenlítésre és a nagy igyekezetben már nem tudtunk válaszolni. Ehelyett a vendéglátók üres kapus góllal állították be a végeredményt Burrows közreműködésével.
A kapura lövésekben 30-31 arányban maradtunk alul, a mutatott játék alapján abszolút megálltuk a helyünket. Kis szerencsével pontot szerezhettünk volna, de a végjátékban az erősebb házigazdák dominálni tudtak. Giguere 8/9nél tartott, amikor 16 perc után le kellett cserélni, kisebb húzódást szenvedett, nem kell sokat kihagynia. Varlamov beugróként szépen megállta a helyét, 21 lövésből egyetlen gólt kapott, az utolsó már ENG volt. EJ a harmadik gólját ütötte a szezonban, nagyszerűen kísérte a támadást és közelről higgadtan fejezte be, kezd egyre inkább olyan formában játszani, amit az egész évben vártunk tőle, elöl és hátul is a csapat hasznára tesz. Galiardi ugyancsak kiesett sérülés miatt, nem tudta folytatni a játékot.

Két nappal később az Edmonton Oilers 3-1es legyőzésével javítottunk és tértünk vissza a tűz közelébe a négy meccses pontszerző sorozat megszakítása után.
Még kuszábban nézett ki a helyzet a keretben, Galiardi sérülése miatt Olver jött a csapathoz az AHLből, közben Barriet visszaküldtük a fiókcsapatba. Wilson végre újra pályára került, Mueller továbbra is harcképtelen volt, az egyetlen scratch Hunwick volt. Giguere sem volt aktív a sérülése miatt, helyette Desjardins lett a csere Varlamov mögött.
Unalmasan kezdődött a meccs, egyik csapat se játszott túl jól, kevés helyzet alakult ki. Aztán az első harmad utolsó percében a kapus által elhagyott korongot megszereztük az ellenfél zónájában, Olver hátra passzát Erik Johnson bombázta a hálóba. A szünet utáni folytatás is nekünk sikerült jobban, néhány perc múlva gyönyörűen kijátszottunk egy kontrát, O'Reilly passzából Mark Olver volt eredményes a jobb oldalról. Kis idő múlva a meccs fele környékén bevertünk egy PPt, Stastny beadását Gabriel Landeskog kotorta be közvetlen közelről. 3-0ra megléptünk és kezdett eldőlni a meccs, azért az Oilers még szépen igyekezett és 35. percben R. Jones egy kipattanóból szépíteni tudott. A hazaiak az utolsó harmadban is becsülettel rohamoztak, de Varlamov nagyon jól őrizte a kaput és a védők kiválóan tették a dolgukat, nem engedélyeztünk már nekik felzárkózást. Biztosan behúztuk a győzelmet, tulajdonképpen kötelező volt.
Nem játszottunk hibátlanul most sem, de egy rövid periódusban az Oilers fölé nőttünk és akkor három gólt szerezve eldöntöttük a meccset. Olver az idei első pályára lépésén rögtön 1+1el mutatkozott be, látszólag tökéletesen beilleszkedett O'Reilly és Landeskog sorába. A center a csapat mindhárom góljánál asszisztot adott, a svéd újonc már a 14. találatát szerezte. EJ zsinórban a harmadik mérkőzésen volt gólszerző, hátvéd létére nagyon elkapta a fonalat, most tart négy gólnál a szezonban. Varlamov jól helyettesítette Jiggyt, 27 lövésből csak egyet nem tudott védeni.




















