Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos offseason elemzés: Defense

2012.07.22. 10:29 - Black_Adder

Sok idő eltelt azóta, hogy Denver Broncos témában cikkel jelentkeztünk volna, de szerencsére lassan a végéhez közeledik a hosszú offseason, így ez remélhetően meg fog változni. Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy nem pusztán az eseménytelenség okán hagytuk ennyire parlagon a topicot, de aki kitartott és itt maradt, az igyekszünk színvonalas cikkekkel kárpótolni, már amennyire az időnkből telik.





















Szóval ez a cikk eredetileg egy offseason elemzésnek indult, de mivel közben eltelt az idő és nyakunkon a TC inkább egy előretekintés lesz belőle, annyiban azonban kitart eredeti célja mellett, hogy elsősorban a védelemről fog szólni. Ennek az az oka, hogy elegem van abból, hogy Manning leigazolása óta magát a csapatot magasról leszarják, és csak a 4× MVP érdekel mindenkit, sőt már-már "követelik" hogy mindenben utánozzuk a Coltsot. Arról a csapatról van szó, ami Manning elvesztése után 2 db győzelemre volt képes. Sarkítva tehát nekünk minden oszlopot le kéne rombolni, hogy az egész Sziklás-hegységet Manning tartsa a hátán... Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy Tebow-t legalább annyira hypeolták, és legalább annyira igazságtalanul nagy mértékben tulajdonították neki a sikereket (amikben egyébként valóban nem kis szerepe volt), viszont, bár ez talán önző hozzáállás, de Manninggel ellentétben ő a "miénk" volt, PM-et viszont én legalábbis egyelőre nem érzem annyira sajátunknak. Semmi bűne nincs, nem érdemel ellenséges hozzáállást, de egy számomra szimpatikus játékost valahol miatta vesztettünk el.

Természetesen nem opció az, hogy csak mert ment Tebow és jött Manning, máris forduljunk el a csapattól. Egyrészt adjuk meg az esélyt Manningnek, hogy bizonyítson. Ne a pályán, hanem azon kívül, ő is lehet nagyszerű ember, aki sokak kedvencévé válik. Másrészt a csapat attól még ugyanaz. A védelem megmaradt, nem értem miért kell őket megutálni, azért mert 15-ös helyett 18-as van a támadók között, nem értem miért kell megutálni Bay-bay-t és Deckert azért, mert Tebow helyett Manning passzolja nekik a labdát, nem értem miért kell megutálni McGahee-t, sokáig folytathatnám. Aki (egyelőre) nem tud (teljes mértékben) azonosulni Manniggel, az szurkoljon a védelemnek, hogy ők hozzák a meccseket. Mert ez a, szeptemberre vélhetően 25 ember megérdemli a szeretet és a bizalmat. Róluk szól ez a mai cikk. Már PM érkezése előtt is a védelmünk sikerei érintettek meg jobban, jelenleg ha választani lehetne egyértelműen azt szeretném, hogy ők legyenek a siker kovácsai. Persze, akkor se fogok panaszkodni, ha 50-45-re nyerjük a meccseket, és nem zárkózok el attól se, hogy Manning rövid úton belopja magát a szívembe/szívünkbe. Ennél több szót viszont most nem is szeretnék a középhátvédre, vagy az offensere pazarolni...

A következő néhány bekezdésben egyrészt végig vesszük, hogy kik alkotják egyáltalán a csapatot posztonként, s közülük kik azok akik a kezdőért és kik azok akik a rosterért fognak küzdeni a TC-n. Mielőtt azonban belevágnánk a közepébe vegyük át az alapokat:

Szóval, bár történt ugyan DC váltás, az alapséma úgy tűnik változatlan marad, azaz 4-3 under. Ez annyit tesz, hogy a DL-t 4 ember az LB sort pedig 3 ember alkotja. Ha van rá igény, akkor ennél bővebben is bele lehet menni a taktikai felállás részletezésébe, szerintem 1000× inkább illene ide a blogra, mint bármely sport VB-jéről a cikkek, de az csakis külön cikkben, ez a nélkül is túl terjedelmes lesz.. A maradék 4 ember alkotja a secondaryt, rendre 2 CB és 2 S. Minthogy a liga teljesen eltolódik a passz irányába egyre gyakoribb, hogy eggyel kevesebb DT vagy LB áll fel, hogy eggyel több DB lehessen a pályán. Tavaly többször használtunk nickel package-t (5 DB-t), mint az alapfelállást.




















