Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Cactus League 2012, 1. hét

2012.03.12. 11:35 - Tomi_Tanguay

Hetek óta csendben készültek a Colorado Rockies baseballosai az új idényre az arizonai komplexumban és egymás közti edzések után a közelmúltban végre elkezdődtek a felkészülési meccsek más MLB csapatok ellen. A denveriek hagyományosan a Cactus League elnevezésű tavaszi ligában szerepelnek és a többi Arizonában táborozó csapattal mérik össze tudásukat napról napra. Lehetőleg heti rendszerességgel próbálok beszámolni a csapatunk meccseiről, fogadjátok szeretettel az első hírcsokrot!
























Az edzések megkoronázása és a felkészülési meccsekre való hangolódás jegyében március 2-án pénteken a csapat egymás közti edzőmeccsel készült. A meccs leginkább arról volt nevezetes, hogy a két felé osztott társaság Team Helton és Team Giambi néven szerepelt, a két rutinos játékos menedzserként irányította a palántákat. Néhány gondolat a legfontosabb egyéni teljesítményekről. A potenciális opening day starting pitcher Jeremy Guthrie két inning alatt csupán két ütést kapott. A 49 éves Jamie Moyer kissé rozsdásan mozgott, 42 dobásra volt szüksége, hogy túléljen két inninget, de sikerrel teljesítette mindkettőt. Vele szemben Esmil Rogers 13 dobással hozott két érintetlen játszmát. A tartalék infielder helyért versengő Harris (3/3, double, RBI) és Wood (két nagy mentés 3Bként) is sikeres meccsen volt túl. A találkozót egyébként Giambiék nyerték 6-0ra, de mindkét alkalmi menedzser jókedvű volt a meccs után.

Másnap éles felkészülési meccset vívtunk egy ellenfél csapattal, és 1-1-es döntetlenre végeztünk az Arizona Diamondbacks ellen a Salt River Fields telt házas közönsége előtt. Viszonylag erős csapattal játszottunk, de a kezdők a meccs felénél levonultak. Mindkét csapat a negyedik inningben talált be, a D'backs vezetésére Ramon Hernandez pontjával válaszoltunk, az új catcher mindkét próbálkozásában ütést ért el és védekezésben is hengerelt, látszólag nagyon jó chemistryt alkottak Pomeranzzel. Az ellenfél állt közelebb a győzelemhez, 8-4el több ütésük volt, de elpuskázták a helyzeteket, 10 ining alatt nem született döntés, a felkészülési meccseket pedig nem játsszák tovább. Blackmon és Nieves értek el még egy-egy hitet, az ifjú 3B Arenado magabiztos fielding produkciót nyújtott. Drew Pomeranz két pont nélküli inninget hozott egyetlen ütéssel. Az őt követő Outman kapta az egyetlen runt két játék alatt, később többek közt Reynolds és Putnam is meggyőzően dolgozott.




















A március 5-i hétfői napon következett a visszavágó és megszereztük az első győzelmünket, az Arizona Diamondbackst 6-5re vertük. Ez a meccs jóval több érdekességet tartogatott, több pont született és a vezetés többször is megfordult a felek közt, szerencsére az utolsó szó a mieink volt és a kilencedik alján Ben Paulsen walk-off HRal harcoltuk ki a győzelmet. A 9 denveri ütést 9 játékos szerezte, köztük három extra base hit született. Nolan Arenado megszerezte az első pontját az előidényben, Herrerahoz hasonlóan RBI doublelal volt eredményes a második inningben. Ezen kívül még CarGo és Tracy szereztek pontot. Chacin ellen az első két játékban három pont született, de abból kettőt error előzött meg, csak egy ERt írtak neki. Két minor dobó kapott még pontokat, sokkal fontosabb volt Belisle biztató játéka, valamint a nagy tehetség Christian Friedrich két érintetlen inningje ami nagy reményekre adhatott okot.

