Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Megalázó vereségek és bravúros győzelmek

2012.04.04. 21:09 - -Zephyr-

Miután a Denver Nuggets lezárta hosszú hazai sorozatát, rögtön bele is kezdett egy kimerítő túrába. Az első pár mérkőzést még a nyugati riválisokkal szemben vívtuk, majd átruccant a csapat a keleti partra és megmérkőzött jó néhány másik főcsoportbéli együttessel.


Csapatunk a Utah Jazz ellen kezdte meg a hosszú idegenbeli sorozatot március 23-án. Gallinari és Fernandez sérültek voltak, Chandler és Mozgov voltak a kezdőcsapat tagjai. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott. A következő játékrész is viszonylag kiegyenlített volt, az utolsó percekben alakult ki nagyobb különbség a hazaiak javára. A szünet után a harmadik felvonás tragikusra sikerült, a negyedik negyed elejére közel 20 pontos hátrányba kerültünk. Az utolsó negyedet csak közel egálra sikerült hozni, így nagyon sima vereséget szenvedtünk 121:102 arányban. Nem sok jót mondhatunk erről az összecsapásról, nagyon gyatra teljesítményt nyújtott a csapat. Különösen a védekezésünk volt rendkívül rossz. Simán  szétfutott minket a hazai csapat, nem tudtuk felvenni az embereket védekezésben, így nagyon simán behúzta a mérkőzést a Jazz. Harrington volt a legeredményesebb játékosunk, 20 ponttal és 10 lepattanóval, korábban már említettem, hogy szinte soha nem jelent jót, ha ő a csapat legjobbja. A harmadik negyedben Afflalonál elszakadt a cérna és megkönyökölte az ellenfél játékosát, amiért kiállították. Sajnos nagyon gyenge formában játszott ezen a mérkőzésen a csapat. Remélhetőleg nem pecsételi meg ez a mérkőzés a túra hátralévő részét!

A túra második mérkőzését is egy csoport rivális ellen, a Minnesota Timberwolves ellen játszottunk. A kezdőcsapatunk egy ponton változott, Afflalo eltiltást kapott, így helyette Brewer kezdett. Nem kezdtünk rosszul, az első pár percben jól ment a játék, de ez sajnos csak pár percig tartott. A nyolcadik perctől átvette az irányítást a Wolves és az első negyed végére már több mint tíz ponttal vezetett a hazai csapat. A második negyed elején még jobban elhúzott a Minnesota, már a lélektani húsz pontot is átlépte a különbség. Az első félidőben ismét nagyon megszórtak minket, 68 pontot kaptunk. A harmadik játékrészben próbáltunk visszakapaszkodni, támadásban valamivel jobban teljesítettünk, de a védekezésünket nem tudtuk kellőképpen rendezni, ezért nem sikerült ledolgozni komolyabb hátrányt. Az utolsó negyedben sem sikerült csodát csinálni, győzött a Wolves 117:100-ra. Szinte lekopíroztuk az előző mérkőzésünket, sőt ha lehet még gyengébben játszottunk, mint a Utah ellen. Nem sok játékost lehet ezen a mérkőzésen kiemelni, Faried 17 pontjával a legeredményesebb játékosunk volt, McGee pedig 11 lepattanóval és 13 ponttal ért el dupla-duplát. A legnagyobb problémát a 17 eladott labdánk és a gyenge védekezésünk okozta. Ezzel a két sima vereséggel nagyon mélyről indítottuk ezt a hosszú túrát, nagy bravúr kellene hozzá, hogy a következő mérkőzéseken megfordítsuk ezt a tendenciát. 

