Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Sun Belt Championship 2012

2012.03.08. 17:30 - Filip89

Március 3-tól 6-ig az arkansas-i Hot Springs városában került megrendezésre az egyetemi kosárlabda-bajnokság Sun Belt konferenciájának rájátszás-tornája. Az alapszakaszt a csoport harmadik helyén záró Denver Pioneers nagy reményekkel érkezett a conf tourney-re, ám a meglepetésekkel tarkított tornán sajnos az elődöntőben búcsúzni kényszerültünk a küzdelmektől.

A 12 csapatos konferencia összesített alapszakaszbeli végeredménye alapján a legjobb öt csapat egyenesen a negyeddöntőben kezdte a tornát, a többiek pedig a kiemelések szerint egymás ellen vívtak egy-egy mérkőzést a nyolc közé jutásért. A DU legénysége értelemszerűen szabadnapos volt a legelső körben, és hátradőlve várhattuk az ellenfelünket, amíg az első napon a többiek javában küzdöttek.



















A Sun Belt konferencia végeredménye (conf W-L, összetett W-L):


Keleti divízió:

1. Middle Tennessee Blue Raiders 14-2 (25-5)
2. South Alabama Jaguars 8-8 (16-11)
3. Western Kentucky Hilltoppers 7-9 (11-18)
4. Florida Atlantic Owls 7-9 (11-18)
5. Florida International Golden Panthers 5-11 (8-20)
6. Troy Trojans 5-11 (10-17)

Nyugati divízió:

1. Arkansas-Little Rock Trojans 12-4 (15-15)
2. Denver Pioneers 11-5 (21-8)
3. Louisiana-Lafayette Ragin' Cajuns 10-6 (16-14)
4. North Texas Mean Green 9-7 (16-13)
5. Arkansas State Red Wolves 6-10 (12-19)
6. Louisiana-Monroe Warhawks 2-14 (3-26)

Múlt szombaton játszották le azt a három mérkőzést, amely a fennmaradó három negyeddöntős hely sorsáról volt hivatott dönteni. Igazából csak egyetlen találkozón borult az előzetes papírforma, a #9 Arkansas State 70-55-re kiütötte a Florida Atlantic csapatát. Ezen kívül a Western Kentucky a Florida International 67-63-as legyőzésével lépett tovább, míg a számunkra legfontosabb mérkőzésen az esélyesebb South Alabama 87-81 arányban múlta felül a Troy-t, így eldőlt, hogy a hatodik kiemelttel találkozhatunk a negyeddöntőben.

A vasárnapi negyeddöntőkben nem mindennapi csillaghullást láthatott a Summit Arena lelkes közönsége, ugyanis mind az alapszakasz első, mind a második helyezettje búcsúzott már az első adandó alkalommal. A Middle Tennessee gárdáját az Arkansas State sokkolta 64-61 arányban, míg az Arkansas-Little Rock együttese a Western Kentucky ellen mondott csődöt (63-68), s ha ehhez még hozzátesszük, hogy az ötödik helyezett North Texas is kiejtette a negyedik helyről érkező Louisiana-Lafayette-t 65-62-vel, akkor teljes volt a kavarodás a torna tábláján.

Ezáltal óriási lehetőség nyílt a mieink előtt, hiszen a konferencia legerősebb csapatai mind elhullottak, megtisztult az út előttünk, és minden esélyünk megvolt rá, hogy egy esetleges torna győzelemmel kiharcoljuk az NCAA Tournament-en való részvételt, ami a denveri álmok netovábbja volt. Egyúttal nagyon kellett vigyáznunk, nehogy a magasabban rangsorolt csapatok átka rajtunk is kiütközzön a negyeddöntőben, amelyet vasárnap késő este vívtunk meg a South Alabama ellen.
Kissé álmosan kezdtük az összecsapást, és az első időszakban a Jaguars rendre előttünk járt egy-két lépéssel, nagyon sok kísérletet elrontottunk eleinte. Aztán a félidő fele magasságában fordult a kocka, egy néhány perces periódust 10-0-val zártunk, mellyel az öt pontos hátrányból öt pontos előnyt kovácsoltunk, és innentől kezdve látványosan összeszedettebben kezdtünk el kosarazni. Ennek eredményeképpen a félidő alatt 27-22-es előnyben voltunk. A második felvonást Stafford kosaraival kezdtük és újra tíz pontra szökött a különbség, kezdett eldőlni a mérkőzés a javunkra, de mégsem mehettünk biztosra. Az USA szívósan harcolt, és visszaküzdötték magukat lépésről lépésre, például nyolc perccel a vége előtt már csak 46-45 volt az állás, de ennél feljebb nem engedtük őket. Rövidesen újra megráztuk magunkat, kivédekeztünk néhány támadást, miközben pontokat szereztünk, ráadásul az ellenfél az utolsó öt percben már képtelen volt betalálni a gyűrűbe, megrekedtek 50 pontnál, így 61-50 arányban biztosan diadalmaskodtunk felettük.
Két senior klasszis, Brian Stafford és Rob Lewis vállvetve vitték a csapatot ezen a mérkőzésen, mindketten 14-14 pontig jutottak. A freshman erőcsatár Royce O'Neal nagyszerű játékkal állt elő a palánk alatt, 11 ponttal és 10 lepattanóval DD-t jegyzett, kiválóan helyettesítette a fault problémák miatt korán padra kényszerülő Udofia-t. Ezen kívül még Olson nyolc pontot szerzett, míg Coughlin 9-et tett hozzá a padról.

Nyögvenyelős győzelemmel, de a hajrában mégis magabiztosan araszoltunk tovább a legjobb négy közé, ahol a Western Kentucky-val találkozhattunk. A másik ágról a North Texas biztosította be a helyét a konferencia-döntőben, mivel 76-72-re győztek az Arkansas State ellen.

