Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Újabb emlékezetes győzelem

2012.04.08. 18:15 - Filip89

A legutóbbi mérkőzésén a Colorado Mammoth csapata újabb győzelmet aratott az NLL-ben, miután március 31-én egy izgalmas összecsapáson 16-12 arányban múltuk felül a szebb napokat is látott Rochester Knighthawks-t idegenben. Ezáltal három mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt már biztossá vált, hogy a rájátszás első körében a csapat hazai környezetben léphet pályára.




















Azok után, hogy január végén hazai pályán egyszer már legyőztük a Knighthawks seregét, múlt szombaton házon kívül is megkíséreltük az indiánok földjéről származó vetélytárs két vállra fektetését.
A találkozót helyi idő szerint a kora délutáni órákban rendezték meg a Blue Cross Arénában, ennek ellenére a csapatok az első percektől frissen mozogtak, és villámgyorsan belevetették magukat a küzdelembe. Másfél perc elteltével az első valamire való gólhelyzetből megszereztük a vezetést, Prout lekészítéséből Sean Pollock távoli lövése találta meg az utat Vinc ketrecébe. Sőt, egy-két támadással később növelni is tudtuk az előnyt, a hazai védelem fellazulását Mat MacLeod büntette meg egy mintaszerű előretörést követően szerzett találattal. A könnyen jött vezetést sajnos legalább ennyire könnyen adtuk le, három minutum leforgása alatt a rendkívül tehetséges Jamieson két villanásával egalizált a Rochester. A fiatal támadó először egy szépen kijátszott akciót fejezett be felállt védelemmel szemben, majd egy létszámhátrányban vezetett ellentámadás végén volt eredményes. Kisvártatva azonban újra eredményesek voltunk, a negyed fele magasságában JGJR indítása találta meg a kapu előterében Gavin Prout-ot, aki lerázta magáról az őrzőjét, majd magabiztosan helyezett a hazai hálóba. Alig telt el újabb egy perc, és Vitarelli megmozdulásából kiegyenlítettek a házigazdák, de az utolsó percen belül megint lépéselőnybe kerültünk, miután Gavin Prout nagyszerű átlövésével realizáltunk egy PP-t. Sajnos, a Hawks-nak még volt annyi ideje, hogy a találatot követően összeszedjék a labdát, és a befejező támadásukat Keogh fantasztikus bombagóljával zárták le a nyitó játékrész legutolsó másodperceiben, amely így 4-4-es eredménnyel végződött.
A második negyed Sullivan kiállításával indult, de csak egy percet kellett kivédekeznünk az emberhátrányból, mert aztán a hazai oldalon is történt egy szabálytalanság. Átmenetileg 4-on-4-ban játszhattak a csapatok, majd a mieink is megkapták a csonka PP-t, és élni is tudtunk vele, a létszámfölényt az újonc Jamie Lincoln nagyszerű találatával használtuk ki, 5-4 arányban ismét vezetéshez jutottunk. A folytatásból alig három perc telt el, és Jamie Lincoln egyenlő létszám mellett is felhívta magára a figyelmet, második találatát JGJR hát mögötti passzából szerezte. Újra két góllal elléptünk, és a Rochester nehezen találta a játék ritmusát, kevés támadásban tudtak kapura lövésig jutni, a kósza próbálkozásaikat pedig Levis tökéletesen ártalmatlanította. Kisvártatva Dan Coates a saját térfelünkön szedett össze egy lecsorgó labdát, és miközben a hazaiak a sorcserével voltak elfoglalva, az újonc hátvéd gyönyörűen végig robogott az egész pályán, és elegánsan befejezte a ziccert, az ellenfelek már csak bottal tudták ütni a nyomát, így szert tettünk az eddigi legnagyobb különbségű, három gólos vezetésre, amikor már csak öt perc maradt a félidőből. A hátralévő időben csupán egy hazai találat született, Jamieson ezúttal előkészítőként jeleskedett, Vitarelli góljával pedig 7-5-re kapaszkodtak vissza az indiánok a hosszú szünet idejére.






















