Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Harcban a rájátszásért

2012.04.16. 01:50 - -Zephyr-

Lassan a célegyenesbe fordulnak a csonkára sikerült alapszakasz küzdelmei az NBA-ben. A Denver Nuggets nagy harcban van a rájátszásba kerülésért és az elérhető legjobb helyezés kicsikarásáért. Lássuk, hogyan alakultak a csapat mérkőzései az utóbbi időben!

























Összefoglalónkat a New Orleans Hornets elleni összecsapásunkkal kezdjük. A kimerítő túrázás utolsó állomása volt ez a mérkőzés április 4-én. A kezdőcsapatunkból sérülés miatt Chandler hiányzott, Brewer szállt be a megüresedő hármas posztra. Nem kezdtünk jól, a Hornets mindjárt a találkozó elején ellépett, az első negyed végére azonban sikerült visszazárkóznunk. A második játékrész rendkívül szorosan alakult. A szünet után a hazaiak voltak kezében került ismét az irányítás, de nem adtuk fel a küzdelmet. Az utolsó negyedben sikerült is ledolgozni a hátrányt, az utolsó támadásunkból Harrington egy hármassal egyenlíteni tudott és már-már úgy tűnt, hogy hosszabbításra lesz szükség a mérkőzés eldöntéséhez. A Hornets végső rohamát Afflalo csak szabálytalanul tudta megállítani, így büntetők következtek, amiket Gordon sajnos pontokra váltott. A vége így egy nagyon fájó 94:92 arányú vereség lett. A csapat legeredményesebb játékosa Lawson volt 22 ponttal, őt Afflalo és Harrington követte 15, illetve 14 egységgel. Jó teljesítményt nyújtott még Farried, 13 ponttal és 8 lepattanóval. Brewer és McGee viszont kimondottan súlytalan játékot nyújtottak.

A Phoenix Suns ellen hosszú idő után visszatért a csapat Denverbe. A kezdőcsapatban Hamilton kapott lehetőséget, az előző összecsapáson gyengén muzsikáló Brewer helyett, valamint Koufos is bekerült, McGee csak a cserepadról beszállva segíthette a csapatot. A mérkőzés első negyedének fele viszonylag szorosan telt el, majd a második felében a vendégek szépen elléptek tőlünk.  A második játékrészben aztán fokozatosan ledolgoztuk a hátrányt, és a szünetben már döntetlen volt az állás. A pihenő után nagyon bekezdtünk, sikerült is uralni a mérkőzést, de ezúttal a Sunsnak sikerült visszazárkózni még mielőtt komolyabb előnybe kerülhettünk volna. Az utolsó felvonás nagyon izgalmasra sikerült, mind két csapatnak voltak jobb periódusai, de a végén szerencsére mi tudtunk dominálni, így nagy küzdelemben, 105:99-re megnyertük a mérkőzést. Jó néhány remekül teljesítő játékosunk volt, Afflalo közülük is kiemelkedik a maga 30 pontjával. A cseresorunk is remekelt, Harrington 23 ponttal vette ki a részét a sikerből, Miller pedig 15 egységig jutott ezúttal, ráadásul a hajrában szerzett egy nagyon fontos kosarat. Faried és Hamilton is elfogadható teljesítményt nyújtottak ezen az estén.

A következő fellépésünkre a Golden State Warriors ellen került sor. Ezt a találkozót tekinthetjük egy oda-vissza vágós páros mérkőzés első felvonásának. A kezdőnk ezúttal nem változott, maradt a Suns elleni ötös. Szoros első negyeddel indult a mérkőzés. A második játékrész végén a Warriors került fölénybe, ennek köszönhetően kisebb előnnyel mehettek a szünetre. A harmadik negyedben eléggé lemaradtunk, de még nem voltunk reménytelen helyzetben. Az utolsó játékrészben nagyot küzdöttünk, a találkozó végére azonban leeresztettünk, így elég simán vereséget szenvedtünk 112:97 arányban. Talán túl sok energiát fektettünk a támadásba ezen a mérkőzésen és túl keveset a védekezésbe. Ez a felállás várható volt a meccsel kapcsolatban, mindkét csapat megpróbálta túldobni a másikat, óriási tempót diktáltak a csapatok, rengeteg volt a gyors támadás, ezúttal sajnos mi húztuk a rövidebbet. Lawsonnak nagyon feküdt ez a játékfelfogás, 23 ponttal és 6 aszissztal zárt, a kezdőből még Afflalo emelhető ki 16 ponttal. A padról Harrington ezúttal is jól teljesített, 5 hármast is bezúzott, 19 ponttal fejezte be a mérkőzést.

