Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Megvan a playoff-részvétel

2012.03.31. 11:17 - Filip89

A múlt hétvégén a Colorado Mammoth együttese újabb két mérkőzést játszott le az NLL alapszakaszában, és a Philadelphia Wings elleni oda-visszavágós párharc döntetlenre hozásával már most bebiztosítottuk a helyünket a rájátszásban. Az első találkozót hazai környezetben drámai csatában 13-12-re elvesztettük, viszont két nappal később 16-15-re diadalmaskodtunk hosszabbításban házon kívül.


















Március 23-án, péntek este, láttuk vendégül az aktuális keleti éllovast, akikkel mindenképpen izgalmas és színvonalas mérkőzésre volt kilátás. Ennek megfelelően, kiélezett küzdelemben indult a találkozó, és bár eleinte többször is a vendégek vezettek, az első negyed végére 4-4 volt az állás. Crowley nyitotta a gólgyártást három és fél perc elteltével, majd kisvártatva az elmúlt két meccs kihagyása után visszatérő John Grant Jr góllal jelezte a jelenlétét. Aztán rövid időn belül Dawson és Danowski jóvoltából 3-1-re léptek meg a vendégek, de az egyre inkább beinduló John Grant Jr újra közelebb zárkóztatta a csapatot, mígnem Crowley második góljával ismét kettővel voltunk lemaradva. Egy perccel a pihenő előtt John Grant Jr a mesterhármast is elérte, méghozzá egy olyan góllal, amelyet napokon keresztül mutogattak az országos televíziókban, a veterán klasszis lendületből megindulva, gyönyörű egy kezes gólt szerzett az abszolút tanácstalan Miller kapus mellett. Sőt, a negyed legvégén a csapatkapitány Gavin Prout találatával az egyenlítést is kiharcoltuk.
A második negyedben háromszor is megszereztük a vezetést, a vendégek pedig csak kétszer tudtak válaszolni. Először is öt perc játék után az újonc Adam Jones volt eredményes Prout passzából, amellyel a mérkőzésen először jutottunk vezetéshez. Kisvártatva az Outlaws-játékos Mundorf jóvoltából egyenlített az ellenfél, de a legelső emberelőnyünket Gavin Prout imponáló magabiztossággal váltotta gólra. Hamarosan újra létszámfölényben játszhattunk, de az előny stabilizálása helyett egy másik régi ismerős, Westervelt révén emberhátrányos gólt szereztek a vendégek. Az utolsó szó mégis a miénk volt, öt másodperccel a félidő előtt Adam Jones ismét gólra váltotta a PP-t, így féltávnál 7-6-ra vezettünk.

Nem tartott sokáig az előny, mivel alig egy percet követően Gallant double minor kiállítást kapott, majd Sullivan is követte őt a büntetőpadra, a vendégek pedig Dawson és Mundorf találataival abszolválták az emberfórokat, és 8-7-re máris megfordították a találkozó állását. Több se kellett a Mammoth-nak, ismét a falkavezér állt a csorda élére, John Grant Jr tökéletes lövésével egalizáltunk a harmadik negyed fele magasságában. Sajnos, csak átmenetileg tudtuk megtörni az egyre inkább lendületbe jövő Philly rohamait, és pár perccel később Mundorf és Danowski soron következő góljaival újra átvették a vezetést, melyre még Reid kiugratása után Derek Hopcroft révén tudtunk válaszolni némi tűzoltás gyanánt, így csak 10-9-es lemaradásban voltunk a befejező játékrészt megelőzően.
Mindössze 40 másodperc telt el a negyedik negyedből, és az elsőéves Jamie Lincoln hatalmas lövésével újra egyenlíteni tudtunk. Az örömünk megint nem tarthatott sokáig, a következő három minutum leforgása alatt Mundorf és Westervelt soron következő villanásaival sokadszor is magához ragadta az előnyt a Wings, és egyre kevesebb időnk maradt a felzárkózásra. Azért szerencsére továbbra sem adtuk fel, rövidesen kaptunk egy létszámfölényes lehetőséget, az ihletett formában játszó John Grant Jr pedig már az ötödik gólját szerezte a mérkőzésen. Sőt, kisvártatva egyenlő létszám mellett ugyancsak John Grant Jr-nak köszönhetően az egyenlítést is végrehajtottuk 12-12-nél, mellyel a rutinos klasszis immár a második mesterhármasát érte el a találkozón. A végjáték percei különösen kiélezett küzdelemben teltek, mindkét csapat komoly erőfeszítéseket tett a győztes gól megszerzése érdekében, ám a kapusok tökéletes munkát végeztek a ketrec előtt. Végül mindössze négy másodperccel a rendes játékidő vége előtt született meg a győztes gól, amikor Mundorf napi ötödik találatával a Wings szerezte meg a diadalt. Rendkívül szoros mérkőzést játszottunk, melynek végén sajnos lélekromboló vereséget szenvedtünk, így továbbra sem tudtuk eldönteti a rájátszás kérdését.

