Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos 2012 Preseason Week 1-2: bemutatkozások

2012.08.26. 20:30 - StormST

Augusztus 9-én Chicago-ban kezdte meg a 2012-es NFL-idény előszezonját a Denver Broncos a Chicago Bears vendégeként a Soldier Field-en. A meccs végül villámlás miatt csak fél óra csúszással kezdődött el, de szerencsére közben már nem volt gond az időjárással, viszont mivel korábban esett is egy adag eső, így a pálya talaja nem volt tökéletesnek nevezhető.




















Mivel a preseason meccsekre a teljes 90 fős keret nevezhető, ezért hivatalos inaktív listát se szoktak kiadni a csapatok, de azt tudni lehetett, hogy kik nem fognak a denveri oldalon pályára lépni sérülés miatt, ez a névsor pedig a következő volt: Justin Bannan DE, Keith Brooking LB, Quinton Carter S, Tyler Grisham WR, Chris Kuper G, Jim Leonhard S, Greg Orton WR. Bannan helyett Mitch Unrein, Kuper helyett Manny Ramirez, Carter helyett pedig Mike Adams került a kezdőbe illetve a pályára.

Nagyon várták a Broncos szurkolói ezt a találkozót, mivel most lépett először denveri mezben pályára Peyton Manning, igaz azt már korábban tudni lehetett, hogy csak egy drive-ot lesz a pályán, ahogy az sok csapatnál szokás ilyenkor az előszezonban. A hazai oldalon még ennél is jobban óvták az ex-Bronco QB Jay Cutler-t, mivel ő pályára se lépett korábbi csapata ellen.

Mivel az előszezon meccsek főleg arra hivatottak, hogy a korábban/később kevesebb szerephez jutók szerepeljenek és ezért a meccs színvonala is sokszor hagy maga után kívánnivalót, így ez az összefoglaló és a későbbiek se lesznek annyira részletesek, mint amennyire az alapszakasz illetve a rájátszás találkozók esetén tapasztalhattátok. Igyekszem a leendő kezdők megmozdulásait komolyabban leírni, mikor ők már nem lépnek pályára, akkor csak a fontosabb play-eket ill. az eredmény alakulását követem majd nyomon.

A meccs kezdése előtt a feldobáshoz előszezonban, mielőtt a játékosok megválasztják a kapitányokat, John Fox HC választja ki a denveri oldalon a résztvevőket, ezúttal ez a megtiszteltetés Champ Bailey-t, Ryan Clady-t, Elvis Dumervil-t, Britton Colquitt-et, Peyton Manning-et és Caleb Hanie-t érte.

Egy dolog azonban nem fog elmaradni ezúttal se és ez a kezdőcsapatok leírása mindkét oldalon, kezdve ezúttal a támadókkal, mivel a Broncos nyerte a feldobást, így PM-ék támadhattak először az alábbi felállásban:

QB: Peyton Manning
RB: Willis McGahee
WR: Eric Decker, Demaryius „Bay-Bay” Thomas
TE: Joel Dreesen, Jacob Tamme
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Manny Ramirez
RT: Orlandon Franklin

A tavalyi szabályváltozások óta kevés kickoff return-t láthattak a nézők, de a 2012-es preseason-t mégis egy ilyen play nyitotta a Soldier Field-en, Willis kapta el Robbie Gould rúgása után a labdát a 7 yard-on és a 38-ig hordta vissza, kiváló helyről indulhatott tehát Manning és alakulata az első támadásra. PM egyből a korábbi Colts-os célpontját, Tamme-t kereste, a passz pontos volt, de egy hazai védő szépen leütötte a TE elől a labdát. 2&10 jött, McGahee kapta a labdát, csinált előtte egy lyukat az OL, ő meg is találta és 11 yard-ot szerzett, ami 1st down-t ért. Újra Tamme felé szállt a labda 1&10-nél, ezúttal a dobásba belenyúlt egy védő és felütötte, de Tamme-nak így is sikerült elkapnia a labdát, így Manning első hivatalos passza egy 12 yard-os, kissé szerencsés átadás lett. A második jó passz egy 3 yard-os McGahee futás után jött, ez már sokkal szebb volt, Decker-t találta meg az oldalvonal mellett, miközben a fal nagyon szépen megvédte. 10 yard-os volt a passz, így újra 1&10 jött, aminél McGahee nem tudott yard-okat szerezni, de úgy tűnt pár pillanatig, hogy ez nem lesz gond, mivel Bay-Bay csinált egy 11 yard-os elkapást, de bírók Clady-nél holding-ot láttak, így 1&10 helyett 2&20 jött. Bejött a backup RB Ball és kapott egy rövid passzot, ami után 3&17 következett. Újra szépen dolgozott a fal, volt ideje PM-nek, Decker szabadra tudta játszani magát és szállt is felé a passz, ami 19 yard-ot és egy új 1st down-t ért. A 14-ről először McGahee futott 2 yard-ot, majd Bay-Bay felé szállt egy passz az endzone végébe, de kicsit hosszú lett, így 3&8 jött. Stokley  volt a célpont, kicsit mögé szállt a passz, de esélye volt megfogni, viszont kipattant a labda a kezei közül és a Broncos pechére pont Major Wright kezébe esett, így PM első drive-ja nem épp a legjobban sikerült denveri színekben.




