Két nap múlva következett a visszavágó, ezúttal Denverben csaptunk össze a Golden State Warriors-szal. Jó hír, hogy Gallinari visszatért a kezdőcsapatba, Chandler viszont továbbra is sérült volt. Fantasztikusan kezdtük a mérkőzést, mindjárt az elején jeleztük a vendégeknek, hogy ez a mérkőzés más lesz, mint az előző összecsapás volt. Gyakorlatilag már az első negyedben olyan előnyre tettünk szert, hogy innen már csak elbukni lehetett a győzelmet, az első játékrészt 37:13-ra nyertük meg. A második negyedben már nem játszottunk olyan elsöprő fölényben, de így is tetemes előnnyel mehettünk a szünetre. A harmadik negyedben még tovább nőtt az előnyünk, az utolsó játékrész pedig már csak a közönségnek szólt, végül nagyon fölényes 123:84 arányú győzelmet arattunk. Sikerült tehát a visszavágás, nem is akárhogyan. Nagyon ötletes és gyors játékkal rukkoltunk ki ezen a meccsen, ellenállhatatlanul játszott a csapat. A játékosok közül kiemelkedett Faried, aki 27 ponttal és 17 lepattanóval klasszisokat megszégyenítő teljesítményt nyújtott, ha így folytatja, akkor szinte biztosan alapköve lehet az épülő félben lévő csapatunkban. Jól játszott a visszatérő Gallinari is, 15 ponttal, 5 pattanóval és 6 gólpasszal zárt, látványosan és eredményesen játszott, szintén 15 egységig jutott Afflalo. A cseréink közül Miller, Brewer, Harrington és McGee egyaránt jó teljesítményt nyújtottak.

Péntek éjjel a Minnesota Timberwolves-t fogadtuk a Pepsi Centerben. Koufos továbbra is maradt a kezdőcsapatban, McGee csak a cserepadon kapott ezúttal is lehetőséget, talán a magaslati levegő miatt taktikázik így Karl vele. Az első játékrészben sikerült irányítani a játékot, a negyed végére szépen elléptünk a Wolves-tól. A történéskehez, hozzá tartozik az a tény is, hogy Love megsérült még az első játékrészben és nem tudta folytatni a játékot. A második negyedben is sikerült dominálni, így a szünetet masszív előny birtokában tölthették a játékosaink. A harmadik negyedben remekelt a Minnesota, ennek köszönhetően még nyílttá tudták tenni a mérkőzést. A negyedik negyedben öt perccel a vége előtt még egyenlíteniük is sikerült a vendégeknek. Innentől nagyon kellett figyelni, hogy meglegyen a mérkőzés, szerencsére megoldottuk a feladatot és 113:107 arányban megnyertük a találkozót. Talán simábban is behúzhattuk volna ezt a meccset, így egy kicsit izgalmasabbra sikerült a végjáték a vártnál. A kezdőcsapatunk ezúttal remekelt, Lawson és Afflalo egyaránt 20 pont fölötti teljesítményt értek el, de Faried és Gallinari is közel jártak hozzájuk, Manimal még 12 lepattanót is jegyzett, ezzel újabb dupla-dupla került be a neve mellé.

Összefoglalónk egy Los Angeles Lakers elleni rangadóval zárul. Az utóbbi két találkozón jó formát mutatott a csapat, a Lakers Bryant nélkül kénytelen játszani és egyébként sem megy rosszul a tavasok ellen, ezért most is bizakodva vártuk a találkozót. A mérkőzést gyengén kezdtük, az első negyedben egyértelműen a hazai csapat irányított. A második játékrészben közelebb kerültünk, már kevésbé volt érezhető a Lakers fölénye, de a szünetben így is hátrányban voltunk. A harmadik negyedben eléggé hullámzott a teljesítményünk, így nem tudtunk érdemben közelíteni a Lakershöz. A záró játékrész nagy csatát hozott, keményen küzdött a csapat a fordításért, ami elérhető közelségbe is került a negyed közepe táján. A hazaiak azonban jobban ott voltak fejben és a szerencse is az ő pártjukon állt, így nem sikerült a bravúr, 97:103-ra kikaptunk. A kezdőnk gyenge teljesítményt nyújtott, egyedül Afflalo játéka érdemel említést, 18 pontot szerzett, a többiek közül senki sem érte a 10 pontot. A cseréink annál jobban szerepeltek, jórészt nekik köszönhető, hogy meccsben tudtunk maradni a végéig. Miller 20 pontot szerezett, Harrington csak két egységgel maradt le mögötte, McGee pedig dupla-duplával fejezte be a találkozót.