Kedden játszottuk le az első idegenbeli meccset, a Chicago Cubs ellen 11-4 arányban szenvedtük el az első vereséget Mesa városában. A végeredmény sajnos nagyon sima lett, a játék képe jóval szorosabb volt, a CHC csak három darab ütéssel jegyzett nálunk többet, de sajnos két védekező játékban is négy pontot kaptunk és ez a meccsbe került. Dexter Fowler beütötte az első hazafutását tavasszal, a tartalék outfielder Tyler Colvin egy triple mellett RBI singlet vállalt, ill. Nelson és Castillo voltak még pontszerzők. Jordan Pacheco megszerezte az első két ütését és nagyon éretten védekezett 1B poszton, Wood volt a kezdő SS és Blake is bemutatkozott a csapatban. Moscoso debütálása pocsékul sikerült, a rotation spotra áhítozó dobó az első két játék alatt négy pontot vitt el. Ugyanígy járt Putnam, aki ellen az ötödik menetben sikerült négy futást szereznie a Cubsnak. White se úszta meg pont nélkül a két játékát, de ezen a napon az egy run jónak számított.

Ezt követően került sor a San Francisco Giants elleni mérkőzésre Scottsdaleben, 6-2es vezetésről 8-6ra kikaptunk tőlük. A meccs eleje nagyon jól nézett ki, mert az első-második inningben öt pontot szórtunk Lincecum ellen, a 2/3al ütő Charlie Blackmon már az első ABben HRt vágott, Michael Cuddyer 2run tripleből, Carlos Gonzalez 2run singleből szállított pontokat. Az új outfielder meghozta a várt áttörést, két ütésből összesen három RBIt szórt, de hármójuk mellett Tulo is két találattal zárt még. Közel a legerősebb csapattal játszottunk és a kezdőből csak Scutaro és Arenado végzett ütés nélkül. Guthrie letudta a bemutatkozást, nem is sikerült rosszul, három játszma alatt öt ütést és két futást engedélyezett. A nagy öreg Jamie Moyer fantasztikus formában hozott két inninget, a szembejövő hét ütőből hatott kiejtett, csak egy singlet szereztek ellene. Brothers makulátlan játékot produkált, viszont a végén Rogers látványosat betlizett, három ütésből és négy sétából három pontot kapott és a finisben egy invitee pitcher ellen fordítottak.

Rockies left-hander Drew Pomeranz  Visszatértünk a bázisra Talking Stickbe de sajnos jött a következő vereség, mivel csütörtökön a Kansas City Royals ellen kapituláltunk 5-0ra. Küzdelmes meccs volt, a KC 10-7el ütött többet és a négy futásos negyedik inning jelentette a különbséget a meccsen. Sok tartalék jutott lehetőséghez, nem volt annyira meglepő a gyengébb offenzív termés. Csak két extra base hit jött össze, Arenado és Gomez követték el őket, de a mind a hat pontszerző lehetőséget elpuskáztuk. Drew Pomeranz megint nagyon jól működött együtt Hernandezzel, több pickoffot is végrehajtottak. A fiatal dobó nem kapott pontot az első három inningben, csak két ütést csináltak rajta és három SOt szórt. A vereség Outman nevéhez volt köthető, három játékot dobott végig, azokból az elsőben négy runt engedélyezett, becsületére legyen mondva, hogy utána szépen összekapta magát, ám a zakót nem tudtuk elkerülni. A meccs második felében Belisle és Escalona is csak egy-egy embert engedtek fel a saját játékukban, az utolsó Royals run Molleken ellen született meg.

