Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Felszálló ágban

2012.02.26. 14:24 - Tomi_Tanguay

A héten mind a három mérkőzését megnyerte a Colorado Avalanche és közben még egy vérfrissítő cserét is végrehajtottunk, így az utolsó másfél hónapban minden esélyünk meglehet a rájátszásra.

Először is a deadline közeledtével a keddi napon megkötöttük azt a cserét, amiben Kyle Quinceyt Detroitba küldtük és helyette Steve Downie érkezett, akiért a michiganiek előtte 1st picket adtak a Tampa Baynek. Tulajdonképpen tudtuk, hogy a védelemben túl sokan vagyunk és lehetett számítani valakinek a távozására, nem történt meglepetés azzal hogy a nagy piaci értékkel bíró Q került lapátra. Helyére egy vérbeli erőcsatár érkezett, szükség volt ilyen játékosra, mostanában szürkék voltak a támadóink. Downie már bizonyított, a köcsögösködésen kívül tudjuk, hogy játékban sem ügyetlen, pár éve 22 gólos szezonja volt és 24 éves kora ellenére kifejezetten rutinos játékos. Bízunk benne, hogy a csapat hasznára lesz és segítségével még harcolhatunk a POért.

Szerdán két idegenbeli sorozat között egy meccsre hazatértünk a Pepsi Centerbe és nagyszerű játékkal 4-1re legyőztük a Los Angeles Kingst.
Giguere felépült a kisebb sérüléséből és ezen a meccsen már csere lehetett, de egyelőre hagytuk kibontakozni a magához térő Varlamovot. A védelemben heten maradtak Q nélkül, Hunwick volt a tartalék, míg a támadók közt Van Der Gulik és Porter volt létszám feletti.
Izgalmasan indult a mérkőzés, mindkét oldalt helyzetekkel. Az első gólt a mieink szerezték, nagyot küzdöttünk a korongért a támadó harmadban és Jones beadását Mark Olver kapásból lőtte a kapuba 7 perc után. Röviddel később még egy hasonló gólt szereztünk, a Kingsesek eladták a korongot a saját kapu mögött, Paul Stastny köszönte szépen, befordult vele és a hálóba lőtt. A LA egyre jobban támadott és több helyzetük volt, azonban a következő gól is tőlünk érkezett, egy remek kontra végén O'Reilly kapu elé lőtt passzát Jay McClement tolta mintaszerűen a hálóba. A vendégek kapust cseréltek, a folytatásban is fölényben játszottak, nekünk elég volt jobban figyelni a védekezésre a biztos előny birtokában. Sőt a 33. percben újra lecsaptunk, a semleges harmadban szerzett korongból indultunk előre és Landeskog betörése után a lecsorgó korongot Paul Stastny váltotta gólra közelről. Végképp eldőlt a meccs, innentől még jobban átadtuk a területet a Kingsnek, akik nem túl nagy meggyőződéssel támadtak, de próbálkoztak még a szépítésért. Ami össze is jött nekik a záró harmadban, Doughty hatalmas távoli lövése kötött ki a denveri kapuban, ennél nagyobb örömük nem lehetett ezen az estén.
Az első harmadban szerzett gólok jelentették a differenciát. Nagyon jól használtuk ki a helyzeteket, letámadásból és kontrákból voltunk eredményesek, a védelem végig tartotta magát. Stastny az újabb két találattal 16 gólos a szezonban, McClement is csöndben a nyolcadik gólját szerezte. O'Byrne és Hejda párosa az egész meccsen kifogástalan munkát végzett, a végére mindketten +3al zártak. Varlamov nagyon jól védett, amit lehetett megfogott, 4-0nál egy védhetetlen gólt kapott, egyébként 33ból 32t hárított.





