A következő mérkőzésünk nagyon keménynek ígérkezett, hiszen március 26-án a keleti éllovas Chicago Bulls ellen léptünk pályára. Afflalo eltiltása lejárt és McGee is a kezdőben kapott helyet. Egy 8:0-s futással nyitottak a bikák. Szerencsére gyorsan kapcsoltunk és visszajöttünk a meccsbe még mielőtt túlságosan elléptek volna a hazaiak, az első negyed végére már csak két pont volt a hátrányunk. A második játékrész egészen kiegyenlített volt, a nagyszünetre megfordítottuk az állást és 2 pontos előnnyel mentünk pihenni. A folytatásban remekül kezdtünk, a harmadik negyed első négy percében a Bulls nem tudott pontot szerezni, így elléptünk tőlük 10-12 ponttal. Sikeresen tartottuk nagyjából ezt a különbséget. Az utolsó negyed derekán sikerült még rátenni egy lapáttal, így mérkőzés vége már meglepően simán alakult, meglepetésre 108:91-re simán nyertünk Chicagóban. Hatalmas meglepetés volt ez a győzelem, különösen az előző két mérkőzést figyelembe véve. Igaz, a hazai csapatból hiányzott Rose, ennek ellenére bőven a bravúr kategóriába tartozik ez a siker. Elsősorban Afflalo és Lawson játéka tetszett, előbbi 22 -, még a fiatal irányítónk 27 pontig jutott. A padról Harrington 17 pontot szállított, de jól játszott Miller is, aki 10 gólpasszal és 12 ponttal dupla-duplával zárta a találkozót.

A Bulls elleni győzelmen felbuzdulva nagy reményekkel vártuk a Toronto Raptors elleni meccsünket. Karl maradt az előző mérkőzést megnyerő kezdőnél. Ezúttal is rosszul indítottunk, nagyjából az első negyed felénél kezdtük el igazán a mérkőzést. Négy-öt pontos hátrányban játszottunk szinte végig az első félidőben, majd a szünet előtti néhány percben sikerült fordítani, de Kleiza hármasának köszönhetően a hazai csapat mehetett előnnyel a pihenőre. A harmadik játékrész meglehetősen fordulatos volt, mindkét csapatnak voltak jó periódusai, az utolsó negyedre döntetlennel fordultak a csapatok. A negyedik felvonásban elveszítettük a fonalat, 94 pontnál leragadtunk. Igaz, a Raptors is gyengélkedett a hajrában, de több szerencséjük volt, ezért 105:96-ra sikerült behúzniuk a győzelmet. Képtelenek voltunk mit kezdeni a hazai csapat hárompontosaival, 50% felett szórta a triplákat a Torontó, ami elképesztő fölény. Nálunk a legjobban talán Lawson játszott, 26 pontot és 9 asszisztot ért el, mellette még Afflalo teljesített tűrhetően a maga 15 pontjával. Szoros, izgalmas mérkőzés volt, kár, hogy a végére teljesen elfogyott a tudományunk.
























A Toronto elleni vereség után a Charlotte Bobcats vendégeként szerepeltünk. A hazai csapat sem remekel az utóbbi időben, így adott volt a lehetőség a javításra. Az első negyed nagy részében inkább a Bobcats dominált, a játékrész vége felé már kezdtünk magunkra találni. A következő felvonásban már átvettük a vezetést és sikerült is ellépni egy kicsit, a félidőig viszont visszakapaszkodott a Charlotte. A harmadik játékrész első fele kigyengített játékot hozott, majd a negyed felénél sikerült felülkerekedni és egy kisebb előnyt felépíteni. Innentől sikerült irányítanunk a mérkőzés menetét, tartani tudtuk a 6-8 pontos előnyünket, ennek köszönhetően 99:88-ra megnyertük az összecsapást. Jól dobtunk mezőnyből, uraltuk a festéket és a lepattanók gyűjtögetésében is felülmúltuk a hazaiakat. Kiegyensúlyozott csapatteljesítményt nyújtott a Nuggets, hatan érték el a 10 pontos határt, közülük Afflalo volt a legeredményesebb, 19 ponttal, ráadásul még 11 lepattanót is összeszorgoskodott. Afflalo mellett még Lawson is dupla-duplát ért el, 14 pontot szerezve és 10 gólpasszt kiosztva. Jól teljesített még Brewer is, csereként 17 ponttal vette ki a részét a sikerből.