A pauza után ismét felpörögtek az események, és az első negyedhez hasonlóan elkezdtek potyogni a gólok. Másfél perc elteltével egy újabb elsőéves denveri játékos iratkozott fel a gólszerzők közé, Adam Jones nagyszerű háromszögelést követően vette be a rochesteri kaput. A következő támadásunk viszont sikertelen volt, olyannyira, hogy a házigazdák lefordulhattak rólunk, és Vinc egész pályán indítását követően A-K. Hill mattolta ziccerből Levis kapust. Nem egész egy perccel később viszont újra eredményesek tudtunk lenni, ezúttal Sean Pollock használta ki az ellenfél hátsó fellazulását, és könnyű találatával állította vissza a három gólos különbséget. Sőt, kisvártatva T. Hill fejre irányuló szerelését követően létszámfölénybe kerültünk, amelyet annak rendje és módja szerint értékesítettünk a volt csapata ellen pályára lépő John Grant Jr hálószaggató löketével, mellyel már 10-6-ra húztunk el. Hamarosan a Rochester került PP-be, és gyorsan betaláltak alatta, Keogh piszkált be közelről egy lecsorgó labdát. Ezután öt percig egyetlen találat sem esett, mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, majd újra nagy lendülettel kinyitották a csapatok a gólcsapot, először Jamieson szerezte meg önmaga harmadik találatát, majd 24 másodperc múlva JGJR sokadik asszisztjából újfent Adam Jones tudott eredményes lenni, ezzel ismét meghiúsítottuk a házigazdák felzárkózási kísérletét. A negyed utolsó két percén belül a Rochester még egyszer közelebb jött hozzánk, Powless tökéletes bejátszását Vitarelli váltotta találatra, de a befejező játékrész előtt az utolsó szó megint a miénk volt, mivel John Grant Jr állt bele egy újabb brutális átlövésbe, aminek köszönhetően 12-9-re vezettünk három negyed játékot követően.
A záró felvonás első perceiben nem született találat, majd a negyedik minutumban a kirobbanó formában játszó Jamieson két újabb góllal mattolta Levis-t, jelentősen odaszegezték a kést a nyakunkra, hiszen egyetlen gólra megközelítették a csapatot. Sőt, kisvártatva Powless fejezett be eredményesen egy szép akciót,bő tíz perccel a vége előtt 12-12-re ki tudtak egyenlíteni, és a sokáig tartó magabiztos vezetésünk ellenére a hajrában mégis izgulnunk kellett a győzelemért. Szerencsére időben észbe kapott a Mammoth és a negyed derekánál - a változatosság kedvéért egy újabb elsőéves - Derek Hopcroft találatával vettük vissza a vezetést. Nem egész egy perc múlva John Grant Jr nyolc assziszt mellé elérte a mesterhármast, és már kettővel álltunk jobban. A következő időszakban a rochesteriek bátor próbálkozásokat eresztettek kapura, de Levis nagyszerű formában tevékenykedett a ketrec előtt. A befejező öt percen belül pedig ismét egy lerohanásból voltunk eredményesek, I. Gajic labdaszerzését követően az előretörő hátvéd, Jon Sullivan szállította a csapat 15. gólját. Innentől kezdve a Hawks már a veszett fejsze nyelét igyekezett megragadni, sikertelenül, és a végeredményt Jamie Lincoln napi harmadik találata alakította ki másfél perccel a lefújás előtt. Izgalmas csatában diadalmaskodtunk, a mérkőzésen a hazaiak egyszer sem vezettek, szinte folyamatosan lépéselőnyben voltunk, bár az utolsó negyedben alaposan ránk ijesztettek, a végjáték ellentmondást nem tűrően a Mammoth-é volt.

