Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Avalanche: Sikeres keleti túra

2012.03.18. 13:04 - Tomi_Tanguay

Tovább küzd a rájátszásért a Colorado Avalanche együttese az NHLben, a legutóbbi négy meccsen egyetlen pontot vesztettünk. Közben ráadásul egy kemény idegenbeli túrát is letudtunk, nagyszerűen hajt a csapat, de sajnos a PO-riválisok se akarnak hibázni, még mindig kétséges hogy bejutunk-e vajon a rájátszásba.
























Az utazás előtt még egy hazai meccs szerepelt a programban, a hétfői játéknapon hosszabbításban 3-2re legyőztük az Anaheim Duckst.
A sorok nem változtak a mostanában megszokotthoz képest, hiányzott a sérült Kobasew és Duchene, tartalék volt Barrie, Elliott, Connolly. A kapuban Varlamov továbbra is fenntartott a helyét, mivel mostanában elkezdett első számú formában védeni és töretlen volt a bizalom felé.
Az elején csak kóstolgatták egymást a csapatok, ahogy kezdett komolyodni a játék, úgy 10 perc után a vezetést is megszereztük, O'Byrne tartotta bent a korongot a támadó harmadban, Jamie McGinn pedig fantasztikusan eltalálta a lövést. Később a Ducks egyre jobban átvette az irányítást, de az első szünetre őriztük az előnyt. A folytatásban is a vendégek játszottak fölényben, átadtuk nekik a területet és kevés támadást vezettünk, többször fokozódó nyomással kellett szembe néznie Varlynak a kapuban. Úgy tűnt, hogy nem ér baj bennünket, két másodperccel a harmad vége előtt mégis megbosszulta magát a passzivitás, elvesztettük a korongot a saját zónában és az előre húzódó Beauchemin közelről bepiszkálta a kipattanót. 1-1el kezdődött a záró harmad és már a fölényben játszó kacsák érezhették nyeregben magukat. Tovább erőltették ránk az akaratukat, kizárólag a védekezéssel voltunk elfoglalva, üggyel-bajjal mindig megúsztuk valahogy Ryanék helyzeteit. Aztán az 54. percben a kevés denveri lehetőség egyikéből gól esett, Hejda nagy lövésébe Kevin Porter ért bele a kapu torkában a vezető gólért. Mégsem úsztuk meg ennyivel és négy perccel a vége előtt Selanne emberelőnyből behúzta az egyenlítő találatot és kialakította a 2-2es eredményt. Hosszabbításra került sor, amelyet alig két perc után be tudtunk fejezni, Gabriel Landeskog a bal oldalon indult előre, pár méterről elemi erővel bombázott a hálóba, Hillernek esélye se volt a védésre, az újonc góljával hirtelen halálban győztünk.
A meccs nagy részében a Ducks játszott fölényben, nem nyújtott túl sokat a csapat, akadozott a játék, szerencsére így is érvényesültünk. Nagyon kellett Varlamov újbóli remek teljesítménye, az orosz kapus 40 lövésből 38at hárított. Landeskog már a 19. találatát ütötte az évben, a meccs napján még betegeskedett és kérdéses volt a játéka. Porter ritka játéklehetőségének egyikében beleérős gólt szerzett, McGinn tovább folytatta az Avses szárnyalását. Összességében a két ponttal elégedettek lehettünk, a mutatott játékkal kevésbé, de a küzdés miatt dicséret illeti a csapatot.