Összefoglalónk utolsó mérkőzését az Orlando Magic ellen játszottuk le múlt vasárnap. Chandler sérülés miatt kikerült a kezdőből és Brewer játszott helyette. Szerencsénk volt, hiszen Howard kihagyta a találkozót, csakúgy, mint a Bulls ellen most is reménykedhettünk egy jó szereplésben. Remekül kezdtünk, a nyitó negyed végére 8 ponttal sikerült ellépnünk. A második negyed közepére visszazárkózott a Magic, de szünetig sikerült újra egy lélegzetvételnyi előnyt kialakítanunk. A harmadik negyed nagyon kiegyenlített volt, a záró felvonás megelőzően csupán két pont volt a különbség. Az utolsó negyed végére sikerült meglépnünk 9 ponttal, már-már a zsebünkben volt a győzelem, de a hazai csapat nem adta fel és mi is a kezükre dolgoztunk egy kicsit, így az utolsó másodpercek még tartogattak izgalmakat. Miller büntetőkkel eldönthette volna a találkozót, de csak az egyik dobása ment be, hármassal még egyenlíthetett volna a floridai alakulat. Szerencsére nem sikerült nekik ez a bravúr, így nagy küzdelemben legyőztük a Magicet 104:101-re. Ismét nagyszerűen dobtunk a mezőnyből, a palánk alatti területet ezúttal Howard hiányában is sikerült uralnia az Orlandónak, legalábbis kevésbé tudtunk dominálni, mint szoktunk. Legjobbunk Lawson volt, 25 ponttal járult a sikerünkhöz, egyetlen gólpassz hiányzott neki a DD-hez. Afflalo is remekül teljesített 22 pontot ért el. A cseresorunk is kitett magért Harrington 18-, Miller pedig 15 pontot szerzett a mérkőzésen.

Eddig nagyon felemásan teljesítünk ezen a túrán. Az első két mérkőzésünk rendkívül gyenge játékot hozott, majd a Chicago ellen már megmutattuk az erőnket. Elkerülhető lehetett volna talán a Torontó elleni vereség is, de a Charlotte és az Orlando ellen azért sikeresen kiköszörültük a csorbát. Sajnos ez a hullámzó teljesítmény benne van a csapatban, mivel nincs egy olyan játékosunk sem, akire támaszkodhatnánk, aki rendszeresen megszerzi a maga 20-25 pontját meccsenként. Úgy gondolom, ezért nem teljesítünk kiegyensúlyozottan, azt mégsem várhatjuk, hogy Afflalo vagy akár Lawson All-Star játékossá lépjen elő. Amennyiben tudunk javítani a védekezésen még a hátralévő meccseinken, akkor jó eséllyel bent leszünk a rájátszásban, ott pedig már bármi megtörténhet.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 40-13 (53 meccs)
2. Denver Nuggets 29-24 (53 meccs)
3. Utah Jazz 28-26 (54 meccs)
4. Portland Trail Blazers 25-29 (54 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 25-30 (55 meccs)

A közeljövő programja: 

Április 5., csütörtök, 02:00 New Orleans Hornets - Denver Nuggets
Április 7., szombat, 03:00 Denver Nuggets - Phoenix Suns
Április 8., vasárnap, 04:30 Golden State Warriors - Denver Nuggets
Április 10., kedd, 03:00 Denver Nuggets - Golden State Warriors
Április 12., csütörtök, 03:00 Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr1004364232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.04. 21:55:54

A szerda esti-csütörtök hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szerda, 22:10 Colorado Rockies - Seattle Mariners (Cactus League)
- Csütörtök, 01:00 Syracuse Crunch - Binghamton Senators (AHL)
- Csütörtök, 02:00 New Orleans Hornets - Denver Nuggets (NBA)
- Csütörtök, 04:00 Stockton Thunder - Colorado Eagles (ECHL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=847088