Jöhetett a tavaly még a csoport-rivális Oakland Raiders-nél játszó Jason Campbell vezette Bears támadósor a Broncos elsőszámú védelme ellen a saját 4 yard-os vonaláról. A Jack Del Rio defensive coordinator által vezényelt defense így állt fel:

DE: Elvis „Doom” Dumervil, Jason Hunter
DT: Ty Warren, Kevin Vickerson
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Tracy Porter
S: Rahim Moore, Mike Adams

Egy másik ex-Raider, a RB Michael Bush nyitotta a hazaiak támadását, de futása csak 1 yard-os lett, jött a 2&9. Az idén nyáron a Miami Dolphins-tól Chicago-ba vándorolt Brandon Marshall is bemutatkozott új csapata szurkolóinak, igaz mi már jóval régebben ismerjük a balhés WR-t, első Bears-es elkapása 4 yard-os lett, de ez végül kevésbé számított, mivel Doom fejbevágta Campbell-t, amiért 15 yard büntetés járt. A 24-ről folytatódott a támadás, Campbell kifutott a zsebből és futott 3 yard-ot mikor nem talált célpontot, de mivel Doom korán indult, ezért a 29-ről jött egy 1&5. Passzolni próbált Campbell, de a nagy nyomástól rövid lett az átadás, 2&5-nél pedig Bush futott bele Porter szép szerelésébe, így csak 1 yard-ot tudott szerezni. 3&4-nél is ő futott volna egy hátrapassz után, de nem tudta megfogni a labdát, így az a földre esett és Von fel tudta kapni és meg tudott vele iramodni előtte, de az utolsó pillanatba felbuktatták, de így is a 6 yard-ig jutott a labdával.

PM helyett az ex-Bear Hanie lépett pályára a szurkolók nemtetszése mellett. Lecserélődött pár ember a falban is és ez egyből meg is látszott, hamar átjutottak a védők és -4 yard-on fogták meg Ball futását. Két sikertelen Hanie passzkísérlet után érkezett a szezonban először FG-t rúgni Matt Prater és magabiztosan bevágta a labdát a póznák közé -> 3-0.

A Bears-nél maradt Campbell a pályán, de előtte és mellette lecserélődött pár ember, nem is lett sikeres a drive-juk, két 0 yard-os futás után a Broncos 2. körös pick-je Derrick Wolfe megszerezte karrierje első sack-jét, kierőszakolva egy 3&out-ot. Az oldalvonalon túl szálló punt után bejött Knowshon Moreno futni, kétszer próbálkozott is, a másodiknál holding miatt repült a zászló, de egy rövid passzal és egy Hanie meneküléssel 2&15 után 1&10 jött. Volt még vissza 2:37 a negyedből, sikerült még egy 19 yard-os passzot dobnia Caleb-nek, de végül pont a negyed végére egy sack miatt megfeneklett a támadás, az első negyedet Britton Colquitt első 2012-es punt-ja zárta, az első negyed után az eredmény tehát: 3-0.

Campbell három rövid passzal kezdte a negyedet, de mivel 1&15-ről indultak egy false start miatt, így újra 3&out-ra volt csak elég a próbálkozás, az így következő punt-nál pedig egy év kihagyás után újra pályára lépett a Broncos-nál Syd’Quan Thompson és ha már ott volt csinált egy szép 16 yard-os return-t. Moreno futásai után egy rövid Hanie-Andre Caldwell összjáték elég volt egy 1st down-hoz, de mivel később jött egy újabb holding (sorozatban a második az OG Adam Grant-től), így megfeneklett a támadás és hamarosan punt jött újra.

QB-t cserélt a Bears is, bejött Josh McCown, ám mivel egy falembere korán indult, ezért egyből gödörben találta magát és nem is tudta onnan kivezetni a támadókat, a támadást végül 3&11-nél egy -1 yard-os Robert Ayers sack zárta. Moreno játékán a következő Broncos drive-ban is látszott, hogy a roster helyért kell harcolnia, egy elkapással és egy szép futással szerzett 1st down-t, majd egy új nevet írhattunk fel a jók közé, a TE Cornelius Ingram kapott egy szép passzot Hanie-től, 20 yard-ot ért a catch. Ball jött két futással, a második után a védőknél láttak egy holding-ot, így az ajándék 10 yard után már 1&goal jött a 10-ről. Jason Hill is bemutatkozott 2&goal-nál, az elkapása után már csak 2 yard kellett egy TD-hez és ezt Lance Ball hozta is egy futással, így Prater extra point-ja már 10-re növelte az előnyt -> 10-0.