Szerdán a Buffalo Sabres elleni 5-4-es szétlövéses sikerrel kezdtük a négy nap alatti három meccses keleti túrát.
Az előzővel teljesen megegyező összeállításban szálltunk harcba, ugyanazok voltak a kimaradók és Varlamov is maradt a ketrec előtt.
Másfél perc alatt jött a hideg zuhany, fellazultunk hátul és a lerohanásban Foligno góljával megszerezte a vezetést a Sabres. A gól jótékony hatással volt a csapatra, elkezdtünk komolyabban támadni és nem sokára meg is jött a válasz, Stastny kiugratásából Jamie McGinn lőtt gyönyörű gólt lendületből. A következő villanás újra a hazaiaké volt, a 15. percben PPben játszottunk, de Mueller elbotlott a korongban a semleges harmadban, Stafford begyűjtötte a játékszert és könnyű gólt lőtt a ziccerből. Közvetlen a szünet előtt tudtunk újra egyenlíteni, O'Brien távoli lövése után a kipattanót a hatalmas kapu előtti kavarodásban David Jones pofozta be Miller kapujába. Az izgalmas első periódus tehát 2-2vel végződött. A második harmad elején fordult elő először, hogy mi kerültünk előnybe, pár perc után kihasználtunk egy PPt nem sokkal a lejárta előtt, Mueller kapu elé lőtt korongját Gabriel Landeskog szelídítette meg és húzta be higgadtan a hálóba. Bár a folytatásban is támadásban maradtunk, a meccs felénél Foligno tökéletes bombájával egyenlített a Sabres és nem történt változás a harmad vége előtt. 3-3as döntetlennel indult a záró menet és két perce se folytatódott a játék, amikor Sulzer lövése pattant a hálóba. Újra hátrányba kerültünk, a hosszú támadás sorozatban többször is lehetőség lett volna felszabadítani, de nem tudtuk kitenni a korongot a zónánkból. Bajba kerültünk, mert a Sabres jól őrizte az eredményt és egyre közelebb jártak a győzelemhez. A helyzetek rendre kimaradtak, nagyon igyekeztünk egyenlíteni és az utolsó másodpercekben sikerült is. 59:58at mutatott az óra, amikor Landeskog gyönyörű korong felvitele után O'Reilly bejátszását Jamie McGinn kotorta be szinte a gólvonalról. Drámai egyenlítés volt, a hosszabbításban nem esett gól, a büntetőpárbajban viszont megszereztük a két pontot, egyedül Mueller volt eredményes.
Hihetetlen erőfeszítéseket tettünk ezért a győzelemért, feledhetetlen volt az egyenlítés a végén. Bár a meccs nagy részében nekünk kellett futni az eredmény után, több lövésünk volt és a harmadik harmad játéka alapján rászolgáltunk a pontszerzésre és a winre is. McGinn újabb két gólt vágott, Landeskog 20szor volt eredményes és klasszis megoldást mutatott az egyenlítő gól előtt. Varlamov kicsit szerényebb volt, 20/24el zárt, de inkább a védelem hiányosságainak róhatók fel a gólok, nem a kapuson múltak.

Másnap újra pályára léptünk és újabb meccs torkollott szétlövésbe, másodszor viszont 1-0ra elbuktuk a büntetőpárbajt a New Jersey Devils ellen.
Nagyon kellemes meglepetésre Duchene visszatérhetett a boka sérüléséből 9 nappal azután, hogy az orvosok 4-6 hetes kihagyást jósoltak neki. Szerencsére nem volt olyan komoly a probléma, mint elsőre gondolták volna, fontos láncszem került vissza a helyére. Így Porter szorult ki az összeállításból, míg back-to-back révén kapust is váltottunk, Giguere öltözött be a NJD ellen.
Az első harmad csendesen telt, egyik csapat se tudott a másik fölé nőni és gól sem esett, csak egy-egy kimaradt emberelőnyt jegyeztünk fel. A második felvonás valamivel érdekesebben zajlott, felélénkült a játék és bármelyik csapat megszerezhette volna a vezetést, de a két kapus jól tartotta magát és továbbra is hibátlanul őrizték a ketrecüket. Negyven perc után is 0-0ra álltunk, a harmadik harmadban egyértelmű fölénybe került a Devils és nehéz feladat elé állították a denveri védelmet és Gigueret, de kiváló munkát végeztünk és valamennyi helyzetet elhárítottunk. Így a nehéz pillanatokat kibekkeltük és eljutottunk a rendes játékidő végéig gól nélküli döntetlennel. A hosszabbítás perceiben nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán a büntetőpárbaj alatt Kovalchuk és Parise is betaláltak, két kör után véget ért a szétlövés a New Jersey győzelmével, nálunk Hejduk és Mueller is hibáztak.
Giguere 33 védéssel hozta a második SOt az évben, viszont büntetőkben továbbra is nyeretlen, Varlamovval jobban mennek a csapatnak a szétlövések. A támadók 28 lövésre voltak képesek, igazából csak a második harmadban játszottunk veszélyesen, kevés igazi gólhelyzetet alakítottunk ki és egyetlen gólt se tudtunk összeszedni, b2ben ez benne volt és most a SOban sem állt mellénk a szerencse.






