Aztán pénteken is folytatódott a jó szereplés, mivel a Columbus Blue Jackets otthonában 5-0s diadalt arattunk.
A jó formája miatt Varlamov újra lehetőséget kapott a kapu előtt, a mezőnyben több változás történt. O'Byrne a Kings elleni meccs utolsó perceiben összeszedett egy térd sérülést, 2-3 hétig nem játszhat. Helyette Barrie került a csapathoz, csak tartalék volt, a másik hat hátvédünk játszott. Galiardi felépült a kisebb sérüléséből, egyelőre tartalék volt, csakúgy mint a rutinos pihenő Porter.
Alacsony színvonalon kezdődött a mérkőzés, az első harmadban gyengén muzsikáltunk és inkább a Columbusnak voltak helyzetei. Mégis az utolsó percen belül a mieink voltak eredményesek, a hazai védelem fellazulását kihasználva David Jones korcsolyázott át a pályán, majd meseszép lövéssel vette be a ketrecet, előnnyel mehettünk az első szünetre. A fordulás után lassan egyre jobban kézbe vettük az irányítást, a CBJ kezdeti jó játéka lecsendesedett. A 32. percben Gabriel Landeskog hatalmas góljával zártunk egy ellenakciót, a gyors előretörés végén a svéd újonc Downie bejátszását egy állítás után lőtte fel a hosszú felsőbe. További helyzeteink is voltak, de két harmad után 2-0 volt az állás. Később nem menekült a Columbus és a harmadik elején folytattuk a szórást, másfél perccel a folytatást követően David Jones volt eredményes, Olverrel ketten tökéletesen harcoltak a korongért a támadó harmadban. Rövidesen a negyedik Avs gól is megérkezett, EJ távoli lövése után Steve Downie használta ki a kipattanót, ezzel megszerezte az első gólját a csapatban. A végeredményt a hajrában az egész meccsen nagyszerűen játszó Matt Hunwick alakította ki, Jones elcsípett egy passzt a saját kék vonalunknál, kiugratását a gyors hátvéd könnyedén végig vitte és sikerült is belőnie Masonnek. Fölényes győzelmet arattunk, úgy diadalmaskodtunk Columbusban, ahogy annak idején a régi szép időkben tettük ellenük!
Jones a sok kritika után kicsit felszívta magát erre a meccsre, parádésan játszott, nagy sebességgel hajtott, ennek eredménye két gól és egy gólpassz volt. Downie megszerezte az első pontjait, vele együtt Landeskog is 1+1ezett, kettejük sorát O'Reilly centerezte és így hárman a legveszélyesebb sorunkat alkották. Hunwick végig nagyon hasznosan teljesített, remek játékát az utolsó percekben ziccer góllal koronázta meg. A Columbus jól kezdte a meccset, később teljesen elhalványodtak, Varlamov védéseire nagy szükségünk volt és végig hibátlanul tette a dolgát, 28/28as mutatóval hozta a harmadik shutoutot az évben.