Egy 1st down-t egyből szereztek a Bears támadói egy 12 yard-os passzal, majd úgy tűnt, hogy újabb nem lesz, mivel 3&1-nél nem lett sikeres McCown passza, de Tony Carter-t szabálytalannak látták a bírók, folytathatták tehát a támadást a hazaiak. A two-minute warning után Wolfe megszerezte második sack-jét, -8 yard-on kapta el a QB-t. Egy rövid passzra és egy rövid McCown menekülésre futotta még, így 4&8-nál jött még egy punt, 1:02-je maradt még Hanie-éknek támadni és volt még két időkérés is a tarsolyukban.

Willis első elkapása is meglett, 1st down-t is ért, majd két futással lett meg a következő, előbb Hanie menekült, majd Ball volt a soros. Hanie majdnem eladta a labdát egy rizikós passzal, majd újra menekülnie kellett, ezúttal 8 yard jött össze neki, de már csak 9 másodperc maradt az órán az utolsó időkérés után. Egy oldalra kidobott labda után egy beszedett sack jött, ami közben az egyik védő pont a fején találta el a QB-t, ami 15 yard-os büntetést ért és mivel az óra közben lepergett, de a félidő nem érhet véget egy védő szabálytalansággal, ezért jöhetett még Prater egy 57 yard-os FG-ra, de kicsit túlhúzta és így balra elkerülte a labda a póznának. A félidő után az eredmény tehát: 10-0.






















A Chicago kezdhette a második félidőt egy rosszul sikerült return után a 16-ról, jól is haladtak egy darabig, két 1st down-t is szereztek, de amikor a saját 48-as vonalukról jött egy 2&3, akkor McCown nem tudta megfogni a snap-et és az előre pattanó labdára az undrafted free agent Malik Jackson vetődött rá, így tehát a Broncos jöhetett támadni az újonc Brock Osweiler vezetésével. Meg is lett hamar a fiatal QB első sikeres passza, de sajnos mivel Gerrel Robinson elkapása 3&7-nél csak 5 yard-os lett, így visszakapta a Bears a labdát, de ők se támadtak sokáig, 3&out után vissza is adták egyből a labdát.

Jeremiah Johnson jött be futni és bár elsőre mínuszos futást csinált csak, Jason Hill 10 yard-os elkapása után javított és szerzett ő is 10-et. Virgil Green elejtett egy jó passzot, majd Xavier Omon futása után egy védő szabálytalansága hozta a 1st down-t.  13 yard maradt még, ezt pedig Omon két futással hozta is, az utolsó 3 yard-ot az endzone-ba bevetődve hozta, Prater XP-ja pedig simán bent volt ismét -> 17-0.

Ismét QB-t cserélt a hazai csapat, bejött Matt Blanchard, de ő se talált igazán rést a Broncos védelmén, egy-egy sikeres passza és futása csak 8 yard-ot ért, ismét a Broncos vehette át a támadás jogát egy 10 yard-os Tony Carter return után. A WR Mark Dell kapta a labdát egy end-around futásra, egy pillanatra kiesett a labda a kezéből, de szerencsére pont visszapattant hozzá és így tovább tudott futni, végül 12 yard-ot szerzett a play-el. Omon futott majd csinált egy elkapást is, ami után még szabálytalankodtak is vele, így már csak 23 yard volt az endzone-ig. Osweiler-t majdnem elkapták egy sack-re, de még időben szabadult a labdától, majd Jeremiah Johnson futása után Jason Hill-nek passzolt, aki beküzdötte magát az endzone-ba, így a második körös QB első TD passza is meglett. Prater hozta a szokásos XP-t -> 24-0.

Omar Bolden szabálytalanság miatt kapott pár ajándék yard-ot a Bears, majd egy elkapással és egy futással hoztak egy 1st down-t, majd a negyedet egy rövid futás és egy 0 yard-os passz zárta. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 24-0.

Az utolsó negyed második play-e egyből egy 4&2 volt, de ezt egy 28 yard-os passzal megoldották, így folytatódott a támadás, de nem jutottak sokáig, egy false start és a másodéves Jeremy Beal -4 yard-os sack-je megpecsételte a drive sorság, amit végül Robbie Gould 47 yard-os sikeres FG-ja zárt -> 24-3.