Az Oakland Athletics ellen se tudtuk megfékezni a hullámvölgyet, 6-4re vesztettünk a Salt River Fieldsen a korai vezetés ellenére. A CF posztot leszámítva a valószínűsíthető opening day lineuppal álltunk ki erre a meccsre és a kezdés egész jól is sikerült, Cuddyer sac flyból, Helton RBI doubleból tolta haza a mindkét akcióban duplát jegyző Tuloti, így féltávnál a kezdőt 2-1es előnynél cseréltük le. Aztán az A's sorban öt futással fordított és már csak közelebb zárkózni tudtunk Arenado és Paulsen pontjaival. Troy Tulowitzki szokatlanul jó formában van márciusban, ezen a meccsen 2/2, két double és két run volt a mérlege. A tavaly augusztusban nyaktörést szenvedő Juan Nicasio ezen a találkozón tért vissza a pályára, az elején kicsit megilletődött volt, egy ilyen sérülés után első meccsnek tökéletes volt a fellépése. Három inning alatt öt ütésből egyetlen futást engedett. A rotationért igyekvő Chatwood nem úszta meg ilyen olcsón, hullámzóan játszott és három játék alatt két futással ő kapta a vereséget, négy ütést kapott, de négy SOt adott. A hetedik-nyolcadik még egy minor dobó is közrejátszott a vereségben, viszont a végén Betancourt magabiztos volt az idei első szerepvállalásakor.

Szombaton jött a következő pofon, második alkalommal 5-2re kaptunk ki a Kansas City Royalstól. A meccs első felében öt pontos hátrányba kerültünk, később csak Wood RBI tripleből és Castillo groundoutból szépítettünk, de csak minimális sikerélmény jutott a Rockiesnak. A kezdő SS Brandon Wood a meccs legjobb ütője volt, három beállás alatt három ütést vágott: single, double, triple és RBI jutott neki. Tuloval végeztek ütőedzéseket a télen, nagyon jó formában kezdte az előszezont, minden esélye megvan a keretre. A többiek csak egy-egy ütéseket hoztak, Blackmon és Herrera is találattal őrizte meg a jó formáját. A kezdő Jhoulys Chacin szenvedte el a vereséget, az első három inning alatt három ütésből egyetlen runt kapott, meggyőző volt a játéka, csak egyetlen futást se tudtunk szerezni közben. Friedrich a korábbi eredményes szereplés után most besokallt és a következő három menetben négy futást szereztek ellene, romlottak az esélyei egy villám roster spotra, de ráfér még a tanulás, nem kell elsietni semmit. A végén Belisle és Brothers is könnyű inninget postázott, mindketten erőtől duzzadva kezdték az idényt.

Sorban öt vereség után a vasárnapi split squad meccsek előtt abban reménykedtünk, hogy végre legalább egyszer sikerül nyerni.
A csapat papíron erősebbik fele Talking Stickben le is győzte 5-2re a Chicago White Soxot Moyer pazar dobójátéka mögött. A második inningben szereztük meg a vezetést, loaded 0out után egy DP alatt ért be futó, majd az invitee OF Matthes tűzött be egy RBI doublet. Ezt követően a CWS szépített, de sorban három játékban szereztünk még egy-egy futást, nem forgott veszélyben a győzelem. Később még név szerint Giambi, EYJR, Hernandez voltak eredményesek. Egyedül a DH Jason Giambi ért el több ütést, a veterán harcos két single mellett egy sétát könyvelt el. Nem ő volt az egyetlen "nyugger", aki hőstettet vitt véghez a meccsen, Jamie Moyer ugyanis fantasztikusan dobott és az első három inningben csak egyetlen futást engedélyezett és korát meghazudtoló formában játszott egy Tommy John műtét után. Guillermo Moscoso javította a korábbi megingásokat, a következő három játékban ő is csak egy futást kapott.
A Rockies másik csoportja ezen a délutánon a Milwaukee Brewers ellen lépett pályára és veszítettünk 5-4 arányban Maryvaleben. A Fowlerrel, CarGoval, Cuddyerrel felálló csapatnak sokáig semmi nem jutott, a Brew Crew 5-0ra is vezetett és csak az utolsó játékban szerzett négy ponttal tudtuk kiharcolni a szoros eredményt. A kilenc ütésből négy ebben a játszmában érkezett, a kezdőből egyedül a két singlelel záró Chris Nelsont lehetett dicsérni. A végjátékban olyan tartalékok postáztak RBIt, mint Hoffmann, Castillo, Paulsen, Rosario. Alex White talán a valaha volt legjobb játékát mutatta a csapat mezében, kezdi feledtetni a tavalyi sérülést és az első három inningben csak egyetlen futást engedett, bár a L így is az övé lett az impotens offense miatt. Az érdemeleges dobók közül Escalona egy futást kapott, a tehetséges Bettis hibátlan inninget produkált, az egyik alkalmi dobó viszont a hetedik inningben három futással döntötte el a meccset a Milwaukee javára.

