Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Diamondbacks 2:1 W

2012.04.16. 11:55 - Tomi_Tanguay

Megszerezte végre az első párharc győzelmét a Colorado Rockies a 2012-es MLB szezonban, mivel az elmúlt hétvégén háromból kétszer legyőztük a tavalyi divízió győztes Arizona Diamondbackst. Pénteken és szombaton is egy-egy ponttal diadalmaskodtunk ellenük, így vasárnapra tulajdonképpen belefért a simább fiaskó.
























1. meccs, péntek: Rockies-Diamondbacks 7-6

A pénteki nyitó meccsnek a leggyakoribb összeállításban vágtunk neki, az infielden Helton, Scutaro, Tulo, Nelson kezdtek, kívül a CarGo-Fowler-Cuddy hármas játszott, az elkapó Hernandez volt, akinek Nicasio dobott. Nehezen indult a meccs, az első játszmában három sétával engedtünk teli pályát az ellenfélnek, a loaded 2out helyzetet Goldschmidt használta ki a két pontos single ütésével. Próbáltunk gyorsan válaszolni és a második ember Fowler hintett egy solo HRt a jobb sarokba, még két singlet értünk el, de Cuddy ellen összejött a harmadik out. A második menet alatt Nicasio hibátlanul dobott, míg Hernandez egy jól eltalált solo hazafutással kiegyenlítette az állást. A harmadik dobó részben válaszoltak a vendégek és egy single után Montero 2run HRal vették vissza az előnyt, majd két újabb futó foglalta el a szélső bázisokat, egyiküket Blum irányította haza egy sac fly jóvoltából, végül Roberts is beköszönt egy duplával így 6-2re húztak el, az inning utolsó kiejtését már az első RP Rogers könyvelte el. A harmadik akcióban Tulo és Cuddy lendültek akcióba, Hernandez mindkettejüket haza küldte egy 2run RBI doublelal, majd a negyedik játékban sorban két ütés után tudtunk hárítani, hogy aztán CarGo és Tulo single találatait követően Helton 2run RBI single megmozdulásával az egyenlítést is elérjük 6-6nál. Az ötödikben mindkét oldalon három-három kieső következett, a hatodik részt Belisle gond nélkül teljesítette, nálunk is csak egyetlen séta történt. A hetedik tetején a leadoff doublet követően Belisle magabiztosan kiszórt három ütőt, részünkről két kieső után jártak fent ketten. Ezután Brothers egy séta és egy single ellenére intézett el három embert, majd CarGo hozott egy singlet, rablási kísérlete közben a kettesnél nem tudták elkapni a pickoffot, az errort kihasználva a hármas bázisra jutott, ahonnan Helton terelte haza egy RBI double találattal. 7-6ra átvettük a vezetést és már csak Betancourt feladata volt hátra, aki egy single dacára elérte a savet és megnyertük a mérkőzést.
- Az elején többször is hátrányban voltunk, mégis kiharcoltuk a győzelmet, 14-9el ütöttünk többet. Helton és Hernandez mindketten három pontot szereztek. Az 1B 3/5ös hatékonysággal tüzelt és győztes pontot regisztrált, az elkapó meglőtte első hazafutását a Rockies színeiben és két ütésből termelt három RBIt. Illetve Fowler volt még eredményes az idei első HRal, a másik négy ABben kiesett. Tulowitzki is javított az ütő formáján, négy beállás alatt három találatot vállalt és a 2/5ös Gonzalezhez hasonlóan mindketten két-két futást értek el. Nicasio három játékot se tudott befejezni, mind a hat Arizona futást ő kapta, öt ütést és öt sétát engedélyezett a fél tucat run mellé, nem nyerte még vissza a régi formáját. Rogers és Belisle nagyon szép munkát végeztek a következő 2.1 ill. 2.0 inningben, egyikük sem kapott runt. A hajrában Brothers a győzelmet, Betancourt a savet szállította, mindketten egy-egy ütést engedtek.





