DT:
A védő fal közepe. Feladatuk a középső futások megállítása, illetve a zseb összenyomása, alkalom adtán a QBhoz is odaérhetnek. Megkülönböztethetünk NT-t és UT-t. Előbbi 0 v 1 techniket játszik, utóbbi 3-technic-et. Tavaly nagyon lesajnálták ezt a csapategységünket, aztán jó nagyot koppantak a nagyokosok. Azóta viszont a két kezdőből egyet se tudtunk megtartani, eligazolt Bunkley amíg mi Manning seggét nyaltuk, és Marcus Thomas-szal se sikerült megállapodni. Jött viszont Derek Wolfe. Így most a rostert ezen a poszton Justin Bannan, Ben Garland, Sealver Siliga, Mitch Unrein, Kevin Vickerson, Ty Warren és Derek Wolfe alkotják.

Justin Bannan: egy év St. Louis-i kitérő után tér vissza, ahol a gyenge csapatban jó teljesítményt tudott nyújtani. Mondjuk egy gyenge csapatban a védelemből könnyebb kitűnni, ettől függetlenül nagy segítség lesz a csapatban mint NT. Egyértelműen futás ellen erős, passz ellen kicsit gyengébb, így valószínűleg az 1-2 downban lehet fent, illetve egyéb egyértelmű futójáték hívás esetén. A kezdő pozícióért küzdhet.

Ben Garland: régi ismerősünk lehet a Falconsból. Leszolgálta az idejét a légierőnél, így most jelentkezett a csapathoz, miután két éve draftolatlan szabadügynökként igényt formáltunk a játékjogára. A Légierőnél biztos nem kényelmesedett el, és tud szépen egyenesen vigyázzban állni, ez máris több, mint amit néhány NFL játékos elmondhat magáról. Személy szerint nagyon szurkolok neki, hogy rosterre jusson, hisz minden Coloradoi játékos sorsát szívemen viselem. Egy nyilatkozatban célzott arra, hogy akkor se sértődik meg, ha csak a PS-be kerül, oda mindenképp be kéne férnie. JDR a nagyobb darab DT-ket kedveli, szóval egy kicsit még fel kéne szednie...

Sealver Siliga az OTAk egyik meglepetés embere, még Ty Warren a fizetés csökkentésen durcizott, ő a kezdőbe verekedte magát, és noha azt egyáltalán nem biztos hogy meg is tartja, de a roster-helye mindenképp biztosítottnak tűnik. Ahogy előbb írtam JDR a nagy darab DT-ket preferálja, és ennek a kritériumnak ő nagyon is megfelel, figyeljünk rá a TC alatt!

Mitch Unrein: 3 technic játékos, UT-ként küzdhet a rosterre kerülésért. Tavaly egy rövid időre sikerült neki, amialatt 8 tackle-t írtak fel a neve mellé. Őszintén bevallom, nem tudom felidézni őket, és koránt sem biztos, hogy képes lesz szaporítani őket...

Kevin Vickerson: A tavalyi szezont még kezdő UT-ként kezdte, aztán miután visszatérhetett Marcus Thomas lesérült. Belement a fizetés csökkenésbe, ami a csapat részéről azt jelenti, hogy nem kezdőként számítanak rá, az ő részéről pedig azt, hogy ezt elfogadja. A rotációnak mindenképp hasznos tagja lehet, ő is elsősorban futószituációkban.

Ty Warren: Nagy nehezen ő is belement a fizetéscsökkentésbe, így már csak az a kérdés vele kapcsolatban, hogy mennyire látszik majd meg rajta a 2 év kihagyás. Tudását tekintve mindenképp ő lenne a kezdő NT, korát és fizikai állapotát figyelembe véve ez nem annyira biztos.