Pályára lépett a Broncos 4. QB-je is, Adam Weber első passza jó is lett 2&7-nél, 17 yard-ot ért, majd a harmadik 18-at ért volna, ha nem látnak a bírók újra holding-ot a Broncos OL-ban, így azonban a drive a félpálya környékén megfeneklett, utolsó kísérletre nem sikerült Gerrell Robinson-nak megfognia Weber passzát, igaz picit bele is nyúlt egy védő. A punt után bekeményítettek a denveri védők, előbb 2&6-ból csinált Steven Johnson 3&12-t egy sack-el, majd Beal kapta el Blanchard-ot még -7 yard-ra, saját 3-ról punt-olhatott a Chicago és ez után az ő térfelükről jöhetett a Broncos a 39-ről.

Omon mutatott be egy szép futást, majd Jeremiah Johnson jött egy hasonlóval, 21 yard-ra az endzone-tól járt máris a Broncos. Ekkor Weber előbb túldobta az üresen futó Robinson-t, majd Omon-t fogták meg -3 yard-on, de a tavalyi évet a PS-en töltő QB javította korábbi hibáját, a TE Cornelius Ingram-nek passzolt középen, ő pedig berobogott az endzone-ba, így Prater XP-ja után már 28 lett az előny -> 31-3.

Maradt még 4:56 a meccsből, 3&6-ig jutott a Bears, amikor Blanchard passzát Joshua Moore leleste egy INT-t szerezve, ami után a Broncos 4 futással visszaadta a labdát, hogy a Bears végül szintén két futással lepörgesse a maradék 1:09-et. A meccs végeredménye tehát: 31-3.

Attól függetlenül, hogy az ilyen első preseason meccsekből nehéz és nem is nagyon szabad komoly tanulságokat levonni, volt pár biztató jel. Manning nem tűnt túlzottan rozsdásnak, szép drive-ot vezetett, bár a végén peche volt, de ez benne van. A támadófal jónak tűnt, amíg a kezdők voltak bent, ugyanez igaz a védelemre is. Ami mindenképpen jó jelnek tekinthető, az az, hogy a Bears-nek egész meccsen nem engedett egyetlen 3rd down conversion-t se megcsinálni a védelem, akár a kezdők, akár a 2-3-4. soros játékosok voltak a pályán.

Voltak páran, akik jó úton indultak el az 53-as keretbe való bekerülésért folytatott harcban, gondolok itt például Beal-re és Omon-ra, de azért még mindenki nagyon az út elején jár. Sajnos Doom-on nagyon meglátszottak az offseason gondjai, de bízhatunk benne, hogy a gondok csak átmenetiek.




















Sajnos a meccs utáni hét sokkal rosszabbra sikerült, mint amilyen a meccs volt, két potenciális kezdőt is elveszített nem épp rövid távra a csapat mire a 2012-es Training Camp hivatalosan véget ért. Előbb a már így is sérülésből lábadozó Chris Kuper törte el az alkarját kb. 6 hétre kidőlve a sorból, majd a magát a TC alatt a kezdő DE posztra szépen beküzdő Jason Hunter szenvedett tricepsz-szakadást, kb. 4 hónapra, esetleg az egész szezonra kiírva magát a játékra alkalmasak közül. Sajnos Quinton Carter sérülése se nagyon javult a második felkészülési meccs előtt, ahogy a TC alatt érkezett Keith Brooking se lett még hadra fogható.

A második előszezon meccsre a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban került sor a Seattle Seahawks ellen, ez volt Manning első hivatalos meccse új csapata szurkolói előtt. Ismét csak nem hivatalos inaktív lista került ki a csapat blogjára, melyen Tracy Porter, Quinton Carter, DJ Williams, Chris Kuper és Jason Hunter neve szerepelt. A Fox által erre a meccsre kinevezett kapitányok Mike Adams, Joe Mays, Wesley Woodyard, Willis McGahee és Matt Prater voltak.

Először a támadók léphettek pályára és azt ebben a felállásban tették:

QB: Peyton Manning
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius Thomas, Eric Decker
TE: Joel Dreesen, Jacob Tamme
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Manny Ramirez
RT: Orlando Franklin

Nem indult rosszul a drive, egy McGahee futás és egy 7 yard-os Dreesen elkapás után már 3&1 jött, de ekkor sajnos nem sikerült utat nyitni McGahee-nek és a -4 yard-os futás után jött Britton Colquitt első punt-ja.

A 26-ról indulhatott a Seahawks első akciója a Broncos kezdő védői ellen:

DE: Elvis Dumervil, Derek Wolfe
DT: Ty Warren, Justin Bannan
OLB: Von Miller, Wesley Woodyard
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Drayton Florence
S: Rahim Moore, Mike Adams

Matt Flynn egy rossz passz után egy rövid menekülést mutatott be, de az utóbbinál az egyik falemberénél holding-ot láttak a bírók, így 2&20 következett. Ekkor jött a Broncos első sack-je, Von és a backup DT Mitch Unrein egyszerre értek oda és -4 yard-on kapták el a vendégek QB-jét. Jött egy futás, de nem lepték meg vele a védőket, Wolfe hamar levitte Marshawn Lynch-et, 4&20-nál jött egy punt. A ST-ben évek óta kiváló munkát végző David Bruton szépen átjutott a falon és bele tudott nyúlni a punt-ba, ami kiváló induló pozíciót adott PM-éknek a 24-en.