2. meccs, szombat: Rockies-Diamondbacks 8-7 walk-off

A másnapi mérkőzésre a betegeskedő CarGot Colvin váltotta a left fielden, a 3B pedig Pacheco volt Nelson helyett, egyébként az elsővel megegyező összeállításban játszottunk, annyi különbséggel, hogy Chacin volt a kezdő dobó. Kezdésként rögtön kaptunk két singlet, majd két kiejtést követően Young RBI single találatával jutottak előnyhöz a vendégek, ezalatt az első támadásban képtelenek voltunk elkerülni a három outot. A második inningben egy sétát egy Hernandez-Scutaro SO+CS double playel hárítottunk, az alsó részben pedig egy singlet követően Colvin két pontos hazafutásával fordítottuk meg az állást, egyből utána nyomatékosítottuk a vezetést Hernandez solo shot által. Ezt követően a D'backs két séta és egy single révén loaded 2outot harcolt ki, a szorult helyzetet Young ellen hárítottuk, azután két sétával mentünk előre és Cuddy infield single találatával stabilizáltuk az előnyt. A negyedik inningben Chacin egy strikeout utolsó labdáját WPre tette és az ütő eljutott az egyes bázisra, következett egy újabb SO, majd Tulo-Helton double playel zártunk. A következő akcióban Pacheco rajzolt be egy gyönyörű triplát, melyet követően Chacin grounodutos kiesése közben ért haza, Scutaro még a kettesig eljutott, de vele nem tudtunk újabb pontot szereztetni, 5-1re léptünk meg. Ekkor kb egy órán át állt a meccs eső miatt, de folytatták az ötödik inningtől és Roenicke jött a dombra, két embert felengedett és Montero takarított egy 3run HRal. Ezután Tulo sétált, Helton DPt kapott, Cuddy még hintett egy triplet, ám Colvin ellen hárítottak. A hatodik felső részében Tulo pár playen belül két dobóhibát vétett, a kettő közt pedig McDonald szórt be egy pontot érő duplát, amivel 5-5re kiegyenlítettek kicsit elvesztettük a fonalat. Válaszként csak egy 2out singlet mutattunk fel, majd Brothers ellen rögtön két ütés esett, a hármason tanyázó Uptont pedig Goldschmidt terelte haza sac flyból, így fordítottak a vendégek. Tőlünk kiesett mindhárom ember, majd a folytatásban Chatwood hibáit egy biztonságiból szerzett ponttal büntették meg, melyre Colvin single után a csereember EYJR RBI doublelal tudott reagálni, egy pontra visszajöttünk. Ezt követően egy Tulo-Scutaro-Helton dupla játékkal hoztuk le a kilencedik dobórészt, aztán az utolsó akcióban Scutaro állt bele egy hit-by-pitchbe, Giambi és Tulo kiestek, 2outnál azonban Helton beverte a győzelemhez szükséges 2run walk-off homerunt és az öt órás őrület végén megnyertük a mérkőzést.
- Nagy előnyt vesztettünk el a szünet után és hátrányba kerültünk, de a csapat nem adta fel és hősies körülmények között megszereztük a győzelmet. Helton karrierje hetedik walkoff HRt ütötte, három év alatt az elsőt, egyben az idei első hazafutása ez a nagyon fontos bomba. Hernandez sorban a második meccsen szerzett HRt, Colvin az évi első hazafutását ütötte, két ütéssel és két ponttal zárt. Cuddyer négy lehetőség alatt három singlet szórt, átlagát .400 fölé emelte. Young Jr egy pontot érő duplával folytatta az agresszív játékot a padról beszállva. Tulo két throwing errort vétett egy játék alatt, már három hibánál jár az évben és ütése sem volt szombaton. Chacin rég kezdett ennyire jól meccset, mint most, balszerencséje volt az esőszünettel, addig négy inning alatt csak négy ütést és egy pontot kapott öt SOval szemben. Roenicke az ötödik játékban bizonytalankodott, 3run HRal engedte közelebb az ellenfelet. Belisle az évben először vesztette el az előnyt egy unearned run formájában. Brothers és Chatwood a végén mindketten kaptak egy-egy pontot, de biztosan teljesítették a befejező három inninget, egy, ill. kettő elosztásban.