Derek Wolfe: Örültem nagyon ennek a picknek, igazi under tackle, amire nagy szükség van. Ehhez képest Jack Del Rio azt mondta, hogy DE-ként és DT-ként is számít rá, sőt úgy néz ki, hogy DE-ként jobban. Míg a többiek elsősorban futás ellen hatékonyak, neki pont a passrush az erősségi, és a futás ellen tűnik súlytalannak. Általában utálom a versatile játékosokat, főleg Jarvis Moss óta, de ő tényleg bevállhat, techinkáját elnézve kicsit Von Millerre hasonlít, nagyon alacsonyan játszik. Ez nem jelenti azt, hogy ő is olyan sikeres lesz, de mindenképp pozitív rookie szezont várok tőle. Első két downban DE-ként lehet fent, nickel felállásokban pedig UTként. Ha rossz a hangulatunk képzeljük el, ahogy Von Miller, Doom és Wolfe egyszerre rohamozza Philipp Riverst, és máris jobb kedvre derülünk :)























DE:
A fal széle. >=5 technic játékosok alkotják, első számú feladatuk, hogy a QB-t sackeljék, amihez útjuk általában az OT-n keresztül vezet. A rostert Robert Ayers, Jeremy Beal, Jamie Blatnick, Elvis Dumervil, Jason Hunter, Jackson Malik és Cyril Obiozor alkotja.

Robert Ayersnek kétség kívül lassan indult a pályafutása, de évről-évre tud valamennyit fejlődni, s mára a jobb runstopper DE-k között tarthatjuk számon. Most ha Wolfe tényleg DE-kén lesz pályán első-két downban akkor ez egy kicsit megtörhet, de ő lehet az 5. ember a falban. Ha DT dől ki, akkor Wolfe mehet oda be, és máris ott lesz DE-ként, ha pedig egy DE-t kell helyettesíteni, akkor is ő lehet az első a sorban.

Malik Jackson: Siliga mellett a másik játékos aki kiemelkedett az OTAk alatt. Hátul draftoltuk ugyan, mégis nagyon jól teljesít, ő lehet az idei év stealje. Futás ellen kell még kicsit erősödnie, passz ellen megvannak a képességei. Érdemes lesz rá is odafigyelni.

Jamie Blatnick, az egyik udfa-nk, akinek akár a rosterre jutni is van esélye.

Jeremy Beal, tavalyi 7. körös, akkor a PS-ig jutott, idén se biztos hogy feljebb lép.

Elvis Dumervil, ligaelit DE nagy kincs a csapatnak, sajnos azonban mégse a képességeit kell fényeznem, hanem egy balhéjáról kell beszámolnom. Hisz nem az első Bronco játékosként letartóztatták Miamiban. A körülmények egyelőre nem tisztázottak, még minden esély meg van, hogy felmentik, de legrosszabb esetben börtönbüntetés is várhat rá. Egy autó elé vágott, majd a hangos veszekedésnek pisztolya mutogatásával vetett végett. Ez egyrészt még nem bizonyított, s állítólag a talált fegyver se az övé, ahogy az autó se, és az incidens másik szereplője nem tett feljelentést, de a nyomozás zajlik. Bízzunk benne, hogy neki lesz igaza, és akkor az egészből nem lesz semmi...

Jason Hunter: Még JMD embere, nem rossz cserejátékos. A fiatalok túrhatják ki a rosterről. Ilyen szempontból egyébként jó szintmérő, hisz ha már most felülmúlnak egy egyébként nem rossz játékost, akkor még szép jövő állhat előttük...

Cyril Onizor: TC body

Derek Wolfe: 295 font, ennyivel valóban lehet DE-t játszani, és ott kifejezetten fizikálisnak mondható ezzel a paraméterrel. Középről is hatékony a passrushban, szélről még könnyebb lehet neki, viszont komoly versenyt kell majd futni VonDoommal...





















LB:
A fal mögött elhelyezkedő védők. 4-3-ban összesen 3-man, név szerint MIKE, WILL és SAM. A MIKE vagy az MLB van középen, WILL vagy WLB a gyenge oldalon (weak side), a SAM vagy SLB pedig az erős oldalon (strong side).

