Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Manning vs. Tebow: Vélemények

2012.03.27. 16:40 - Filip89

Denver Broncos közelmúltban történt irányítócseréje kapcsán összeült a Denver Sports Blog amerikaifutball-szakértő kerekasztala, és néhány fontos kérdés mentén végig haladva, valamennyi szerkesztőnk ismertette a véleményét Manning-ről, Tebow-ról, és még sok más egyéb szóba kerülő témáról.


- Mi a véleményed Manning leigazolásáról? Te bevállaltad volna Elway helyében?

Black_Adder válasza: Eltelt egy hét, de még mindig kavarognak a gondolatok a fejemben, s nem igazán sikerült rendszerbe szedni őket, ezért elképzelhető, hogy néhány kérdésben ismételni fogom magam, de azért megpróbálkozom vele.
Nehéz objektívan értékelni, és őszintén szólva - bár StormST írását még nem olvastam, hogy ne befolyásoljon engem - eddig szerintem még senkinek se sikerült azok közül, akik hangot adtak véleményüknek, és az eljutott hozzám.
Kezdjük a biztossal: A döntés mindenképp befolyásolja a csapat jövőjét. Haladtunk egy úton valamerre, amiről most letértünk. Egy év alapján azt gondolhattuk, hogy jó irányba indultunk el, ehhez képest most mégse abba az irányba folytatjuk, s már nincs visszaút.
Hogy milyen az új út, az új irány, arra csak az idő adhat választ. Tebow szorosan hozzánőtt a szívemhez, s ezért nagyon szerettem volna ha sikeres lesz, főleg, ha velünk éri el ezeket a sikereket, ezért nagyon letört, hogy elvesztettük őt. Ugyanakkor az NFL történelmében még sosem volt 4× MVP szabadügynök. Gyakorlatilag ingyen megszerezhettük a liga egyik legjobb játékosát, aki ráadásul jó barátja Elwaynek. Egy ilyen lehetőséget az ő szemszögéből nézve egyszerűen nem lehetett kihagyni. Mi azt szerettük volna, hogy Tebowval legyünk sikeresek, Elway viszont azt, hogy sikeresek legyünk. Hogy jó döntés volt-e, az csak évek múltán fog kiderülni, de biztos vagyok benne, hogy a csapat érdekeit tartotta szem előtt, amikor meghozta a vélhetően számára is nehéz döntést.
Természetesen sok kockázat rejlik a felszín mögött. Manning 36 éves, túl van kb 4 nyakműtéten és nem elhanyagolható esély mutatkozik arra, hogy pillanatok alatt befejeződik profi pályafutása vagy hogy szimplán nem lesz képes már arra a teljesítményére, ami meghozta számára a sikereket. Ugyanakkor ha régi fényében fog tündökölni, s ez is legalább akkora valószínűséggel bekövetkezhet, mint az ellentéte, akkor az 5 év alatt amíg a szerződése szól, Super Bowl aspiráns csapattá léphetünk elő. Ez önmagában nem jelent semmit, de a lehetőség meg van rá.
Mindenképp a leigazoláshoz tartozik az is, hogy míg őfelsége döntésére vártunk, nyelvünkkel mélyen PM seggében, addig szépen lemaradtunk az FA első hetéről, ezáltal a legkívánatosabb nevekről, s több kulcsjátékosunkat is elvesztettük miatta.
Ami engem illet, én megértem Elwayt, hogy vadlovat csinált a csikóból, de mindent fel tenni egy lapra, feláldozni az FA első hetét, Royal-t, Bunkley-t, félek túl nagy ár volt érte... Elfogadom hogy Manning > Tebow, még 3 évig, s ha az alatt nyerünk, akkor megéri, na de ha úgy módosul az egyenlőtlenség, hogy Manning <?> Tebow + Bunkley + elit FA, akkor lehet hogy megfordítom a reláció irányát... Nehéz kérdés, remélem jól döntött az FO, No risk, no win...