A Cactus League jelenlegi állása:

1. Los Angeles Dodgers 5-1
2. Oakland Athletics 7-3
3. San Francisco Giants 7-3
4. Seattle Mariners 7-3
5. Los Angeles Angels 5-3
6. Cincinnati Reds 5-4
7. Kansas City Royals 5-4
8. Chicago Cubs 4-4
9. Milwaukee Brewers 4-4
10. Arizona Diamondbacks 3-5
11. Texas Rangers 3-5
12. San Diego Padres 3-6
13. Chicago White Sox 2-6
14. Colorado Rockies 2-6
15. Cleveland Indians 2-7

A következő meccsek programja:

Március 12., hétfő, 20:10 Colorado Rockies - San Diego Padres
Március 13., kedd, 20:05 Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies
Március 14., szerda, 21:05 Texas Rangers - Colorado Rockies
Március 15., csütörtök, 01:10 Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks
Március 15., csütörtök, 20:10 Colorado Rockies - Chicago Cubs
Március 17., szombat, 02:05 Cincinnati Reds - Colorado Rockies
Március 17., szombat, 20:10 Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers
Március 18., vasárnap, 20:05 San Diego Padres - Colorado Rockies
Március 18., vasárnap, 20:05 Seattle Mariners - Colorado Rockies

Az arizonai felkészülési meccseken eddig nem sok sikerben volt részünk, de jól tudjuk, hogy nem most kell villogni, hanem majd az éles szezonban. Azért reméljük a következő időszakban sikerül kicsit javulnunk és minél több pozitív dologról számolhatok be a következő összefoglalóban!

Rockies players Josh Outman, Ramon Hernandez

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr384311326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 11:40:17

na itt az első cactus league összefoglaló. remélem elolvassátok és lassan kezdtek hangolódni a szezonra:)

foppa21 2012.03.12. 16:41:17

nekem lassan megjön a kedvem a szezonhoz. idén world series year lesz!

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 17:41:45

mai lineup a padres ellen:
cf fowler, 2b scutaro, lf cargo, ss tulo, 1b helton, rf cuddyer, 3b blake, c rosario, p guthrie (bullpen: rogers, reynolds, betancourt, cabrera, molleken)
gyakorlatilag ez az opening day lineup bár sztem hernandez lesz majd a kezdő C akkor.

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 19:56:43

Shortstop Hector Gomez is out indefinitely with a strained right groin

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 20:00:34

ja és bettisnek is kisebb sérülése van, ezért játszott egyik nap kevesebbet, most pedig pár napot pihennie kell.

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 20:24:36

blake helyett wood kezd

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 20:39:56

blake nyak fájás miatt maradt ki. úgy látszik utolérték a csapatot a sérülések, szerencsére egyik se súlyos

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.13. 03:24:30

11-2-re nyertünk a Padres ellen, a végén volt egy 8 pontos játék. Rosario egyedül négy pontot szerzett két ütésből, köztük lőtt egy 3-run jack-et. :)
Guthrie az első inningben két ütést és egy runt kapott, később három játék alatt pályára se értek ellene.

