Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Buffaloes football: Pocsék nyitány után biztató folytatás?

2012.09.24. 17:40 - Filip89

Még a vártnál is gyengébben sikerült a Colorado Buffaloes programja számára a 2012-es amerikai futball idény rajtja, hiszen a boulderi csapat az első három játékhéten minden mérkőzését viszonylag simán elvesztette, viszont a negyedik fordulóban az első konferencia-rivális ellen nem várt nagy győzelmet aratott.























A szeptemberi 1-jei nyitónapon került sor a hagyományos évi Buffaloes-Rams rangadóra a Sports Authority Field közel 60 ezer fős publikuma előtt. Az elmúlt években a Colorado rendre oktatta a Colorado State-et, az edzőváltáson áteső Fort collins-iakat azonban nem lehetett leírni a találkozó előtt. Az első negyed jobbára a védelmek csatájáról szólt, egyik csapat sem tudott túljárni az ellenfél eszén, és a Rams egy távoli mezőnygóllal szerezte meg a vezetést, a Buffs támadásai valamennyiszer punt-tal végződtek. A rövid pihenőt követően megemberelték magukat a Bölények, és rögtön a folytatás utáni első percekben Webb találta meg a frissen bemutatkozó Nelson Spruce-t az end zone-ban 15 yardról. Ahogy visszakerült a labda a csapathoz, Webb újra ígéretesen vezette előre a csordát, s ezúttal a sophomore WR Tyler McCulloch-ot játszotta meg egy TD-passz erejéig. Nyeregben érezhette magát a CU, három perccel a szünet előtt viszont Webb egy sack-et követően labdát vesztett, a Rams punt-ra kényszerült, de a return-nél sikerült visszavenniük a játékszert a 20-asnál, ahonnan rögtön az első play-t TD-vel fejezték be. A félidőben 14-9-re mentek a Bölények, de egyre görcsösebbé vált a csapat, és a harmadik negyedben a támadójáték egyre inkább lecsendesedett, miközben a Rams egy újabb TD-vel a maga javára fordította az állást. A negyed hajrájában bőven a red zone-on belül sikerült fumble-t kikényszeríteni, de 1 yardról sem tudtuk begyömöszölni a labdát a rivális felségterületére. A befejező negyed elején Oliver 30 yardos mezőnygóljával 17-16-ra fordítottunk, de a továbbiakban már csak eredménytelen támadásokat vezettünk, ezzel szemben a Rams két sikeres FG-vel fordított, és kiharcolták ellenünk a 22-17 arányú győzelmet. Jordan Webb 187 passzolt yard-dal és két TD-vel mutatkozott be a csapatban, nem hibázott nagyot, de a második félidőre jelentősen visszaesett a játéka. A földön különösen harmatosak voltunk, a csapat 2.0-s playenkénti átlagra volt képes futásban, Jones várakozáson alul teljesített, és a meccs második felében sajnos a védelem is többször sebezhető volt.

Egy héttel később az évad első hazai mérkőzésén a másodosztályú Sacramento State ellen mindenki egyértelmű győzelmet várt a csapattól, és muszáj lett volna feledtetni az első meccs jelentette kisiklást. Nagy elánnal kezdett a gárda és az újonc fullback Christian Powell már az első drive végén berobogott az endzone-ba egy 64 yardos vágtával. Ahogy legközelebb visszakerült hozzánk a labda, újra remek támadást vezettünk, s megint Powell jóvoltából voltunk eredményesek, ezúttal 1 yardról vetődött be a pontszerző területre. A szünet előtt a vendégek is szereztek egy TD-t, de az előnyünk magabiztos volt. Kisvártatva mégis arcunkra fagyott a mosoly, a Hornets folytatta a rámenős akciót, és a negyed elején három perc alatt megszerezték az egyenlítést jelentő pontokat. Ráadásul a soron következő alkalommal a félpályánál punt-olni kényszerültünk, ezzel szemben a vendégek egy 35 yardos passzjátékkal etették meg a coloradói secondary-t. Erre gyorsan tudtunk válaszolni Powell és Webb megmozdulásaival rendíthetetlenül haladtunk előre, mígnem a sophomore TE Kyle Slavin volt eredményes egy 9 yardos elkapással. Fél perccel a félidő előtt a vendégek egy FG-vel betaláltak, és 24-21 volt az eredmény a javukra. A harmadik negyedben fokozódott a küzdelem, nem igazán bírtak egymással a csapatok, és a remélt hazai fölény helyett az ellenfél kiválóan tartotta magát. Azért szerencsére rövidesen újra lépéselőnybe kerültünk, egy hosszú támadás végén Powell újra 1 yard-ról ért be a pontszerzésért. A záró felvonás elején jött a következő válasz, a CSUS egy mezőnygóllal 28-27-re zárkózott vissza, de még mindig őriztük az előnyünket. Sajnos, a következő akcióink rendre eredménytelennek bizonyultak, a védelem is jól tartotta magát, de az egypontos vezetéssel nem mehettünk biztosra. A mérkőzés drámai véget ért, az öt perccel a befejezés előtt indított támadásában lépésről lépésre jött egyre közelebb a kapunkhoz a Hornets, s végül az utolsó másodpercekben egy 30 yardos mezőnygóllal 30-28 arányban elvitték a győzelmet Boulder-ből. Powell három TD-vel és 147 yarddal villanyozta fel a korábban akadozó futójátékunkat, de a remeklése is kevés volt az üdvösséghez. Az irányító Webb második alkalommal sem volt kellően dinamikus, 160 yardot kapart össze pick nélkül. Másodjára is vereséget szenvedtünk, még bosszantóbb, hogy a nehéz programban éppen két nyerhető meccset buktunk el, ezek után tényleg kevés sikerélményre számíthattunk.