3. meccs, vasárnap: Rockies-Diamondbacks 2-5
A vasárnap délutáni harmadik meccsre átalakult az összeállítás, több kulcsember pihenőhöz jutott, így az infielden a Giambi-Herrera-Tulo-Nelson négyes kapott lehetőséget, CarGo újabb meccset hagyott ki és Colvin helyettesítette, Fowler helyett pedig EYJR kezdett, catchernek pedig Rosario ugrott be. Ezen a meccsen kezdett először az évben az újonc lefty Pomeranz, a határozott ST után nagy lelkesedéssel igyekezett élesben bizonyítani. Az első két embert biztosan kiosztotta, de egy singlet követően Young 2run hazafutásával lépéselőnybe került a D'backs, majd egy újabb ütés után tudtuk csak befejezni a játékot. Eközben az első inning támadó részében egyetlen sétára voltunk képesek, aztán a második játék gyorsan lepörgött, az egyetlen ütést Rosario hozta, de utána Nelson double playt szenvedett el. A harmadik játékban Parra ütött egy singlet, majd elrabolt két bázist és a hármasról Young ütésével robogott haza, válaszként Herrera single után sorban három ütőnk búcsúzott, így 0-3ra álltunk elég kilátástalan kezdéssel. Ezután Pomeranz sétát engedett és balkot kapott, egy újabb találattal a szélső bázisokat foglalták el ellene, de két kiejtéssel menteni tudott, hogy aztán denveri részről következzék három groundout. Az ötödik játékban egyetlen kieső nélkül töltötték fel a pályát, egy SOt sikerült szórni, aztán Hill bevert egy 2run RBI singlet, végül a dobó csere után színre lépő Roenicke elbúcsúztatta első két ellenfelét és 0-5nél mentettünk. A folytatásban Rosario hiába sétált, mert Nelson popout play közben leszedték őt az egyesen és Herrera single se jelentett nagy előrelépést. A hatodik játszma alatt Roenicke egyetlen singlet engedélyezett, nálunk könnyedén kiesett mindhárom ütő. Újabb dobó játékot abszolváltunk egyetlen sétával, de a hetedik alján is teljesen impotens maradt a támadósor. Az utolsó előtti menetet Reynolds jóvoltából hoztuk le hibátlanul, majd a Herrera-Fowler-EYJR hármas jóvoltából loaded 1out szituációt értünk el, ekkor Colvin forceout play jóvoltából tudtunk szépíteni, közvetlen utána Tulo is eredményes volt egy RBI singleből, Giambi sétával újra feltöltöttük a bázisokat, a PH Hernandez groundouttal kiesett. A kilencedikben Betancourt hibátlan volt, de sajnos mi se tudtunk már közelebb zárkózni.
- A meccs nagy részében alárendelt szerepet játszottunk, a D'backs simán győzött, csak a végén sikerült közelebb zárkózni rájuk. Hat ütést szereztünk és összesen négy darab pontszerző helyzetig jutottunk a teljes meccsen. Herrera mindössze másodszor kezdett a szezonban, élt a bizalommal és három singlet szállított négy ütési helyzet alatt, az egyik futásunk is a nevéhez fűződött. Tulowitzki bepakolt egy RBIt a napi egyetlen ütéséből, a másik pontot Colvin megmozdulásának köszönhettük. Pomeranz első meccse nem sikerült fényesen, 4.1 inning alatt öt pontot kapott 9 ütésből, alaposan ellátták a baját, reméljük később össze tudja szedni magát. Roenicke remek munkát végzett, 2.2 játékban csak egy ütést engedett és a nyolc out közül ötöt SO formájában jegyzett.

A NL West állása:

1. Los Angeles Dodgers 9-1 (10 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 6-3 (9 meccs, 2.5 GB)
3. Colorado Rockies 4-5 (9 meccs, 4.5 GB)
4. San Francisco Giants 4-5 (9 meccs, 4.5 GB)
5. San Diego Padres 2-8 (10 meccs, 7.0 GB)


A Dodgers villámrajtja folytatódott, söpréssel intézték el a napokban a Padrest és 10ből 9 győzelemmel kezdtek. A Giants is kezd felébredni, megnyerték az utolsó párharcot a Pirates ellen. A hét első napjain a COL-SD series mellett a LAD Milwaukee-ban folytatja, a SF a Philst fogadja, a D'backs pedig a Pittsburgh ellen fog meccselni.