Vasárnap fejeződött be az idegenbeli túra, méghozzá egy kimondottan szerencsétlen mérkőzéssel, a Winnipeg Jets vendégeként 5-1re kikaptunk.
Egyetlen nagy és pozitív változás történt az Oilers ellen győzedelmeskedő csapat összeállításában, 7 hét kihagyás után Duchene újra játékra jelentkezett. A 9esünk jobbára Hejduk és Stastny sorában tűnt fel a bal szélen, visszatérésének maximum Van Der Gulik nem örült annyira, mert kimaradt a 18as gameday rosterből. Mellette Hunwick volt tartalék, Mueller, Galiardi, Giguere sérülés miatt nem játszott, a kapuban megint Varlamov állt.
Az első harmad iszonyatosan álmosító volt, mindössze 6-6 lövésre volt képes mindkét csapat, nem csoda hogy gól nem esett. A második felvonásban lassan megélénkült a játék, az első 3 és fél perc alatt kettőt lőttek a hazaiak. Kane a kapu mögül befordulva Quinceyvel a nyakán nagyszerűen tüzelt a hálóba, Little egy távoli kipattanót vert be nagy helyzetből. Nagyon megleptek minket a két váratlanul érkező góllal, de nem sokat vártunk és megindítottuk az offenzívát. A következő időszakban egy kapura játszottunk, az egyértelmű fölényt mégse tudtuk gólokkal nyomatékosítani. A 31. percben egy előny alatt Johnson passzából Gabriel Landeskog nagyszerű lapos lövéssel volt eredményes, feliratkoztunk az eredményjelzőre. Pechünkre nem egész egy perccel később Varlamov előtt Wellwood találta meg a hátsó palánkra lepattanó korongot és a kapust megelőzve a hálóba pofozta a játékszert pár centiről. Rohamoztunk tovább fejetlenül és eredmény nélkül, a 20-8as lövési fölénnyel nem mentünk semmire. A harmadik harmadra talán már feladtuk a meccset, főleg miután pár perc múlva Ladd PPből tovább növelte a Jets előnyét. A kezdeti biztató játék ellenére szomorú véget ért a mérkőzés, a végeredményt Little állította be létszámfölényben egy kipattanót értékesítve.
Nagy pofonnal zárult a túra, a második harmadban dőlt el a meccs, amikor fölényben játszottunk, mégis sorban kaptuk a gólokat kontrákból. A befejező játékrészben már idegesek voltunk, sok kiállítást kaptunk, McLeod még verekedett is. A becsület gólt Landeskog szerezte, az újonc 15ször volt eredményes az évben, EJ a pont termelést gólpasszal folytatta. Varlamov 20 védés mellett beszedett öt gólt, nem mondom hogy a lelkén száradt a vereség, de védhető helyzetekben is kapitulált néhányszor.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 38-15-6, 82 pont
2. Calgary Flames 28-22-9, 65 pont
3. Colorado Avalanche 29-27-4, 62 pont
4. Minnesota Wild 26-24-9, 61 pont
5. Edmonton Oilers 22-30-6, 50 pont

A közeljövő programja:

Február 23., csütörtök, 03:00 Colorado Avalanche - Los Angeles Kings
Február 25., szombat, 01:00 Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche
Február 26., vasárnap, 01:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche

A mostani héten megint három meccset fogunk játszani, a kanadai túráról egyetlen mérkőzés erejéig térünk haza a Pepsi Centerbe, szerdán a Kings ellen küzdhetünk. A hét vége felé következik egy kemény back-to-back, Columbusban és Detroitban fogunk pályára lépni. Továbbra se könnyű a program, de pontok kellenek a PO esély életben tartásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr944148461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.02.20. 19:19:43

itt az új írás, sajnos nem tudtunk javítani a helyzetünkön ezen a héten

milo_hedgie#23 2012.02.20. 19:38:19

@Tomi_Tanguay: látom jól rá álltál erre hogy minden hét elején jönnek a cikkek. kár hogy nem hoztunk ki többet ebből a hétből,két hozható meccset buktunk el:(

foppa21 2012.02.20. 20:38:12

duchene visszatérésével kicsit optimistább lettem. lehet hogy naív vagyok de akkkor is látok még esélyt a javításra:-)

foppa21 2012.02.21. 17:38:47

nem egyszerű meccsek jönnek, de nagy lenne ha pont mi törnénk meg a wings hosszú otthoni veretlenségét