Manning passzal is nyitott, szép átadását Decker kapta és 15 yard-os elkapása után 1&goal jött. Sajnos csak eddig tartott a jónak induló drive, mivel PM következő passzába az egyik vendég DT belenyúlt és így egy társa pont el tudta kapni és még a 36-ig vissza.

Elindult előre újra a Seattle, de ezúttal jobban ment neki, 3 play-el hozták az első 1st down-t, majd kettővel a következőt, Flynn jól menekült a nyomás elől az utolsónál. Még az ellenük befújt false start se nagyon lassította le őket, 1&15-ből két play-el lett 1&10, hatékonyan működött mind a passzjáték, mind a futások. Végül egy holding után 1&20 jött, ami már megoldhatatlan lett a magát kicsit összekapó denveri védelem ellen, bár egy 3&6-ot sikerült összehozni Lynch jó futásának köszönhetően, de a nemrég érkezett Terrell Owens felé szálló passz nem lett sikeres a nagy nyomás miatt, de Champ mellett nem is volt hely. Jött egy 43 yard-os Steven Hauschka FG-kísérle, ami sikeres is lett az ex-Bronco rúgótó, így a vendégek megszerezték a vezetést -> 0-3.

McGahee futása 1&10-nál majdnem sikertelen lett, de végül jókor vette észre, hogy irányt kell váltania és tudott szerezni 7 yard-ot, majd szerzett még 7-et, jöhetett még egy 1&10. Beindult PM, két sikeres passzal 33 yard-ot szerzett, előbb Dreesen, majd Brandon Stokley volt az elkapó. Bejött Lance Ball, előbb futott 3 yard-ot, majd csinált egy elkapást is, ami 8 yard-os és újabb 1st down-t ért. Újra Stokley jött egy elkapással, a 22-ről a 16-ra jutott vele a drive, majd McGahee talált helyet a futásra és csak 3 yard-ra az endzone-tól tudták megállítani. Úgy látszik, hogy az lett a döntés az 1&goal-nál kikért időkérés alatt, hogy futással kell TD-t szerezni, Willis McGahee 3-szor próbálkozhatott, mindhárom alkalommal 1 yard-ot tudott szerezni, azaz a harmadiknál már be is tudott jutni az endzone-ba, megszerezve a vezetést, amit Prater XP-ja után 4 lett és ezzel le is zárult az első negyed, ami után így az eredmény tehát: 7-3.




















Futót cserélt a Seahawks, bejött Leon Washington, de messze nem tudott annyira hatékony lenni, mint amilyen Lynch volt, két futása után 3&6 jött, Flynn TO-nak akart passzolni, de Champ csodálatos mozdulattal hatástalanította a passzot, ezzel ki is érdemelte a pihenőt a meccs további részére. A soron következő punt-ba is bele tudott nyúlni Bruton, de ezúttal a vendégeknek szerencséjük volt, mert jól pattant a labda, csak a 23-ról indulhatott. Bay-Bay 12 yard-os screen elkapásával indította a Broncos a drive-ot, majd Ball indult rossz irányba egy play-action-nél, szerencsére nem lett belőle baj és végül ő kapott egy 9 yard-os passzot, de azért megkapta utána a fejcsóválást és a dorgálást Manning-től. Ennek ellenére újra ő kapta a labdát, meg is szerezte volna a 1st down-t, ha közben nem ejti ki a kezéből a labdát, amit a Seattle védői tudtak megszerezni a Broncos 46-os vonalán.

Flynn egyből TD-t akart szerezni, el is találta TO-t az endzone-ban, Harris eléggé lemaradt, szerencsére a veterán WR elejtette a labdát. Jött két gyors 7 yard-os passz Flynn-től, amivel meglett egy 1st down, ám utána egészen 3&11-ig nem volt gond denveri szempontból, ám ekkor Tony Carter-t látták a bírók szabálytalannak és így hiába védekezte lesz a passzot szépen, mégis 14 ajándék yard-ot adott a vendégeknek. Jött egy sikertelen passz, utána egy kis csetepaté mindkét oldalon szabálytalansággal, majd egy rövid futás és 3&9-nél újra Harris volt a főszereplő, majdnem szerzett egy interception-t, de végül csak egy levédekezett passz lett belőle, ami után Hauschka 36 yard-os FG-jával kellett megelégedni a vendégeknek -> 7-6.