A harmadik játékhéten rendezték az évad első idegenbeli mérkőzését, melyen Colorado-tól távol léphetett pályára a csapat, méghozzá a Mountain West egyik újonca, a jó erőkből álló Fresno State ellen. Nem számítottunk esélyesnek, de azért reménykedtünk benne, hogy végre összejön a javítás, és a komoly fogadkozáshoz végre eredmények is párosulhatnak. Sajnos, hamar be kellett látnunk, hogy a valóság rosszabb, mint gondoltuk volna, és a Bulldogs kegyetlen macska-egér harcot vívott szeretett Bölényeinkkel. A házigazdák már az első támadásukat TD-vel fejezték be, a nagy igyekezetben Webb a saját 42-esünknél megdobta az első interception-jét a csapat színeiben, a rákövetkező akcióból újabb touchdown-t vitt be az ellenfél. Végrehajtottunk egy nagyon gyenge punt-ot a saját endzone-unk elől, mely után rögtön az első play-ből újra betalált a Fresno St. A játékrész második felében még egy 97 és egy 94 yardos játékot követően értek el egy-egy TD-t, negyedóra alatt totálisan padlóra küldték a csapatot a 35-0-s különbséggel. A védelmünk darabjaira hullott, és a következő időszakban sem sokat változott a helyzet, a Bulldogok nem akartak igazán visszavenni, teljesen szétcincálták a mieinket, pusztán annak örülhettünk, hogy 0-48 után Webb 23 yardos átadásából Tyler McCulloch szépített. A félidei eredmény 7-55 volt Webb pick six-je után, a meccs második felére szerencsére megkegyelmeztek a hazaiak, és már csak további két TD-t vittek be, miközben Josh Ford közeli futása révén mi is eredményesek voltunk, így 69-14-es verésben részesültünk. A Buffs totális csődöt mondott, számtalan kategóriában negatív iskolacsúcsot döntöttünk, különösen a kezdés sikerült borzasztóan, később szerencsére az ellenfél látványosan visszavett a tempóból. A végére összesen 665 yardot szenvedtünk el, miközben a csapat mindhárom irányítója színre lépve, 173 yardra volt képes, Webb és Wood is dobott két-két interception-t. Minden téren pocsék volt ez a mérkőzés, amelyet gyorsan el kellett felejteni.


















