Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Duel In Denver: Kanada győzött

2012.09.11. 02:41 - Filip89

Múlt szombaton rendezték meg a 2014-es lacrosse világbajnokságra való hangolódás jegyében az Egyesült Államok és Kanada közti válogatott mérkőzést Commerce City-ben, melyen természetesen mindkét csapat színeiben számtalan helyi játékos is pályára lépett.





















A meccset a sportág helyi népszerűsítése, illetve a VB-re való figyelemfelkeltés kedvéért szervezték meg, nem utolsó sorban pedig azért, mert USA és Kanada hosszú évtizedek óta nem játszott egymás ellen egy-egy világbajnokságot leszámítva, a kanadai együttes pedig sohasem szerepelt még Denverben, ami a helyi lacrosse-szeretetet és a juharleveles válogatottban helyet foglaló coloradói érdekeltségű sportolók számát figyelembe véve azonnali pótlásra szorult. Ami a két csapat közti örökmérleget illeti, a VB-k történetében az USA 15-3-as győzelem-vereség mutatót jegyez Kanada ellen, de a legutóbbi négy világbajnokságból hármat mégis az északiak nyertek meg.

A 'Duel In Denver' találkozóra 4583 néző váltott tikettet a Dick's Sporting Goods Park-ban, mely hétköznapi esetben a Colorado Rapids labdarúgócsapatának hazai mérkőzései otthonául szolgál.
Az első negyedben folyamatosan a kanadaiak jártak az élen, a házigazdák csak futottak utánuk, Ross, Dickson és a Mammoth-kedvenc John Grant Jr góljaira azonban csak két válasz érkezett Striebel és Crotty jóvoltából, így a juharlevelesek 3-2-es előnnyel fordulhattak.
A második felvonás legelső percében Dickson újabb találatával tovább nőtt a két csapat közti különbség, pedig az amerikaiak próbálkoztak becsülettel, de részükről rendre kimaradtak a lehetőségek, így esélyük sem volt igazán feljebb kapaszkodni. Ráadásul nem sokkal később a kanadaiak kihasználtak egy létszámfölényes lehetőséget, miután a Mammoth-ból ismert Jones átadásából a Pioneers-alumni és Outlaws-tehetség Mark Matthews vette be Adams ketrecét. Kanada meggyőző fölényben játszott, és magabiztosan őrizték féltávnál is a vezetésüket 5-2 arányban.
A szünet után azonban megrázták magukat az amerikaiak és Boyle vezetésével megkezdték a felzárkózást. A harmadik játékrész második felében sorozatban három megválaszolatlan találattal kiegyenlítettek, Peyser és Rabil találatai közt ugyanis az ex-denveri Westervelt is eredményes tudott lenni PP-ből, így a mindent eldöntő játékrész előtt 6-6 volt az összecsapás állása.
Egy perccel a folytatást követően máris visszavették az előnyt a juharlevelesek, nagy örömünkre éppen a Denver University kiváló középpályása, Cameron Flint köszönt be egy nagyszerű szóló végén. Kisvártatva Striebel villanásából még egyenlített az USA, de a kanadaiak lendületét képtelenek voltak megtörni, és a következő minutumokban a vendégek néhány újabb találattal végképp eldöntötték a mérkőzés sorsát. Negyedórával a vége előtt Dickson elérte a mesterhármast jelentő gólját, majd JGJR bejátszását az Outlaws-ban és a Mammoth-ban is pazar újonc éven túllévő Jordan McBride váltotta találatra, rövidesen pedig a fedett pályás csapatunk tavalyi top kiválasztottja Adam Jones is megmutatta egy pazar találattal, hogy stadionban is képes eredményesen játszani. A végjátékban Harrison és Brooks találatával még szépítettek a jenkik, a meccs legjobbjának választott Curtis Dickson pedig önmaga negyedik gólját is elhelyezte a hálóban, ezzel Kanada 11-9 arányban diadalmaskodott.

A helyi játékosok közül Kanada színeiben John Grant Jr, Adam Jones és Jordan McBride mindannyian 1+1-eztek, Mark Matthews és Cameron Flint ugyancsak betaláltak, szintén pályára lépett a másodéves helyi egyetemista, Wes Berg, ám sajnos az ugyancsak DU-ra járó Jeremy Noble kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Ezalatt az amerikaiak kapujában Jesse Schwartzman a második félidő alatt hat gólt kapott hat védés mellett, Matt Bocklet hat alkalommal szerzett labdát, és még a keménykötésű bekk, Lee Zink is szerelést öltött.

Ezzel a sportág átmenetileg szünetre vonul, a szabadtéri idény befejeződött, de hamarosan megkezdődnek az előkészületek a januárban rajtoló NLL-szezonra, és blogunkon is újra többségbe kerülnek majd a Colorado Mammoth-tal foglalkozó írások.

Mindeközben pedig gőzerővel vághatjuk a centit a két év múlva, 2014. július 10-19-ig esedékes denveri világbajnokságra, amelyet a Dick's Sporting Goods Park-ban rendeznek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr764766916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coach Sacco 2012.09.12. 12:39:00

Uralták a meccset a denveri srácok. :)

foppa21 2012.09.12. 17:39:04

olyan ez a coloradoi lacrosse mint egy nagy család, mindenki ide tartozik valahonnan:-)
várom már azt a VBt, hogy filip mit fog művelni itt


süti beállítások módosítása