A FG után volt egy szabálytalanság a seattlei oldalon, így a 35 helyett a 20-ról jött a kickoff, Andre Caldwell-nek így volt lehetősége egy visszahordást csinálni és a 3-ról a 37-ig jutott. Sajnálatos módon ezúttal nem sikerült az előzőhöz hasonló szép drive-ot bemutatni. 1&10-nél a nyomás miatt fellépett PM a zsebben, Tamme-nak passzolt, akin jól védekezett az embere és így a labda a földre esett. 2&10-nél Bay-Bay volt a célpontja egy hosszú passznak, jól védekeztek rajta és ő is egy kicsit korán lassított, így sikertelen lett az átadás. Kikérte a második idejét a Seahawks és ezzel úgy látszik sikerült is megzavarni PM-et, mivel a Dreesen felé indított passza nagyon hosszú lett és pont egy védőhöz szállt, aki a Broncos 44-es vonaláig jutott vissza a megszerzett labdával.

Újra a denveri térfélről indulhattak a vendégek, 3&9-nél Robert Turbin futott 8 yard-ot és úgy döntöttek, hogy nekimennek a 4&1-nek és meg is oldották egy középső futással. Két Flynn passz jött, mindkettő sikeres lett, de a második egy holding miatt érvénytelen lett. 2&16 következett, Washington futott 12 yard-ot, majd újra ő jött, de csak 2-t tudott szerezni és így újra csak egy FG jutott a Seattle-nek, Hauschka 43-ról be is vágta, így a vezetés átkerült a vendégekhez -> 7-9.

PM visszajött a pályára az utolsó 2:39-re, gyorsan dobott is Bay-Bay-nek egy 7 yard-os passzot, majd Ball kapott egy biztonsági passzot, ami 6 yard-os és 1st down-t ért. Újra Bay-Bay jött és a 9 yard-os elkapása után jött a 2-minute warning. Decker jött egy elkapással, ami 19 yard-ot ért, így már a Seahawks térfeléről folytatódhatott a támadás. Összeomlott a zseb 1&10-nél egy 7 emberes blitz alatt, de még sikerült Manning-nek kidobni a labdát az oldalvonalon, majd egyből felpattant a földről az idei első földrevitele után. Stokley is bejelentkezett, 22 yard-os passza után már a 17-en volt a line of scrimmage. Ball csinált 7 yard-ot egy screen passzal, majd Tamme kapott el egy 4 yard-os passzot, de a 1&goal nem a 6-ról, hanem a 21-ről jött, mivel Walton-t látták túl durvának a bírók, igaz az első ütést valamiért nem látták. Kicsit megzavarodtak a helyettes bírók és visszanézték, hogy megvolt-e a 1st down, de végül megadták. Decker kapott egy viszonylag pontos passzot, de elejtette a labdát, majd Tamme elkapása jött, ami után időt kért a Broncos, 10 másodperc és 8 yard maradt, de ezt végül nem sikerült megoldani, mivel Tamme elejtett egy pontos és elkapható labdát az endzone-ban. Jött Prater egy 32 yard-os FG-ra egy delay of game büntetés után és a félidő végére visszaszerezte a vezetést a Broncos-nak. Maradt még 2 másodperc, megpróbáltak a vendégek egy return-t a -9-től, de majdnem visszafelé sült el a dolog, mivel a visszahordó elejtette a labdát és Matt Willis rá is vetődött, de közben már nem maradt idő az órán. Az első félidő után az eredmény tehát: 10-9.





















A vendégek a második félidőre Russell Wilson-t küldték pályára a QB poszton, aki nem is túl régen még a denveri székhelyű Colorado Rockies baseball csapatának a keretében szerepelt, mivel kiválasztották a draft-on, de ő végül is a football-t választotta és így az idei draft-on a Seahawks-hoz került. Az második play-nél egyből megmutatta, hogy mennyire atlétikus játékos, kimenekült 2 sack-ből és végül futott 4 yard-ot. Egy challenge után meglett a drive első 1st down-ja, majd később Wilson második sikeres passza hozta a másodikat. Nem sokkal később 2&17-nél dobott Wilson egy 26 yard-os passzot, kicsit később 11 yard-ot futva hozott még egy 1st down-t. Bejött Kregg Lumpkin futni és az utolsó 19 yard-ot ő hozta, végül egy 16 yard-os futással szerezte meg csapata első TD-ját, amihez Hauschka szolgáltatta a +1 pontot -> 10-16.

Osweiler jött be QB-nek a Broncos-nál, de az első drive-ját korán megpecsételte a backup C Philip Blake által elkövetett holding, végül 3&6-nál a nagy nyomásnál el kellett dobnia komolyabb célzás nélkül a labdát.

Egy jó punt visszahordás után indulhattak a vendégek és egy 1st down-t össze is hoztak, de az újonc Malik Jackson -5 yard-os sack-je által okozott hátrányt nem tudták ledolgozni és végül punt-olni kényszerültek. Osweiler is egy benyelt sack-el kezdte a Broncos drive-ját és így a hazai cseréknek még egy 1st down se jött össze, dolgozhatott újra Colquitt és a ST egység.

