Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

A Kings nyerte a Stanley Kupát

2012.06.12. 11:01 - Tomi_Tanguay

Kedd hajnalban befejeződött a 2012es Stanley Kupa finálé és a hat meccses küzdelemsorozat végén a Los Angeles Kings fennállása első bajnoki címét ünnepelhette a New Jersey Devils legyőzésével.























A döntő mindkét résztvevője tulajdonképpen meglepetésre jutott el ilyen sokáig a POban, a Devils a keleti hatodik, a Kings a nyugati nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, mégis a rájátszásban mindkét csapat fantasztikus formát kapott el. A finálé első meccsét május 30án, múlt hét előtti szerdán rendezték a Devils vendéglátásában, azonban az első csörtét az LA nyerte, Kopitar szóló góljával diadalmaskodtak 2-1re hirtelen halálban. Pár nap múlva a második mérkőzésen megismétlődött ugyanez a forgatókönyv, a kaliforniaiak ugyanilyen arányban győztek túlórában és már 2-0ra vezettek a seriesben. A harmadik fellépést már LAben játszották le és a Kings hazai közönség előtt sem kegyelmezett, sőt még az eddigi teljesítményt is megfejelve, 4-0ra ütötték ki a NJDt és kerültek egyetlen lépésre a kupa győzelemtől.

3-0 volt már a párharc állása és a második hazai meccsen akár söpréssel is behúzhatta volna a kupát a Kings. Nem így történt, az ördögök végre megrázták magukat és ezúttal nekik jött ki a lépés a hajrában, 3-1es idegenbeli győzelemmel hosszabbították meg a párharcot és kerülték el a szégyennel felérő söprést. A múlt szombati ötödik meccset Newarkban játszották és a 25 védésig jutó veterán Brodeur segítségével 2-1 arányban nyert a Devils, 3-2re zárkóztak fel összetettben és a hatodik meccset is kiharcolták. Legközelebb pedig hétfőn léptek pályára a csapatok a Staples Centerben és az előző két "meccslabda" elpuskázása után harmadszorra befejezte a párharcot a Kings, mivel 6-1es diadalmenettel elhódították a kupát. Már az első harmadban bevágtak három PPGt Bernier öt perces major kiállítása alatt, innentől a NJD csak futott az eredmény után, de nem tudták már veszélyeztetni a hazaiak győzelmét.

Az 1967 óta létező franchise 2012ben az első kupagyőzelmét szerezte, korábban még Gretzkyvel se voltak rá képesek és döntőben is csak egyszer jártak, 1993ban. Az idei menetelést az alapszakasz nyolcadik helyéről kezdték meg és az első körben rögtön kiejtették 4-1el a Presidents-győztes és tavalyi döntős Vancouvert, majd söpörték a St. Louist, a konferencia döntőjében pedig öt meccs alatt ütötték ki a Phoenixt.

A rájátszás MVPnek a bajnok kapusát, Jonathan Quicket választották. A 26 éves kapus a rájátszás alatt négy meccset vesztett el 16 győzelem mellett a csapat kapujában és háromnál több gólt egyszer se kapott, ennyit is csak két alkalommal. Quick a lockout óta a harmadik Conn Smythe trófea győztes kapus, egyúttal mindössze a harmadik amerikai származású PO MVP Brian Leetch és Tim Thomas után.

Bár a Kings bizonyára egyetlen denveri szurkolónak se a szíve csücske, az idei rájátszás alatt félelmetes formát futottak és igazi csapattá érettek, teljesen megérdemelten hódították el 2012ben a Stanleyt. Egyúttal újra bizonyosságot nyert, hogy nem számít az alapszakasz, elég bejutni a rájátszásba, ahol a jó forma időzítés lehet a siker kulcsa. Gratulálunk nekik!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr24582886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.06.12. 11:15:10

megküzdöttem az új szerkesztő felülettel, de sikerült feltenni:D

milo_hedgie#23 2012.06.12. 15:25:09

verhetetlenek voltak ebben a POban


süti beállítások módosítása