MIKE: Joe Mays és Nate Irving a két emberünk ide. Előbbi igazi hardhitter, nagyon kemény játékos, és nagyon sok fantáziát lát benne JDR is. Én sajnos inkább a misstacklejeit vettem észre, amiből nagyon sok volt nála tavaly. Látszik rajta, hogy nagyon akar, de pont emiatt hibázik sokat. A szerződése mérete alapján idén is vele számolnak kezdőként, ez nem annyira jó jel, szerintem a kezdő LB sor leggyengébb láncszeme lesz, akkor is ha DJ nem játszhat... Irvingnél pedig lassan kritika lesz, hogy nem képes megelőzni Mays-t a DC-n. 3. körös játékos, nem kell feltétlen a második évében kezdenie, de tavaly gyakorlatilag szóhoz se jutott, idén azért ennél majd mindenképp több kell tőle.

WILL: DJ Williams és Wesley Woodyard. Előbbi tudása alapján ligaelit játékos, és a védelem vezére lehetne. Sajnos váll fölött koránt sem lett ilyen képességekkel megáldva. 6 meccsel eltiltása van doppingolásért, azóta mintha mégegyszer megbukott volna, bár ebben most nem vagyok biztos, mert nagyon jól eltereli a figyelmez róla, azzal, hogy a play book részleteit posztolja twitteren, (ami akkor épp elég megdöbbentő, és agysebészért kiáltó, ha komoly kárt nem is okozott vele), vagy vagy hogy rendszeresen ittasan vezet. Pont a TC alatt lesz erről is egy kis tárgyalása, ami után, minthogy visszaesőnek számít, Goodell valószínűleg eltiltja még egy pár meccsről. Örülhetünk ha a rájátszásban játszhat majd, ha egyáltalán nélküle eljutunk oda. A jó hír, hogy Woodyard nem lesz akkora minőségi romlás, mint ahogy azt sokan gondolják. Természetesen DJ-vel nem ér fel a pályán, s az ő játékidejét, majd az kapja, aki mögötte van a DC, aki majd vele nem fog felérni, és így tovább, de azért ezen a poszton elég jó a DC, ebből a szempontból szerencsés az eset...

SAM: Von Miller és Mike Mohamed. Von a liga egyik ha nem a legjobb SLB-je, tavaly ő lett az év védekező újonca, és hosszú évekre a csapat egyik legjobb játékosa lehet. Reméljük nincs nyaralója Miamiban és ismeri a sofőrszolgálat telefonszámát, hogy fejlődése töretlen maradhasson. Mike Mohamedről ezeket nem lehet elmondani. Nem is lenne fair, a csapat egyik legjobbjához hasonlítani, hisz ő nem is 1/2 volt, hanem 6. körös, de a roster helye ettől még nem biztosított. Tavaly a PS-ben kötött ki, és idén úgy érzem még nehezebb helyzete lesz...

ROOKIEK: Van pár újonc, őket nem próbáltam besorolni, hogy az LB sorban melyik helyre kerülnek majd. Közülük a legfigyelemreméltóbb Danny Trevathan, az OTAk 3. kiemelkedő játékosa. Kicsi de gyors játékos, aki az ST-ben is a csapat hasznára lehet. Elsősorban WILL és MIKE posztokon juthat szóhoz, DJ eltiltása miatt akár többhöz is, mint a draft előtt gondolta volna. A csapatnak mindenképp rossz DJ hosszabb távú eltiltása, neki viszont egy hatalmas lehetőség lehet, és a fejlődésének is jót tehet. Hosszú távon akár még jól is jöhet ez a 6-? meccs, amíg a rotációban több lehetőséget kap a pályán. Rá is figyeljünk. Jerry Franklin és Elliot Coffey az ígéretesebb UDFA-k között vannak, számukra nem lehetetlen cél a rosterre kerülés, mondjuk Mike Mohamed kárára, főleg h eltiltása alatt DJ se fog roster helyet foglalni. Mindketten MLB-k, Franklint a legjobb UDFA-k közé írták a drafton, Coffeynak pedig a számai nagyon jók 113 tackle, ráadásul valahol azt olvastam, hogy övé volt a defensive playcall. Rajtuk kívül Steve Johnson még a jelenlegi keret tagja.