Filip válasza: Szokatlan, soha vissza nem térő alkalom nyílt az elmúlt évtized és napjaink legjobb irányítójának megszerzésére, így egyáltalán nem volt meglepetés, hogy a csapat megpróbálta leigazolni őt. Mindig is szkeptikusnak éreztem Elway-t Tebow-val kapcsolatban, mintha nem akarta volna elfogadni a játékstílusát, hogy nem klasszikus NFL-irányító, amihez mindenki hozzá van szokva, és esetleg túlzottan kockázatosnak tartotta emiatt. Tavaly is sokáig azt érezhettük, hogy próbálták a döglött ebet (Orton-t) kötni a karóhoz, csak hogy ne ezt a furcsa fiút kelljen pályára küldeni, aki mellesleg nem is saját szerzemény, hanem még a JMD-rezsim hozadéka, ami szintén zavarhatta a FO köreit. Ebből kifolyólag szerintem mindig nehezebb dolga volt Tebow-nak érvényesülnie, még akkor is, amikor sorban szállította a comeback wineket, és playoff-meccset is nyert a csapat élén. Meglátásom szerint PM szabadügynökké válása azért is csigázta fel különösen Elway-t, mert végre alkalom nyílt rá, hogy megszabaduljon Tebow-tól. Nem mellesleg ő volt az a srác, akit az emberek talán még nála is jobban szerettek Denverben, ideje volt még gyorsan elfojtania a Tebow-mániát puszta irigységből.
Én biztosan nem vállaltam volna be PM-et, és nem azért, mert nem jó játékos, hanem mert van olyan ár, amit a siker nem ér meg. Tebow lelkét és vérét adta a csapatért a tavalyi szezonban, mindent egy lapra feltéve küzdött végig minden egyes másodpercet, meghalt a pályán a Broncos sikeréért. Visszaadta a reményt a szurkolóknak, a játékosoknak, és erős közbenjárásával hosszú idő után újra a rájátszásba jutottunk. Kissé inkorrekt húzásnak tartom a vezetőség részéről, de az NFL egy kib*szott üzlet, inkább hajlandóak 100 milliót kifizetni egy a csapat számára semmit sem jelentő zsoldosért, minthogy az elkötelezett, kissé formabontó Tebow megkapja a lehetőséget a kirobbanó éve után.

StormST válasza: Egy éve vagy bármikor az előtte lévő 13 évben bármikor egy szempillantás alatt bevállaltam volna, de jelen pillanatban én a sérülése és a kora miatt nem tartom jó döntésnek, főleg nem hosszú távon és úgy, hogy nem volt feltétlenül szükséges QB-ra áldozni Denver-ben...


- Mit nyertünk Manning-gel, mit vesztettünk Tebow-val?

Black_Adder válasza: Tebowval azt vesztettük, amit adott nekünk. A McDaniels-érában teljesen elvesztettem a hitemet, a meccseket néztem, de semmi jóra nem számíthattam. Tebow ezt megváltoztatta. Vele, ha nem is nyertünk, akkor is nyújtott élményt a meccs. Ez az. amit a kívülállók nem tudnak/fognak/akarnak megérteni. Egyszerűen nem hajlandóak rá, de aki átélte ezt a néhány meccset, pontosan tudja miről beszélek. Nagyon szerettem volna, ha Tebow sikeres, ráadásul, hogy velünk legyen sikeres, ezt most elvették tőlünk, és ezért fáj a szívem. Elvesztettünk egy tökéletlen játékost, aki nagyon szimpatikusan a pályán szívét-lelkét kitette, hogy minél jobban teljesítsen, akire fontos pillanatokban az egész csapat számíthatott, aki sosem sajnálta az időt, hogy segítsen másokon, aki rengeteg ember életét megváltoztatta. Elvesztettük Tim Tebow-t. Belőle sose lesz még egy...
Helyette nyertünk egy profi játékost. Egy az NFL történelmét tekintve is jelentős játékost, kiváló, szinte tökéletes irányítót, akit viszont személy szerint sosem szerettem. Kevés olyan szituáció volt, amikor nem az ellenfelének szurkoltam volna. Viszont egy valamit el kell ismerni. A rá irányuló rosszindulat, gyűlölet, negativizmus csakis a túlzott sikerességének köszönhető. Pályán kívül sosem tett olyat, ami miatt joggal puffoghatnánk rá, a pályán pedig Tebowhoz hasonlóan ő is igazi sportember. Tetszik, nem tetszik, ez így van...
Tebow személyében elvesztettünk egy játékost, aki egy lépésre állt attól, hogy ő legyen az új franchise QB, viszont az egy nagyon nagy lépés volt, amire talán sosem lesz képes, viszont azt tavaly bebizonyította, hogy ha megkapja az esélyt a csapattól, akkor tud élni vele. Hosszú távon lehetett volna rá építeni egy csapatot, ezt most elvesztettük.
Ugyanakkor Manninggel nyertünk néhány évet, ami alatt ha ügyesen formáljuk a csapatot, Super Bowl lehet a cél. Manning stílusa jobban megfelel az NFL mai trendjének, nem véletlen lett passfirst a liga. A támadó fal nyert néhány nagyon értékes másodpercet, amennyivel gyorsabban szabadul Manning a labdától, mint Tebow, s így a kis híján ligautolsó alakulat máris felléphet a középmezőnybe.
S végül újra visszautalok arra, hogy mit vesztettünk még, bár ezt nem Tebowval, de az FA első hete, Bunkley és Royal hatalmas veszteség, s lehet hogy kitölti az 5 évet Manning, de ez idő alatt végig ott fog lebegni fölötte Domoklész kardjaként az újabb sérülés...