Továbbra is nagyon kiegyensúlyozatlan a csapat teljesítménye. Ha két-három játékosunk elkapja a fonalat, akkor bárkit képesek vagyunk két vállra fektetni, viszont ha rövidzárlat áll be, akkor csúnya pofonokba is beleszaladhatunk. Erre a helyzetre két megoldást látok, vagy egy franchise player oldaná meg a problémát vagy a védekezésünket kellene a közepesnél jobb szintre fejleszteni. Ezekre idén már természetesen nincs semmi esélyünk és úgy gondolom, Karl edzővel a védekezésünk a jövőben sem fog javulni. Van potenciál a csapatban, Lawson, Gallinari, Chandler, Faried, Afflalo és McGee mind nagyon tehetségesek, megfelelő irányítás mellett talán több is kihozható ebből a keretből. Kérdés, a szezon végén váltunk-e edzőt, és ezzel szemléletet vagy továbbra is Karllal képzelik el a jövőt a vezetők.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Oklahoma City Thunder 44-16 (60 meccs)
2. Denver Nuggets 33-27 (60 meccs)
3. Utah Jazz 31-30 (61 meccs)
4. Portland Trail Blazers 28-33 (61 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 25-36 (61 meccs)

A közeljövő programja: 

Április 16., hétfő, 02:00 Denver Nuggets - Houston Rockets
Április 17., kedd, 02:00 Houston Rockets - Denver Nuggets
Április 19., csütörtök, 03:00 Denver Nuggets - Los Angeles Clippers


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr544452580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melo15 2012.04.16. 06:00:54

ennyi kellett! az lenne az igazi ha holnap is meg tudnánk verni a houstont :)

Tomi_Tanguay 2012.04.16. 09:29:35

hát ja igazából akkor ér valamit ez a győzelem, ha holnap is lerakjuk őket. persze két vereségnél az 1-1 is jobb:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.16. 19:52:12

The Nuggets are 15-10 since the All-Star break, which ranks fifth among Western Conference teams.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.16. 20:10:41

A kedd hajnali coloradói sportprogram:
- 02:00 Houston Rockets - Denver Nuggets (NBA)
- 02:40 Colorado Rockies - San Diego Padres (MLB)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=853755

foppa21 2012.04.16. 20:28:03

@Filip89: nah ezt tényleg meg kéne nyerni! tegnap a második félidőben ellenállhatatlanok voltunk, arra a játékra lehet építeni

melo15 2012.04.16. 22:12:04

@Filip89: jaja nagyon fontos lesz a mai meccs

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.17. 02:42:20

Gyengén kezdtünk, és csak 21-32-re állunk az első negyed után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.17. 02:53:39

Arron Afflalo continues his hot streak from last night. Has 13 points on 5-7 shooting.

Le is faragtuk a hátrányt szépen, mostanában 3-5 pont a lemaradásunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.17. 03:05:40

44-51 a félidőben, nem reménytelen azért a helyzetünk. Afflalo 17 és Lawson 12 ponttal a legjobbak.