Összekapta magát a védelem és egy 3&out-ra kényszerítették a vendégeket, viszont jó field position így se jött össze a Broncos-nak, mivel Tony Carter visszahordás közben elejtette a labdát és csak a saját 1 yard-os vonalán belül tudott ráfeküdni. Maradt még 11 másodperc a negyedből, ezt egy Xavier Omon futással pergette le a Broncos, de az 1 yard-on kívülre így se sikerült jutni. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 10-16.

Végül nem sikerült megszerezni a 1st down-t a szorongatott helyzetben, ráadásul közben Caldwell egy elkapás közben elég nagyot kapott a mellkasára oldalról, ő ezen a meccsen már nem lépett pályára. Colquitt punt-ja szerencsésen pattant, 69 yard-os lett végül, ráadásul a Seahawks egyik játékosa is szabálytalankodott, így csak saját 15-ös vonaláról indulhatott a vendégcsapat.

Nem nagyon zavarta meg Wilson-ékat a nagy punt, egyből egy 22 yard-os passzjátékkal kezdtek, majd 3&2-re egy korán induló védő miatt még play-t se kellett pazarolniuk. A Bronco 49-es vonalán jött egy 1&10, kicsit később pedig egy 3&3 jött, de Wilson ezt is megoldotta egy 8 yard-os passzal. Ekkor következett egy sikertelen passz, de hamar jött a javítás, a RB Tyrell Sutton kapott egy rövid passzot, lerázott pár védőt és meg se állt az endzone-ig, így Hauschka XP-ja már 13-ra növelte a vendégek előnyét -> 10-23.






















Bejött a Broncos-nál Jeremiah Johnson, egy futással és egy elkapással szerzett egy 1st down-t, de ennél tovább már nem jutott a támadás, Osweiler előbb elejtette a snap-et, majd egy rossz passzot indított el, végül Matt Willis-nek már jól passzolt, de 3&12-nél az 1 yard nem volt jó semmire. Nekiindult még egy támadásnak a Seattle, futva hoztak két 1st down-t, majd Wilson passzolt egy 37 yard-ost , így már csak 11 yard-ra jártak az endzone-tól. Sutton futott két rövidet, ez után jött egy passz a TE Cooper Helfet-nek és ezzel meg is lett a TD, ami már 20-ra növelte az előnyt az XP-al együtt -> 10-30. Maradt még 3:26, Osweiler passzolt 3-at, de csak egy rövid passza lett jó, így a gyors 3&out után a Seahawks-nak már elég volt csak pár futás, hogy lepörgessék az órát és befejezzék a meccset. A végeredmény tehát: 10-30.

Nem volt igazán biztató a mutatott játék a támadók oldalán egy drive-ot kivéve és az egy félidő alatt összehozott 3 turnover is nagyon sok volt, remélhetőleg ennél már csak jobb lesz a helyzet. A védelem az első félidőben elég jól tartott, 3 FG rossz helyekről indulva elég jó eredmény. Sajnos a backup-ok mindkét oldalon elég halvány teljesítményt mutattak, ami a jövőre nézve nem túl biztató.

A héten csupán egy roster mozgás történt, aktiváltuk a PuP listáról Jim Leonhard-ot, aki Joshua Moore helyét foglalta el a keretben. Leonhard együtt edzett a társakkal egész héten és úgy tűnik, hogy kap lehetőséget a bizonyításra a vasárnap este a San Francisco 49ers ellen hazai pályán lejátszandó meccsen, amely a harmadik, egyben az utolsó hazai fellépésünk lesz a felkészülési időszakban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr684733685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:21:53

látom közben ilyen írás is van,majd végig olvasgatom később. de most elkezdődött a harmadik meccsünk:)

milo_hedgie#23 2012.08.26. 22:34:48

manning 10yardos TD pass deckernek!

milo_hedgie#23 2012.08.26. 23:10:22

manning adott még egy TD passzt és 10/12vel fejezte be a meccset

Black_Adder 2012.08.26. 23:16:41

a kezdők biztatóak voltak, mind O# mind D#. A védelemben volt egy hiba, rahim moore nem váltott ki vermon davisre, aki így 1-1ben marad von millerrel. vermon davis kaliberű emberek nem maradhatnak 1-1ben LBvel, erre figyelni kell.

Hanie egy fos. ha manning lesérül egészen biztosan oda az egész szezon.......

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.26. 23:42:13

@milo_hedgie#23: Annyi INT után egyszer véletlen a saját emberét is megtalálhatja. :P

Black_Adder 2012.08.27. 12:08:39

Hát, a kezdők a labda mindkét oldalán domináltak, és jobbára ők lesznek fent. A cserék viszont ma is nagyon csúnyán kikaptak...