A legjobb egyéni teljesítmények:


- Grant Jr 6+1, 18 kapura lövés, 8 szerzett labda
- Prout 2+6, 8 kapura lövés
- Jones 2+1, 6 kapura lövés
- Lincoln 1+2, 7 kapura lövés
- Hopcroft 1+1
- Pollock 3 assziszt, Park 2 assziszt, Reid és Hawksbee 1-1 assziszt
- I. Gajic 9 szerzett labda
- Coates és MacLeod 6-6 szerzett labda
- Levis 38/51-es védési hatékonyság


A mérkőzés teljes egészében
ITT tekinthető meg!






















Hamarosan mindkét csapat útra kelt és Philadelphia felé vette az irányt, ahol helyi idő szerint a vasárnap délutáni órákban újra összecsaptak egymással. Először szenvedtünk sorban két vereséget ebben a szezonban, mindenképpen szerettünk volna javítani, nehogy még jobban megtorpanjunk a PO kapujában, nem lett volna szerencsés nyeretlenül zárni ezt a hétvégét.

A házigazda Wings megint jobban kezdte a mérkőzést, Mundorf ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta, és rögtön csapata első támadását góllal fejezte be. Erre Adam Jones jóvoltából hamar tudtunk válaszolni, ám a következő két találat megint a hazai oldalon született, Westervelt PP-gólja mellett Hominuck volt eredményes, amivel 3-1-re elléptek. Aztán a negyed vége felé hét másodperc különbséggel szereztünk mi is két találatot: először Prout passzából Derek Hopcroft tüzelt nagyszerűen a hálóba, majd a faceoff után I. Gajic indításából Mat MacLeod révén egyenlítettünk. Az első játszma így 3-3-as döntetlennel zárult.
A második menetben még inkább kinyitották a gólcsapot, és mi is egyre inkább kezdtük átvenni a kezdeményező szerepét. Adam Jones lefordulásból szerzett góljával először kerültünk lépéselőnybe a mérkőzésen, de Holding kiállítása alatt rögtön válaszoltak a vendéglátók Hominuck révén. A következő minutum gólváltása során Gavin Prout tolta előnybe a csapatot, másodpercek múlva Dawson egalizált, azonban a következő denveri akcióból Sean Pollock is beköszönt a 6-5-ös vezetésért. Kisvártatva Wray sportszerűtlen megmozdulását 2+2-es kiállítással jutalmazták a játékvezetők, a denveriek pedig a PP mindkét részét ki tudták használni: Gavin Prout és John Grant Jr újabb góljaival az addigi legnagyobb különbséggel, három találattal léptünk meg. Sőt, öt perccel a nagy szünetet megelőzően már 9-5-re is vezettünk, miután Adam Jones ugyancsak elérte a hat-trick-et. Az őrületnek még korántsem volt vége, megrázta magát a Wings, melyet B. Merrill és Westervelt találatával jeleztek, de közvetlenül a szünet előtti időszakban Holmes öt perc büntetést kapott egy durva, magas botos szabálytalanság miatt, amelyet még a második negyed hajrájában Gavin Prout révén ki is használtunk egy alkalommal, ezáltal 10-7-re álltunk a félidőben.