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 04:17:40

szoros lesz a végjáték, remélem be tudjuk húzni:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.17. 04:30:05

105-102-re csak megnyertük, megint a második félidőben voltunk jobbak. Lawson és Afflalo nagy meccse volt, hamarosan írok bővebben is. :)

Foresz 2012.04.17. 04:55:07

A negyedik negyed előtt egyenlőre 9 ponttal megy a Jazz a Dallas ellen.Ha megverik otthon a Mavricks-et,akkor már reggelre a hatodikok lehetünk.

foppa21 2012.04.17. 18:30:29

nem is olyan rossz a helyzetünk. szerintem a 6. hely még simán elérhető

Foresz 2012.04.17. 19:04:02

Nagyon nehéz a sorsolásunk itt az alapszakasz végén,játszunk még a Clippers-el,OKC-vel,a rájátszásra gőzerővel hajtó Suns-al,illetve a keleti rájátszásos helyen lévő Orlando-val.Plusz a Minnesotával is,akik mindig is kissé a mumusaink voltak.Nehéz lesz...A hatodik hely azért lenne viszont jó,mert elkerülnénk tutira a Thunder-t.

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 10:50:48

nem könnyű meccsek vannak hátra, de abban bízom hogy az utolsó 1-2 hétben egyre több ambíció van a csapatnak. végre vissza jött gallo (igaz megint nincs formában) és talán chandler is beszáll hamarosan.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.18. 18:03:24

A csütörtök hajnali coloradói sportmenetrend:
- 02:40 Colorado Rockies - San Diego Padres (MLB)
- 03:00 Denver Nuggets - Los Angeles Clippers (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=854635

foppa21 2012.04.18. 20:12:13

nagy meccs lesz! remélem elkapjuk a clipperst

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 03:16:47

lawson, afflalo, gallinari, faried, koufos a kezdőben

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 03:40:45

nagyon jól kezdtünk és 34-22 az első negyed után

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.19. 05:48:57

Sajnos, a végét ők bírták jobban, és elvesztettük 104-98-ra.

Bővebben a meccsről:
coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=854851

melo15 2012.04.19. 17:49:50

elég jó formában voltunk azt hittem megverjük őket. nem sokon múlott, de a második félidőt megint eltaktikáztuk

Foresz 2012.04.19. 19:50:56

Az első negyedben 12 pont előnyt szereztünk.Ezt egy jó csapat képes megtartani.Viszont az hogy a következő három negyedet egyaránt 6 ponttal buktuk el,az sajnos már nem véletlen.Nem tudtunk ismét újítani a játékunkon.

melo15 2012.04.20. 15:20:22

chandlert műteni kell és valószínűleg már nem is játszhat többet a szezonban :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.21. 17:49:41

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportprogram:
- Szombat, 19:00 Fairfield Stags - Denver Pioneers (college lacrosse)
- Szombat, 19:00 Ohio State Buckeyes - Air Force Falcons (college lacrosse)
- Szombat, 23:30 Phoenix Suns - Denver Nuggets (NBA)
- Vasárnap, 01:10 Milwaukee Brewers Colorado Rockies (MLB)
- Vasárnap, 01:30 Syracuse Crunch - St. John's IceCaps (AHL, Playoff, Főcsoport-negyeddöntő, 2. mérkőzés)
- Vasárnap, 03:00 Colorado Rapids - Los Angeles Galaxy (MLS)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=856248

melo15 2012.04.21. 21:27:55

túl korán lesz a meccs még nem érek haza addigra

Tomi_Tanguay 2012.04.22. 01:04:53

60-58ra vezetünk a félidőben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.22. 01:14:37

Ty Lawson has now scored 20+ in 10 of his last 14 games and is shooting 90% (9-10) from 3-pt land in his last 3 games

Ez a nem semmi!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.22. 01:22:30

93-80-as előnyben vagyunk az utolsó negyed előtt.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.22. 01:54:18

118-107-re győztünk, a második félidő egyértelműen a miénk volt.

melo15 2012.04.22. 11:14:32

megvan a playoff mostmár tutira :)

melo15 2012.04.22. 11:14:32

megvan a playoff mostmár tutira :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.22. 18:09:36

A vasárnap esti-hétfő hajnali coloradói sportprogram:
- 20:10 Milwaukee Brewers - Colorado Rockies (MLB)
- 02:00 Denver Nuggets - Orlando Magic (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=856821

Coach Sacco 2012.04.22. 21:49:09

Kíváncsi vagyok ki lesz az ellenfél a rájátszásban, minél előrébb kéne végezni mostmár.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 02:43:30

24-19-re vezetünk az első negyed után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 02:46:43

Mozgov and McGee playing together as twin towers.
:)

foppa21 2012.04.23. 03:22:14

ez a második negyed nem volt valami fényes, pedig előtte jól játszottunk

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 03:33:28

Faried nagyot esett, de rövid ápolás után visszatért.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 03:45:58

A harmadik végére megint padlóra küldtük őket, 73-62.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 04:21:50

Nagyon sima lett a végére, 101-74. Ennyit ér ez a szar kelet, valószínű hogy ebben a konferenciában nem a 6-8. helyen végeznénk.