+ Peyton Manning úgy játszott, ahogy egy 18 millió dolláros irányítónak kell. Most először. armstrength-szel se lesz baj, a mai alapján PFM nagyon rendben lesz a szezonra.
+ A kezdő védelem naggyon gyilkolt. Egyetlen egy hiba volt, a sikertelen onsidekick után Rahim Moore nem lépett ki Vernon Davisre, aki így 1-1ben megverte Von Millert.
+ Az elkapókat szidták kint de rendesen, most hol vannak? Stokleyban is többen hitetlenkedtek, ma ismét megmutatta miért szerettük őt annyira éveken át. Rajta kívül Decker és Bay-Bay is megmutatták miért fogjuk őket éveken át szeretni. //a cserékről már nem mondható el ugyanez.
+ Woody is megmutatta miért nem aggódtam annyira DJ eltiltása miatt.
+ Malik Jackson nagyot játszott. több ő mint 3rd down DE.
+ JDR a legjobb helyettese Allan Davisnek, remélem őt senki nem lopja el HCnak...

- A csere D# meg se közelíti a kezdőt. Mi van Robert Ayers-szel? Nem ezzel az imposztorral, hanem aki a Steelers ellen játszott tavaly?
- Returnök. FŐleg kick return, MINEK??? Senki se tud, csak csináljunk TB-t belőle...
- Osweiler kifejezetten rosszul játszutt. Alul tudta múlni Hanie-t, ami nagy szó, Weber is simán jobb nála. Tudom, h project player, de sosem szerettem ezt a picket, és napról-napra jobban utálom...
- Ha már Oswi, nem csak a védelemben vannak bajok a Depth-tel. Az O# minden pontján. QB, RB, OL. Ramirez egész jónak tűnt a többi között, de ez...
- VALAKI MONDJA, H A SZEZONKEZDETRE ÉRTELMES(ebb) BÍRÓK LESZNEK!!!

milo_hedgie#23 2012.08.27. 21:56:18

flip dicsérte manninget,ebből még házasság lesz:))

VonMiller58® 2012.08.28. 09:49:19

Nem tudom hallottátok-e de a jets O# a preseasonban egy TD-t se hozott össze. :D Lehet jobban jártunk PM-mel mintha maradt volna Tebow.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.28. 10:37:09

Semmit nem jelent. Tebow soha nem az előidényben és az edzéseken fog villogni, hanem a legfontosabb tétmeccseken.

Egyébként Manning tényleg jó volt legutóbb, ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit nyáron is mondtam: elképzelhető, hogy sikeresebbek leszünk vele, de van olyan helyzet, amikor még a sikerért sem áldozzuk fel a mi kutyánk kölykét. Így tekintek rá ezentúl is. Arról nem is beszélve, hogy max 1-2 év van benne, és aztán itt maradunk a csődtömeg Hanie-vel és az irdatlan gyenge fosweiler-rel.

milo_hedgie#23 2012.08.28. 16:56:57

@Filip89: azért reméljük a csapat ellen nem fogsz szurkolni manning miatt

Black_Adder 2012.08.28. 17:58:26

Manning jelenleg biztos jobb irányító mint Tebow.
Csak
-ő 3-4 éven belül visszavonul //5 éves szerződése van, de nem hinném h végigjátssza
-Nem azt kell nézni, h Tebow vagy Manning, hanem h Tebow+Royal+Bunkley vagy Manning.
Könnyen lehet, h eredményesség terén így is jól jártunk, de így már kevésbé egyértelmű.

Tebownak egyébként most nagyon rosszul jött a csere. Egy fiatal QBval a legrosszabb ami történhet az az állandó QBcoach / O coordinator változás.
Neki máris kijutott egy elmaradó offseason és egy teljes csapatváltozás.
Ráadásul Cromartie saját bevallása szerint ő a 2. legjobb elkapó a Jetsben :D /*ő CB, volt meccs h vagy 3 picket szedett PMtől még a Boltsban*/

Oswinak viszont lehet h sose bocsájtok meg. Ugyanolyan rossz a dobómozdulata, ugyanúgy nem olvassa a védelmet, nem jó a lábmunkája. Tebow minden hiányossága neki is hiányossága, csak 1 különbség van köztük. Egyikük clutch és az nem Oswi... És ez nem az, amit meg lehet tanulni. Ha egyetemen nem volt az akkor sosem lesz...

Természetesen nem opció h BÁRKI a Broncos ellen szrukoljon. Akinek nem tetszik Peyton Fucking Manning, annak még mindig ott lesz 52 nagyon szimpatikus Bronco, akik szívüket lelküket adják a csapatért!

milo_hedgie#23 2012.08.28. 20:49:42

kitettünk pár játékost. a legérdekesebb hogy paxton helyett új rookie LS lesz. és a rb omont is kitettük,aki az előidény meccseken ügyes volt


süti beállítások módosítása