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.05. 02:38:02

Végig a Hornets vezetett az első negyedben, de visszaküzdöttük magunkat 18-20-ra az első szünet idejére.

foppa21 2012.04.05. 02:43:42

@Filip89: jah 11gyel is vezettek már közbe

foppa21 2012.04.05. 02:48:30

25-25re állunk. hamilton dobott egy nagy hármast

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.05. 03:12:14

46-45-ös előny a félidőben, Lawson 12 ponttal a legeredményesebb játékosunk.

foppa21 2012.04.05. 03:49:11

egész jól haladtunk de a harmadik negyedben úgy látszik megint elmentek. innen nehéz lesz már

foppa21 2012.04.05. 04:22:29

nah már csak 2 pont a hátrány 3 perccel a vége előtt

foppa21 2012.04.05. 04:41:55

elvesztettük a végén 94-92re:-(

Tomi_Tanguay 2012.04.05. 04:42:45

a rohadt életbe a sírból hoztuk vissza a meccset, de mégse tudtuk megnyerni...

foppa21 2012.04.05. 17:58:09

hát nagy szívás volt a vége. jobbak vagyunk sztem náluk és mégis elbalfaszkodtunk a második félidőt

Tomi_Tanguay 2012.04.06. 04:17:08

gallinari hétfőn a gsw ellen szeretne visszatérni

Tomi_Tanguay 2012.04.07. 03:13:31

kicsit érdekes a mai kezdőnk a suns ellen. hamilton a hármas, koufos a center. lawson, afflalo, faried a szokott helyen.

Tomi_Tanguay 2012.04.07. 04:48:18

döntetlenre álltunk a hosszú szünetben és a harmadik negyed is marha szoros eddig

Tomi_Tanguay 2012.04.07. 05:24:12

úgy néz ki hogy a végét ma is elbaltázzuk:(

Tomi_Tanguay 2012.04.07. 05:32:10

105-99re behúztuk! a kulcs afflalo triplája volt az utolsó percben

melo15 2012.04.07. 15:12:22

hamilton kellemes meglepetés volt, szépen felnőtt a feladathoz. úgy tűnik mostanra kezdi felvenni az NBA ritmusát

Tomi_Tanguay 2012.04.08. 04:55:43

ugyanaz a kezdőnk mint tegnap is volt

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.09. 18:32:18

A hétfő esti-kedd hajnali coloradói sportmenetrend:
- Hétfő, 22:10 Colorado Rockies - San Francisco Giants (MLB)
- Kedd, 03:00 Denver Nuggets - Golden State Warriors (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=849952

Tomi_Tanguay 2012.04.09. 19:44:16

gallo részt vett a reggeli shootaroundon és azt mondta hogy játszani fog

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.10. 05:04:33

Elég szépen kitömjük őket, az utolsó negyed előtt már 32 ponttal vezetünk. :)

foppa21 2012.04.10. 05:45:22

wow de nagy meccset toltunk! kijárt már a csapatnak egy ilyen győzelem:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.10. 20:43:05

Harrington idő előtt fejezte be a meccset, mert elszakadt a "meniscus"-ja. Lehet ki kell hagynia egy kis időt miatta, de szeretne továbbra is játszani. Mi a fasz ez amúgy?

Tomi_Tanguay 2012.04.10. 21:10:46

rudy hazament spanyolba rehabilitálódni

Tomi_Tanguay 2012.04.10. 22:37:15

térd sérülést írnak harringtonra

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.11. 19:15:54

A csütörtök hajnali coloradói sportprogram:
- 02:40 Colorado Rockies - San Francisco Giants (MLB)
- 03:00 Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=851015

melo15 2012.04.11. 19:19:24

szép volt a golden state elleni győzelem, remélem a minnesota ellen is ezzel a játékkal tudjuk folytatni :)

Tomi_Tanguay 2012.04.11. 20:40:13

harrington a térd sérülés ellenére játszani szeretne a mai meccsen

Tomi_Tanguay 2012.04.12. 03:28:43

ugyanaz a kezdő mint az előző meccsen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.12. 03:40:01

37-24-re leszakítottuk őket az első negyed végére. Az utolsó percekben alakult ki a különbség, Lawson máris 12 pont.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.12. 03:41:35

Official report from T-Wolves locker room: Kevin Love out for remainder of the game with a head injury.