Secondary: A hátvédsort a CB-k és safety-k alkotják. Még mindig sokszor 4 ember számolunk itt 2-2-es felállásban, viszont a számok azt mutatják, hogy tavaly gyakrabban használtunk nickel felállást, mint base defense-t, azaz többször volt 5 DB a pályán, mint 4.

CB: Ők általában az elkapókat fogják, de futás ellen is besegíthetnek, sőt alkalom adtán akár blitzelhetnek is, azaz közvetlen a QB-t rohamozzák a "front7" által előállított lyukakon keresztül. A poszt nagy távozója Andre Goodman, aki ugyan a felé menő passzok nagy százalékát hatástalanította, viszont rengeteg touchdownt kaptunk róla, s így összességében a csapat egyik leggyengébb láncszeme volt a szebb napokat látott veterán, illetve elcseréltük a 2010-es udfa-ként rosterre kerülő Vaughn-t. Vaughn az ST-ben is nagy szerepet játszott 2 éve, mint a csapat egyik leggyorsabb játékosa, és a sok sérülés miatt CB-ként is pályára kerülhetett, s amikor játszott, különösebb elégedetlenségre nem is lehetett okunk, de az áttörés helyett Chris Harris jött, aki előbb az ST-ben szárnyalta őt túl, ahogy mindenki mást is, majd a nicke back szerepet is elhódította, s Vaughn szezonjának végül egy sérülés véget is vetett. Helyükre Drayton Florence és a 2010-es Super Bowlt eldöntő Tracy Porter jöttek, ez mindenképp minőségi javulás.

Champ Bailey még egy évvel öregebb, mindenképpen lassabb mint fénykorában, azonban még mindig a liga legjobbjai közé tartozik. Nem kell bemutatni senkinek se. Ha gonosz lennék azt mondanám Porter máig abból a bizonyos picksixből él, de a tavalyi gyenge szezonja ellenére jó CB ő. Florence elsősorban azért jött, mert kellett Goodman helyére egy másik 30 év fölötti játékos. Egyébként csapatépítés szempontjából nem rossz, hogy 30+os veteránok mögött tanulhatnak fiatal tehetségek. 2008-ban már dolgozott együtt JDR, és az előző 2 évben kezdő volt. Fizikálisabb mint Porter, emiatt jobb futás ellen, egyenlő küzdelemben dőlhet el a kezdő CB2 szerepe közte és az ex-szent között.

A nickelback, azaz az 5CB-s felállásoknál pályára kerülő személy Chris Harris lehet. Elfogult vagyok vele szemben, de amellett hogy magas QBratinggel dobál rá az ellenfél, tartom, hogy többet érdemel annál, mint aminek sok Broncos fan tartja. Egyrészt a CB-k ritkábban váltják meg rookieként a világot, főleg ha UDFA-k. Chris Harrisnek mégis sok tekintetben sikerült, mégha bizonyos szituációkban nem is. Egyrészt neki volt a legtöbb ST szerelése, és a védelemben is neki volt az egyik legtöbb. Perzse a CB-nél az a jobb, ha inkább passdefese, de egy még mindig jobb, mintha a tackle-t se csinálná meg, és TD lenne. Ráadásul futás ellen pedig liga szinten is a (leg)jobbak között volt. Mindezt úgy, hogy nem csakhogy udfa, de a combine-ra meg se hívták. Ilyen csiszolatlan gyémántot szerintem nem kell bántani, még akkor se ha tavaly nagy százalékban sikerültek mellette a passzok. Ha évek múltán se javul, akkor esetleg. Egyszer megkaptam azt a kritikát, hogy ő mindenki szerint szar, csak én hypeolom, nos a védelmembe ezt a PFF cikket szeretném állítani (egyébként az allrookie csapatban is benne volt, tényleg szarral kell őt dobálni :/): http://www.profootballfocus.com/blog/2012/06/03/secret-superstar-chris-harris-cb-denver-broncos/

Omar Bolden lehet a fekete ló. Lehet, hogy a térde miatt semmire se viszi, de ha elkerülik a sérülései, akkor messze túlszárnyalhatja azt amit egy 4. köröstől elvárna az ember. Első évében talán még csak 6DB-s felállásokban vagy sérülés esetén vagy garbage timeban kerülhet pályára, de az a sorsa, hogy idővel a kezdő szerepet is átvegye. Akár nagyobb szerep is hárulhat rá már rookieként, de 1 kiváló és 2 szolid cover játékos, és egy bevállt nickel back mögött nehéz dolga lesz.

