Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Falcons basketball: Csak hetedik hely

2012.03.07. 18:50 - Filip89

A közelmúltban lezárta alapszakaszbeli szereplését az Air Force Falcons kosárlabdacsapata, de ahogyan az elmúlt hónapok, úgy a befejezés sem tartogatott sok sikerélményt a Légierő számára. Az utolsó írásban egy nagy skalp mellett csupán négy vereségről tudunk beszámolni, így a végelszámolásnál mindössze egy vetélytársat tudtunk magunk mögé utasítani, és a konferencia-tornát is az esélytelenek nyugalmával várhatjuk.























Február 18-án a csapat akkora meglepetést okozott, amelyre az egész ország felkapta a fejét, az AFA fiai ugyanis az aktuális 13. kiemelt San Diego State csapatát 58-56 arányban felül múlták. Figyelmes olvasóink talán emlékeznek rá, hogy néhány héttel korábban, a hasonlóan bomba erős UNLV ellen végig vezetve vesztettünk hosszabbításban, akkor is rángattuk az oroszlán bajszát, most viszont két vállra is fektettünk egy nagy ellenfelet. Az Aztecs ellen a harmadéves dobóhátvéd Michael Lyons repítette a gárdát, a csapat első számú embere 27 pontot hintett, 6/10-es hatékonysággal dobta a triplákat. Rajta kívül legfeljebb Mike Fitzgerald 7-7 pontja és lepattanója, valamint a cserepadról érkező freshman Max Yon 10 pontos teljesítménye volt kiemelhető. A nemes győzelem értékét tovább emeli, hogy az Air Force történetében először sikerült megverni top20-as csapatot, korábban egy #22 elleni győzelem volt a program egyetlen sikere az országos rangsorban szereplő csapat ellen, amely szinte napra pontosan 20 évvel a SDSU elleni bravúr előtt született.

Ezután a korántsem annyira veretes TCU elleni hazai fellépésen reménykedtünk a sikeres folytatásban, de a vendégek 65-62-es diadallal távoztak a USAFA-ról. Fájdalmas vereséget szenvedtünk, a meccs nagy részében nálunk volt az előny, a hajrában azonban már csak futottunk az eredmény után, és sajnos a végső dudaszó pillanatában kimaradt Broekhuis triplakísérlete. A palánk alatti magasságkülönbséget képtelenek voltunk ellensúlyozni, a Horned Frogs 44-26 arányban pattanózta túl a mieinket, beleértve 22 offensive rebound-ot. A junior center Taylor Broekhuis az elrontott buzzer ellenére hatalmas meccset játszott, 15 pontja mellett féltucat blokkolást számlált. Váratlanul jól teljesített a padról beszálló freshman Justin Hammonds (17 pont), a kis csatár Mike Fitzgerald újra hasznosan dolgozott (13 pont, 7 lepattanó), viszont Lyons 38 perc alatt mindössze 9 egységig jutott, pocsékul dobott a mezőnyből, és az összes hármasát elhibázta.

Michael Lyons led all scorers with 27 points and tied his career-high with 6 three-pointersInnentől kezdve nem igazán reménykedtünk már a túl eredményes szereplésben, sorban két győzelem után vesztettünk, és február utolsó napjaiban két újabb kiemelt otthonában léptünk pályára. A hazai környezetben korábban megszorongatott UNLV vendégeként csak a tisztes helytállásnak örülhettünk, 68-58 arányban kaptunk ki ellenük. A 20. kiemelt már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert, túl sok hibával játszottunk, de később minden tőlünk telhetőt megtettünk és tíz pontra olvasztottuk a különbséget. Michael Lyons szépen megemberelte magát, és annak ellenére, hogy az elejétől kezdve fájlalta a vállát, 18 ponttal és 7 lepattanóval újra a legjobbunk volt. Megint volt egy meglepetés csereember, aki nagy napot fogott ki, a junior swingman Kyle Green 17 pontot tett bele a közösbe, míg Taylor Broekhuis 8 pontot, 6 lepattanót és 4 gólpasszt szorgoskodott össze.

Pár nappal később a New Mexico ellen sajnos nem tudtuk elkerülni a kínos pofont, és 86-56 arányban söpörtek félre minket az útból. Csak a meccs első néhány perce alakult szorosan, aztán a Lobos játszi könnyedséggel hagyta állva a csapatot, szinte folyamatosan növelték a vezetésüket, és a végére meg sem álltak a 30 pontos differenciáig, megint hatalmas verést kaptunk tőlük. A minden téren csődöt mondó Falcons-ból a 11 pontos Taylor Broekhuis volt a legeredményesebb, további három játékos csak egy-két egységgel maradt el a két számjegyű pontterméstől.

Múlt hétvégén rendezték az alapszakasz legutolsó mérkőzését, amely egyben a 2012-es szezon utolsó hazai fellépése is volt egyben, és a magas célokért küzdő Colorado State ellen kellett volna menteni a menthetőt. Többé-kevésbé ez sikerült is Pilipovich csapatának, de a szoros első félidőt követően az állami rivális a hajrában felőrölte a Falcons-t, és a zöld-fehérek 75-65-re győzedelmeskedtek ellenünk. A Sólymok közül ezúttal két harmadéves kosaras emelkedett ki, Michael Lyons nem túl jó dobószázalékkal dolgozva, 18 pontig és 5 asszisztig ért el, míg Mike Fitzgerald 16 ponttal fejezte be az estét, de kénytelenek voltunk beérni a Mountain West utolsó előtti, hetedik helyével.

Taylor Broekhuis scored 15 points, blocked six shots and dished out four assists.A Mountain West konferencia végeredménye (conf W-L, összetett W-L):

1. San Diego State Aztecs 10-4 (24-6)
2. New Mexico Lobos 10-4 (24-6)
3. UNLV Rebels 9-5 (25-7)
4. Colorado State Rams 8-6 (19-10)
5. TCU Horned Frogs 7-7 (17-13)
6. Wyoming Cowboys 6-8 (20-10)
7. Air Force Falcons 3-11 (13-15)
8. Boise State Broncos 3-11 (13-16)


Csütörtök és szombat között kerül megrendezésre a Mountain West tourney Las Vegas városában. Az Air Force a hetedik helyről egyébként sem várhatta volna nagy reményekkel a tornát, az esélyek viszont még tovább csökkentek, hogy azzal a New Mexico-val kell játszanunk a negyeddöntőben, akik az alapszakaszban mindkétszer a legnagyobb csapásokat mérték ránk. Szinte teljesen biztosak lehetünk benne, hogy már csak egy meccs van hátra a szezonból, de valahogy meg kell próbálni emelt fővel búcsúzni!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr364295996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.09. 04:01:12

31-45-re állunk a félidőben a New Mexico ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.09. 05:11:03

79-64-re vesztettünk. Szorosabb meccs volt, mint az alapszakaszban, szerintem kihoztuk a maxot belőle.


süti beállítások módosítása