Filip válasza: Manning rutinosabb, precízebb, szebb a dobómozdulata, sikeresebb, minden téren bizonyított már, gyakorlatilag a valaha volt legjobb irányító, aki valószínűleg - fizikai állapota függvényében - Denverben is eredményes lesz. Tebow ezzel szemben tapasztalatlan, kiforratlan és sokszor pontatlan fiatal QB, akinek még sokat kell tanulnia ahhoz, hogy igazán sikeres lehessen. Ugyanakkor amíg PM gépiesen, megszokásból szállítja a győzelmeket, addig TT minden egyes W-t heroikus küzdelemben, felejthetetlen körülmények között szerez meg. Tebow olyan irányító, akiért lehet szurkolni, aki miatt meg lehet őrülni a meccseken, ezzel szemben Manning-nél maximum egykedvűen tudjuk majd strigulázni az 500 yardos meccseket és a győzelmeket zsák számra. A szurkolás lehetőségét vesztettük el, legalábbis én biztosan nem leszek képes olyan intenzitással drukkolni a Manning-féle csapatért, mint amilyennel Tebow-ért tettem.

StormST válasza: Nyertünk egy HoF-be tartó QB-t, aki egy év kihagyás után sok kérdőjellel érkezik maximum 2-3 évre. Elvesztettünk egy potenciálisan jó QB-t, akiben szintén van rizikó és akinek még van mit tanulnia, de megvan benne a potenciál, hogy hosszú évekre top csapattá tegyen egy a stílusához alakított franchise-t, valamint elvesztettünk egy nagy adag cap space-t és a lehetőséget a védelem újraépítésére...


- Jobban örülsz-e Manning érkezésének, mint amennyire bánod Tebow távozását?

Black_Adder válasza: Ez egyértelműen nem. Számomra szurkolási szempontból nem minden a sikeresség. Persze, inkább PO-ban harcoljunk, mint az 1/1 elkerüléséért, de Tebowval is elég jó lehetett volna ez a csapat. Egy év alapján talán felelőtlenség kijelenteni, de mindenképp izgalmas összecsapásokra számítottam volna. A Jets vagy a Bears elleni diadalt sosem felejtem. S Tebow játékstílusa is, szerintem kifejezetten jót tett az NFL-nek. Végre láttunk valami mást is, mint a kicseszett passhappy prostyle. Én elégedett lettem volna még egy ilyen évvel. S bár Manning ha hozza a győzelmeket, biztosan megbarátkozok jelenlétével, azonban ő azt sosem fogja megadni nekünk, amit Tebow-tól kaptunk, azt a fajta küzdést. Nem indulok Denverbe felgyújtani a székházat a döntés okán, még csak az Elway mezemet se tüzelem el, s a csapat jövőjét se látom úgy, mintha áthatolhatatlan sötétségbe borulna, hanem elfogadom és elismerem Manning tehetségét, viszont őszintén örülni nem tudok neki a fent írtak miatt. Ha mi nyerünk, Timből meg sosem lesz semmi, akkor se. Ez esetben a döntés mindenképp jónak bizonyulna, és ezt el is ismerném, most sem vitatom racionalitását, a személyes szubjektív érzéseim viszont nem feltétlen a racionalitáson alapulnak, ezért egyelőre jobban örülnék, ha a tavalyi csapatot egyben tartottuk volna, és csupán a gyengébb posztokat erősítettük volna.