A többiek abban bízhatnak, hogy 6 CB-vel vágunk neki a szezonnak, erre egyébként minden esély megvan, és ha így lesz, akkor Syd'Quan Thompson indulhat a legnagyobb eséllyel. Neki a leehető legrosszabbkor jött a tavalyi achillesz szakadása. A kihívói Tony Carter, Ramzee Robinson, Coryell Judie, Joshua Moore

S:
ezen a poszton érte a legnagyobb veszteség a csapatot. A future HOF, a védelem vezére, mindenki kedvence Brian Dawkins visszavonult. Tavaly miután sérülés kivállt a védelemből az nagyon visszavetette a csapatot. Játék tudása mellett mentorállása is nagyon fog hiányozni a fiataloknak, vagy csak a puszta hangja, puszta jelenléte a pálya szélén vagy az öltözőben.

Hogy pótoljuk őt megpróbáltunk egy hasonló mentalitású játékost hozni a helyére. Mike Adams játéktudásban talán sosem vette fel a versenyt WeaponX-szel, viszont a fiatalok "nevelését" szívén viselő tapasztalt önzetlen játékos, aki a sok rossz példa mellett a jó út irányába terelheti báránykáinkat. Érti is a játékot, nem csak játssza azt.

Rahim Moore tavaly nagyon elmaradt a várakozásoktól. Mondanám, hogy jót tehet neki Adams érkezése, de előtte meg ott volt Dawk, annál jobb senkinek se kell. Mindenesetre úgy tűnik tanult tavalyi hibáiból, az OTAkon legalábbis biztató játékkal rukkolt elő, versenyben lehet a kezdő FS szerepért a másik tavalyi szerzeménnyel Carterrel. A képességei meg vannak a játékhoz, neki is váll fölött kéne egy kicsit gyúrnia, meg a szerelésekben fejlődnie, ez nem lehetetlen küldetés, meg hálálhatja még a bizalmat.

Quinton Carter tavaly meglepetésre túlszárnyalta a jóval előbb választott Rahim Moore-t. Az elején ő is sok hibával kezdett, de a szezon végére egyre biztosabb ponttá vált, a rájátszásban pickelte Tom Brady-t és Big Bent, hogy mást ne mondjak. Moore fejlődése őt is még jobb játékba hajszolhatja, ezt nevezném egészséges versenyhelyzetnek.

David Bruton: Tavaly ő is beelőzte a DC-n Moore-t, idén nem számítok rá. A csapat valaha volt egyik legrosszabb draftja kevés túlélőjének egyike. Elsősorban az ST-ben nyújtott teljesítménye okán maradhatott tavaly a csapatban, és idén is csak ebben bízhat.

Rafael Bush: Tavaly valamennyit láthattunk belőle, de az alapján nehéz véleményt formálni.

Duke Ihenacho: Nem nagyon tudom őt hova tenni, illetve hát igen, a sor végére. Egy UDFA általában ide kerül, aztán vagy sikerül magát megmutatni vagy nem. Majd meglátjuk. Ha 5 S-sel vágunk neki a szezonnak, akkor marad, de egy 6. CB-t erősebbnek éreznék, mint őt.

Remélem nem hagytam ki sok játékost. A TC július 26-án csütörtökön kezdődik, a teljes program itt olvasható. Sajnos a TC nem csak a pozíció harcokról szokott szólni, hanem a sérülésekről is, elsősorban szurkoljunk annak, hogy komolyabb károk nélkül megússzuk, ha már az offseason balhék nem kerültek el minket, s a lehető legjobban sikerül a felkészülés, hisz egy pokolian nehéznek ígérkező szezon vár a csapatra szeptemberre, ahol minden játékosra, és minden szurkolóra nagy szükség lesz a menetelésben! StormST szokásos zárszava illene ide, de azt nem lopom el, hadd szóljon helyette a Hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr464635692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.07.22. 15:46:52

remek írás lett,sok dologban egyet tudok érteni. kíváncsi leszek mi lesz dj és doom sorsa,nélkülük azért eléggé szétesne a védelem. millertől nagy karriert várok,remélem nem fog visszaesni idén

Foresz 2012.07.23. 12:30:03

Csodás írás,leginkább az tetszett benne,ahogy elmagyarázod a posztokat.Aki most ismerkedik mondjuk a játékkal annak ez több mint hasznos.Bravó!