Tomi_Tanguay 2012.02.22. 04:29:39

na cseréltünk egyet:D quincey ment downiért. várható volt hogy a védelemből beáldozunk valakit, jobban örültem volna egy 1st vagy 2nd picknek. de downie se rossz gyerek. közben elliott visszakerült a keretbe, megint 7 védő van fent.

foppa21 2012.02.22. 05:37:49

@Tomi_Tanguay: azt is jegyezzük meg hogy quincey a wingsbe ment, mert előtte oda cserélte őt a tampa. szerintem ez egész jó csere (sherman szinten a legjobb:-D), mert szükség volt erőcsatárra

milo_hedgie#23 2012.02.22. 07:19:17

számítottam rá hogy quincey megy és tulajdonképpen nem rossz a csere. nagyon elpuhult mostanában a csapat,talán ez a pszichopata felpörgeti a fizikai játékot és mondjuk mcleodban is feléled újra a régi tűz:)

foppa21 2012.02.22. 16:58:45

a main már giguere lesz a csere kapus

foppa21 2012.02.23. 03:48:19

3-0ra vezetünk az első harmad után. olver, stastny, és mcclement szerezték a gólokat:-)

Tomi_Tanguay 2012.02.23. 05:27:31

4-1re győztünk! de jó meccsünk volt végre, esélye se volt a kingsnek

foppa21 2012.02.23. 21:30:59

nagyon biztos győzelem volt, hamar eldöntöttük a meccset. nagyon bizakodó vagyok most a csapattal, talán sikerült elkapni a ritmust. a jacketst le kell győzni, a red wings ellen akkor belefér a vereség (de most úgy érzem őket is el fogjuk kenni:-D)...

Tatavs 2012.02.24. 09:48:36

Most meg kéne verni a Kékkabátosokat is, aztán... jöjjön aminek jönnie kell, Quincey-ék ellen.

Coach Sacco 2012.02.24. 20:55:36

A mai tényleg kötelező lenne. Ha a rájátszás közelében szeretnénk maradni/kerülni, akkor az ilyen meccseken győzni kell.

Tomi_Tanguay 2012.02.24. 21:18:00

megszakadt a wings home win streakje 23 meccs után. sajnos nem mi szakíthatjuk meg:D

foppa21 2012.02.25. 03:30:12

5-0ra nagyon szépen leiskoláztuk a jacketst! Jones két gólt szerzett és downie is ütött egyet:-)

Tomi_Tanguay 2012.02.25. 11:19:01

o'byrne 2-3 hetet kihagy térd sérülés miatt, tegnap barrie már tartalék volt. galiardi is már egészséges de még jegeltük.

Tomi_Tanguay 2012.02.25. 12:14:20

szép győzelem volt tényleg, csak így az az érzésem hogy minden puskaport előttünk a red wings elleni meccs előtt. jó lett volna most meglepni őket, de nem nagyon merek reménykedni benne.

milo_hedgie#23 2012.02.25. 17:17:55

@Tomi_Tanguay: nem tehettük volna azt hogy direkt kikapunk colombusban,hogy hátha majd a detroitot legyőzzük. de értem mire gondolsz:)

Tatavs 2012.02.25. 17:57:10

Giguere fog védeni, lehet hogy Mueller is játszik. Hejduk meg lesérült.

foppa21 2012.02.26. 03:29:35

ez az! 4-3ra nyertünk a wings ellen. éreztem hogy most meglephetjük őket, nagyon jó formában vagyunk!:-)

melo15 2012.02.26. 13:02:21

Landeskog kurva jól játszik, nagyon jó választás volt szerintem! szép gólokat lőttünk és megint győztünk :)

Tomi_Tanguay 2012.02.26. 13:25:05

délután felteszem a friss összefoglalót az utolsó 3 meccsről


süti beállítások módosítása