Utoljára szombaton játszottunk az idegenbeli sorozaton és búcsúzóul meglepetésre 3-1re leraktuk a New York Rangerst a Madison Square Gardenben.
A sorokban nem történt változás, ugyanaz a 18 játékos öltött szerelést, mint két nappal korábban. A kapuba természetesen visszakerült a pihent Varlamov, közben Lundqvist is visszatért a NYRben, nagy csatára volt kilátás kettejük közt.
A kezdéstől fogva a hazaiak játszottak aktívabban, de Varlamov valamennyi helyzetet hatástalanított az első tíz percben. Aztán viszont egy alkalommal ő is tehetetlen volt, Girardi sarokból rálőtt korongja a kapu előtti tumultusban Zuccarello ütőjéről vágódott a ketrecbe, a norvég első NHLes gólját szerezte. Túlzottan magunkra húztuk az ellenfelet és nem úsztuk meg kapott gól nélkül a sorozatos nyomást, de szerencsére időben észhez tértünk és a következő percekben valamivel jobban muzsikáltunk a mezőnyben. Annyira hogy a 15. minutumban az egyenlítés is megszületett Matt Hunwick parádés rávezetéséből. Mueller a jobb oldalt tört be a támadó harmadba, középre átadása után az előre törő védőnk fantasztikus csellel játszotta át az ellenfelét és azzal a lendülettel Lundqvistot is megtévesztette, majd könnyen tette fel a korongot a hálóba. A hazai fölény ellenére nagyszerű villanásból egyenlítettünk és 1-1re álltunk az első harmad végeztével. A második játékrész McLeodék bunyójával indult, a játékban továbbra is a Rangers volt aktívabb, de nem volt már annyira szembetűnő a fölényük, mint az első harmad alatt. Nekünk is voltak helyzeteink, ráadásul tíz perc után gólt lőttünk, egy gyors előtörés után felálltunk a támadó harmadban, Wilson lövésébe pedig Gabriel Landeskog tette bele hibátlanul a botját. Átvettük a vezetést 2-1 arányban és a záró harmadra is ezzel az előnnyel fordultunk. A Rangers ismét fokozta az iramot és rámenős akciókat vezettek az egyenlítésért, ám Varlamov szédületes védésekkel őrizte a kaput. Az utolsó öt percben Downie két hajmeresztő kiállításával egymás után kétszer játszottunk PKban, de mindkettőt sikerült túlélni. A végén egy buta hibából a Rangersnek adtak büntetést, a kapus lehozatallal is csak öten voltak a pályán, ezalatt Paul Stastny fél pályáról szerzett üres kapus gólt, mellyel bebiztosítottuk a győzelmet.
Újra hatalmasat küzdöttünk a két pontért, voltak szakaszai a meccsnek, amikor alárendelt szerepet játszottunk, de a fontos pillanatok a miénk voltak. Landeskog 21 góllal a legjobbunk, négy meccsen belül háromszor talált be. Hunwick csodálatos gólját még sokáig fogjuk emlegetni, talán az év egyik legszebb megmozdulása volt. Varlamov 41 védéssel klasszis teljesítményt hozott, hihetetlen javuláson ment keresztül és óriási szerepe van benne, hogy még élnek a PO remények.

