Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Duel in Denver: USA vs. Kanada derbi

2012.09.04. 11:58 - Filip89

Alig, hogy befejeződött a 2012-es lacrosse-szezon, még egy utolsó lehetősége lesz a szurkolóknak látni idén a kedvenceit, ugyanis szombaton a világ két legerősebb válogatottja, az Egyesült Államok és Kanada legjobbjai vívnak bemutató mérkőzést egymással Denverben.



A 'Duel in Denver' rendezvény egyfelől a 2010-es világbajnokság döntőjének a visszavágója lesz, melyen hatalmas csatában az amerikaiak győztek 12-10-re. Másfelől egyfajta hírverés lesz a 2014 nyarán esedékes soron következő VB-nek, melyet Colorado államban, a Commerce City-ben található Dick's Sporting Goods Park-ban fognak megrendezni, s a szombati meccs otthonául is ez a stadoin fog szolgálni.

"A meccs egy kiváló lehetőség az emberek számára, hogy lássák a világ két legjobb csapatát egymás ellen játszani. 25 éve lesz az első alkalom, hogy az amerikai és a kanadai válogatott összecsap egymással egy világbajnokságon kívül, egyúttal a mérkőzés a 2014-es világbajnokság népszerűsítésére is szolgál" - említette az amerikai lacrosse szövetség egyik vezetője, Bill Schoonmaker.

"Most fordul elő a sportág történetében első alkalommal, hogy a kanadai válogatott Colorado-ban fog játszani, már csak emiatt is boldog vagyok, hogy létrejött ez a mérkőzés. Nem beszélve arról, hogy micsoda szórakozás lesz a szurkolók számára" - tette hozzá a Colorado Mammoth elnöke, Steve Govett, aki a kanadai válogatott stábjában is szerepet vállal.

Természetesen mindkét csapat keretében csakúgy hemzsegnek a denveri érdekeltségű játékosok: az amerikai együttesben a kapus Jesse Schwartzman mellett két rutinos hátvéd, Matt Bocklet és Lee Zink szerepelhet az Outlaws-ból; miközben a kanadai válogatottban feltűnhet a Mammoth-hős John Grant Jr, a mindkét helyi profi csapatból ismert Jordan McBride, az egykori DU-játékos és Outlaws-újonc Mark Matthews, illetve a Pioneers végzős tehetsége, Jeremy Noble.

Mint ismeretes, a két év múlva, 2014. július 10-19-ig a Dick's Sporting Goods Park-ban rendezik meg a sportág történetének 12. világbajnokságát, melyen a szervezők több mint 40 ország és 1000 sportoló részvételére, illetve összesen mintegy 100 ezer néző megfordulására számítanak Denverben. Természetesen a világeseménnyel blogunk is kiemelt figyelemmel kíván foglalkozni, nem lehet elég korán elkezdeni a hangolódást az elmúlt évtizedek legnagyobb helyi nemzetközi viadalára, így a szombati összecsapásra is érdemes odafigyelni.

Az Egyesült Államok kerete:

Kapusok: Drew Adams (Long Island Lizards), Jesse Schwartzman (Denver Outlaws);
Hátvédek: Greg Bice (Ohio Machine), Matt Bocklet (Denver Outlaws), Joe Cinosky (Charlotte Hounds), Michael Evans (Chesapeake Bayhawks), Nicky Polanco (Chesapeake Bayhawks), Kyle Sweeney (Boston Cannons), Lee Zink (Denver Outlaws);
Középpályások: Matt Abbott (Chesapeake Bayhawks), Stephen Berger (Charlotte Hounds), Steven Brooks (Chesapeake Bayhawks), Ned Crotty (Rochester Rattlers), Kyle Dixon (Chesapeake Bayhawks), Kyle Harrison (LXM Pro Tour), Stephen Peyser (Long Island Lizards), Paul Rabil (Boston Cannons), Max Seibald (Long Island Lizards), Matt Striebel (Rochester Rattlers), Joe Walters (Hamilton Nationals);
Támadók: Ryan Boyle (Boston Cannons), Matt Danowski (Charlotte Hounds), Steele Stanwick (Ohio Machine), Drew Westervelt (Chesapeake Bayhawks);
Faceoff-specialisták: Chris Eck (Boston Cannons), Greg Gurenlian (Long Island Lizards).


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr24754411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.09.04. 14:58:18

nem lehet elég korán elkezdeni a 2014es vb követést:D

foppa21 2012.09.04. 16:22:15

@Tomi_Tanguay: két éves vissza számlálás lesz?:-)

foppa21 2012.09.04. 16:23:01

kanadai keret nincs?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.09.04. 17:02:08

Nem közölték még a pontos kanadai keretet, csak a denveri érdekeltségű játékosok névsora szivárgott ki.

milo_hedgie#23 2012.09.04. 17:50:12

csodálkoztam hogy eddig egyáltalán nem került szóba ez a meccs:)


süti beállítások módosítása