Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears football season preview 2012

2012.08.30. 12:13 - Filip89

Sorozatunk utolsó kiadásában az egyetlen másodosztályú coloradói egyetemi futballcsapatot ismerhetitek meg közelebbről, azt a Northern Colorado Bears-t, amely már a csütörtöki országos nyitónapon beleveti magát az NCAA 2012-es küzdelmeibe.




















Az FCS-ben szereplő Medvék a tavalyi szezont teljes hosszában nyeretlenül vívták meg, 11-ből 11 vereséget szenvedtünk, s természetesen sereghajtóként zártunk a Big Sky konferenciában. A csapat kétségkívül gyengén teljesített, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy több alkalommal rendkívül kiélezett küzdelemben húztuk csak a rövidebbet, például a legutolsó fordulóban egy bírói tévedés akadályozta meg a becsületéért küzdő csapatot az első győzelem megszerzésében, amikor az utolsó pillanatokban egy szabályos TD-t vettek el tőlünk. Így aztán üres kézzel távoztunk, de az újonc vezetőedző Earnest Collins Jr. rengeteg pozitív visszajelzést kapott, helyes irányba kezdte el terelni a társaságot, és remélhetőleg 2012-ben már minimálisan megízlelhetjük a jótékony munkája gyümölcsét.

Nem tudom, hogy a 0-11 fényében mennyire számít jó hírnek, hogy a támadósorba nyolc tavalyi kezdő tér vissza, plusz egy starter 2010-ből, mindenesetre az összeszokottság hasznos dolog, még ha túl sok sikerben nem is lehetett része eleddig ennek az összetételnek. Az egyetlen neves távozó viszont egyenesen az iskola történetének valaha volt egyik legjobb játékosa, az elkapó Patrick Walker ugyanis befejezte egyetemi pályafutását. Záró évében szinte minden lehetséges rekordot megdöntött, 1100 elkapott yard felett 10 TD-t szorgoskodott össze, és még az FCS-es Senior Bowl-ra is meghívást kapott. Nélküle kétségtelenül egy hatalmas egyéniséggel lettünk szegényebbek, sok egyelőre ismeretlen fiatal elkapó mellett pedig bizonyára a rutinosabbak közé tartozó Will Jefferson és Chris Morris kaphat több labdát a senior TE Doug Steele-vel egyetemben. A csapat kezdő irányítója a posztot a tavalyi szezon közben átvevő Seth Lobato lehet, aki egy évvel ezelőtt közel 2500 yardot passzolt, ezzel az UNC történetének legjobb teljesítményét hajtotta végre egy sophomore QB-től - persze, Walker nélkül jóval nehezebb dolga lesz. A senior WR Dominic Gunn sem tartozik a rossz elkapók közé, és a legfőbb célpont hiányában bizonyára őt is gyakran fogjuk használni, de inkább a return képességei miatt számít átlagon felüli játékosnak. Gunn tavaly az egy szezon alatti és az összesített kickoff return yard csúcsokat is megdöntötte a programon belül, és már csak alig 100 yard-ra van a PR rekordtól, idén jó eséllyel még a junior évében mutatott számokat is felülmúlhatja minden téren. Eközben egyre nagyobb szerep hárulhat a gárda legjobb futójára, a harmadik évét kezdő Quentin Hildreth-re, a 2011-es szezont sérülés miatt idő előtt fejezte be, de 388 yard-dal eredményesen muzsikált az első nyolc találkozó alatt, és mindenki nagyon bízik a további sikeres szereplésében.

A védelembe is öt kezdő visszatér, de egyik sem a már tavaly is gyengének számító defensive line-ba, akik rendszerint kevés veszélyt jelentettek az ellenfél irányítójára, futás ellen pedig mint kés a vajon, mentek át rajtuk - bizonyára ez az egység 2012-ben is a legfőbb hiányossága lesz az UNC-nek. Ezzel szemben a linebacker-sorban újra ott lesz a még mindig csupán harmadéves Clarence Bumpas, az egy évvel ezelőtti konferencia-éllovas, ami a szerelések számát (145) illeti, ráadásul a meccsenkénti 13.2 darab tackle-lel az országos másodosztályban a negyedik legjobb statisztikával rendelkezett, s ha így folytatja a fejlődést, akkor óriási szezon állhat előtte 2012-ben. Az oldalán érdemes lesz odafigyelni az OLB Cameron Friend játékára, a végzős sportoló sem riad vissza a fizikai kontaktustól, a kőkemény tackle-ök mellett tavaly három interception-nel a csapaton belüli listavezető volt. És ezzel már rá is tértünk arra, hogy a secondary szerepét vitassuk, akik az ellenfél elkapóinak figyelemmel kísérésén kívül nem sokat tudtak tenni az elmúlt esztendőben, és naivak lennénk, ha komoly változásban reménykednénk mostantól. A leghátsó egységben a sophomore Courtney Hall személyében egyetlen valamire való tehetséget nevezhetünk meg, aki az újonc szezonjában rengeteg időt töltött a pályán, és becsülettel végezte a szereléseket (pechjére az elkapások után), és annak ellenére, hogy a középiskolában rettegett WR-nek számított, egyetlen pick-et sem tudott ezidáig felmutatni egyetemi szinten.

A konferenciában változatlanul mi vagyunk a leggyengébb csapat, viszont az alacsonyabb ligában szereplő Colorado Mesa ellen Greeley-ben kötelező lesz a győzelem, így idén talán a nyeretlen szezon okozta szégyent el fogjuk tudni kerülni, de jelen állás szerint kevés rá az esély, hogy valamelyik csoport-riválist el tudjuk kapni. Azért reménykedni lehet benne, hogy legalább egyszer valaki ellen ki fog jönni a lépés, és végre némi sikerélményben lehet része ennek a több sebből vérző, ám rendkívül szimpatikus alakulatnak.

A Bears 2012-es teljes menetrendje:

Augusztus 31., péntek, 01:15 Utah Utes - Northern Colorado Bears
Szeptember 8., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Colorado Mesa Mavericks
Szeptember 15., szombat, 23:05 Sacramento State Hornets - Northern Colorado Bears*
Szeptember 22., szombat, 22:05 Montana State Bobcats - Northern Colorado Bears*
Október 6., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Montana Grizzlies*
Október 14., vasárnap, 03:05 Cal Poly Mustangs - Northern Colorado Bears*
Október 20., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Idaho State Bengals*
Október 27., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Northern Arizona Lumberjacks*
November 3., szombat, 22:05 Portland State Vikings - Northern Colorado Bears*
November 10., szombat, 21:30 Weber State Wildcats - Northern Colorado Bears*
November 17., szombat, 20:05 Northern Colorado Bears - North Dakota Fighting Sioux*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr754741433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.08.30. 16:09:11

durva égés lenne még egy 0s szezon.. 1-2 győzelem nagyon kéne már

milo_hedgie#23 2012.08.31. 04:20:34

41-0ra kaptunk ki,papírforma...

foppa21 2012.08.31. 14:29:23

nem szaroztak velünk...
matt baca 1/2 1 int vannak itt is gyöngyszemek látom:-D

Tomi_Tanguay 2012.09.16. 02:39:26

csak 28-17re kapott ki a csapat tehát örülhetünk


süti beállítások módosítása