Szombaton újra játszottunk és egyáltalán nem voltunk esélyesek, de mégis diadalmaskodtunk a Detroit Red Wings vendégeként 4-3ra. Nem sokkal az egymás elleni meccs előtt szakadt meg a Detroit emlékezetes 23 meccsig tartó hazai veretlensége és most még az Avs is borsot tört az orruk alá.
Back-to-backen nem vártuk jó kilátásokkal a meccset, Galiardi ugyan visszatért, de sérülés miatt a kapitány Hejdukra nem számíthattunk. Létszámon felüli volt ugyanúgy Porter és Barrie, illetve kapust váltottunk és Giguere nézett szembe Zetterbergékkel.
Aztán a mérkőzés kezdete egyszerűen varázslatosan sikerült, másfél perc után nagyot brusztoltunk a támadó harmadban, O'Reilly megszerezte a korongot, Downiehoz játszott aki levitte a kapu mögé, gyönyörű visszaadását Gabriel Landeskog vágta be. Másodpercek múlva Olver állt ki kapus akadályozás miatt, de a PPben a Detroit a saját kapuja előtt elhagyta a pakkot és David Jones góllal büntette a hibát. Két gyors góllal előnybe kerültünk és az első harmad végéig tartottuk is a vezetést. A Red Wings csak a második felvonásra tudott felébredni, egyre több helyzetük volt, de képtelenek voltak betalálni. Sőt a találkozó felénél megint az első gólunk szerzői villantak meg, Gabriel Landeskog másodszor O'Reilly tökéletes passzát váltotta találatra. 3-0val sokkoltuk a hazaiakat és a második pihenőre megnyugtató előnnyel mentünk. Még mindig nem dőlhettünk hátra és a harmadik harmad elején a hazaiak szépen kijátszottak egy PPt, Hudler góllal megkezdték a felzárkózást. Nagy nyomásba kezdtek, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége, tíz perccel a vége előtt Wilson önzetlen passzal lövetett gólt Steve Downieval, újra hárommal mentünk. Csak nem adta fel a Red Wings és az utolsó percben még Hudler és Filppula góljaival feljöttek, meleg lett a pite, de egy gólt megtartottunk a vezetésből.
A Landeskog-O'Reilly-Downie hármas megint fantasztikusan játszott, nagyon jól érzik egymást, megint a legveszélyesebb sorunk voltak. Az újonc kölyök már 18 gólos az évben, fantasztikusan megy neki. O'Reilly mindhárom gólnál asszisztos volt, Downienak is három pont jutott. Velük ellentétben sajnos Stastny és Duchene sora gyengélkedik. Giguere a visszatérő meccsén 31ből 28 lövést védett, csak a végén kapitulált kétszer, egyébként remekül dolgozott.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 40-16-6, 86 pont
2. Colorado Avalanche 32-27-4, 68 pont
3. Calgary Flames 28-23-11, 67 pont
4. Minnesota Wild 27-25-9, 63 pont
5. Edmonton Oilers 24-31-6, 54 pont

A közeljövő programja:

Február 28., kedd, 03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks
Március 2., péntek, 03:00 Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets
Március 4., vasárnap, 03:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins
Március 5., hétfő, 01:00 Minnesota Wild - Colorado Avalanche

Elkaptuk a fonalat és azonos pontszámban állunk a nyolcadik Dallasszal, a következő három meccset pedig hazai pályán játsszuk. Nem könnyű ellenfelek következnek, de ha kitart a jó formánk, akkor könnyen újabb sikereknek örülhetünk, amivel tovább javíthatnánk a helyzeten.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr764209601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.02.26. 14:31:34

a 200. avs post a blogon:D

Tatavs 2012.02.26. 14:58:19

Gratula!
Jó meccs volt a Wings ellen. Szerencsére Quincey velünk volt :)

Tatavs 2012.02.26. 15:20:13

Downie egyébként 3 pontot szerzett (1g +2a). Remélem megtartja ezt a formát.

Tomi_Tanguay 2012.02.26. 16:14:49

ne zavarjon hogy vagy 180at te írtál belőle:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.26. 18:23:47

Elég kiábrándító is számomra, hogy öt évet elbasztam erre a szégyen(egy)letre.

milo_hedgie#23 2012.02.26. 18:31:06

jó lett az írás,nagyon jó formát fogott meg a csapat. remélem kitart mostmár a lendület a hajrára és elcsípjük a playoffot:)

foppa21 2012.02.26. 18:43:37

lehet tudni hány cikk volt eddig csapatonként?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.26. 19:51:51

avalanche (200) bears (9) broncos (198) buffaloes (11) crush (6) falcons (17) mammoth (113) nuggets (196) outlaws (48) pioneers (11) rams (11) rapids (167) rockies (244) tigers (6)

Tomi_Tanguay 2012.02.26. 20:29:58

azért a rockies még mindig el van húzva rendesen, de a többi major együtt. a college pedig nem mérvadó ezzel a pár hónappal:)

foppa21 2012.02.27. 04:24:41

hánykor lesz a deadline?

Tomi_Tanguay 2012.02.27. 10:05:04

ma este 9kor!
kíváncsi leszek mi lesz, számos játékosunkra írják hogy érdeklődők vannak rájuk (jones, galiardi, winnik, stastny, giguere, etc.) de csak playerért tudunk cserélni, pickért nem mert kicsúsznánk a sapkából. nem tudom így mennyi értelme lenne csereberélni.