A harmadik negyed elejére is maradt az emberfórból, két perc alatt három újabb góllal egyre inkább kezdtük padlóra küldeni az ellenfelet: Sean Pollock duplájával mellett Gavin Prout ismét megvillant, mellyel már 13-7 volt az előny. Öt perc elteltével mégis komoly sportszerűtlenséget vétettünk, egy fejre irányuló szerelésért Sullivan ugyancsak öt perces fegyelmi büntetésben részesült, ami nagy felelőtlenség volt a rutinos hátvéd részéről. Visszakapta a gólszerzési lehetőséget a Philly, és ők is élni tudtak vele, a bomba formában játszó Hominuck kétszer is góllal fejezte be a figurát Dawson közbenjárásával, majd Schiller és Reynolds megmozdulásai repítették még közelebb hozzánk a hazaiakat. A játékrész végére némileg lenyugodtak a kedélyek, leszámítva Prossner öt perces büntetését, de ekkor nem volt olyan hosszú a létszámkülönbség, mivel a Wings-nél is történt egy kiállítás, de a negyed vége előtti másodpercekben B. Merrill 13-12-re felzárkóztatta a csapatát, és abszolút nem lehettünk biztosak a dolgunkban.
Szinte pillanatok alatt szórakoztuk el a hat gólos előnyt, a könnyen jött vezetést legalább annyira könnyen adtuk le. A záró játékrész elejére is áthúzódott Prossner kiállításából, a PP-t pedig Westervelt használta ki, a Wings ezzel 13-13-nál utolért bennünket. Kisvártatva újra tudtunk váltani, Reid előre rohanását követően John Grant Jr juttatta újbóli vezetéshez a gárdát. Fél percig sem voltunk lépéselőnyben, a soron következő hazai akcióból Crowley révén egyenlítettek. Ezt követően sokáig nem esett újabb találat, a tét fokozódott, és mindkét csapat egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, nem babra ment már a játék. Mindkét oldal előtt adódott egy-egy emberelőnyös lehetőség, de Levis és Miller is nagyszerű formában őrizte a kapuját, így nehezen születhetett döntés. Az utolsó két percen belülre érve aztán a hazaiak kerültek lépéselőnybe, Westervelt passzából Crowley vágott védhetetlen gólt. Tovább szorongattunk, és hamarosan emberelőnyt kaptunk, amelyet John Grant Jr villanásával másodpercek alatt abszolváltunk, mintegy 44 másodperccel a rendes játékidő vége előtt tehát kiegyenlítettünk. Az utolsó időszak nem hozott döntést, hosszabbításra került sor.

A ráadásban mindkét csapat megfontoltan játszott, a hazaiak előtt adódott több lehetőség a meccs befejezésére, de Levis valamennyi alkalommal magabiztosan hárítani tudott. Sokáig nem született gól a hirtelen halálban, végül a tizedik percben egy előretöréssel befejeztük a mérkőzést, Pollock passzával Adam Jones iramodott meg a jobb oldalon, majd a kapu elé betörve megszerezte a mindent eldöntő találatot, és 16-15-ös győzelemhez segítette a csapatot, amivel a rájátszás-helyezést is bebiztosítottuk négy meccsel az alapszakasz vége előtt.

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 3+9, 13 kapura lövés
- Jones 4+5, 10 kapura lövés, 9 szerzett labda
- Prout 4+4, 8 kapura lövés, 5 szerzettt labda
- Hopcroft 1+1
- MacLeod 1 gól, 10 szerzett labda
- I. Gajic 2 assziszt, 12 szerzett labda
- Reid 2 assziszt, Hawksbee, Lincoln, Sullivan és Holding 1-1 assziszt
- Levis 42/56-os védési hatékonyság


A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!

Kiemelkedő hétvégi teljesítménye révén John Grant Jr-t az NLL heti legjobb offenzív játékosának választották, Adam Jones pedig ismételten a játékhét legjobb újonca lett. A veterán vezér 87 ponttal továbbra is a liga legeredményesebb játékosa, a 22 éves tehetség pedig 61 egység révén toronymagasabb a legjobb elsőéves az NLL-ben.