Ne legyünk rosszmájúak, de ez azért jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.12. 04:12:39

68-48 a félidő, nem nagyon védekezünk, de ma nincs szükség rá.

Foresz 2012.04.12. 04:58:29

20 pontos előnyt bohóckodunk éppen el...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.12. 05:00:46

89-80-ig felzárkóztak az utolsó negyed előtt.

foppa21 2012.04.12. 05:29:05

kicsit ránk ijesztettek de a végén 113-107re megnyertük:-)

foppa21 2012.04.12. 15:56:07

@Filip89: kíváncsi leszek hogy a lakers ellen mire megyünk, tényleg ideje lesz már megverni őket:-)

melo15 2012.04.13. 06:00:04

mostanában a kis csapatok ellen sokkal nehezebben megy, de a lényeg hogy a minnesotat is megvertük. szerintem a lakers ellen "könnyebb" lesz ebből a szempontból. chandler mikor fog vissza térni?

Foresz 2012.04.13. 18:17:46

Filip!Van a talonban (a megírt,de még nem publikált kategóriában) egy cikkem.Nézd át,aztán ha úgy gondolod akkor mehet is.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.13. 20:13:25

A szombat hajnali coloradói sportprogram:
- 01:30 Lake Erie Monsters - Hamilton Bulldogs (AHL)
- 01:35 Rochester Americans - Syracuse Crunch (AHL)
- 02:40 Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks (MLB)
- 04:30 Los Angeles Lakers - Denver Nuggets (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=852040

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.14. 05:10:31

30-19-es hátrány az első negyed végeztével.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.14. 05:43:22

48-54-re felzárkóztunk a nagyszünetre.

Tomi_Tanguay 2012.04.14. 06:22:47

esélytelenek vagyunk ma:(

Tomi_Tanguay 2012.04.14. 06:46:05

na mégis szoros lesz a vége! basszuk meg őket mostmár!:D

Tomi_Tanguay 2012.04.14. 07:03:32

nem jött össze a vége...103-97 lett oda.

melo15 2012.04.14. 09:55:28

zavar ez a vereség, mert szerintem megnyerhettük volna a végén

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.14. 11:52:52

A lényeg, hogy az olasz buzi ma is milyen hasznos volt. Hatalmas kerékkötő. Csak azon vagyok meglepődve, hogy három meccset le tudott játszani egymás után. De azért jól elmegy a szezon azzal, hogy néha egyszer-egyszer jól játszik, egyébként várjuk tőle, hogy formába lendüljön, aztán megsérül.

milo_hedgie#23 2012.04.14. 12:45:10

kobe nélkül meg kellett volna verni őket

Tomi_Tanguay 2012.04.14. 13:00:22

bynummal nem tudunk soha mit kezdeni. senkit nem zavar bryant 30 pontja a 30% alatti hatékonyságával, de a jól lakott óvodásra sosincs emberünk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.15. 18:43:56

A vasárnap esti-hétfő hajnali coloradói sportprogram:
- Vasárnap, 21:10 Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks (MLB)
- Vasárnap, 22:00 Albany Devils - Syracuse Crunch (AHL)
- Hétfő, 02:00 Houston Rockets - Denver Nuggets (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=853219

Tomi_Tanguay 2012.04.16. 00:55:33

chandler is játszani fog a mai meccsen. de én most tuti alszom, nem hiszem hogy felkelek rá.

foppa21 2012.04.16. 04:59:55

101-86ra győztünk! a második félidő a miénk volt:-)


süti beállítások módosítása