Az Észak-nyugati divízió állása (W-L-OT):

1. Vancouver Canucks 43-20-8, 94 pont
2. Colorado Avalanche 39-30-5, 83 pont
3. Calgary Flames 34-26-12, 80 pont
4. Minnesota Wild 29-32-10, 68 pont
5. Edmonton Oilers 28-36-7, 63 pont

A közeljövő programja:

Március 21., szerda, 02:00 Colorado Avalanche - Calgary Flames
Március 23., péntek, 03:00 Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche
Március 25., vasárnap, 04:00 Colorado Avalanche - Vancouver Canucks

Gyűjtjük a pontokat folyamatosan, de így is csak életben maradni tudunk a PO harcban, több riválisunk jobban áll a hatékonyságban, nagyon nehéz lesz célba érni az első nyolcban. A jövő heti három meccsből hatványozottan fontos lesz a Phoenix elleni derbi, a két POért hajtó csapat igazi négy pontos rangadót vívhat egymással. Ott nagyon fontos lenne a győzelem, de a két hazai fellépésen is pontokra van szükség a boldoguláshoz, hátha még elcsíphető az egyik utolsó rájátszás pozíció.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr904323599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.03.18. 14:15:42

jó lett az összegzés nagyon!:-)
hát ja tényleg ez a helyzet, hogy azért hozzuk a pontokat hogy menjünk a többiekkel, arra most nincs esély hogy leszakítsunk bárkit is. a négy pacific csapat nagyon ott van sajnos:-S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 17:55:09

Kurvára remélem, hogy nem fog összejönni a PO ezeknek a buziknak. Hagy reménykedjen csak a köcsög geci sörmen és zsoldos csapata az utolsó napig, aztán koppanjanak egy hatalmasat. Ennyit minimum megérdemelnek.

milo_hedgie#23 2012.03.20. 17:42:35

@Filip89: :))) a két éves gitr már ide is kiköltözik?:)

foppa21 2012.03.21. 04:28:32

1-1re végeztünk a harmadik harmadban

foppa21 2012.03.21. 04:45:50

jones befejezte OT-ban!:-)
megint nagyon fontos 2 pont, igazságtalannak érezném ha ezek után nem jutnánk be a playoffba

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.21. 05:26:14

@foppa21: Én pont azt érezném igazságtalannak, ha bejutnának.

Tomi_Tanguay 2012.03.21. 06:01:34

ezen nem fogtok vitatkozni:D

Tomi_Tanguay 2012.03.21. 18:44:23

The Avs failed to get a power play for the sixth time this season. In the previous 10 seasons combined, they failed to get a power play in only one game.

na ez a durva...

foppa21 2012.03.21. 19:14:37

@Tomi_Tanguay: feltűnt korábban is hogy milyen sok kiállítás nélküli meccsünk van. de nem gondoltam volna hogy ennyire eltorzult a kép. brutális, tényleg szándékosan vannak ellenünk, erre nincs más magyarázat...

milo_hedgie#23 2012.03.21. 20:41:30

@Tomi_Tanguay: nem túl burkoltan akadályoznak minket...

foppa21 2012.03.23. 05:44:22

na bazz pont a phoenix ellen nem sikerült. szépen visszajöttünk 0-3ról és szorongattuk az egyenlítésért. de hiába:-(

foppa21 2012.03.25. 09:55:18

két fontos meccset vesztettünk el, ezzel ennyit a POról. 2 meccsel többet játszottunk mint a riválisok, ezt már nem lehet behozni, ezért kellett volna mindig győzni. a végére elfáradtunk:-(

Coach Sacco 2012.03.25. 11:29:20

A Phoenix elleni zakóval ment el a rájátszás.

milo_hedgie#23 2012.03.25. 16:35:00

se playoff,se saccot nem rúgják ki. nagyon jó így...


süti beállítások módosítása