Bővebben:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=836091

Tomi_Tanguay 2012.03.13. 16:07:57

végre kezdenek jönni az eredmények:) ma a nyomikat is ütni kéne

Tomi_Tanguay 2012.03.13. 16:09:07

a dodgers elleni lineup: lf eyjr, ss herrera, 1b pacheco, c hernandez, 3b arenado, 2b nelson, cf blackmon, rf colvin, p pomeranz (bullpen: belisle, brothers, scahill)

Tomi_Tanguay 2012.03.13. 21:55:08

eyjr és herrera pontjaival vezetünk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.14. 02:07:39

Pomeranz két tökéletes inninget csinált, aztán a derekát fájlalta és lecseréltük.

Tomi_Tanguay 2012.03.14. 05:22:07

Up next: The Rockies are set for day-night split-squad action on Wednesday. Most of the likely starting infield -- including Todd Helton, Jason Giambi, Marcus Scutaro and Troy Tulowitzki -- is scheduled to go to Surprise for the a 2:05 p.m. MT game backing starting candidate Tyler Chatwood against the Rangers. The likely starting outfield -- Carlos Gonzalez, Dexter Fowler and Michael Cuddyer -- will face the D-backs at home in Scottsdale at 8:10 as Juan Nicasio attempts to solidify his spot in the rotation.

Tomi_Tanguay 2012.03.14. 09:21:57

valószínűleg blake többet fog kihagyni, mert már beszédtéma hogy ki lesz az opening day starting 3B helyett. arenado valószínű hogy lent kezdi a szezont, még tanulnia kell. herrera, wood, pacheco lehet rá esélyes, esetleg nelson de eddig nem sokat mutatott tavasszal.

Tomi_Tanguay 2012.03.14. 16:28:46

a rangers elleni lineup:
cf eyjr, 2b scutaro, ss tulo, dh giambi, 1b helton, c pacheco, rf colvin, 3b harris, lf wheeler, p chatwood (bullpen: cabrera, sullivan, torres)

Tomi_Tanguay 2012.03.14. 17:00:15

Pomeranz will be evaluated at 2 pm. Rockies trainer Keith Dugger said "he felt much better after he iced. Don't think it's anything serious"

Tomi_Tanguay 2012.03.14. 21:32:28

helton és pacheco double egymás után. 1-0 a második tetején.,

Tomi_Tanguay 2012.03.14. 22:30:44

pacheco még egy 2run single, nagyon megy a gyereknek. 5-1re vezetünk már

Tomi_Tanguay 2012.03.15. 02:03:59

6-1 lett a vége. pacheco 3/3 és 3 RBIval a meccs embere:)

Tomi_Tanguay 2012.03.15. 02:23:54

most kezdődik a második meccs, a lineup a dbacks ellen:
cf fowler, 2b herrera, lf cargo, 1b cuddyer, c hernandez, rf blackmon, ss wood, 3b arenado, p nicasio

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.15. 03:42:18

CarGo 3-run HR az első inningben, jó kezdés. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.15. 04:12:51

Arenado bases clearing double, 7-0! Baszd meg, elkezdtük játszani rendesen az elmúlt napokban. Teszem hozzá, ezt is egy split squad műveli. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.15. 05:51:57

7-4 lett a végeredmény. CarGo négy, Arenado három ponttal fejezte be. Sorozatban öt meccset nyertünk meg.

Bővebben a két meccsről:
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=837055

foppa21 2012.03.15. 12:04:22

örömteli hogy chatwood és nicasio jól dobták. a rotációért küzdő dobók többsége nagyon igyekszik, éles lesz a verseny. kicsit jobban aggaszt, hogy guthrie és chachin (akiknek a top dobók kéne hogy legyenek) viszont nem olyan jók eddig

Tomi_Tanguay 2012.03.15. 16:26:31

@foppa21: ráérnek még áprilisig...

