Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Az utolsó idegenbeli meccs következik

2012.10.19. 17:25 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő Colorado Rapidsnak hétvégi ellenfeléhez hasonlóan már csak két mérkőzése van hátra a 2012-es, meglehetősen gyengére sikerült szezonból. Oscar Pareja legénysége 32 bajnoki mérkőzésen csupán kilenc győzelmet tudott felmutatni, de a Chivas USA sem büszkélkedhet a hét sikerével. Nekünk 31, ellenfelünknek 29 pontjuk van, így ha nem akarunk a Nyugati konferencia utolsó helyén végezni, akkor idegenben a három pontért kell küzdeni szombaton.



A hazaiak eddigi eredményeit figyelembe véve Jeff Larentowiczéknak nincs sok okuk a félelemre. A Chivas nem szokta megszórni vendégeit, legnagyobb győzelmét a Los Angeles Galaxy ellen érte el, amikor 1-0-ra nyert. Ezzel szemben a Rapids idegenben már nyert legalább két góllal, még a Dallas ellen mutatta be ezt a bravúrt a gárda. Commerce Cityben a Chivas áprilisban már elvérzett 4-0-ra, de augusztusban Pareja legénysége 1-1-et játszott a kaliforniai együttessel.

Ami még bizakodásra adhat okot számunkra, az a Chivas otthonában elért legutóbbi eredményeink. 2011 és 2010 márciusában is napra pontosan 27-én látogatott a Home Depotba a Rapids, és mindkét alkalommal egygólos győzelmet aratott. A gótok utoljára 2009-ben győztek a coloradóiak ellen, az örökmérleg pedig a mieink szempontjából tíz győzelem, hat döntetlen és öt vereség.

A statisztika tehát nekünk kedvez, de vajon mire fog menni egymással a két, szebb napokat is megélt együttes (a Chivas volt már alapszakasz-győztes, míg a Rapids már az MLS trófeáját is megnyerte)? A vendégek legnagyobb sztárja kétség kívül a kolumbiai labdarúgás egyik legjobb csatárának tartott Juan Pablo Angel. A 36 éves támadó idén négy gólt szerzett 19 mérkőzésen, ezzel csapata legeredményesebbje. A 22 esztendős Miller Bolanosra kell még nagyon odafigyelni, ő három gólt és ugyanennyi asszisztot osztott ki eddig társainak, ráadásul az ecuadori sok helyen fel szokott tűnni a pályán. Nick LaBrocca korábban három évig is erősítette a coloradóiakat, most a Chivas egyik erősségének számít a középpályán az amerikai-olasz.

Fogadás szempontjából igazán kiegyenlített találkozóra van kilátás, legalábbis a szorzók ezt sugallják velünk. Most vendégként is jó esélyünk van a győzelemre.

A Rapids várható kezdője: Ceus – Freeman, Moor, Wynne, Zapata – Rivero, Thomas, Larentowicz, Castrillon – Cummings, Casey.

És egy kis érdekesség. Góljainak 30 %-át az utolsó 15 percben szerezte a Rapids (12 gól), míg 22,5 %-át az első félidő középső harmadában (9 gól).

Parejának „köszönhetően” Brian Mullan nem állíthatja be Dema Kovalenko MLS-rekordját. A középpályás 2001 minden évben érdekelt volt a playoffban, a Rapids azonban 2012-ben nem játszhatt a kieséses szakaszban. A rekordot Kovalenko tartja 12 egymás utáni utószezonnal, Mullan maradt 11-nél. A 34 éves játékos – aki augusztusban 300. MLS-meccsét játszottak – szerint ha egy csapat rossz szériában van, előbb vagy utóbb kilábal a gödörből, ám velük ez idén nem történt meg. Az idén két gólt és hét gólpasszt jegyző Mullan térdsérüléssel bajlódik, így szereplése az utolsó két fordulóban kérdéses. A visszavonuláson nem gondolkodik, 2013-ban szeretne visszatérni a pályára.

Matt Pickens a legutóbbi bajnoki mérkőzésen kért cserét húzódás miatt. A kapus az utolsó két meccsen már nem is fog pályára lépni, helyettese várhatóan majd a haiti Steward Ceus lesz.

Az említett összecsapás magyar idő szerint vasárnapra virradóra, hajnali 04:30-tól veszi kezdetét a Home Depot Center-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr984858748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.10.19. 21:06:02

mullan és casey kisebb-nagyobb sérülések miatt már nem játszanak az utsó két meccsen, inkább a sebeket nyaldossák

milo_hedgie#23 2012.10.20. 21:29:40

idegenben nem hiszem hogy túl jók leszünk de majd meglátjuk,legyen már vége ennek a szezonnak

milo_hedgie#23 2012.10.21. 08:48:36

nocsak 2-0ra győztünk!:))

Tomi_Tanguay 2012.10.21. 16:54:59

kellemes meglepi volt hogy végre győztünk

foppa21 2012.10.21. 19:59:22

szép volt, végre berúgtuk a helyzeteket és már az első félidőben eldőlt a meccs


süti beállítások módosítása