Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Majdnem tökéletes rajt

2012.05.27. 18:09 - Filip89

Ígéretesen kezdődött a 2012-es MLL-szezon a Denver Outlaws számára, a végső győzelem kapujában évek óta rendre elbukó szabadtéri lacrosse-csapat az első négy meccséből hármat magabiztosan megnyert, az egyetlen vereséget pedig a címvédőtől szenvedte el.






















Az idei évad április 28-án az újonc Charlotte Hounds elleni idegenbeli fellépéssel vette kezdetét, amelyen a mieink még az NLL, és az egyetemi bajnokság rájátszása miatt nélkülözött játékosok távollétében is egyértelműen esélyesek voltak. Némi bizonytalanságra adott okot, hogy a téli szünetben a keret és a stáb összetétele teljesen átalakult, nem tudtuk pontosan, mit is várhatunk a csapattól. Az első időszakban a lendületes házigazdák néhányszor vezetni tudtak, de hamar kidomborodott az Outlaws egyértelmű fölénye, az első félidő végeztével már 11-7-re vezettünk. A folytatásban sem voltunk hajlandóak leállni, ellenben a széteső Hounds-t a végére alaposan megszórtuk, és 21-12-es diadalmenettel rajtoltunk. A legeredményesebb játékosunk az offszezonban a Bayhawks-tól megszerzett Jeremy Sieverts volt, aki négy gólja közt két kétpontos találatot is elsüllyesztett, így a játékhét legjobb támadójának választották. A csapat összesen négy duplát szórt, ami új klubrekordnak számított, az ugyancsak hét pontig és négy gólig jutó Peet Poillon, valamint Joe Yevoli jegyzett még távoli átlövéses gólt, de például Terry Kimener és Ryan Hoff is mesterhármassal vette ki a részét a gólszüretből - nagyon magabiztosak voltunk a rajton.

Egy héttel később került sor az első hazai mérkőzésre a Hamilton Nationals ellen. Továbbra is nélkülöztük Mundorf-ékat, de a kanadai csapat is komoly nevek távollétében volt kénytelen pályára lépni, így joggal remélt hazai sikert a Sport Authority Field at Mile High publikuma. Ott folytattuk, ahol Charlotte-ban abbahagytuk, rögtön nyolc perc alatt háromszor vettük be az ellenfél kapuját, az igazi áttörést azonban a második játékrész hozta meg, amelyet Sieverts és Sims vezérletével 7-0-ra (!) nyertünk meg. A harmadik negyedet ugyancsak kapott gól nélkül abszolváltuk, így 14-2-re is vezettünk, teljesen padlóra küldtük az ellenfelet. A hajrában némileg felengedtük a Nationals-t, de a 15-6-os sikert nem tudták veszélyeztetni. A nagy visszatérő Josh Sims élete legszebb időszakát idéző formában játszott, öt gólnál és hat pontnál nem adta alább. Az első forduló hőse, Jeremy Sieverts hat-trick-et regisztrált, és újra bevágott egy duplát, míg Joe Yevoli 2+1-ig jutott. Jesse Schwartzman kapus a meccs derekánál több mint 30 percen keresztül nem kapott gólt, 12 védés mellett csupán ötször kapitulált, törvényszerűen választották meg a hét legjobb védőjátékosának a ligában. Kettőből kettővel rajtoltunk.






















A harmadik fordulóban a tavalyi menetelésünknek véget vető Long Island Lizards volt az ellenfelünk, a rájátszásban mindig is komoly mumusnak számító csapatot hazai környezetben mindenképpen szerettük volna jobb belátásra bírni. A meccs eleje nem sikerült valami fényesen, kilenc perc leforgása alatt a vendégek az ex-Outlaw Seibald két góljával 4-1-re elhúztak, de az idei első meccsét játszó Mundorf vezetésével az első játékrészt követően már a mieink voltak lépéselőnyben. A második felvonásban tovább egyértelműsödött a denveri fölény, féltávnál már 10-5 arányban álltunk jobban. Kezdett lefutni a találkozó, és a harmadik negyedre végképp minden kérdést eldöntöttünk, négy újabb hazai találat közt csak Seibald duplája jelentett vigaszt a Lizards-nak. A gólzáporos záró negyedben nem történt jelentősebb változás, az előnyt magabiztosan megtartva, 19-11 arányban múltuk felül a riválist. Jeremy Sieverts az újabb négy gólja mellé két előkészítést vállalt, Josh Sims újfent 4+1-es teljesítménnyel hallatott magáról, egy másik középpályás Peet Poillon három góllal és két assziszttal követte őt. Az NLL-idénytől búcsúzó közönség kedvenc, Brendan Mundorf három góllal debütált az idényben, mint ahogyan a Mammoth-ban megismert Jordan McBride is betalált kétszer. A faceoff-specialista Stephen Robarge-t élete első profi meccsén mutatott küzdése révén a hét újonca elismeréssel jutalmazták, 17/30-as hatékonysággal bulizott és négy labdaszerzése volt a mérkőzésen.