A következő három napban a pocsékul startoló San Diego Padres érkezik a Coors Fieldre, akik ellen három esti meccset fogunk játszani a következő időpontokban: kedd 02:40, szerda 02:40, csütörtök 02:40. Mivel az ellenfél nagyon gyengén áll, jó lenne ha nem most hoznák vissza magukat és párszor mi is meg tudnánk verni őket, hogy újabb series győzelemnek örülhessünk. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr114442648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.04.16. 17:30:54

nézek majd estére pitching matchupokat a kövi serieshez mert még nem láttam rendesen össze írva.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.16. 19:51:06

@Tomi_Tanguay: Erre gondoltál? :P

Today: Padres' Cory Luebke (0-1, 5.40 ERA) at Rockies' Jeremy Guthrie (1-0, 7.84), 6:40 p.m., ROOT

Tuesday: Padres' Anthony Bass (0-1, 2.16) at Rockies' Jamie Moyer (0-2, 4.22), 6:40 p.m., ROOT

Wednesday: Padres' Clayton Richard (1-0, 2.77) at Rockies' Juan Nicasio (0-0, 6.52), 6:40 p.m., ROOT

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.16. 19:52:45

Közben a SF-nél nagy eséllyel vége Wilson szezonjának, nem sajnáljuk. :P

Tomi_Tanguay 2012.04.16. 21:09:38

igen erre:)
a dobó párharcok alapján az első kettő hozható, richardtól félek kicsit, mert nicasio se volt eddig túl veretes.

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 02:35:03

Rockies vs. @Padres, 4/16: Scutaro4, Fowler8, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Colvin7, Hernandez2, Nelson5, Guthrie1.

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 02:46:13

friedrich hét inning alatt egyetlen runt kapott a sky soxban

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 03:17:40

az elsőben guthrie ellen double, headley RBI double, hundley RBI double
nálunk scutaro single, tulo GIDP

a másodikban megint double, walk, sac bunt, maybin sac fly RBI
cuddy double, colvin RBI single
1-3

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 04:16:58

a harmadikban guthrie kiosztott három groundoutot
itt csak scutaro walk

a negyedikben single, double, tulo fielding errorból run, maybin RBI single
nálunk három kieső

az ötödikben kiejtettünk hármat
nelson single és SB de a hármason fent maradt
1-5

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 04:41:28

a hatodikban walk és pickoff
nálunk három sima out

a hetedikben guthrie ellen double, hundley single
két kieső után colvin single, nelson single
1-6

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.17. 04:44:31

Guthrie 7 ip, 9 hits, 6 ER, 2 BB, 1 K. 103 pitches, 65 strikes

Ace? Ez eddig egy kalap szar. Jó, még be kell illeszkednie, de sürgősen tegye meg, mert sorban veszítjük el vele a meccseket, és a SD ellen például kurvára nem férne bele az ilyen, ha versenyben szeretnénk lenne hosszabb ideig.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.17. 04:48:54

Annyi pozitívum van ebben a meccsben, hogy úgy néz ki gyorsan vége lesz, még csak most léptük át a két órát.

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 05:23:29

a nyolcadikban reynolds ellen single, tulo-scut-helton DP, single
scutaro single, fowler walk és sorban három out

a kilencedikben chatwood ellen double, hundley RBI single, még egy single
háromból három kieső
1-7-es vereség
kuka meccs volt

foppa21 2012.04.17. 06:02:55

nah ez tényleg nagyon szar produkció volt
:-(

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 08:20:06

ezek után a maradék két meccset muszáj lesz hozni.

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 20:33:55

cargo játszani szeretne, de könnyen lehet hogy ma is max PH lehet

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 23:05:48

Rockies vs. Padres, 4/17: Scutaro4, Fowler8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Rosario2, Nelson5, Moyer1.