Foresz 2012.04.23. 08:12:13

@Coach Sacco: Ha a Dallas megveri az Atlantát,akkor csak úgy maradhatunk 6.helyen,ha a hátralévő mindkét meccsünket megnyerjük.(Minnesota,OKC)
Ha csak az egyiket nyerjük - és ez a sanszosabb - akkor egyenlően fogunk állni a Dallas-al,és akkor az egymás elleni eredmény számít.A szomorú pedig az,hogy ha jól számoltam 3:1-re nyertek ellenünk idén...A hetedik helyen a Thunder-t kaphatjuk,és ez 100%.

melo15 2012.04.24. 19:05:10

@Foresz: ma éjjel 1kor lesz az atlanta-dallas meccs. tényleg itt dőlhet el a sorsunk, szurkoljunk a hawksnak. azt nézem hogy ha 6.ok leszünk, akkor még a lakers, a clippers, v a grizzlies is lehet az ellenfél

Foresz 2012.04.24. 19:47:11

Ha maradunk hatodikak,akkor legvalószínűbb a Lakers.De most már ők is "kellemesebb" ellenfelek lennének mint az OKC.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.24. 20:21:37

Szerintem ebből a hármasból is a Lakers lenne a legjobb ellenfél - a Clippers-től és a Grizzlies-től túl sokszor szoptunk mostanában. Persze, mindenki ellen valószínűsíthető az első körös búcsú, csak az lesz a kérdés, hogy hány meccses lesz a párharc.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 01:39:28

Which team would you like the Nuggets to face in the 1st rd of the playoffs?

#spurs
9%
#thunder
5%
#lakers
51%
#clippers
35%

Ezzel az eredménnyel azt hiszem, egyet lehet érteni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 02:42:30

@melo15: Nem tudom mit néztél, de a Hawks éppen a Clippers-szel játszik. :)

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 05:31:07

ja az utolsó napon lesz az atlanta-dallas meccs csütörtökön:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 21:02:45

A szerda esti-csütörtök hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szerda, 18:35 Pittsburgh Pirates - Colorado Rockies (MLB, Doubleheader, 1. mérkőzés)
- 30 perccel az első meccs befejezése után: Pittsburgh Pirates - Colorado Rockies (MLB, Doubleheader, 2. mérkőzés)
- Csütörtök, 00:00 St. John's IceCaps - Syracuse Crunch (AHL)
- Csütörtök, 02:00 Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets (NBA)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=857951

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 02:42:48

36-30-ra megyünk a végig vezetett első negyed után.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 03:08:15

64-58-ra vezetünk a félidőben. Lawson 13 és Gallinari 10 ponttal a legeredményesebbek eddig.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 03:50:55

A harmadik negyed végére fordítottak 82-80-ra.

melo15 2012.04.26. 04:08:23

a múltkor is sokáig vezettünk ellenük és elcsesztük a végét. félek hogy most is ez a sors vár ránk.

melo15 2012.04.26. 04:26:01

na sikerült! végre legyőztük őket! remélem meglesz mostmár a 6.hely

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 04:27:02

106-101-re győztünk, Lawson 23 ponttal volt a meccs legjobbja. Hamarosan jönnek a részletek. :)

foppa21 2012.04.26. 09:30:23

most hogy végre legyőztük őket, talán a POban is játszhatnánk velük ezen felbuzdulva:-)

Foresz 2012.04.26. 13:34:07

@foppa21: Szerintem a Dallas ellen akarnak először meccselni,azért vették kissé lazábban.Bíznak abban hogy mi a második körre lefárasztjuk a Lakers-t,és nekik könnyebb dolguk lesz.
A Thunder nekünk sokkal rosszabb ellenfél mint a Lakers.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.26. 17:30:41

A péntek hajnali coloradói sportesemények programja:
- 01:00 NFL Draft 2012, 1. kör
- 02:00 Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=858681


süti beállítások módosítása