Tomi_Tanguay 2012.02.27. 20:46:52

winnik és galiardi ment a sharksba egy rakás semmiért. sörmen megint alkotott:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.27. 21:08:32

Jó tudni, hogy ma van a deadline, azt hittem már lement a múlt héten. :D

foppa21 2012.02.27. 21:21:37

The Avalanche today traded forwards Daniel Winnik and TJ Galiardi to the San Jose Sharks for forward Jamie McGinn, 23, and two prospects, forwards Michael Sgarbossa (Ontario Hockey League) and Mike Connolly (American Hockey League).

te jó ég, ez kurva szar volt. miért nem pickeket kértünk????

foppa21 2012.02.27. 21:31:46

egyébként mcginn még nem fog játszani a meccsen. hejduk visszatér, mueller még nem várható. elliott kapott egy korongot az arcába de összevarrták és játszani fog. plusz varlamov lesz a kapus

milo_hedgie#23 2012.02.27. 21:55:05

nem értem mi szükség volt erre a cserére.

Tatavs 2012.02.27. 22:20:42

Talán McGinn ér valamit, de elé sokat adtunk érte.

foppa21 2012.02.28. 05:31:05

4-1re győztünk! szoros meccs volt, csak a harmadik harmadban döntöttük el, addigra kicsit elfogyott a ducks és talán szerencsénk is volt. 4 győzelem sorozatban!:-)

milo_hedgie#23 2012.02.28. 11:01:12

nagyon jó formába kerültünk,megint szép játékkal győztünk egy jó formában lévő csapat ellen. nem volt éppen egyenlő arányú ez a csere,de szerintem mcginn nagy segítség lehet. igaz winnik is szép munkát végzett,de gyengébbek nem lettünk szerintem.

Tomi_Tanguay 2012.02.28. 19:00:16

legközelebb a CBJt is verni kell és akkor már W5 streak lenne. talán végre mcginn is bemutatkozik, kiváncsi leszek mit csinál.

Tomi_Tanguay 2012.02.29. 10:00:31

mcginn nagyon várja a bemutatkozást, szimpatikusan nyilatkozott. jó kis ütközős srác, vele és downie megszerzésével kicsit felpörgettük a fizikai játékunkat.

foppa21 2012.03.02. 02:55:32

mueller visszatér a 4. sorban (kobasew nem játszik sérülés miatt), mcginn a harmadikban nyomja. varlamov fog védeni. hozni kell a kötelezőt!

foppa21 2012.03.02. 05:28:51

kikaptunk a jacketstől, ez most elég rosszul jött...

milo_hedgie#23 2012.03.02. 10:37:27

@foppa21: így a pittsburgh ellen meglepetés kéne. sajnos erre a meccsre nem pörögtünk fel kellően,megérdemeltük a vereséget.

foppa21 2012.03.02. 20:22:24

jah ez a meccs nem kellett volna, mert pont kezdtek feltámadni a remények...

foppa21 2012.03.03. 04:51:17

egy érdekes cikk magyarul sacco baromságairól:
nhl.centerice.hu/hir.php?id=1822

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.03. 05:25:16

@foppa21: Évek óta erről tépem a számat, ha nem tűnt volna fel. Az idekerülése óta egy faszkalap óvóbácsi, Wolski-tól kezdve minden cserét az önös érdekei miatt csinált a csapat. És akkor én vagyok a köcsög, ha gyomorforgatónak tartom mindezt, igen.

Quincey-nek teljesen igaza volt, amiért szidta a csapatot a csere után, erre mindannyian lehurrogtátok. Menjetek is csak az idióta Sacco után libasorban.