Tomi_Tanguay 2012.04.17. 23:15:21

plusz chatwood helyett escalona az aktív keretben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.18. 02:47:12

Moyer a Led Zeppelin Kashmir-jára jött be. :)

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 03:30:23

az elsőben moyer ellen egy single esett
két out után cargo walk

a másodikban egy single és CS, walk
nálunk háromból három kieső

a harmadikban egy singlet kaptunk, scut-tulo-helton DP
scut 2out single, fowler 2run HR
2-0

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 04:01:04

a negyedikben moyer ellen egy single, tulo-scut-helton DP
cuddy single, rosario RBI double, nelson intent walk, moyer ellen fejezték be

az ötödikben megint egy single, tulo-scut-helton DP
csak cargo walk
3-0

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.18. 04:08:28

Megint jó gyors meccs, Moyer jól tartja magát és nem akármilyen támogatást kap a védelemtől.

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 04:47:18

a hatodikban két kieső után singlet szereztek
nálunk háromból három kieső

a hetedikben moyer ellen walk, single, tulo error közben run, bartlett sac fly RBI
nelson single, eyjr single és három out
3-2

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.18. 05:19:30

Betancourt nincs éppen a helyzet magaslatán, izgalmas save lesz. :/

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 05:29:03

a nyolcadikban brothers kiszórt hármat
itt tulo walk, helton reached error, cuddy RBI double, rosario sac fly

a kilencedikben betancourt ellen hundley solo HR, még két single, utána két outtal vége:)
5-3ra megnyertük!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.18. 10:24:57

Tulo mai kapitális hibája... :(
Idén 11 meccs alatt 6 error, tavaly 143 meccs alatt ért el ennyit.

mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=20701579&topic_id=&c_id=mlb&tcid=tw_video_20701579

Coach Sacco 2012.04.18. 13:18:42

Lehet érdemes lenne egy-két meccset pihennie, hogy helyre tegye a dolgokat fejben. Nekem úgy tűnik, hogy túl van pörögve, nagyon akar, csak kicsit meg kéne nyugodnia.

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 21:42:13

edwar cabreranak nagyon megy a drillersben. még őt is felhozhatjuk ha dobóra lesz szükség, nicasiot is anno a double-Aből hoztuk egyenesen.

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 22:37:51

Major League Baseball's draft order has been set. The Rockies' first five picks June 4 are 10th overall, 46th (compensation for losing Mark Ellis to the Dodgers), 73rd, 105th and 148th.

StormST 2012.04.18. 22:46:02

Tulo kihagyja a mai meccset, remélhetőleg jót fog neki tenni, hogy mentálisan helyrejöjjön...

Tomi_Tanguay 2012.04.18. 23:31:40

sacco üzenetét meghallgatták:D scut lesz a SS. annak örülök hogy cuddy feljebb került mert nagyon jó átlaggal ütött eddig a 6. helyről.

Rockies
SS Marco Scutaro
CF Dexter Fowler
LF Carlos Gonzalez
RF Michael Cuddyer
1B Todd Helton
C Wilin Rosario
3B Chris Nelson
2B Jonathan Herrera
RHP Juan Nicasio

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 03:14:29

az elsőben nicasio ellen headley solo HR
nálunk háromból három out

a másodikban kiszórtunk hármat
helton walk, rosario double, nelson 2run RBI double, herrera 2run HR, fowler RBI double
5-1

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 04:02:55

a harmadikban egy singlet hoztak és CS
csak egy helton double

a negyedikben nicasio ellen egy single
nálunk három kieső

az ötödikben kiosztottunk hármat
cargo walk, cudd 2run HR, rosario single és CS
7-1

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 04:54:07

a hatodikban nicasio engedett egy doublet, headley 2run RBI double
nelson double, nicasio RBI single, scut walk

a hetedikben nicasio ellen single 1outig. rogers ellen single, walk, loaded 2outnál SO közben WP és score.
nálunk colvin single és CS
8-4

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 05:16:39

a nyolcadikban rogers háromból három out
nálunk nelson walk és CS, herrera double

a kilencedikben belisle kiszórt hármat
8-4 győzelem:)

Tomi_Tanguay 2012.04.19. 05:18:53

tehát megnyertük a seriest, valamikor napközben befejezem az új összefoglalót. holnap szünet, péntektől brew crew

foppa21 2012.04.19. 07:43:14

@Tomi_Tanguay: erről van szó! remélem tulo is össze fogja kapni magát


süti beállítások módosítása