Múlt szombaton került sor az évad első konferencia-mérkőzésére, melyet az első három meccs fényében szinte félve várhattunk, a Washington State elleni idegenbeli találkozón abszolút nem voltunk esélyesek. Ennek ellenére hamar kirajzolódott, hogy a csapat mennyire felszívta magát a negyedik meccsre, első akcióját ugyan TD-vel zárta a Cougars, de mi sem voltunk restek, és Webb passzát Spruce kapta el az endzone-ban 16 yard távolságból, az első negyed 7-7-es eredménnyel ért véget. A szoros első játékrész után sajnos úgy tűnt, hogy a másodikban a WSU fölénk fog nőni, pár perc alatt két TD-t vittek be, melyre nem is volt válaszunk a félidőig, így 7-21-es lemaradásból várhattuk a folytatást. A szünetet követően öt perc után Webb 1 yardos futásával zárkóztunk közelebb, de kisvártatva újra eredményesek voltak a házigazdák, és az utolsó negyednek is két TD-különbséggel vághattak neki a csapatok. Kevés esélyünk volt a felzárkózásra, főleg hogy a negyed elején egy sikeres mezőnygóllal már 31-14 volt a hátrányunk, de a Buffs nem volt hajlandó lemondani a meccsről, nem adtuk könnyen a Bölény-bundát, és hatalmas hajrába kezdtünk. Hét perccel a vége előtt a senior TE Nick Kasa robogott végig a pályán egy 70 yardos passzal, majd rövidesen Tony Jones tudott eredményes lenni egy 84 yardos rohanással, mellyel három pontra közelítettük meg a házigazdákat. A következő támadásából a Cougars újabb FG-t értékesített, és már csak három perc volt hátra a meccsből, újra nekivágtunk, és az eksztázisban játszó Jordan Webb vezérletével sikerült is fordítanunk, az irányító maga futott be a pontszerző területre 11 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, mellyel egy pont híján fordítottunk. Webb kijavította a múltheti gyengélkedését, 29/42-es hatékonysággal egészen 345 passzolt yardig jutott két TD és egy INT társaságban. Legnépszerűbb célpontja ismét az újonc Nelson Spruce volt, aki 100 yard fölé jutott, és úgy látszik, hogy tényleg megtaláltuk a szezont sérülés miatt kihagyó Richardson utódját. A földön is jobbak voltunk, Jones négy carry-ből érte el a 100-as határt, Powell 16 cipelés közben 4.1-es átlagot regisztrált. Óriási szívvel küzdött a csapat, úgy látszik az elmúlt hetekben látott tetszhalott állapot csak átmeneti volt, vagy egyszerűen sikeresen altattunk, és a konferencia-meccsekre tartogattuk az energiát, rögtön hatalmas meglepetéssel rengettük meg a Pac-12-t, s erre a játékra már igenis lehet építeni a továbbiakban.

A Pac-12 konferencia állása (conf W-L, overall W-L):

Északi csoport:
1. Oregon Ducks 1-0 (4-0)
2. Stanford Cardinal 1-0 (3-0)
3. Oregon State Beavers 1-0 (2-0)
4. Washington Huskies 0-0 (2-1)
5. Washington State Cougars 0-1 (2-2)
6. California Golden Bears 0-1 (1-3)

Déli csoport:
1. Arizona State Sun Devils 1-0 (3-1)
2. Colorado Buffaloes 1-0 (1-3)
3. USC Trojans 1-1 (3-1)
4. Arizona Wildcats 0-1 (3-1)
5. UCLA Bruins 0-1 (3-1)
6. Utah Utes 0-1 (2-2)


Hatalmas meglepetéssel indítottuk a konferencia-meccsek sorát, a következő két hétben két nagyon erős csapattal találkozunk hazai környezetben, akikkel szemben megint bravúrra lenne szükség. Igazából most már szinte felszabadultan játszhatunk, van egy győzelmünk, aminél többet előzetesen sem tudtunk volna remélni, de azért meg kell próbálni minél tisztességesebben helytállni még a legjobb csapatok ellen is.

A Buffaloes hátralévő menetrendje:

Szeptember 30., vasárnap, 00:00 Colorado Buffaloes - UCLA Bruins*
Október 12., péntek, 03:00 Colorado Buffaloes - Arizona State Sun Devils*
Október 20., szombat, TBD USC Trojans - Colorado Buffaloes*
Október 27., szombat, TBD Oregon Ducks - Colorado Buffaloes*
November 3., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Stanford Cardinal*
November 10., szombat, TBD Arizona Wildcats - Colorado Buffaloes*
November 17., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Washington Huskies*
November 23., péntek, 21:00 Colorado Buffaloes - Utah Utes*


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr934799944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.09.25. 16:22:11

szuper volt az utolsó meccs, elég két arcú a csapat, nem tudom mire lehet számítani ezek után. a következő öt meccs sajnos egészen brutális lesz

milo_hedgie#23 2012.09.25. 20:53:31

fasza írás lett filip mester

milo_hedgie#23 2012.09.25. 20:53:31

fasza írás lett filip mester

foppa21 2012.09.27. 13:27:27

remélem nem elégszünk meg ennyivel és lesz még pár győzelmünk azért a szezonban:-P

tHoMaS 2012.09.29. 19:11:30

nem egyszerű meccsek jönnek. a következő heteket tekintve még ma lehet a legtöbb esélyetek


süti beállítások módosítása