A legjobb egyéni teljesítmények:

- Grant Jr 3+8, 17 kapura lövés, 6 szerzett labda
- Prout 2+7, 4 kapura lövés, 4 szerzett labda
- Lincoln 3+2, 4 kapura lövés
- Jones és Pollock 2+1
- MacLeod 1+3
- Hopcroft, Sullivan és Coates 1-1 gól
- I. Gajic 1 assziszt, 18 szerzett labda, 18/30-as faceoff hatékonyság
- Reid és Hawksbee 5-5 szerzett labda
- Levis 30/42-es védési hatékonyság
- Belanger 2/2-es védési hatékonyság

A mérkőzés teljes egészében
ITT tekinthető meg!


















A veterán John Grant Jr jelenleg 98 ponttal vezeti a liga kanadai táblázatát, és minden esélye megvan rá, hogy a hátralévő mérkőzéseken megdöntse az egy szezon alatti NLL-rekordot, amelyet a legendás John Tavares állított fel 2001-ben 115 egységgel. A 37 éves támadót márciusban ismét a hónap legjobb játékosának választották, ezúttal megosztva gyűjtötte be az elismerést a torontói Garrett Billings-szel együtt. Eközben Adam Jones is újra hazavihette a hónap legjobb újoncának járó elismerést, miután márciusban 12 gólt és 21 asszisztot szorgoskodott össze, beleértve 25-én a hosszabbításos győztes találatát Philadelphia-ban. A coloradói díjak sora ezzel még nem ért véget, ugyanis a Hawks elleni remeklése révén Jamie Lincoln lett az elmúlt játékhét legjobb újonca, ezzel első alkalommal hódított el effajta elismerést a profi karrierje során.

A nyugati divízió állása (W-L):


1. Calgary Roughnecks 11-3
2. Colorado Mammoth 10-3
3. Minnesota Swarm 6-7
4. Edmonton Rush 4-8
5. Washington Stealth 4-9

A Calgary átvette a vezetést a nyugati táblázaton, amíg a mieink a mostani hétvégén pihentek, ám a kanadai gárda nálunk egyel több mérkőzésen van túl. A soron következő fellépésünket a legjobb keleti csapatok közé tartozó Toronto Rock gárdája ellen tudhatjuk le hazai környezetben magyar idő szerint április 15-én, vasárnap hajnali 03:00-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr464371744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.04.09. 16:53:10

mostmár ha nem lesz sérült akkor biztos megcsinálja a rekordot grant. három meccs alatt 17 pont nem lehet akadály:-)

milo_hedgie#23 2012.04.09. 20:06:39

@foppa21: és gondold el ha nincs a sérülése lehet már meglenne a rekord

milo_hedgie#23 2012.04.10. 18:07:19

hétvégén a rock ellen nagy meccs lesz,aki teheti nézze meg:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.15. 03:37:39

Alaposan elkezdtük a gólgyártást, JGJR percek alatt elérte a szezonbeli 100. pontját. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.15. 03:46:43

7-5-re vezetünk az első negyed végén.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.15. 04:25:08

13-7 a félidőben. Lincoln négy gólos, JGJR 3+3-mal halad a rekord felé.

foppa21 2012.04.15. 04:56:21

tényleg útban a rekord felé és nagyon magabiztosan játszik a csapat:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.15. 05:15:13

Egyszerűen gálázunk, 17-8 már az utolsó negyed előtt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.15. 05:52:59

19-12-re győztünk. Lincoln 5 góllal zárt, Pollock 4+3, Grant Jr 3+4, Prout 1+7, Jones 6 gólpassz. Hamarosan írok bővebb összefoglalót a GITR-ben.

milo_hedgie#23 2012.04.15. 12:28:34

óriási győzelem volt,a rockot tartják a legnagyobb esélyesnek,most mégis jól eltángáltuk őket:P

milo_hedgie#23 2012.04.15. 16:57:12

@Filip89: most valóban kihagytam pár éjszakai meccset. csak rápihenek a playoffra:))


süti beállítások módosítása