Filip válasza: Semmiképpen sem. Ha Orton-t, Cutler-t, Plummer-t váltotta volna, vagy bárkit az elmúlt bő tíz évből, akkor biztosan örülnék, de így egy cseppet sem tudok. Sokkal komolyabb bennem az űr érzete, amelyet Tebow távozása okozott, és ezen semmi nem fog változtatni évek múlva sem, mert mint említettem korábban, ilyen áron a sikerre sincs szükségem. Leegyszerűsítve, inkább legyünk eredménytelenek egy igazán szimpatikus QB-val, minthogy nyerjünk a leendő HoF irányítóval.

StormST válasza: Nem.

- Milyen hatással lehet az irányítócsere a csapat eredményeire rövid-, ill. hosszú távon?

Black_Adder válasza: Ezt a témát sikerült érintenem korábban. Úgy vélem, rövid távon az előrelépés az elvárás. Ha Manning valóban kitölti az 5 évet, akkor ez idő alatt legalább egyszer úgy kell neki vágni a szezonnak, hogy a Lombardi legyen a cél. Ez még odébb van, de 5 év van rá, ha ez idő alatt nem ez a cél, akkor az egész fölösleges volt.
Hosszú távon? Tebow hosszú távon beválhatott volna, nem biztos, de megvolt rá az esély. Manning hosszú távon a nyugdíjas éveit tervezgeti. Hogy mi lesz Manning után, arra a csapatépítés adhat választ, lásd következő pont...

Filip válasza: A Manning-Tebow váltás mindenképpen a rövid távú előrelépést sürgeti, mivel a Colts-os legendának legjobb esetben is már csak egy-két jó éve lehet az NFL-ben - ha egyáltalán ennyi nyavalya után még képes lesz a régi formájában tündökölni. A következő években mohón megpróbálunk megcélozni egy nagy eredményt egy klasszis irányítóra épülő támadó egységgel, de semmiféle utánpótlás nincs mögötte. Emiatt a hosszú távú érdekeket egyáltalán nem szolgálja ez a váltás, Tebow inkább a távolabbi jövőben lehetett volna sikeres, ha ki tudja hozni a benne rejlő potenciált, de Denverben sajnos erre már nem kell várnunk, viszont Manning visszavonulásával vagy fizikai alkalmatlanságával óriási pácban lennénk.

StormST válasza: Ezt nagyon nehéz megjósolni. Ha minden úgy megy, ahogy Elway-ék gondolják, akkor rövid távon sikeres lehet a támadójátékunk, de hosszú távon ezt se látom biztosítottnak, mivel nem tudom, hogy egy jól teljesítő csapattal hogyan tervezik PM utódját megszerezni. Ha betlizik Manning, akkor bonyolódik a helyzet, egy meg-nem-erősített védelemnek kell majd egy gyengébb irányítót támogatnia...


















- Mit jelent a változás a csapatépítés szempontjából?


Black_Adder válasza: Itt megint ellent kell mondanom néhány az éterben bolyongó véleménynek, miszerint a teljes jelenlegi csapatot szétveri PM érkezése. A csapatépítés eddig elsősorban a védelemben kezdődött el. Higgyétek el, Manning se nem leprás, se nem fekete himlős, tán még ebolás se. Az ég világon semmilyen veszélyt nem jelent Von Millerre vagy a többiekre. Amit vesztettünk az egy potencionális franchise QB, aki egy potencionális pótolhatatlan kincs. Viszont minden évben van draft, minden évben van a drafton első körös QB prospect, lehet újat találni helyette az évek alatt. Nem könnyű, lehet hogy egy évet rá kell majd áldozni, hisz' nem igen tervezünk top5-ben draftolni a következő néhány évben, viszont a csapat többi része egyben maradhat, és Manning utódjával is sikeres lehet. Egyetlen veszély van, az pedig Manning pereputtya. Ha PM nagy beleszólást kap a dolgokba, akkor sok, az orange and blue-ra méltatlan játékos jöhet ide, akiknél még akár megfelelőbb Bronco is lenne a városban, s aki emiatt háttérbe szorulhat. Ettől komolyan tartok. Jöhetnek valóban jó játékosok, de a tavalyi PM nélküli Indiből őszintén szólva nem sok név kell...