Tomi_Tanguay 2012.07.23. 16:20:49

ezeket minden évben leírja és lassan én is megértem:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.23. 16:30:44

Gyanítom a Tebow-Manning gondolatok - legalábbis részben - nekem szólnak. Nyilván azért a többi játékost nem utálom meg, de PM személye és Elway vállalhatatlan magatartása bőven elég indok ahhoz, hogy korántse szurkoljak őszintén a csapatért...
(Anno az Avs addig kedvelt játékosait sem utáltam meg a Liles-blama miatt, de ilyen húzások után igenis szenvedjen egy csapat - az már más kérdés, hogy azóta annyira elkurvultak, hogy alig maradt pár értelmes ember a sok jött-ment zsoldos között.)
Figyelni fogom ősztől a meccseket, de az biztos, hogy nem fogok olyan lelkesen szurkolni, mint az elmúlt években. Majd menet közben meglátom mennyire tudok azonosulni Manning-gel, gyanítom nem igazán, szóval a játéka hatására fogok majd a csapat káráért szorítani. A legszebb az lenne, ha már a TC-n összeszedne egy season ending-et, nagyon megérdemelné a potyaleső, nagyravágyó, önimádó, antihős Elway. :P

foppa21 2012.07.23. 19:16:56

@Filip89: szándékosan utálod meg az összes denveri csapatot?

Tomi_Tanguay 2012.07.23. 19:21:22

@Filip89: nyilván neked szólt:P
más sportok vbjéről viszont azért kell írni sokszor hogy legyen elég cikkünk

Black_Adder 2012.07.23. 22:32:39

Köszönöm a dicséreteket. Féltem h kicsit összecsapott lett, de akkor ezek szerint nem :) Am igyekszem közelebb hozni a sportot azokhoz, akik még csak ismerkednek vele, lehet h egy-két dolgot többször is elfogok magyarázni, esetleg elsőre túlmagyarázok, akkor nyugodtan szóljatok rám, h már túl triviális. Illetve ha valami még mindig ködös, nyugodtan kérdezzetek.

@Filip89: akkor szurkolj annak, h manning szar legyen, de a védelem hozza a meccseket :P

@Tomi_Tanguay: Az nem baj, h írtok róla, de az egyes sportágat bemutató cikkünk egy sincs, pedig ennyi erővel azok is illenének ide. Én egyébként nem akarom erőltetni, csak egy elejtett megjegyzés volt. Ráadásul fogalmam sincs, h nekem mikor jutna rá időm, másnak a nyakába meg végképp nem akarok + cikkeket varrni, főleg, hogy én elég ritkán írok, 57 cikk a 300+hoz vagy 600+hoz...

Coach Sacco 2012.07.24. 18:48:17

@Black_Adder: Tényleg színvonalas a cikk, jó néha ilyeneket is olvasni felétek. :)

Black_Adder 2012.07.26. 09:51:19

Page és Coryell Judie nem mentek át a fizikai felmérésen, így ők az első távozók

DJ-ről pedig Fox azt mondta, h nem sokszor lesz a kezdőben a TC alatt...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.07.29. 04:00:01

Aláírattuk a safety Anthony Perkins-t a Buffs-ból.

Black_Adder 2012.07.30. 17:39:27

@Filip89: Quinton Carter sérülése miatt volt rá szükség

VonMiller58® 2012.08.01. 10:21:25

Egyelőre nem túl biztató a védelem...

Black_Adder 2012.08.01. 21:42:49

@VonMiller58®: Mi nem biztató benne? Mármint DJ és Doom pályán kívüli ügyein kívül?