Click to Read More




















Már csak két apró lépésre voltunk a Madness-en való részvételtől, először a konferencia-torna elődöntőjében tehát a Hilltoppers testén keresztül vezetett az út. Január végén az alapszakaszban magabiztos győzelmet arattunk az elődöntőbeli vetélytárs felett, már csak ezért is egyértelmű esélyesek voltunk, de ezúttal sem számíthattunk könnyű diadalmenetre.
Most sem kezdtünk valami fényesen, az első félidőben szinte folyamatosan a WKU volt lépéselőnyben, de számottevő különbséggel nem tudtak meglépni tőlünk. Igazából amikor kellett, egy-két jól irányzott dobással mindig lőtávolságon belül tudtunk maradni, de semmiképpen sem játszottunk túl jól. Így aztán a félidő végeztével a 34-31 arányú lemaradás igazságosnak volt tekinthető. A második játékrészben szemmel láthatóan igyekeztünk többet tenni a felzárkózásért, többször előnybe is kerültünk, inkább váltott vezetéssel haladtak a csapatok, rendkívül szoros küzdelemben folyt a mérkőzés. A palánk alatti védekezésünk javult, ám hiába csépeltük becsülettel a Hilltoppers magas embereit, a játékvezetők a kétes szituációkat rendre az ellenfél javára ítélték meg, akik így rengeteg büntetőt dobhattak. A meccs ezen kiélezett szakaszában többször is előfordult, hogy a vörösben játszó csapat perceken keresztül csak a vonalról tudott kosarat szerezni. Eközben sajnos támadásban is egyre gyakrabban megremegtek a denveri kezek, egy-egy ügyes betörést leszámítva egyedül Stafford célzott megbízhatóan, egyébként csak dadogott a labda a Pioneers akciói során. Az utolsó percekben is sokat hibáztunk, a WKU a büntetőivel haladt előre, csak Stafford kosaraiban bízhattunk, aki minden tőle telhetőt megtett, és a befejező minutumban két pontra visszahozta a csapatot. Ezt követően sikerrel védekeztük ki a 'Toppers próbálkozását, így volt még egy esélyünk az egyenlítésre, vagy akár a győzelem megszerzésére. Rendkívül idegesen játszottunk, az utolsó támadás alatt Scott mester kétszer is időt kért néhány passz után, majd végül pár másodperccel a vége előtt Stafford dobott el egy triplát oldalról, ami nem sikerült, a lepattanót O'Neale szerezte meg a palánk alatt, ám amikor feltette volna a labdát, egyszerre három ellenfél zúdult a nyakába, legalább öt kéz landolt az arcában, a nagyvonalú bírók pedig természetesen ezt is tovább engedték. A dudaszó előtt még kétségbeesetten szabálytalankodtunk egyet, de a vörösök bedobták mindkét büntetőjüket, így beállították a 67-63-as végeredményt, ami a fájdalmas búcsúnkat jelentette.
Drámai csatában húztuk a rövidebbet, a mérkőzés képe alapján simán benne volt a vereség a találkozóban, az ellenfél hatalmasat küzdött, mi pedig képtelenek voltunk a legjobb tudásunkhoz méltóan játszani. Mégis teljes joggal lehet hiányérzetünk a végeredmény kapcsán, a második félidőben a játékvezetők egy cseppet sem könnyítették a kibontakozásunkat, ráadásul az utolsó pillanatokban meccseldöntő hibát vétettek. Brian Stafford ismét a csapat élére tudott állni, az erőfeszítésein semmi nem múlott, 19 pontot vállalt magára. A freshman Royce O'Neale ugyancsak ígéretes teljesítményt nyújtott, 15 pontja mellett csak egy lepattanó hiányzott az újabb dupladuplához. Chris Udofia-ra is számíthattunk érdemben, bár nem tudta megismételni az alapszakaszban látott domináns játékát, 12 pontot és 6 lepattanót összekapart, míg Rob Lewis 11 egységgel zárt.

Végezetül a fináléban a bennünket legyőző Western Kentucky a végső sikert is begyűjtötte, nagy csatában 74-70-re diadalmaskodtak az esélyesebbnek tűnő North Texas ellen. Így az idei NCAA Tournament-en a 'Toppers képviselheti a Sun Belt konferencia színeit azok után, hogy az alapszakaszt csak a hetedik helyen zárták.

Szomorú véget ért az ígéretes szezon, nem voltunk messze tőle, hogy maradandó sikerrel zárjuk a 2012-es esztendőt. Sajnálatos módon a négy évvel ezelőtt kinevezett John Scott mester első évfolyama igazán nagy eredmény nélkül volt kénytelen befejezni az egyetemi pályafutását. Nagy változások előtt állhat a Pioneers kosárprogramja, hiszen többek között Stafford, Lewis, T. Hallam és Coughlin is idén végez a sulival, ráadásul jövőre már a WAC konferencia tagjaként igyekezhetünk minél több sikerélménnyel gazdagodni.

Click to Read More

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr14298070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.03.08. 19:48:02

kurva jó lett! az összes konf tornáról ilyen összefoglalók lesznek?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.08. 19:53:22

Azokról, ahol van coloradói érdekeltség, minden szarral azért nem fogunk foglalkozni.

foppa21 2012.03.08. 20:05:23

@Filip89: nyilván én is arra értettem mester:-D

Tomi_Tanguay 2012.03.09. 03:47:13

tényleg király összefoglalás, kár hogy elcsesztük az elődöntőt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.10. 10:21:10

University of Denver men's basketball head coach Joe Scott is one of 21 finalists for the 2012 Hugh Durham National Coach of the Year Award, which is given annually to the nation's top mid-major coach.


süti beállítások módosítása