Filip válasza: Megint teljesen új útra tértünk, a védelem eleve változik valamelyest a kényszerű DC-cserével, de az irányító váltás hozományaként, az offense-t is merőben átalakítjuk. A Tebow mögött futásra épülő rendszert és az option play-t messze elfelejthetjük, helyette PM vezérletével sokkal inkább a passzjáték erőltetése lehet jellemző, és ennek megfelelően kell kiállítani az OL-t, és némileg sokrétűbb WR-bázist létre hozni.

StormST válasza: Elég gyökeres változást jelent és ennek az első jelei Tamme és Dreesen érkezésével már láthatóak is. Pass orientált támadójáték fog jönni, amihez viszont több célpont kell, erre alkalmas támadófallal, míg az eredeti terv egy futás-orientált támadósor létrehozása volt, amihez nagyjából a lényeges személyzet már rendelkezésre is állt. Összességében úgy látom, hogy a védelem építését eltoltuk pár évvel azért, hogy hátha a mostani állapot is elég lesz azon oldalon egy Super Bowl győzelemhez egy PM-re hangolt támadósorral...

- Nagyobb médiafelhajtás és szurkolói érdeklődés fogja-e övezni a csapatot Manning-gel a fedélzeten?

Black_Adder válasza: Tebownál nagyobb médiafölhajtást még senki emberfia nem kapott, Manning se fog. Biztos továbbra is nagy lesz a felhajtás, de a tavalyi szintet nehéz lesz reprodukálni ilyen szempontból.

Filip válasza: Amíg Tebow megosztotta az embereket, és legalább annyian csak a gyűlölködés miatt követték a csapatot, mint ahányan szurkolás céljából, addig Manning-et mindenki szereti. Az újságírók és a divatdrukkerek első számú kedvence, csak a Broncos-szurkolók öröme nem egyöntetű, de az biztos, hogy a csapból is ő fog folyni Denverben, akár egészséges lesz, akár nem.

StormST válasza: Egyik se lesz nagyobb, mert már nagyobb nem nagyon lehet a 2011-es szezonhoz képest, bár a szurkolók oldalán, amíg az eredmények nem jönnek, lehet egy kis ingadozás, illetve lesz egy jó adag cserélődés, a Tebow pártiak távoznak, a Manning pártiak jönnek...

- Sikeres lesz-e Tebow a Jets-ben?

Black_Adder válasza: Hát, komoly kétségeim vannak ez ügyben. Nem vagyok benne biztos, hogy a Jets a legjobb választás számára, illetve hogy kiheveri-e azt, hogy megint elvesztette kezdő pozícióját. Egy jó szezon után, a média felültette a trónra, úgy tűnt Elwayt is meggyőzte, aztán két hét alatt most megint ott van, hogy a kezdőbe kerülésért kell küzdenie, megint van előtte egy bestchance. Nagyon erős léleknek kell lennie annak, aki ezen túl teszi magát, ez alighanem még Tebownak is kihívás lesz. Azt is kétlem, hogy a nagy alma zöld csapatánál uralkodó légkör elnyeri a tetszését, vagy az edző személye... Az éremnek viszont két oldala van. Lehet hogy maga mellé állítja a csapatot, megtéríti a dagit, s a Jetset is a PO-ba repíti. Nem gyenge az a csapat, és Sparano biztos talál neki szerepet akkor is, ha nem ő lesz a kezdő QB. Én csak a legjobbakat kívánhatom neki, remélem valóra válik az álma, s valahol megkapja azt a megbecsülést, amit megérdemelne, ami kijárna neki, akár a Jetsben, akár máshol.