A trade deadline napján egyetlen cserét kötött a csapat, méghozzá visszaszereztük a Minnesota Swarm-tól a korábbi gólgyáros csatárunk, Jamie Shewchuk játékjogát egy harmadik körös draftjogért cserébe. Shewchuk pár évvel ezelőtt a csapat egyik legjobb góllövője volt, azóta a Swarm-ban nem futott be túl nagy karriert, kétségtelenül visszahúzta őt a szíve Denverbe, és a csapatnak is biztosan segítségére lehet. A Philly elleni meccseken még kisebb sérülés miatt nem játszott, de a napokban aktiváltuk őt, most hétvégén már a visszatérésre készül.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 9-3
2. Calgary Roughnecks 8-3
3. Minnesota Swarm 5-5
4. Washington Stealth 4-8
5. Edmonton Rush 3-7


A folytatásban a keleti divízió aktuális harmadik helyezettjével, a Rochester Knighthawks csapatával mérkőzhetünk meg szombat este, 19:05-ös kezdéssel. Hazai környezetben egyszer már legyőztük JGJR volt csapatát, most idegenben is meg kéne mutatni nekik, hogy mi vagyunk a jobbak. Ugyan a rájátszás-szereplés már biztos, jó lenne minél előkelőbb helyen végezni, ezért további győzelmeket kéne aratnunk a hátralévő hetekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr974351669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.03.31. 13:25:35

grant jó hogy visszajött, egyből állatkodott. nem semmi mekkora sportoló:-)

milo_hedgie#23 2012.03.31. 17:25:09

jó lett az összefoglaló! hamarosan kezdődik az eheti meccsünk:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 17:42:47

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 19:05 Rochester Knighthawks - Colorado Mammoth (NLL)
- Szombat, 21:00 Denver Pioneers - Hobart Decons (college lacrosse)
- Szombat, 21:00 Air Force Falcons - Mercer Bears (college lacrosse)
- Szombat, 22:05 Chicago White Sox - Colorado Rockies (Cactus League)
- Vasárnap, 01:00 Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres (NHL)
- Vasárnap, 01:05 Binghamton Senators - Syracuse Crunch (AHL)
- Vasárnap, 02:00 Texas Stars - Lake Erie Monsters (AHL)
- Vasárnap, 04:05 Las Vegas Wranglers - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=845155

milo_hedgie#23 2012.03.31. 19:15:53

jól kezdtünk,pár perc alatt máris 2-0 ide

milo_hedgie#23 2012.03.31. 19:35:48

4-4 lett az első negyed. nagyon kellett prout emberelőny gólja,végre vezettünk,de az utolsó másodpercben nagy góllal egyenlő.

milo_hedgie#23 2012.03.31. 19:43:35

prout-lincoln nagy játék 5-4!:)

milo_hedgie#23 2012.03.31. 19:47:01

lincoln lőtt még egyet,egyre magabiztosabban játszunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 19:53:43

Jobbak vagyunk, remélem nem fogjuk elszúrni ezt a meccset. Levis is tökéletes véd egyelőre.

milo_hedgie#23 2012.03.31. 20:02:34

7-5 az első félidő után!

milo_hedgie#23 2012.03.31. 20:10:45

érdekes hogy grant jr nem lőtt még egy gólt sem,ma 'csak' 5 assziszt eddig

milo_hedgie#23 2012.03.31. 20:27:43

csak mondani kellett,gyorsan meglőtte az elsőt az öreg:)) 10-6 már

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 20:48:42

Sok a kiállítás ebben a negyedben, de nagy változás nincs, és amíg tartjuk ezt a 2-3 gól előnyt, addig talán nem lesz baj.

milo_hedgie#23 2012.03.31. 20:51:49

12-9re vezetünk a harmadik negyed után
grant jr,prout,lincoln,pollock,jones is 2 gólos

milo_hedgie#23 2012.03.31. 20:55:50

jamieson duplájával egyre felzárkóztak

milo_hedgie#23 2012.03.31. 20:58:26

döntetlen és még van tíz perc...

milo_hedgie#23 2012.03.31. 21:02:32

hopcroft gólja most nagyon jól jött. remélem innen már egyenesbe jövünk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.31. 21:05:01

JGJR ma is mesterhármas, és már 11 pontos megint. :)

milo_hedgie#23 2012.03.31. 21:08:30

15-12 és már csak öt perc van hátra!

milo_hedgie#23 2012.03.31. 21:24:27

16-12re győztünk! szép volt fiúk!:))

milo_hedgie#23 2012.03.31. 22:06:26

ezzel a győzelemmel már biztos a hazai kezdés a playoffban. 3 meccsünk van még hátra


süti beállítások módosítása