Tomi_Tanguay 2012.03.15. 16:28:45

moyert péntekre beraktuk egy minor meccsre kezdeni, aznap white lesz a reds ellen. utána szombaton guthrie, vasárnap outman, hétfőn nicasio, kedden chacin. az egész tolás pomeranz sérülése miatt volt, ő csak jövő szerdán fog kezdeni legközelebb.

Tomi_Tanguay 2012.03.15. 16:34:20

a mai lineup a cubs ellen:
lf eyjr, 2b scutaro, ss tulo, 1b helton, 3b nelson, rf blackmon, c rosario, cf colvin, p chacin (bullpen: friedrich, brothers, torres)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.15. 20:44:47

Elküldtünk pár embert a ST-ről:

Rright-handed pitchers (5): Stephen Dodson, Joe Gardner, Mike Ekstrom, Chad Bettis, Dustin Molleken. Left-handed pitcher (1): Edwar Cabrera*. Catchers (2): Lars Davis, Matt McBride. Infielders (2): Tommy Field*, Ben Paulsen. Outfielder (2): Jamie Hoffman*, Kent Matthes.

A csillagozottak szerepelnek a 40-es rosterben, és nekik át kell menniük waiveren. Remélem Field-et nem ismerik még annyira, és nem viszi el senki, mert ő azért longshot project lehet.

Tomi_Tanguay 2012.03.15. 21:39:24

ja field jó srác, maradjon csak meg:)
stewart ma nem játszik ellenünk, úgy volt hogy kezdő lesz de sérülés miatt mégis kimarad.

Tomi_Tanguay 2012.03.16. 09:09:41

7-5re vertük a cubst! 6W in row
rosario és pacheco 2run HR, colvin 2 sac fly
chacin 3 scoreless inning, aztán vízhólyag miatt lement.

Tomi_Tanguay 2012.03.16. 17:36:44

moyer láb sérülés. kijut most rendesen a dobóknak, már a negyedik SP candidate esett ki kisebb-nagyobb sérüléssel.

Tomi_Tanguay 2012.03.17. 11:02:12

kikaptunk a redstől 4-3ra. hat győzelem után az első zakó volt. white egy játékban kapott négy ütést és négy pontot, a másik háromban sebezhetetlen volt, nem rossz ez. moscoso is három scoreless inning, így ő is bejelentkezett a 5th starter versenybe.

Tomi_Tanguay 2012.03.17. 19:19:41

mai lineup a dodgers ellen:
cf eyjr, 2b scutaro, rf blackmon, ss tulo, 1b helton, 3b nelson, lf brown, c nieves, p guthrie (bullpen: brothers, belisle, beton, roenicke)

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 10:23:29

győztünk a dodgers ellen. wheeler 2run walkoff HR. adta a root a meccset, a hivatalos oldalon lehet nézni a videókat:)
guthrie csak 1 runt kapott, viszont beton nagyot bénázott

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 10:27:01

a vasárnapi két meccs közül a padres ellenit törölték és jövő csütörtökre tették át. nem értem hogy mondták meg egy nappal előre hogy rossz idő lesz tucsonban de ez van:D

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 17:37:28

chatwood fog kezdeni a mariners ellen, őt követi outman és rogers.
meg elvileg tucsonban is rendeznek tartalék meccset, ha nem romlik el az idő.

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 19:07:42

Rockies at @Mariners 3/18 - Young8, Blackmon9, Pacheco2, Wheeler7, NelsonDH, Colvin3, Arenado5, Harris6, LeMahieu4.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 21:29:28

Renck: Hold me to with Arenado. I was same guy that said Tulo would be a star in spring of 2007. If wrong, I am wrong. But Arenado is special

Közben Wheeler sac fly-jal máris vezetünk az első inningben.

Tomi_Tanguay 2012.03.18. 23:24:33

tényleg megérkezett az eső. a negyedikben 2-3nál félbeszakadt vagyis törölték a meccset. chatwood szar volt nagyon.


süti beállítások módosítása