Filip válasza: Természetesen szurkolni fogok neki, most szinte teljesen ugyanolyan helyzetbe került, mint a tavalyi szezon előtt, megint egy overrated és/vagy kiégett irányító árnyékéból kéne felemelkednie és megmutatni a klasszisát. Szerintem csak idő kérdése, hogy mikor jut lehetőséghez, és mikor kezdhet el kibontakozni a Jets-ben.

StormST válasza: Esélye lehet rá, de hogy vissza fogja vetni a fejlődését, ha ismét padra ültetik, az szerintem biztos...

- Mi a véleményed a többi eddigi új igazolásról? Erősíthettünk-e volna másképpen?

Black_Adder válasza: Minthogy az első hétből kimaradtunk nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Úgy érzem, eddig többet vesztettünk, mint amit nyertünk. Bunkley és Royal távozását már említettem, emellett mindenképp meg kell még említeni Spencer Larsen elvesztését, a sokoldalú játékosra a labda mindkét oldalán számíthattunk és a ST-ben is. Hiányozni fog. Fells a pótolható kategóriába tartozik. Az igazolások közül Mike Adams, nem nagy előrelépés, de akár be is válhat, Joe Mays újra igazolása komoly aggodalommal tölt el, ellenben Woody újraszerződtetésének örülök, Ballról pedig ismeritek a véleményemet, nem tudunk megszabadulni tőle. Porterről 2 dolog jut eszembe, ő vitte vissza a Super Bowon Manning INTjét TD-re, amivel eldöntötte a meccset, egy évvel később viszont belőle csinált bohócot Marshawn Lynch a WildCard meccsen. Caldwell igazolása kifejezetten káros esemény meglátásom szerint, Tamme és Dreessen nem lennének rosszak, de akkor most 5 TE van a keretben, amikor egynél többet a legritkábban szoktunk használni... Caleb Hanie szerintem jobb, mint amilyen béna tavaly volt, ugyanakkor Paintert elnézve Manning nem tűnik jó tanárnak, sőt kifejezetten rossznak, márpedig Hanienek nem ártana fejlődnie, hogy egy estleges Manning-sérülés után átvehesse az öreg helyét a vadló hátán.

Filip válasza: Valószínűleg minden másképp történt volna, ha Manning lett volna szíves időben dönteni, és nem húzza hetekig a mézes madzagot, de ő ezt is megteheti. Elképesztő összeget vágtunk ki érte az ablakon, amiből gyakorlatilag valamennyi needed posztot megerősíthettük volna - de nem, nekünk QB kellett. Nem tartom kizártnak, hogy a Tebow-féle offense és egy megerősített D erősebb lett volna, mint a Manning-offense és a lyukas védelem. Az új arcok közül a két CSU-növendéket külön szeretettel köszöntöm, noha Hanie tavaly a Bears-ben egy cseppet sem nyerte el a tetszésemet. Tamme ígéretesnek tűnik, de nem tudom miért gyűjtjük megint a TE-eket; Porter csak minimális előrelépés Goodman-hez képest; és igazából még mindig nincs futónk, kevés az elkapó, nincs DL, hiánycikk az épkézláb MLB, és a secondary-ben is ordít magáért a vérátömlesztés.

StormST válasza: Én a védelem megerősítését tartottam volna fontosabbnak, mivel ott több need is akad. Jelen pillanatban cudarul állunk a DT poszton, kéne egy fiatal, jó CB és egy univerzális MLB, aki Mays-el ellentétben nem csak futásoknál bevethető. Most viszont ezek mellé bejött még a FB poszt és kell még egy WR...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr624343996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.03.27. 17:38:19

wow :)
ezt még emészteni kell egy darabig

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.27. 18:42:10

The Broncos recently visited with backup quarterback Dennis Dixon, a free agent who spent his first four seasons with the Steelers.