Tatavs 2012.03.03. 06:45:27

@Filip89: Nem, te nem ezért vagy köcsög. Te azért vagy köcsög, mert emiatt a játékosokat, és a csapatot is utálod. Mint egy divatdrukker, aki ha nem megy a csapatnak, máris elpártol, és utálja őket. És ezt a nézetedet még rá is akarod erőltetni másokra.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.03. 09:17:45

@Tatavs: Azokat a játékosokat utálom, akiket a szétveretés keretein belül csődítettek a csapathoz. Amikor egy nyár alatt nagyobb játékosmozgás volt, mint az előző öt évben együttvéve, és a klub saját draftoltjai helyett külsős zsoldosok érkeztek, akik többségében még nyomorékok is. (pl Varlamov, Kobasew, Giguere, O'Brien - kik ezek? Jelentenek bármit is az egykor még büszke csapatnak?) Van még pár szimpatikus ember a csapatban, de ha végig nézek egy lineup, alig lehet már észrevenni őket, egy ilyen zsoldosbagázsért nem fogok szurkolni. Ez már kurvára nem az a franchise, ahol Sakic, Roy, Forsberg játszott, kiöltek belőle minden szerethetőt, és a vezetőség menesztése miatt szurkolok minél jobban ellenük.

foppa21 2012.03.03. 09:32:10

nem baj, ezért is köcsög vagy...:-D

Foresz 2012.03.03. 11:54:26

A baj az,hogy ameddig eredményeket produkál a csapat,addig nincs miért meneszteni a stábot.Sőt továbbmegyek,amíg eredmények vannak joggal mondhatja azt a jelenlegi szakmai vezetés hogy "Kuss van mindenkinek,mert az eredmények minket igazolnak!"Szóval ahhoz hogy változások legyenek,ahhoz a pályán is meg kell buknia a csapatnak.Persze az meg az érem másik oldala,hogy jó-e vajon az,ha a játékosok veszik át az uralmat,az ő kedvük szerint történnek-e a dolog.Mert az általában minden sportágban nagy bűn,ha odáig fajulnak a dolgok.Akkor ugyanis évekre el lesz ásva a franchise,amíg egy friss- és lendületes szél ki nem fújja ismét a szemetet.

Tomi_Tanguay 2012.03.03. 13:05:27

nincsenek itt túl nagy eredmények, nagyon hullámzóak vagyunk. ill annyi hogy versenyben vagyunk még az utolsó PO spotért, lehet ez is pozitív dolog. de én is örülnék ha nem sacco és sherman irányitaná a csapatot.

Foresz 2012.03.03. 13:50:57

Jó,de nincs is teljes összeomlás meg liga-utolsó hely.Ahogy én észre vettem,az utóbbi 3-4 éveb a PO-helyek második fele - az az 5-8.hely - lehet a maximális cél,és ahhoz képest meg tartja magát a csapat.Persze a diktatórikus irányítás sem vezet hosszútávon sehová sem...

Tomi_Tanguay 2012.03.03. 16:43:36

még egy szokásos 5-6 meccses vereség sorozattal simán oda kerülhetünk. és a jó sorozatok után mindig rossz szokott következni. lehet hogy nem vagyunk látványosan gyengék, de hogy hosszú távon nem fog eredményt érni sacco főnökösködése az is biztos.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.03. 20:25:50

Az egész szezon kétségekre és bizonytalanságra épül. Az undorító, törtető vezetőség egy hányinger franchise benyomását kelti.

Tomi_Tanguay 2012.03.04. 02:32:33

rob blake night a mai meccs előtt fúj. nem tudom erre mi szükség van. a valaha volt legnagyobb patkány aki avs mezt húzott.

foppa21 2012.03.04. 09:09:49

ezzel a két zakóval megint szépen hátra léptünk:-(

foppa21 2012.03.04. 20:31:19

downie megsérült és connolly felkerült a helyére

milo_hedgie#23 2012.03.04. 22:17:45

@foppa21: nem túl jók az előjelek,de azért bízom benne hogy a wildot legyőzzük

Tomi_Tanguay 2012.03.05. 03:38:26

2-0ra győztünk a wild ellen. ha minden igaz ma lesz új összefoglalóm


süti beállítások módosítása