Május 19-én rendezték az eddigi legnehezebb összecsapásunkat, a Boston Cannons ellen mindig óriási meccseket szoktunk vívni, most különösen nagy szavakkal lehetett felvezetni a rangadót, mivel a mezőny maradék két veretlen csapata küzdött meg egymással Denverben. Az első percekben még 1-0-ra és 3-1-re is sikerült vezetnünk, később a bajnoki címvédő egyre feltartóztathatatlanabb játékba kezdett, és a nyitó játékrészt 5-3-mal fejezték be. A második negyedben  tovább nyílt az olló a küzdőfelek közt, féltávnál 5-9 volt az állás, és sajnos a második félidő sem hozott jelentős változást, a Törvényen kívüliek hiába tettek meg mindent, képtelenek voltak feljebb zárkózni Rabil-ékhez. A harmadik negyedet ugyan kihoztuk egálra, de a záró felvonást újfent a vendégek nyerték, így a végére 17-10-es vereséget szenvedtünk. Brendan Mundorf két-két góllal és előkészítéssel a legeredményesebb pontszerzőnk volt, mellette még Terry Kimener, Jordan McBride és Christian Pastrick is duplázni tudott, azonban a korábban sziporkázó emberek közül Sims csak egy gólt szerzett, a kanadai táblázaton éllovas Sieverts pedig egyetlen pontot sem tudott összekaparni. Schwartzman kapus a 16 kapott gól mellett 15 védett lövéssel zárt, ennél jobban képtelen volt korlátozni a bostoni bombázókat.

Az MLL jelenlegi állása (W-L):


1. Boston Cannons 4-0
2. Chesapeake Bayhawks 3-1
3. Denver Outlaws 3-1
4. Ohio Machine 1-2
5. Long Island Lizards 1-2
6. Rochester Rattlers 1-2
7. Charlotte Hounds 1-3
8. Hamilton Nationals 0-3

Rendkívül magabiztos győzelmekkel kezdtük az új évadot, azonban úgy tűnik, a Cannons idén is más szintet képvisel, de még bőven lesz alkalmunk rá, hogy visszavágjunk nekik. A jövőben különösen fontosak lehetnek a Bayhawks elleni összecsapások, akikkel megközelítőleg azonos játékerővel rendelkezünk, és nagy eséllyel e két csapat közt dőlhet majd el a második-harmadik helyezés sorsa.

A közeljövő programja:


Június 3., vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Chesapeake Bayhawks
Június 10., vasárnap, 01:00 Ohio Machine - Denver Outlaws
Június 17., vasárnap, 03:30 Denver Outlaws - Rochester Rattlers
Június 24., vasárnap, 01:00 Long Island Lizards - Denver Outlaws


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr124549341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.05.27. 20:06:54

teljesen egyetértek az utolsó bekezdéssel. a boston erősebbnek tűnik,de talán ők se verhetetlenek. jó összefoglalás lett,most kezd majd élesedni a szezon:)

foppa21 2012.05.29. 04:26:13

jók leszünk szerintem idén is:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.05.29. 04:39:33

@foppa21: Nem elég jónak lenni, most már a legjobbnak kéne. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.06.02. 19:40:09

A szombat esti-vasárnap hajnali coloradói sportmenetrend:
- Szombat, 22:10 Colorado Rockies - Los Angeles Dodgers (MLB)
- Vasárnap, 03:00 Denver Outlaws - Chesapeake Bayhawks (MLL)

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=876058

milo_hedgie#23 2012.06.02. 21:19:25

@Filip89: javítani kéne az előző vereséget és szerintem fogjuk is!

milo_hedgie#23 2012.06.03. 08:52:56

sajnos kikaptunk 18-16ra:(

milo_hedgie#23 2012.06.06. 19:27:11

azt mondják eric martin kiesett egész évre és poillon se lesz még egy darabig


süti beállítások módosítása