foppa21 2012.03.27. 19:56:54

jó volt ilyen írást olvasni ebben a témában

Tomi_Tanguay 2012.03.27. 20:05:15

a cikk üzenete: a fasznak kellett volna manning. én is így gondolom:P

Tomi_Tanguay 2012.03.27. 20:24:04

black adder most először írt a manning szerződés óta? mert akkor jól bepótolta:D

Coach Sacco 2012.03.27. 20:50:30

Nagyon érdekes lett. Azért úgy látom, hogy a többségetek egyetért benne, hogy Tebowt hagyhattuk volna, de talán Manninggel nem lesztek csak azért ellszenvesek, mert a helyére jött. Nagy játékos és biztosan ő is nagyon fog küzdeni a Broncos becsületéért.
Filiptől már megszoktuk az elfogultságot. :)

StormST 2012.03.27. 21:26:10

Én személy szerint a Denver Broncos franchise-nak drukkolok és ez mindig így lesz...

Gondom csupán azzal van, hogy úgy érzem, eldobtunk egy no-miss helyzetet egy erősebben rizikósért.

Kicsit kifejtve:
Mit vesztettünk volna, ha Tebow nem válik be? Igazából nagyon keveset, mert lett volna egy bombabiztos futójátékunk és egy megerősített védelmünk, valamint egy felső-közép kategóriás pick-ünk, amivel hozhattunk volna egy másik QB-t...
Mit veszíthetünk, ha PM rossz? Szerintem többet, mivel a védelem megerősítése elmarad, viszont hiába az ekkor is jövő jó pick, ha csak az egyik oldalt tudjuk vele helyrehozni...

milo_hedgie#23 2012.03.28. 16:03:16

@StormST: igen,egyértelmű hogy nagy rizikót vállaltunk manninggel. elway gyorsan akart nagyot dobni,ami bejöhet,csak erősen kétséges..

foppa21 2012.03.28. 18:48:03

várható még erősítés a piacról vagy majd inkább a draftról?

milo_hedgie#23 2012.03.29. 21:53:57

hunter marad a csapatnál

Black_Adder 2012.03.29. 23:36:31

@foppa21: Marcus Thomas és Okoye közül valszeg az egyik itt köt ki. Mindkettő 3 technic DT, Okoye passrushban jobb Thomas futás ellen.

Nagyon nagy nevek már nincsenek, meg pénzünk se maradt rájuk. Esetleg Dawkins...

Drafton jöhet DT és CB

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.30. 04:37:43

@TimTebow
Fireman Ed and the rest of Jets nation, I'm gonna play my heart out for you. J-E-T-S JETS! JETS! JETS!

Foresz 2012.03.30. 14:39:47

Azért kíváncsi lettem volna akkor is pl. Filip véleményére,ha mondjuk marad Tebow a szerződése lejártáig,aztán aláírt volna máshová.Akkor is a saját kölykünk lett volna?Vagy egyszerű zsoldossá vált volna?
Mert arra sem lett volna semmi garancia hogy itt képzeli el a hosszútávú jövőjét is Tebow...Ezzel csak a zsoldosozást akarnám megkérdőjelezni,hiszen ezek profi ligák (NBA,MLB,NFL,NHL),itt is pénzből élnek az emberek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.30. 16:01:17

Nem hiszem, hogy Tebow a pénz miatt bármikor is távozni akart volna tőlünk. Azt sokkal inkább kinézném, hogy Elway irigységből nem hosszabbítana vele. De így is a legjobb megoldást választotta, hiszen a buta amerikaiak fejébe könnyen bele lehetett beszélni, hogy Manning mennyivel jobb, mint Tebow. És így nincs akkora népharag TT előre megfontolt, szándékos kipaterolása miatt.

foppa21 2012.03.30. 18:56:14

szerintem jók lettek filip válaszai:-) érezni benne a szokásos elfogultságot, fanatizmust

VonMiller58® 2012.04.05. 11:26:50

Broncos preseason meccsek:

Week 1:at Chicago Bears
Week 2:vs Seattle Seahawks
Week 3:vs San Francisco 49ers
Week 4:at Arizona Cardinals

milo_hedgie#23 2012.04.09. 11:14:11

julius thomasnak meg kell műteni a bokáját

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.11. 19:06:28

Justin Bannan egy év után visszatér a csapathoz.


süti beállítások módosítása