Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Már a matematikai esély is elszállt

2012.10.05. 23:29 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Los Angeles Galaxy ellen hazai pályán, ahogy a Vancouver Whitecaps a Seattle Soundersszel is. A kanadaiak azonban szerda éjszaka mindhárom bajnoki pontot begyűjtötték, ami azt jelentette, hogy Oscar Pareja csapatának már matematikai esélye sincs elérnie a playoff helyek valamelyikét.



A Rapids 1996-ban szerepelt először az MLS-ben, és fennállása legrosszabb szezonját produkálhatja, amennyiben nem sikerül előrébb lépnie a hetedik helyről legalább a hatodikra. 2009-ben ebben a pozícióban végzett a csapat, ami maximum csak azért lehet jó jel a coloradói labdarúgás fanatikusainak, mivel a következő esztendőben bajnok lett a gárda.

Ugyan két meccs óta nem kapott ki az együttes, és mostanság egész jól megembereltük magunkat, de az ugyanennyi szerzett pont miatt nem is lehetünk igazán elégedett. Múlt vasárnap a rájátszás egyik biztos résztvevője, a tavalyi bajnok Galaxy látogatott Commerce Citybe. Pareja a Pickens – Freeman, Moor, Wynne, Zapata – Castrillon, Larentowicz, Thomas, Rivero – Casey, Cummings 11-nek szavazott bizalmat, de 15 perc játéklehetőséget kapott Nane és Smith is a vezetőedzőtől. A vendégeknél ott volt a kezdőben David Beckham, Landon Donovan és Robbie Keane is.

Az első gólig nem kellett sokat várni, a vendégek már a 10. percben örülhettek, azonban nem a fent említett sztárok valamelyike volt eredményes, hanem Marcelo Sarvas. A brazil pokoli erővel lőtte ki a jobb felsőt, Pickensnek esélye sem volt a hárításra, 0-1.

Sokáig azonban nem tartott a Galaxy előnye, mert Jaime Castrillon hat perccel később egy tetszetős támadás végén egalizált. Freeman indult meg a jobb szélen, kényszerítőzött Casey-vel, majd laposan lőtt középre, ahol a lendületből érkező támadó középpályást találta meg a labda, 1-1. Ez volt Castrillon szezonbeli nyolcadik gólja, ezzel messze a Rapids legeredményesebbje. Ha valaki, akkor talán ő az (és Pickens), aki jobban teljesít társainál idén, ráadásul a 29 éves játékos első szezonját tölti az amerikai profiligában.

Az első félidőben már csak vendég helyzeteket lehetett feljegyezni. Marshall ugyan nem volt a pályán, és ha már ő nem tudott, akkor Wynne ügyetlenkedett, kis híján pedig Keane gólt is szerzett, de az utolsó pillanatban Pickens hatalmasat védett. A fordulást követően Cummingsnak és Moornak is volt egy remek lehetősége a gólszerzésre – a nagyobb helyzet utóbbi előtt alakult ki egy szögletrúgásból –, de az eredmény már nem változott, maradt az 1-1-es eredmény.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. San Jose Earthquakes 18-6-7, 61 pont (31 meccs)
2. Real Salt Lake 16-11-4, 52 pont (31 meccs)
3. Los Angeles Galaxy 15-11-5, 50 pont (31 meccs)
4. Seattle Sounders FC 13-7-10, 49 pont (30 meccs)
5. Vancouver Whitecaps 11-12-9, 42 pont (32 meccs)
6. FC Dallas 9-12-10, 37 pont (31 meccs)
7. Colorado Rapids 9-18-4, 31 pont (31 meccs)
8. Chivas USA 7-15-9, 30 pont (31 meccs)
9. Portland Timbers 7-17-7, 28 pont (31 meccs)

Három meccs van még hátra a szezonból, de talán nem is baj, hogy lassan véget ér ez az igen gyengére sikeredett idény. Már a tavasszal is sok vereség csúszott be, de ekkor legalább győzelmek is jöttek a csapattól, a nyár azonban maga volt a pokol, júliusban a megszerezhető 21 pontból csupán három pontot tudott összekaparni a helyi csapat. Talán nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy az edzőt már régen meneszteni kellett volna, Filip pedig már a szezon előtt kételyekkel fogadta a hírt, miszerint Pareja ült le a kispadra.

Hogy ne legyen túl sok okunk az örömre, a hétvégén a listavezető San José Earthquakes érkezik a Dick's Sporting Goods Parkba, a mérkőzés magyar idő szerint vasárnap hajnali 03:00-tól veszi kezdetét. Gondolom nem is kell mondanom, hogy a sportfogadás piacain felkínált szorzók alapján sima kaliforniai győzelem várható. Az esélytelenek nyugalmával léphet pályára a Rapids, számunkra már nincs tétje a meccsnek, legfeljebb a minél szebb befejezésért igyekezhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr394822806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.10.06. 10:54:40

jók az összefoglalók, átadják a szezon hangulatát:-D

milo_hedgie#23 2012.10.06. 17:12:47

ezekben a hetekben végre jól játszik a csapat és jönnek az eredmények is (a döntetlen is nagy eredmény ilyen csapat ellen). jól írja milán,tavasszal és júliusban csűrtük el ezt a szezont. nem bánnám ha pareja nem maradna jövőre

milo_hedgie#23 2012.10.06. 17:14:05

smith mester kirúgásának nagyon megfúrás szava volt,szakmailag sokkal nagyobb mint pareja. buta döntés volt,és nem az a baj vele hogy dél-amerikai játékosokat hozott,mert speciel rivero és castrillon a csapat legjobbjai. hanem motiválni nem tud

foppa21 2012.10.07. 06:00:58

megint agyon verték a csapatot:-(


süti beállítások módosítása