Az eddigiek alapján a TC is azt erősíti bennem, h rendben lesz ez így. OK, TC az nem éles, de ha ott jól megy, attól még nem kell kongatni a vészharangot.

Kicsit kifejtem bővebben hátha mást is véleménynyilvánításra sarkallok vele:

A DT-k eddig nagyon lejátszák Waltont és Beadlest, persze ez a 2 messze leggyengébb kezdő játékosunk, de azért nagy gond nem lesz. Sőt szvsz nem is gyengült a poszt, ha így lenne visszahoznánk Marcus Thomast. Amennyivel gyengébbek lettünk futás ellen, annyival erősebbek passz ellen.
Sőt ha Warren egészséges, akkor papíron tán még erősebbek vagyunk itt, mint tavaly.

DE nagyot erősödött, ha Doom is játszhat, ha nem, akkor sincs semmi gond, még úgy is a jobbak közé tartozik ez az egység

LB sorból DJ-t tudja helyettesíteni Woody, és Trevathan. Valamekkora visszaesés, de nem sok. Mays nagyobb kérdés itt. DJ nélkül kezdőben gyengültünk, de a depth mélyebb lett.

CB: Sokkal erősebbek lettünk ezen a poszton.

S: Rahim Mooreon tényleg látszik a fejlődés, Carter tavaly is tűrhető volt már. A liga egyik legjobbját lehetetlen lesz pótolni, de Dawk tavaly is több meccset kihagyott. Mondjuk azokon kaptunk is vagy 40 pontot...

Összességében szvsz erősebb lett a védelem, és kiegyensúlyozottabb o# mellett talán könnyebb dolguk is lesz.
Azt viszont nem akarom hallani, h nem kell 13 ponton tartaniuk az ellent. Nekik igenis arra kell törekedni, h pontot se kapjunk, ahhoz semmi közük, h az offense hány pontot csinál eközben...

A pályán fizikailag talán többet lesznek a hurryup offense miatt, de playtimeban nem biztos, mert hosszabb támadásokban reménykedünk.

Nem feltétlen kell egyet érteni vele, nem baj ha nem ugyanúgy látjuk. Bátran írjátok le az aggályaitokat, hátha rám is átragad vmi...

VonMiller58® 2012.08.02. 12:28:50

Én fogalmaztam rosszul számomra csak DJ és Doom pályán kivüli ügyei miatt nem túl biztató.

Tomi_Tanguay 2012.08.02. 16:59:28

igen, mondjuk nem szerencsés hogy a két legjobb védőnk (miller mellett) ilyen gondokkal bajlódik. talán nem fogja visszavenni az egész egységet. tavaly sokáig jó volt a védelem, lehet bízni benne.

Black_Adder 2012.08.02. 17:06:20

Mondjuk tavaly az volt baj a védelemmel, hogy egykét alkalommal
Lions, Packers, Pats, Biils, Pats
teljesen kiütöttek. 40 környékén kaptunk pontokat. A bills vegyük is ki, ott a Bills védelme kb több pontot szerzett mint a támadók, tehát a saját offensünk volt fent, amikor azokat kaptuk nem a védelem.

Szóval, ahogy jött egy jobb QB megmutatkozott a secondary hiányossága. Stafford, Rodgers és Brady szanaszét szedett minket.

Ennek első számú oka, Goodman már nincs itt, a másik probléma viszont az volt, h egyszerre két értelmes S nem volt fent. Mire belejött Quinton Carter lesérült Dawk.
Emiatt valóban lehet aggódni kicsit, bár jelentősen erősödtünk DBk terén...

Black_Adder 2012.08.02. 17:12:33

btw, ha már szóba hoztam a sok kapott pontot.
captaincomeback.wordpress.com/2012/07/24/nfl-once-upon-a-time-in-the-afc-west/
Mi voltunk a valaha legrosszabb 8-8-as csapat pontkülönbségben.
Sőt a tavalyi Raiders is top5, és a Chiefs pedig a 7-9-es csapatok "versenyét" nyerte :)
Hiába na, áldjuk a sorsot, h ebben a divízióban lehetünk :)


süti beállítások módosítása